tiistai 24. helmikuuta 2009

Katainen paljasti pankkien (julkisen) salaisuuden

Haluan vielä varmistaa että blogin satunnaisetkin vierailijat saavat mahdollisuuden kuulla mitä ministeri Jyrki Katainen sanoi A-plus ohjelmassa 17. joulukuuta 2008.

http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1728337.asx?bitrate=1


Katainen sanoo kohdassa 2:25 eteenpäin:
.toinen on sitten pääomitus..eli kun pankit voivat antaa luottoa, riippuen ...sen määrän mikä heillä on omaa pääomaa..tai kymmenkertaisena se määrä mikä heillä on omaa pääomaa...jos luottoja on annettu paljon ja tulee ikään kuin katto vastaan valtio voi pääomittaa pankkeja... (..) ...näin voimme vakauttaa pankkien luotoantoa.

Pätkä kannattaa katsella uudelleen ja kunnella tarkkaan koska tietääkseni - ensimmäistä kertaa saa kuulla suorassa tv-lähetyksessä että pankit luovat kymmenen kertaa peruspääoman lainoina. Eli tämä 9/10 tyhjästä siis - eli kirjanpitovientinä.


Huomaa myös kohta 13:40 missä Katainen puhuu huonoimmasta mahdollisesti skenariosta..jolloin jouduttaisiin lainaamaan jopa 20 mrd euroa - ulkomaisilta pankeilta.

Viime päivinä Katainen on viitannut tähän "huonoimpaan mahdolliseen skenaarioon" ja sanoo että se näyttää toteutuvan - paitsi että velkasumma on noussut reilussa kahdessa kuukaudessa ja on nyt 30 mrd . Taloussanomat:

Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen hallitusohjelma on menossa romukoppaan. Jyrki Kataisen (kok.) esittämä arvio valtion 30 miljardin euron lisävelasta tarkoittaa, että hallitusohjelman perustavoite pettää.

3 kommenttia:

Nekronomi kirjoitti...

Kauppalehden talousuutisissa mainittiin sama 9/10-kikkailu joskus kuukausi sitten. Luottanevat siihen että porukka ei hirveästi noita juttuja funtsi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Eli Jyrki kertoi Suomen kansalle avoimesti, että pankit lainaavat sellaista rahaa, mitä niillä ei ole.

Jos yksityishenkilö lainaa sellaista omaisuutta jota ei omista, niin kyseessä on yksinkertaisesti petos.

Kiitos Jyrki. Pelastit juuri tuhannet suomalaiset velanmaksulta.

Myönsitpä sitten julkisesti, että 90 prosenttia veloista perustuu olemattomaan rahaan.

Hyvin tehty. Bilderberg-kontrolloijasi varmasti kiittävät.

Turjalainen kirjoitti...

Niipä. Eikä tuota faktaa paljoa media laula. Kirjoitin aihetta sivuavasti omassa blogissani jokin aika takaperin, ja lainasin myös piirisihteerimme (PS) kirjoitusta aiheesta:

http://turjalainen.blogspot.com/2009/02/dollarin-hyperinflaatiota-odotellessa.html

Ja tässä linkki lainaamaani kirjoitukseen:

http://lepositeet.blogspot.com/2009/02/raha-2000-luvun-versio-orjuudesta.html

Olen kirjoitellu muutenkin aika paljon taloudesta blogissa, näin maallikon näkökulmasta, vuosien mittaan.

t. V-P.K.