torstai 9. lokakuuta 2008

Amerikan roskapankki - eturistiriitoja ja tosiasioita joista media vaikenee

Täytyy edelleen jatkaa tuosta paljon puhutusta amerikkalaisten 700-miljardin "roskapankkiratkaisusta". Jos täkäläisiin uutisiin on luottaminen niin tasan kaikki "asiantuntijat" näyttävät kannattavan tuota kiisteltyä ratkaisua. Suomen hallitus mukaan luettuna. Kaikki asiantuntijakataiset ja asiantuntijavanhaset kiittävät yhteen ääneen tuota valtaisaa rahoitusalan "kaukonäköistä järkevää pelastuspakettia" ja odottavat että finanssiaurinko nousee pilvettömältä taivaalta.

Muistutuksena niille jotka eivät ole jaksaneet seurailla uutisia: Investointipankit pelasivat uhkapeliä valtavilla panoksilla ja rahastivat tuhansia miljardeja johtajilleen ja omistajilleen. Nyt sitten kun menee huonommin niin tuon kaavaillun "roskapankin" avulla siirretään investointipankkien yhtäkkiset satojen jopa tuhansien miljardien uhkapelin kirjanpidolliset tappiot kansalaisten maksettaviksi. Miksikö - no siksi että eräät "asiantuntijat" (=kyseisten pankkien entinen johto joka nyt istuu valtiovarainministeriön johdossa enää vuodenvaihteeseen 2008-2009) väittävät että nämä pankit ovat muka "liian isoja kaatumaan". Nämä samaiset "asiantuntijat" hakeutuvat luonnollisesti takaisin entisiin pankkeihin(sa) heti kuin Bushin hallintokausi loppuu.
Englanniksi käytetään yleisesti käsitettä "the revolving door" kun tarkoitetaan sitä miten teollisuuden ja rahoitusalan isokenkäiset pomppivat "toimitusjohtajista-ministereiksi-ja-takaisin-toimitusjohtajiksi". Ja kukaan ei siis näe mitään eturistiriitoja ???

Totuus on kuitenkin se että moni on huomauttanut tästä. Uutismedia ei vaan välitä meille tietoa tästä. Media kai haluaa että on parempi jos kuvittelemme että asiasta vallitsee laaja konsensus. (ihan kuin Arsenalista aikanaan..)

Moni on siis osoittanut eturistiriitoja. Tässä eräs parhaista esityksistä. Kalifornialainen kongressiedustaja Brad Sherman on äänessä jopa 30 min.

Puolituntinen voi tuntua pitkältä - mutta jos minulta kysyt niin koko juttua kannattaa ehdottomasti kuunnella koska harvoin kuulee näin suorasanaista selkeätä puhetta.

Suoraa puhetta missä "pelastuspaketin" todellisen edunsaajat paljastetaan ja myös se todennäköisin syy miksi tähän yleensä lähdettiin väen väkisin ja hirmuisella kiireellä.

BrasscheckTV: How the crooked bailout was passed by Congress. Fraud, bribery and threats of violenceBrad Shermanin puhe kokonaisuudessaa näistä linkeistä (pientä päällekkäisyyttä on)

http://www.youtube.com/watch?v=p6KRXnYgu5I

http://www.youtube.com/watch?v=55lOhYw8Lxk

http://www.youtube.com/watch?v=SHFUa4SpPBU

Päivitys: Uusin käänne - "Neel Kashkari -pukki kaalimaan vartijana". (Luottaisitko sinä mieheen joka näyttää Nosferatun ja Steven-Segal-leffan-pahiksen risteytykseltä.)

Conflict of interest doesn´t even come close - the fox guarding the henhouse is a more accurate summation

Ei kommentteja: