keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Nosta kaikki rahasi pankista 16. lokakuuta

Tällainen nosta-rahasi-pankista-idea on leviämässä netissä. En tiedä kuinka laajalle se on levinnyt. Idea perustuu siihen että jos riittävän moni nostaa rahansa pankit kaatuvat koska vakavaraisuusraja alittuu ja pankki joutuu hakeutumaan selvitystilaan.
Samalla mahdollisesti kaatuu koko velkapohjainen laillistettu riistojärjestelmä. Tiedä sitten mitä saisimme tilalle.
Ainakin tiedän sen että ne samat jotka ovat nykytouhun takana istuisivat edelleen ohjaksissa, joten vähän kyllä epäilen että nykyisen tilalle tuleva kyhäelmä olisi yhtään nykyistä parempi.

Ja peikko on aina peikko sanoo Smoking Mirrors-blogi usimmassa postauksessan.

(Klikkaa kuvaa niin se suurenee.)

http://apina.biz/9911.jpg

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukana !!! ei mitään menetettävää, mutta paljon saavutettavaa...
Ehkä joku jopa heräis kyselemään nykyjärjestelmän mielekkyyttä...;)

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuossa siis yritetään saada vajetta pankin tilille, siis että heillä ei olisikaan enää rahaa jota väittävät että heillä on, niin eikös se ole vähän hukkaan heitettyä toimintaa? Pankithan tekevät jo rahaa ilmasta eli, heillä ei ole sitä rahaa oikeasti, joten eikös vajeen aiheuttamisen yrittäminen ole aika hukkaan heitettyä toimintaa?

Anonyymi kirjoitti...

niin jotain super-lamaahan tässä kaivataankin. saavat vain hyvän tekosyyn luodakseen helpommin maailman laajuisen pankkisysteemin.

Lars Osterman kirjoitti...

Kakkos-Anonyymin kannattaa tutustua aiempiin blogopostauksiin. Niistä selviää yhtä ja toista.

Toki pankit lovat rahaa tavallaan tyjästä mutta määrä mikä voidaan loda nojautuu silti BASEL II (2007) vakavarauisuussääntöihin.

Eli suomeksi: Pienikin "bank run" voi horjuttaa pankin tänään.

"Bank run" on tallettajien joukkoryntäys pankkiin nostamaan rahansa koska eivät enää luota pankkiin.
Muistenette syyskuun 2007 kuvat Northern Rock pankin eteen syntyneistä jonoista kun tuhannet ihmiset pyrkivät pankkiin - ja pankki sulki ovensa.

klick

Kannattaisi myös katsoa nettileffa
Money As Debt. Se näyttää miten tuo "bank run" toimii käytännössä ja mitkä mekanismit vaikuttavat siihen että pankki menettää pelin.

Keskuspankithan ovat ns "lender of last resort" (viihoviimeinen laina-apu) joiden tulisi lainata pankeille juuri silloin kuin tällainen uhkaa niitä.

Tämä oli yksi peruste millä aikanaan laki joka loi Federal Reserven 22.12 1913 myytiin vajaalle kongressille. (osa oli jo poistunut joululomille)