keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Ilmastomuutos: entä jos olemmekin väärässä

Hallitus on maksattamassa meitä miljardeja pelkän teorian nojalla. Teoria joka mielestäni perustuu valheisiin ja systemaattiseen rahastamiseen ihmisten syyllisyydentunteella, tietämättömyydellä ja jopa tyhmyydellä. Ja suomalaiset poliitikot esittävät jälleen luokan mallioppilasta Brysselille. Anna mun kaikki kestää. Oras Tynkkynen tulisi symbolisesti tervata, höyhenöidä ja ajaa kaupungista. Itse olen aina ollut ympäristön puolella ja olen sitä edelleen - mutta mokomaa tyhmyyttä en katso suopein silmin.

Oman kotikaupungin ilmastoalarmistit kuvittelevat että IPCC:n jääkiekkomailaennustuksen mitätöijät ovat "öljyteollisuuden juoksupoikia". Ilmastonmuutos on uusi uskonto jonka dogmeja ei vaan saa kyseenalaistaa.

Pasi Matilainen Ilmastofoorumista kysyy oikeutetusti:

Ilmastonmuutosta koskevassa tieteessä on vielä paljon epävarmuuksia ja epäselvyyksiä

(...)
Jos pystytämme ilmastonmuutoksen vastaisen pakkokoneiston nyt ja vuonna 2020 toteamme olleemme väärässä, onko koneisto purettavissa helposti? Voimmeko irtautua kansainvälisistä ilmastosopimuksista tai lakkautetaanko ne? Onko väärässä olemisen vaihtoehtoa edes otettu huomioon? Hallituksen selonteko ei sitä ainakaan mainitse. Olemmeko laittamassa kaikkia munia samaan koriin?
Mitä tällöin tehdään jo toteutetuille toimenpiteille? Maksavatko kotitaloudet edelleen tuhat euroa vuodessa ilmastolisää? Saavatko ne takaisin väärin perustein perittyjä maksuja?

Mitä tällöin tapahtuu hiilivuotona kehittyviin maihin karanneille työpaikoille? Mitä tapahtuu valtavien tukijärjestelmien varaan rakennetuille uusiutuvien energiamuotojen yrityksille ja työpaikoille? Olemmeko jo luomassa seuraavaksi energiakuplaa talouden riesaksi, kun nykyinenkin talouskriisi on vielä selvittämättä?

Hyvä strategia pyrkisi varmistamaan kansalaisten jatkuvan hyvinvoinnin kaikissa olosuhteissa. Jättämällä konkreettisia ja todellisia mahdollisuuksia huomiotta hallituksen selonteko ei ole hyvä strategia. Se on huono linjaus, joka pahimmillaan maksaa paljon ja antaa vähän.

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
http://www.ilmastofoorumi.fi/

Poimintoja Ilmastofoorumin etusivulta:

Ilmasto on muuttumassa, kuten se on aina tehnyt maapallon syntyajoista lähtien. Ilmasto muuttuu jatkuvasti, riippumatta edes koko ihmislajin olemassaolosta. Tällä hetkellä on havaittavissa lämpenemistä, mutta todellisuudessa kukaan ei varmuudella tiedä kauanko ja missä määrin lämpeneminen jatkuu, tai milloin trendi kääntyy päinvastaiseksi.

Miksi sinun pitäisi välittää asiasta?

Koska sinut on valittu ilmastonmuutoksen torjumisen maksajaksi. Vaikka ei olekaan olemassa mitään varmoja takeita siitä, että ihminen aiheuttaisi ilmastonmuutosta tai edes merkittävästi vaikuttaisi siihen, saati sitten siitä, että hiilidioksidin päästörajoitteilla, päästökaupalla tai energiaveroilla voitaisiin millään tavoin ehkäistä ilmaston muuttumista, niin silti rajuihin ehkäisytoimenpiteisiin on valtava paine.

(...)

Sen lisäksi, että ilmastonmuutos vie huomiota oikeilta ympäristöongelmilta, sen ehkäisemisyritykset voivat myös aiheuttaa niitä lisää, koska elintasostaan tinkimään joutuvat ihmiset eivät ole niin valmiita ajattelemaan muuten ympäristöä, varsinkin jos se aiheuttaa lisäkustannuksia. Esimerkiksi jätteiden heittäminen luontoon ei aiheuta ilmastonmuutosta, mutta se kyllä pilaa luontoa ja säästää jätemaksuja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Fossiilisien polttoaineiden käytöstä on paljon muutakin haittaa kuin vain hiilidioksidipäästöt! Eiköhän uusiutuvien energianlähteiden käyttöön siirtyminen olisi hyvä joka tapauksessa? Keinot tietysti ovat asia erikseen.