lauantai 1. marraskuuta 2008

Miten menetellä mielenosoittajien kanssa

Tämä artikkeli löytyy netistä englanninkielisenä aika laajaan levinneenä vähän sieltä täältä.

Suomalainen viranomaistoiminnan false-flag-operaatioiden tutkija ja miltei jo asiantuntija, Hannu Yli-Karjanmaa on omalla sivullaan kirjoittanut näin:"Italian entinen presidentti Francesco Cossiga on antanut lausunnon, jossa hän neuvoo miten mielenosoittajien suhteen tulee menetellä. Heidän keskuuteensa tulee soluttaa provokaattoreita, jotka rikkovat näyteikkunoita ja polttavat autoja. Sen jälkeen poliisin tulee raa'asti pahoinpidellä tavallisia mielenosoittajia sairaalakuntoon. Heitä ei tule pidättää, koska oikeusistuin vapauttaisi heidät heti. Näin Cossiga itse toimi sisäministerinä."
Ote alkuperäisestä artikkelista: Former Italian President Francesco Cossiga has offered a solution to the Italian government in dealing with widespread demonstrations by students and teachers over a cut in state funding of education - use agent provocateurs to start riots and then have the police “beat the shit out of the protesters”.

Omat kommenttini: Nämä tosiasiat kannattaa todellakin pitää mielessä aina kun näkee mielenosoituksia - Suomessakin. Erityisesti näin jos osa mielenosoittajista on naamioitunut tai käyttäytyy väkivaltiasesti. Temppu on yhtä vanha kun ihmishistoria mutta vaipuu välillä unholaan.

Aidosti yhteiskunnan tilasta huolestuneiden, laillista oikeuttaan käyttävien väkivallattomien ihmisten joukkoon siis soluttautuu virkatehtävää suorittavia poliiseja tai muita näiden e.m tahojen palkkaamia provokaattoreita.
Ja sitten kaikki onkin niin helppoa: viittaamalla omien provokaattorien tekemiiin rötöksiin virkavalta siis voi rynnätä mielenosoituskulkueen kimppuun.

Kun vielä tallennetaan videolla "todisteiksi" omien soluttautujien takkien alta löytyneitä puukeppejä tai rautatankoja niin kaikki on niin ihanan helppoa. Ja medialle kuvia hetipian - ja hepskukkuu - median torvi soi - ja näin koko kansa uskoo viranomaisten jälleen vain ansiokkaasti hoitaneen sille kuuluvaa tehtävää.
Erilaisiet ministerit taputtavat sitten vielä virkavaltaa olalle ja myöntävät lisävaroja mahdollisten "mielenosoitusterroristien" taltuttamiseksi seuraavassa budjetissa.

Miksi minulle tulee heti mieleen viaton Smash Asem marssi jonka kimppuun poliisi hyökkäsi viittaamalla erilaisiin "väkivaltasyihin". Eikä yksikään pamputtajista joutunut vastuuseen. Mutta erilaiset Paavo Arhinmäet ja kymmenet viattomat ohikulkijat siis otettiin tehokkasti säilöön - ja näille myöhemmin vielä sakkoja siitä että eivät syyttöminä suostuneet osallistumaan mokomaan pelleilyyn, vai miten se nyt oli.
Tämä toimi varmaan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Moni viranomasten pamputtama jättää varmaan seuraavan mahdollisen mielenosoituksen sivulta seuraamisen väliin - ja sehän oli koko tempun tarkoituskin.

2 kommenttia:

germ kirjoitti...

Tämän uutisen jälkeen tuli ensimmäisenä mieleen eräs muutama vuosi takaperin suomessa toiminut hämäräperäinen valtion rahoitusta nauttinut opiskelija anarkistiblokki jonka ainoata tehtävä oli aiheuttaa hässäkkää ja suuria otsikoita kaikissa mahdollisissa mielenosoituksissa mutta koskaan ketään kyseisistä henkilöistä ei pidätetty, sakotettu etc.. vaikka muita paikallaolleita niputettiin
busseihin laumoittain

Lars Osterman kirjoitti...

Aha - tuollaisesta en tiennyt mutta hyvin todennäköistä että noin oltaisin menetelty "yhteiskuntarauhan" vuoksi.

Jokaisen kannattaisi omakohtaisesti pohtia sitä onko nyky-yhteiskunta niin valtavan hyvä juuri tällaisena.
Vai olisiko sittenkin jotain parempaa ratkaisua olemassa? Siinä mielessä parempaa että vauraus ja ostovoima olisi tasa-arvoisempaa ja demokratia (kansanvalta) ulottuisi myös raha- ja finanssiratkaisuihin.

Virkavalta pyrkii aina suojelemaan sitä mitä nyt on eli "status quota" riippumatta siitä onko nykysysteemi oikeudenmukainen, moraalinen ja loppujen lopuksi edes laillinen. En itse esim tiedä missä laissa tai asetuksessa määrättäisiin että rahavalta ja uuden lisärahan luominen olisi varta vasten delegoitu yksityiselle pankkijärjestelmälle.