torstai 20. marraskuuta 2008

Rauhanomainen Myönteinen Vallankumous

Kirjaesittely:

Peaceful Positive Revolution
Economic Security for Every American

Steven Shafarman

ISBN 978-0-9802190-1-2

Our government is paralyzed by partisanship and special interests. Politicians promise change, reform, and progress, but many problems are getting worse.

Hallintomme(USA) on lamaantunut. Erilaiset puolueelliset tahot ja etupiirien asiamiehet ovat tähän syyllisiä. Poliitikot lupaavat muutosta ("change") ja edistystä - mutta useimmat ongelmat leviävätkin heidän käsiinsä.

Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt, and Martin Luther King Jr. sought to guarantee people’s economic security. So did Richard Nixon, George McGovern, and Milton Friedman. Here’s a plann, “Citizen Policies,” that updates their ideas.

Y.m. henkilöt yrittävät kaikki omilla tavoillaan taata ihmisten taloudellisen turvallisuuden. Myös Nixon, McGovern ja Friedman. Tässä Shafarman esittää suunnitelman joka on nimetty "citizens policies" joka on e.m tahojen ideoiden päivitys. ("poliittinen toimintamalli kansalaisten hyväksi")

Citizen Policies will guarantee economic security for you, your family members, and every American citizen. Each of us will have more opportunities than today, and greater personal liberty. Plus, Citizen Policies will unite us and empower us to get the government we want and deserve. We the People can end hunger and homelessness. We can reform health care and education. We can revitalize our towns and cities. We can reverse global warming. We can achieve peace in the Middle East and everywhere.

Poliittinen toimintamalli kansalaisten hyväksi tulee takaamaan taloudellisen turvan sinulle, perheellesi ja jokaiselle amerikkalaiselle. Suunnitelma luo meille enemmän mahdollisuuksia kuin mitä meillä tänään on, sekä suurempaa henkilökohtaista vapautta. Lisäksi suunnitelma tulee y yhdistämään meidät ja antaa meille vallan järjestää itsellemme sellaisen hallinnon minkä itse haluamme ja ansaitsemme. Me kansalaiset voimme lakkauttaa nälänhädän ja kodittimuuden. Me voimme uudista sekä terveydenhuollon että koulutusjärjestelmän. Voimme myös kääntää ilmastonmuutoksen. Voimme näillä keinoin saavuttaa jopa kestävää rauhaa sotaisaan Lähi-Itään ja kaikkialle muuallekin.

Steven Shafarman is the president of Citizen Policies Advocates and a member of the coordinating committee of the U.S. Basic Income Guarantee Network. He lives in Washington, D.C.

Steven Shafarman on Citizens Policies Advocates ryhmän toimitusjohtaja sekä amerikkalaisen Perustulotyöryhmäverkoston jäsen. Shafarman asuu Washington DC:ssä

**

Niin. Kirjan esittely on melko lupaava. Kuulostaa melkein liian hyvältä. Voiko kaikki olla noin helppoa.
Tai siis - jos kaikki olisi noin helppoa niin luulisi jonkun jo keksineen ne ratkaisut ja esitelleen ne. Mutta vaikea tietää tasan tarkkaan mitä ohjelmaa Shafarman tarjoaa. Olen itse tilannut muutaman kirjan joten voinen kertoa viimeistää jouluaikaan. Muutamia siksi että taidan lähettää yhden Tarja Crohnbergille. Tarja piti kovasti ääntä perustulosta ennen vaaleja mutta hiljeni tyystin päästyään työministeriksi. Oliko se hallituspaikan hinta?

Perustulosta on niin paljon virheellisiä käsityksiä ja erityisesti täällä Suomessa missä kateellisuus ja naapurinkyttäily on lähes kansalaisharrastus. Ihmiset eivät tajua että perustulo on myös kansantaloudellisesti perusteltu mm siksi että se täyttää sen ostovoimavajeen joka syntyy korollisen velkarahan taloudessa. Tämän näytti jo CH Douglas kun osoitti ettei Say´s Law pidäkään paikkansa vaan syntyvä ostovoimavaje on paikattava lainanotolla.

Ei kommentteja: