perjantai 21. marraskuuta 2008

Canadian Action Party - uusi puoluejohtaja

Andrew J. Moulden on valittu Connie Fogal´in seuraajaksi. Canadian Action Party on kanadalainen pienpuolue josta mediat vaikenee. Miksi?
Puolue pyrkii mm valistamaan kanadalaisia siitä että Kanadan keskuspankki Bank of Canada (BoC) on edelleen kansan omistama pankki - ja pankki jonka luotolla Kanadaa tulisi kehittää ja rakentaa.
BoC luottoa käytettiin vuodesta 1937 vuoteen 1974 - minkä jälkeen Kanadan hallinto siirtyi lainaamaan liikepankeilta sillä seurauksella että sikäläinen valtionvelka on 34 vuodessa noussut 18 miljardista 588 miljardiin.
Suora seuraus tästä on se että myös kanadalaisia on täysin turhaan ajettu taloudelliseen ahdinkoon. Kaikki 30 miljoonaa asukasta joutuu siksi vain tästä syystä nyt tekemään kolme kuukautta työtä jotta korot saataisiin maksettua kansainvälisille riistopankkiireille. Canadian Action Party kysyy halutaanko tätä todella jatkaa ? Outoa kyllä puolue ei ole vielä saanut kovin laajaa kannatusta jaloista motiiveistaan huolimatta. Luulisi että äänestäjät osaisivat laskea.

Tässä ote Andrew J Moulden ensimmäisestä kirjeesta puolueen jäsenille:

"Some international "groups" have been manipulating international affairs towards their own skewed views of security and prosperity for the few, at the expense of the security and prosperity for the many, for many centuries."

(...)

"The security and prosperity is for those that are capitalizing on our Nation's wealth, vast resources, good-will, and exploiting the monetary systems we have willingly surrendered to private control for the past 34 years. Government has remained impervious to re-claiming control of our Nation's currency. This inaction has taken our National Debt from 18 to 588 billion dollars in three decades. Each of us work three months, per year, to pay compound interest, for the use of our own money when our Government's can borrow from our own Bank of Canada and simply pay our Nation this interest rather than the private banking cartel. Whether we accept it or not, we are enslaved. Remarkably, we have freely chosen to remain enslaved. CAP is the only Canadian vehicle, with a platform, to free us all."

Muutama lause tuosta suomeksi: Turvallisuus ja vauraus näyttää olevan vain niitä varten jotka rakentavat pääomiaan Kanadan vauraudesta, luonnonvaroista, hyvätahtoisuudesta. Se on ilmeisesti vain niitä varten jotka ovat imuroineet yksityistetyn finanssijärjestelmän kautta vaurautta itselleen viimeiset 34 vuotta. (...) ..hallinto voisi paikata alijäämänsä lainaamalla BoC:lta, jolloin korko menisi valtiolle eikä yksityisille pankeille. Riippumatta siitä hyväksymmekö ajatuksen tai emme - olemme silti taloudellisessä orjuudessa. Outoa kyllä näytämme haluavamme edelleen jatkaa taloudellisessa orjuudessa. CAP on ainoa kanadalainen poliittinen liike jolla on poliittinen ohjelma joka vapauttaa meidät kaikki.

Voisitko kuvitella että tästä aiheesta olisi etusivun juttu Helsingin Sanomissa? Tai että Yle:n Uutiset tekisi tästä pääuutisen? Mieti miksi ei.

Voisiko se ehkä liittyä siihen että Hesarin Antti Blåfield ja Yle Uutisten Atte Jääskeläinen ovat poikenneet Bilderbergkokouksissa? Vai ovatko tällaiset uutiset yksinkertaisesti vain merkityksettömiä? Vai onko uutispimentoon muita syitä ?

Tässä lopuksi Connie Fogalin jäähyväispuhe (osa 3)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutoksen aika ajallemme.

Richard. C. Cook: “…My experience long ago led me to the conclusion that the most important economic issue facing our nation and the world today is income security and that it is the job of the federal government, acting as the custodian of the commonwealth of Americans as defined in the preamble of our Constitution, to do something about it…”. “The Basic Income Guarantee and Monetary Reform: A Tale of Two Ideas” Presented at the USBIG Network Annual Conference
Crowne Plaza Times Square Manhattan Hotel, New York, N.Y. February 23, 2007 by Richard C. Cook

http://www.usbig.net/papers.html

Lars Osterman kirjoitti...

Kiitos vihjeestä. Linkistä löytyy myös kaksi Steven Shafarman-esitelmää joista ehkä voi lähteä arvaamaan mitä se hänen uusi kirjansa sisältää.

"When every adult citizen has that basic economic security, there will no longer be any rationale for corporate welfare. People can find or create their own jobs—perhaps by starting small businesses, a vital engine of economic growth. For workers, that economic security will make it easier to demand living wages and better conditions. It would, in effect, give every American worker a strike fund. And when workers’ economic security is not so completely dependent on their jobs, more may choose to work part-time or flexible hours; employers will find it easier to adapt, innovate, and compete.
Why give money to the rich? Because not doing so would require some sort of means testing and would involve perpetual struggles about how and where to draw the lines, as well as massive bureaucracy to enforce those lines once drawn. Those cost would be greater than any potential savings. Besides, many people who appear to be well-off are experiencing economic insecurity. It’s much simpler to give the basic income, the “citizen dividend” to everybody and tax it back from those who really don’t need it. "

Anonyymi kirjoitti...

Olennainen kysymys: Mistä Suomen valtio lainaa rahansa? Minä vuonna Suomi myi itsenäisyytensä ja luopui luotottamasta itseään?

Lars Osterman kirjoitti...

Tämä on spekulatiota koska en tiedä varmasti:

Suomi n 1500-1809 osana Ruotsin valtakuntaa toimi Ruotsin finanssimallin mukaan.

Kuninkaalla oli aluksi yksinoikeus valvoa rahajärjestelmää lyömällä erilaisia kolikoita jalometalleista.
Rahan nimellisarvon ja metalli arvon erä "seignorage" oli osa kuninkaan eli valtiojohdon tulousta.

Riksbanken aloitti 1680-luvun lopussa Hollantilaisen Wisselbankin mallin mukaan (ennen Bank of Englandi´a 1694)ja ilmeisesti sen myötä yksityinen fiat-raha pääsi ensimmäisen kerran kiertoon Suomeenkin.

Suomen raha, kruunut ja äyrit olivat Riksbankenin valvonnassa - ja oletan en tiedä - oliko Turussa tai Helsingissä paikalliskonttori.

Venäjän keisari julisti Suomelle Itsehallintoa 1808-09 sodan jälkeen Porvoon maankuntapäivillä.
En tiedä, mutta luulen että Venäjä tähän aikaan oli itsenäinen eikä loismaisten yksityispankkiirien lypsylehmä, joten Suomikin saattoi itse asiassa hyötyä finanssinkin kannalta Venäjän vallan aikana.

Kannattaa muistaa että Suurruhtinaskuntan-aikana maahamme rakennettiin paljon ihmeellistä ja veikkaan ettei varmaankaan millään velkarahaalla. Oletukseni on että Venäjän tapaan korottomalla omalla fiat-rahalla...

Käy katsomassa esim Aulangon Näkötornia ja 1800-luvun lopun Helsingin kaupungin laatukivitaloja. Tällaisiin ei kellään tänään olisi varaa.

Suomen Pankin kotisivuilta
www.bof.fi
löytää jotain historiaan liittyvää.

Tätä tulisi kuitenkin selvittää.

Veikkaan että viimeistään WTO-jäsenyys vei Suomelta muodollisen oikeuden käyttää Suomen Pankkia kanadalaisten BoC:n tavoin.

Jos katsoo kenelle olemme velkaa niin 85% valtion velasta on ulkomaisissa käsissä. (Lontoo, New York)

http://www.valtiokonttori.fi

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tämä (viittaan edelliseen viestiisi) on kyllä asia, joka todella pitäisi selvittää. Blogisi selvittää ansiokkaasti muiden maiden velkaorjuuden syitä ja historiaa, mutta Suomen osalta on vähän tietoa. Tämä tietenkin johtuu siitä, että englanninkielisiä lähteitä on runsaasti tarjolla, mutta juuri kukaan ei ole julkisesti selvittänyt Suomen tilannetta.

Jos Suomeen aiotaan perustaa puolue ajamaan talousdemokratiaa, niin pitäisi ensin selvittää Suomen tilanne perusteellisesti. Siinäpä jollekin tutkijalle puuhasteltavaa.

Lars Osterman kirjoitti...

Niinpä niin.
Silti, oli todellinen finanssipolittinen historiamme mikä tahansa niin juuri tänään tässä ja nyt tämä nykyinen finanssijärjestelmä on päin mäntyä.

Ne syyt miksi se on sellainen kuin on löytyy kyllä haastattelemalla oikeita henkilöitä. Näitä löytynee ainakin Suomen Pankista ja ehkä eduskunnan talousvaliokunnan arkistosta.

Veikkaan edelleen että erityisen olellisia tapahtui 1809-1811, 1880-luvulla kun Suomen markka tuli kuvioihin, 1917 kun maamme itsenäistyi, 1940-1944 Talvi- ja Jatkosodan rauhanehdoissa - ja lopulta EEC, IMF, GATT, WTO sopimuksissa saattaa olla pykäliä ja ehtoja jotka myös koskee Suomen Pankin käyttämistä luototuksessa sekä määrää pankkitoiminnan muita ehtoja. Myös NIB, EKP, BIS jäsenyysehdot voisi olla syytä syynätä.

Kannattaisi myös selvitellä milloin tulovero tuli kuvioihin. Usein tuloveron ja valtio siirtyminen velkarahoitukseen ovat kulkeneet käsi kädessä.

Jos jollakulla on vihjeita tai ajatuksia y.m. niin tänne vaan kommenttia.

misterjukka kirjoitti...

Esittämäsi vaihtoehto valtion verotukselle, että valtion pankki loisi rahaa tyhjästä, ja verotusta ei siksi tarvittaisikaan, johtaisi meilläkin Zimbabwen malliin jossa inflaatio laukkaisi 200 miljoonan prosentin vuosivauhtia.

Kun valtion virkamiehet ja kaikenkarvaiset virkaheitot siivelläeläjät, niinkuin ansiosidonnaista nauttivat sak:n jäsenet saisivat ostovoimansa tyhjästä, verrattuna niihin jotka tekevät tuottavaa työtä niin sittenhän täällä vasta kaikki menisikin päin mäntyä.

Kun rahan arvo ei perustuisikaan tuottavaan työhön, siis siihen että saat ostettua rahoillasi vaikka motin halkoja tai että ostaisit 100 kiloa perunoita.

jos minä olisin myymässä ne halot ja perunat, niin olisin hullu jos suostuisin ottamaan maksun paperina tai bitteinä, joiden ostovoima ei perustu yhtään mihinkään (siis johonkin debittiin jota ei hetki sitten ollut olemassakaan).

tilanne olisi suunnilleen sama kuin nytkin, se arvo joka eurolla on, se on vain kuvitteellista illuusiota, ja nyt finanssi myllerryksessä on tapahtumassa sen illuusion romahdus.

Rahan arvo kokoajan häipyy sitä mukaa kuin niitä finanssi luurankoja pengotaan kaapista ulos, ja huomataankin että raha (jonka arvottomuus pikkuhiljaa valkenee typerille) on meillä hölmöillä, mutta maat ja mannut on jotenkin oudosti päätyneet näille David Icken kuvaamille "liskoihmisille".
(Liskoihmiset on eräs kansanryhmä tässä maailmassa jota perusteettomasti säälitään ja joille annetaan erivapauksia toimia yhteiskunnissamme, jokainen voi tykönään päätellä mikä kansanryhmä tämä on.)

Lars Osterman kirjoitti...

Jukka,

Luuletko tosiaan että tätä ei olisi mietitty aika valmiiksi?
Zimbabvessa raha luodaan velkaa vastaan just niin kuin IMF, Maailmanpankki ja Bank of International Settlements määrää.

Zimbabven Keskuspankki eli Reserve Bank of Zimbabve on keskuspankkien keskuspankin eli BIS-jäsen. kts www.bis.org

(alimpana kaikista)

Eli tuo Zimbabvesi seuraan nykyisen systeemin ehtoja.

Talousdemokratiassa ei synny minkäänlaista inflaatiota koska sellaisen järjestelmän puitteissa yksityispankit eivät pääsisi villisti luomaan uutta luottoa tyhjästä sinun velkakirjaasi vastaan.

Nykyinen finanssikriisi tai mikä se nyt sitten lopulta onkin on nykyisen velkaperusteisen järjestelmän kuolintanssi.

Jos luet Steven Zarlengan, Dennis Kucinichin, Ellen Brownin tai Richard C Cookin suunnitelmista niin huomaat että tuo ajatuksesi inflaatiosta on nykyjärjestelmän asiamiesten propagandaa.

Lars Osterman kirjoitti...

Vielä Zimbabvesta sen verran että uskon tuon hyperinflaation olevan ihan tarkootuksellinen temppu millä ulkomaalaiset tahot pääsevät kiinni Zimbabven luonnonrikkauksiin pikkurahalla. Siellähän on mm coltania - jotain mistä koko elektroniikkateollisuus taistelee.

Ja tietysti myös kultaa ja ties mitä.

"Jos jotain tapahtuu poliittisella tai taloudellisella maailmankartalla, niin voit olla varma että näin oli myös suunniteltu"
(-Tuntematon )

misterjukka kirjoitti...

On sangen ikävää että muut haluavat ajatella puolestamme, ja sitten vaaditaan lukemaan pinokaupalla meille vieraskielistä kirjallisuutta, vain siksi että ne kirjailijat ovat suuuresti kunnioitettuja vaihtoehto ajattelijoita, joihin myös Lasse itsekkin haluaisi kuulua.

Minulle henkilökohtaisesti riittäisi, kun saan vaihtaa osan viljelemistäni perunoista ja viljasta, muihin minulle tarpeellisiin tuotteisiin tai palveluihin, samaa suosittelisin muillekkin, myöskin niille mitään tuottamatonta työtä tekeville valtion ja kuntien virkamiehille ja naisille, jotka verotuksen kautta ovat tavallisen tuottavaa työtä tekevän niskavilloissa kokoajan roikkumassa.

Onhan nyt merkillistä että hyödyttömästä työstä ja toimettomuudesta maksetaan, ja ne rahat joilla tuommoinen vetelehtiminen maksetaan, kiskotaan niitten ihmisten selkänahasta jotka tuottaa ruuan ja energian.

Jos olisitte rehellisiä ihmisiä niin lopettaisitte tuommoisen vedätyksen, menkää vaikka siirtolapuutarha yhdistyksien puheille, ja vuokratkaa oma viljelypalsta, viljelkääpä kokeeksi vaikka omat vuoden ruokanne ensi alkuun, täällä joensuussakin on liki tuhat siirtolapuutarha palstaa käyttämättä.

Raha ei ole välttämätön vaihdannan väline, reaalitalous ei tarvitse Rahaa.