keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Valtiot ja terrorismi

Hannu Yli-Karjanmaa pitää sivustoa http://www.saunalahti.fi/wtc2001/ ja on nyt saanut kirjansa valmiiksi. Suosittelen. Tässä juttu siitä kopioituna suoraan hänen sivultansa:

Hannu Yli-Karjanmaan kirja Valtiot ja terrorismi on julkaistu! Kirja on laaja tietopaketti valtioitten ja terrorismin salatuista kytkennöistä. Aihetta tarkastellaan sekä teorian, että käytännön näkökulmasta. Kirjaa saa kirjakaupoista ja myös nettikirjakaupoista. Sivumäärä 455, hinta alk. 17,40€

Suurvallat ovat kautta aikojen käyttäneet häikäilemättömästi niin taloudellisia kuin sotilaallisiakin keinoja omien intressiensä ajamiseksi. Muun muassa sodat, disinformaation levittäminen ja suoranainen tiedon vääristely ovat kuuluneet ja kuuluvat edelleenkin vallanpitäjien keinovalikoimaan. Tuoreena ja räikeänä esimerkkinä toimii maailman johtavan suurvallan valehteleminen Irakiin suuntautuneen hyökkäyksen motiiveista.

Kylmä sota on ohi, mutta likainen peli kulissien takana jatkuu. Julkisen mielipiteen ohjailemiseksi valtiot ja niiden sisällä toimivat organisaatiot pimittävät tietoa ja toimivat aktiivisesti sekä keinoja kaihtamatta tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. Liikaa tietävät toisinajattelijat, kuten Anna Politkovskaja, raivataan tieltä, ja hyväuskoisen median avulla väestö pelotellaan kuuliaiseksi. Pahimmillaan sisä- ja ulkopolitiikan jatkeena käytetään valtion omia kansalaisia kohtaan suunnattua terrorismia. Kytkökset terroristeiksi luokiteltavien järjestöjen ja henkilöiden sekä valtion organisaatioiden välillä ovat häkellyttäviä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin tänään tippui oma kappale postiluukusta. Vaikuttaa oikein mainiolta teokselta

Lars Osterman kirjoitti...

Eräs tuttavan kirjoittaa kirjasta näin:

"Hannun kirjassa on luokkaa parikymmentä sivua aika omaperäistä näkemystä millaiseen Orwellin
jo kuvaamaan maailmaan ollaan menossa ja tämä siis taustalla vaikuttavana syynä moniin operaatioi-
hin ja suunnitelmiin kuten Gladio, Northwoods jne. Tuo näkemys on arvokasta ja sitä pitää mietiskellä
vielä lisääkin. Pääosa ihmiskunnasta tuskin lainkaan tajuaa, mitä on tapahtumassa saati että miksi.
Minun kannaltani se on kirjan parasta antia."