torstai 26. helmikuuta 2009

Richard C. Cook: USA:n Talous - Suunniteltu Romahtamaan

Tässä uusin artikkeli Cook-pajalta:

Richard C. Cook: The US Economy - Designed To Fail

But neither President Obama, nor his Democratic supporters or Republican antagonists, should feel badly about what is happening. This is because the system they have been given to work with was designed to fail. The U.S. was saddled long ago with a debt-based monetary system, whereby the only way money can be introduced into circulation is through bank lending.

It was the system that was instituted in 1913 when Congress gave away its constitutional power over money creation to the private banking industry by passing the Federal Reserve Act.

It was then that the catastrophe we are now facing became inevitable. It took nearly a century to get here but it finally happened.

Suomeksi voimme todeta Cookin muistuttavan kaikki siitä tosiasiasta että kenenkään amerikkalaisen puoluepoliitikon ei tulisi tuntea syyllisyyttä siitä mitä on tapahtumassa.

Tämä siksi että rahajärjestelmä joka amerikkalaisille annettiin oli suunniteltu romahtamaan.

USA varustettiin aikanaan tarkoituksellisesti tällä velkaperusteisellä rahajärjestelmällä missä kierrossa tarvittava raha yksinomaan syntyy velkaantumalla yksityiselle pankkijärjestelmälle.

Vuorenvarma alamäki alkoi vuonna 1913 kun kongressia huiputettiin hyväksymään Federal Reserve Act muutama päivä ennen joululomia. Tällä varmistettiin se - että nykyinen katastrofi ennen pitkää toteutuu. Tähän meni vajaa vuosisata, mutta se tapahtui vihdoin.

Toteasin että Suomen kohdalla tilanne on aivan sama - valtionvelkamme on alunperinkin tarkoitettu mahdottomaksi maksaa takaisin pankeille. Ja jos käy niin että velka hupenee liikaa kuten oli käydä 1989 kun valtionvelkaa oli enää vajaat 10 mrd euroa - huolestuneet riistopankit järjestävät asian: Suomelle "yllättävä" pankkikriisi - ja hups - velkaa on taas sopivan paljon.
Näin on ilmeisesti menetelty kaikkialla maailmalla. Jos joku uhkaa poiketa ruodusta - sitä maata rokotetaan agressiivisesti.
Talousdemokraattinen puolueen tarkoitus on herättää ihmisiä tajuamaan tätä - ja vastustamaan sitä. Nykyiset puolueet eivät tee mitään asialle, vaan tuntuvat valitettavasti olevan pankkiirien juoksupoikia.

Kuvittele uusi tilanne eduskunnassa - uusi kahtiajako "taloudellista vapautumista ajavat voimat vastaan nykyiset pankkiripuolueet.

Lue koko Cook-artikkeli

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen valtio on yrityksenä U.S. Securities and Exchange Commissionin listalla. (http://idea.sec.gov/cgi-bin/browse-idea?action=getcompany&CIK=0000035946&owner=exclude&count=40) Ovatko Suomen kansalaiset siis Suomen valtion osakkeenomistajia ja onko heillä oikeus osinkoihin?

Lars Osterman kirjoitti...

En tiedä mitä tuohon sanoa mutta tiedän että väitetään että USA olisi kaikista itsenäisyysjulistuksistaan huolimatta edelleen erään salamyhkäisen Victoria Companyn kautta Britannian kuningashuoneen omaisuutta.

Kuulostaa tietysti kornilta...enkä sano että tuo pitäisi paikkansa.

Tuosta linun linkistäsi löytyi tällainenkin aineisto missä kerrotaan yhtä ja toista vähemmän tunnettua ja julkista Suomesta.

Finland

Löysin mm tietoa Suomen Pankin kultavaroista - tosin vuodelta 2002.

Aineiston lopussa hyvin yksityiskohtaisia tietoja Suomen velkaantumisesta eri valuutoista ja maksusuunnitelmista jne ja aivan lopussa liuta isokenkäisten allekirjoituksia.

70-sivuinen eepos SEC:lle.