tiistai 7. lokakuuta 2008

Modern Money Mecanics

Pieni muistutus siitä mitä mielenkiintoista uusi zeitgeistmovie addendum mm sisältää mikäli et jaksanut katsoa sitä vielä.

http://www.youtube.com/watch?v=vm3DixfL9o0
http://dotconnectoruk.blogspot.com/2008/10/money-from-nothing-how-illuminati.html

10 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Oletan että euro-pankkisysteemi toimii samanlailla paitsi, että sitä säädellään tarkemmin. No anyway, jollei- joku saisi tehdä siitä vastaavanlaisen docun.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin minä en tiedä varmasti. Olen kovasti etsinyt tietoja EKP:n toiminnasta ja siitä eroaako se tuosta Federal Reserven mallista.

Olisi kyllä hyvä saada suoraa faktatietoa joltain joka tietää.

Voi olla että Suomen Pankki - EKP:n paikallisena sivukonttorina olisi velvollinen selvittämään näitä asioita meille uteliaille kansalaisille.
Pitäisi vain tietää ketä lähestyä. Olen soitellut sinne 2-3 kertaa eri asioissa saadakseni tietoja. Vastaus on tullut s-postitse ilman selityksiä pelkän Exel-taulukon muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Ron Paul ole sanonut että CIA:n toiminnasta saa enemmän tietoa kuin Fedin. Taitaa olla EKP:n kanssa sama homma.

Yksi asia mikä minua jaksaa ihmetyttää on että kun keskuspankkien (ainakin Fedin ja EKP:n*) tarkoituksena on säilyttää hintavakaus ja jokainen puusilmä näkee että hinnat jatkuvasti nousevat niin miten on ettei tästä(kään) keskustella oikein missään? Eikö tuo ole selvä merkki siitä etteivät keskuspankit toimi? Väkisinkin tulee mieleen että todellinen tavoite on jotain ihan muuta.

Tietenkin on niin että hintavakaudeksi ymmärretään 2% tai alle vuosittainen kasvu jota mitataan tarkasti valikoidulla "ostoskorilla", esim. asuntojen hintoja siinä ei huomioida...mielestäni tämä ei ole hinta vakautta. Todellisuudessahan hintojen pitäisi laskea tuotannon tehostuessa, ei suinkaan kasvaa.

*="The primary objective of the Eurosystem is to maintain price stability." EKP:n sivuilta

-Herra Harmaa

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Loistava video! Tuota paremmin asiaa tuskin voi selittää. Harmi vaan, että linkin taakse on sotkettu taas Illuminanteja jne. sekä että videosta voi saada vahingossa sen kuvan, että raha on olemassa ainoastaan velkojen vuoksi (vaikka rahalla tosiasiassa on myös ihan oikea tärkeä funktio). Joka tapauksessa, erinomainen video joka toi myös ilmi sen miten valtio periaatteessa lainaa rahaa itse itselleen keskuspankin kautta. Koska prosessi on todella tehty noin monimutkaiseksi, sitä on vaikea ymmärtää jonka vuoksi sitä on myös vaikea kritisoida.

Joka tapauksessa, EKP toimii periaatteessa samalla tavalla. Erona vain on, että EKP ei ole edes paperilla yksityisessä omistuksessa ja että EKP:n reservivaatimus/kassavarantovelvoite on vain 2 % mutta sen lisäksi EKP:llä on joku muu velvoite jonka vuoksi kassavarantovelvoitteesta tulee de facto 10 % (aivan kuten FED:illä). EKP:n kautta luodut rahat tosin menevät osin suoraan EU:lle, osin jäsenvaltioille, tosin kuin USA:ssa jossa kaikki ensin luotu raha menee FED:ille (ennen kuin yksityiset pankit kymmenkertaistavat sen).

Lars Osterman kirjoitti...

klick

Critics from the Federal Reserves own ranks

* "When you or I write a check there must be sufficient funds in our account to cover the check,but when the Federal Reserve writes a check there is no bank deposit on which that check is drawn. When the Federal Reserve writes a check, it is creating money."

-- Putting it simply, Boston Federal Reserve Bank

* "Neither paper currency nor deposits have value as commodities, intrinsically, a 'dollar' bill is just a piece of paper. Deposits are merely book entries."

-- Modern Money Mechanics Workbook,Federal Reserve Bank of Chicago, 1975

* "The Federal Reserve system pays the U.S. Treasury 020.60 per thousand notes --a little over 2 cents each-- without regard to the face value of the note. Federal Reserve Notes, incidently, are the only type of currency now produced for circulation. They are printed exclusively by the Treasury's Bureau of Engraving and Printing, and the $20.60 per thousand price reflects the Bureau's full cost of production. Federal Reserve Notes are printed in 01, 02, 05, 10, 20, 50, and 100 dollar denominations only; notes of 500, 1000, 5000, and 10,000 denominations were last printed in 1945."

--Donald J. Winn, Assistant to the Board of Governors of the Federal Reserve system

* "We are completely dependant on the commercial banks. Someone has to borrow every dollar we have in circulation, cash or credit. If the banks create ample synthetic money we are prosperous;if not, we starve. We are absolutely without a permanent money system.... It is the most important subject intelligent persons can investigate and reflect upon. It is so important that our present civilization may collapse unless it becomes widely understood and the defects remedied very soon."


--Robert H. Hamphill, Atlanta Federal Reserve Bank

Lars Osterman kirjoitti...

http://www.chrismartenson.com/the_fed

klick

Anonyymi kirjoitti...

Zeitgeist elokuvat, Jordan Maxwell, Michael Tsarion, y.m näyttävät olevan disinformaatio-agentteja jotka levittävät pahan sopan joka koostuu 80% totuudesta ja 20% pro-nwo new-age ohjelmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei 80% on tänä päivänä aika hyvin..
Addenum pelittää aluosalta hyvin..
Loppu onkin diipa daapaa...
Tai no olihan imperiumin vastaisku osa ok, mutta se tecno-uskon tunnustus oli liikaa..;)

Lars Osterman kirjoitti...

Anonyymille joka rohkeni epäillä Zeitgeistmovie-elokuvan totuudellisuutta:

Tuo sinun väitteesi on niitä juttuja joita uskonnolliset piirit levittelevät siinä toivossa ettei kristinuskonnosta menisi pohja alta.
Alkuperäinen Zeitgeistmovie:hän käsitteli osaksi myös sitä että Jeesus itse oli henkilöity Aurinko ja kristinusko siten astrologista auringonpalvontaa.

Tätä on epätoivoisesti pyritty debunkkaamaan piipelipiireissä.

Tästä lisää täällä:

1

2

3

Lars Osterman kirjoitti...

videon linkki ei nätä toimivan.

Tämä toimii:

klick