tiistai 21. lokakuuta 2008

Aiheuttiko Federal Reserve tahallisesti nykyisenkin talouskriisin ?

Tässä video minkä mukaan nykyisen talouskriisin aiheutti keskuspankki Federal Reserve.
Pankki yksinkertaisesti poisti käteistä markkinoilta. Samoin kuin se teki 1929-1930 kriisin alkaessa. Ben Bernanke on myöntänyt tämän julkisesti ja jopa pyytänyt anteeksi.

Despite the varied theories espoused by many establishment economists, it was none other than the Federal Reserve that caused the Great Depression and the horrific suffering, deprivation and dislocation America and the world experienced in its wake. At least, that's the clearly stated view of current Fed Chairman Ben Bernanke.

Videon mukaan kummatkin puolueet Yhdysvalloissa ovat korrution vallassa.

Oma näkemykseni: Tähän on helppo yhtyä kun tietää että sekä Barack Obamaa että John McCainia tukea kaikkein runsaskätisimmin juuri Goldman Sachs. Rothschildin nimi tuodaan myös esiin. American Monetary Instituten Steven Zarlenga väittää ettei Rothschildit olisi mitenkään Federal Reserven takana. Vaikea tietää mikä on totta. Ehkä Fedin todelliset omistajat on onnistuttu piilottamaan erilaisten bulvaanien ja ristiinomistusten avulla.

Videon taustalta löytyy Ron Paul´in Campaign for Liberty sekä Mises Instituten The Money Masters.
Huomatkaa erityisesti se että tässä sanotaan että eurooppalaiset finanssipiirit omistavat Federal Reserven ja että Federal Reserve on näiden tahojen rahakone.The federal reserve caused the 700 billion dollar bailout. Share this video with everyone you know. The Rothschilds and the Bank of England, and the London banking houses which ultimately control the Federal Reserve Banks through their stockholdings of bank stock and their subsidiary firms in New York.

The two principal Rothschild representatives in New York, J. P. Morgan Co., and Kuhn,Loeb & Co. were the firms which set up the Jekyll Island Conference The Federal Reserve was created with no constitutional authority in 1913, the Fed prints money out of thin air and loans it to the U.S. treasury at interest. This can only lead to one outcome: debt. Currently, the Federal Reserve is printing billions of dollars to bail out Wall Street while destroying the middle class and the dollar with inflation. If our country wants a sound and transparent monetary system, we need to abolish the Federal Reserve.
Itävaltalaisen talouskoulun ratkaisu on tietysti se 100% kassavaranto ja palaaminen kultakantaan. Hyvin monen asiantuntijan mielestä Mises Instituten ihannoima kultakanta ei todellakaan ole tarpeen vaan katsotaan että rahapolitiikka voidaan hallita muilla keinoin.

On myös tahoja, tosin ristiriitaisia jotka näkevät juuri tässä merkkejä siitä että tässä ollaankin siirtämässä kaikki rahavalta niiden käsiin jotka ovat kähminneet kullan itselleen käyttäen siihen tuota paljon parjattua fiat rahaa. Kultakanta olisi näin paluu globaaliseen rahaoligarkiaan vaikka se myydään kansalaisille jonain kampanjana kohti vapautta. Tiedä sitten. Olen itse hyvin kriittinen mitä tämän Bjerknesin perusteeseihin tulee mutta siteeraan silti:
"Ron Paul wants us to use gold as money, because that will enable the international bankers to privately control our money supply and drive us into a depression at any time they choose by gathering together the gold and holding it until the economy fails. The international bankers will then be able to trade food from other nations under their control for all the wealth of America and they will take all the gold in payment of American debts, which debts they themselves have caused." (hieman editoitu versio)

Talouskoluministi Dick Eastman on omasta puolestaan yrittänyt selvittää onko Federal Reserve todellakin "kaiken takana". Hänen mielestään ei. Eastman kirjoittaa artikkelissaan "Expose the Criminals" että kaiken takana on itse asiassa vain yksi kahdestatoista alueellisista Federal Reserve pankeista: New York Federal Reserve Bank ja sen johtaja Timothy Geithner. Eastman kirjoittaa:
Chinese-speaking Timothy Geithner is President of the New York Federal Reserve Bank and Vice Chairman of the Federal Open Market Committee which really controls the amount of loanable funds in the economy.
Fed Chairman Bernanke is a powerless figurehead and misinformation mouthpiece, a cardboard figure who merely announces what the new discount rate (the rate at which the Fed will lend money to banks "discounted" with treasury securities held as collateral so banks will not dip below required reserves when they are lending close to the the limit allowed by their excess reserves.)

Don't think for a minute that the Fed Chairman or the Board of Governors is the power behind the Fed -- he is merely the "front man," the only leader of the system that is "appointed" by the President -- that being the only basis on which it can it all be said that the Fed is in any way an instrument of the US government or responsible to its people. Both the Chairman and the US President who appoints him are mere tokens following orders.

The real power is Timothy Geithner and the men behind him -- Kissinger, Greenspan, Voker, Reuben, Thain and Corrigan as will be shown below.
Ajattelemisen aihetta:

"The powers of financial capitalism had a far-reaching plan, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole... Their secret is that they have annexed from governments, monarchies, and republics the power to create the world's money..."

.- Prof. Carroll Quigley

6 kommenttia:

Lars Osterman kirjoitti...

Liittyen Goldman Sachsin kampanjatukiaisiin:

Barack Obama’s top campaign contributor is the international Finance firm of Goldman Sachs led by Larry Blankfein.

Three-fourths of John McCain’s top 20 contributors are New York international bankers, including Goldman Sachs.

No wonder both voted for the 700 billion robbery of the American people. Both Support Amnesty for illegals, more gun control and endless wars (and American Blood and Gold) for Israel!

Goldman Sachs’ executives have been repeatedly charged with fraud and theft. The bailout is now run by Paulson and Kashkari, who are former Goldman Sachs executives!

Aragon kirjoitti...

Pankki yksinkertaisesti poisti käteistä markkinoilta. Samoin kuin se teki 1929-1930 kriisin alkaessa.

Suuren laman aivan alkuhetkistä on (ristiriitaista) tietoa, että FED laski rahan määrää tahallaan (mm. nosti diskonttokorkoa etc.). Mutta pääsääntöisesti Ben Bernanke ei väitä, että FED olisi aiheuttanut rahan määrän laskun tahallaan suuren laman aikana, vaan että FEDin kädet olivat kultakannan takia vain niin sidotut, että se ei pystynyt inflatoimaan riittävän aktiivisesti. Lähinnä "tunnustuksessa" oli siis kyse kultakannan kritisoimisesta ja Bernanken vakuutus, että FED tekisi kaikkensa estääkseen deflaation mahdollisuuden jatkossa.

...sekä Mises Instituten The Money Masters.

Luulen, että sekoitat Money Masters-dokumentin Money, Banking and the Federal Reserve-dokumenttiin, sillä The Money Masters-dokumentilla ei ole mitään tekemistä Mises-instituutin kanssa, ja se on
saanut osakseen kritiikkiä Mises.orgin keskustelufoorumilla.

American Monetary Instituten Steven Zarlenga väittää ettei Rothschildit olisi mitenkään Federal Reserven takana...

Rothschildit olivat ainakin FEDin perustamisessa mukana välillisesti, jopa mainstream-lähteiden mukaan. Mainitsemasi toiminimi Kuhn, Loeb & Co:n nokkamies Jacob Schiff oli kytköksissä Frankfurtin Rothschildeihin, ja FEDin perustamista ehkäpä innokkaimmin ajanut pankkiiri Paul M. Warburg taas oli naimisissa KL&C:n perustajan tyttären kanssa (kuten myös Schiff). KL&C:llä oli myöhemmin tunnetusti oma roolinsa Venäjä-Japani sodassa ja Venäjän vallankumouksessa.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin. Minulla ei nyt ole tilastoja mutta se valtaisia määrä lainarahaa mikä pankkien toimesta luotiin tyhjästä kultakantaa vastaan 1920-luvulla ei ollut mikään sattuma - Fed oli puikoissa. (=Fed created a boom)

Yhtä vähän sattumaa oli siinä että "the money stock contracted"..the banks pulled billions off the moneystock - eli raha käytännössä poistettiin. Raha oli siihen aikaan lähinnä käteistä ja Fed oli puikoissa.

(=Fed created a bust)

Money Masters leffassa puhuu sekä Murray Rothbard ja Lew Rockwell niin paljon - että mielestäni voi sanoa että leffan taustalla on pakko olla Mises Institute.

;-)

Aragon kirjoitti...

Money Masters leffassa puhuu sekä Murray Rothbard ja Lew Rockwell niin paljon...

Onko kyse nyt aivan varmasti tästä dokumentista? Puoli-itävaltalainen goldbug Ed Griffin ei ainakaan pitänyt dokumentista yhtään, enkä nopealla läpikelauksella nähnyt vilaustakaan Rothbardista tai Rockwellista. Rockwell & Co tuskin ovat ainakaan olleet tekemässä dokumenttia, ja ovat ehkä mukana leikkaa & liimaa - menetelmällä, koska ainakin Milton Friedmanista usein salaliitto-dokumenteissa näytetyt katkelmat ovat leikattu "Free to Choose"- tvsarjasta...

Blogin lukijoita ja Hra Östermania saattaa muuten kiinnostaa, että Money Masters-dokumentin lisäksi on olemassa samaa aihetta käsittelevä ja monilla tavoilla lähes identtinen, mutta paljon tiivistetympi (47 min) sisardokumentti Monopoly Men, jonka juontaa näyttelijä Dean Stockwell (=”Aikahypyn” Sam). Ehkä hieman vanhahko dokumentti, mutta mielenkiintoa lisää se, että haastateltavina ovat mm. pankkialasta kirjoittaneet Bill Still (=em. Money Mastersin juontaja) ja Eustace Mullins, sekä toimittajat Michael Collins Piper ja Jim Tucker... Eli juttua Bilderbergeistä, CFR:stä ja Greenbackeista etc... ;)

Lars Osterman kirjoitti...

Ei voi vastaherroitella kun kerran "herra aragorn" haluaa piiloutua salanimen taaksi.

Mutta joo olen katsellut niin monta leffaa näistä amerikan raha-asioista että sekoitin ne keskenään.

Se mitä tarkoitin oli Money_Banking_and_The_Federal_ Reserve"

Se on tämä missä Lew Rockwell ja Murray Rothbard esiintyvät todella paljon - ei Money Masters-leffassa.

Trump kirjoitti...

Yllättävä kommentti suomen mediassa:

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/petrikajander/veronmaksaja-maksaa