keskiviikko 25. helmikuuta 2009

USA: pankkien pääomittaminen epäonnistui

Se mistä Jyrki Katainen edelleen puhuu suurieleisesti - eli se väitetty "tarve pääomittaa pankkeja" epäonnistui totaalisesti Yhdysvalloissa. Ilmeisesti pankkeja ei voi pakottaa mihinkään sillä Yhdysvalloissa - The Banks Rule. (ja onhan Fed suurpankkien "etujärjestö" ja rahakartelli)
Pankit yksinkertaisesti panttaavat TARP-elvytysmiljardeja ja kongressissa todetaan että 350 mrd dollaria meni hukkaan pankkien taseisiin.
The first $350 billion was released on October 3, 2008, and Congress voted to approve the release of the second $350 billion on January 15, 2009. (TARP/wiki)
Pankit julkesivat jopa käyttää osan rahoista ostaakseen muita pienempiä pankkeja pois markkinoilta. Ja useimmat eivat anna tietoja siitä miten rahat on käytetty - tai jos niitä yleensä on käytetty mihinkään.

Miksi kuvitellaan että se onnistuisi Suomessa - tai että pankkien pääomittaminen ensinnäkään on se tärkein asia? Ehkä kansalaisten pääomittaminen olisi parempi keino saada uudelleen vauhtia talouteen. Tässä tapauksessa rahat ennen pitkää kuitenkin päätyvät pankkeihin ja näin ne pääomittuvat automaattisesti.

Kannattaisi ottaa oppia Dennis Kucinichin puheesta - vaikka se onkin tammikuinen.

Ei kommentteja: