tiistai 28. lokakuuta 2008

Kenraalit ja Königstedt

Viime viikollahan uutisissa oli se yllättävä suurvaltojen sotilasjohdon kahdenkeskinen tapaaminen Suomessa 22. lokakuuta 2008.

Kaikessa lyhykäisyydessään amerikkalainen amiraali Mike Mullen lensi Suomeen ja tapasi venäläisen kenraalin Nikolai Makarovin Vantaalla, Königstedtin kartanolla puhuakseen suurvaltojen huonoista suhteista johtuen mm alkusyksyn Georgian kriisistä.

Ensi reaktioni oli että tämä kuulosti minusta sepitetyltä peitetarinalta.

Muistanette että jokunen päivä aikaisemmin 18. lokakuuta 2008, iso joukko lännen sotilasjohdon kenraaleja kokoontui Adirondacksiin, (Adirondack State Park) luonnonpuistoon joka sijaitsee New Yorkin osavaltion pohjoisosassa. Samainen amiraali Mike Mullen isännöi siellä.

Mitä mahtaa olla tekeillä? Mike Mullen tapaa ensin lännen sotilasjohtoa ja heti perään lentää tapaamaan Venäjän korkeinta sotilasjohtoa. Mikä oli niin ensiarvoisen tärkeätä että henkilökohtainen tapaaminen Suomessa oli tarpeen? Minusta tämä oli niin poikkeuksellista että olisi voinut olettaa että median puolelta seuraisi kaikenlaisia spekulaatioita. Mutta ei - näyttää siltä kuin median verikoirat olisivat tyytyväisiä tuohon peitetarinaan.

Tässä ohella on kuitenkin moni tuttavani esittänyt arvioita siitä että jotain isoa olisi tekeillä. On esitetty että ehkä Iran tai Pohjois-Korea pian olisi jonkin lännen sotilasoperaation kohteena ja että tapaamalla venäläistä kenraalia haluttiin varmistaa että Venäjä ymmärtää lännen motiivit.
Spekulaatiota tietysti - mutta sellainen on sallittua - ainakin tällä blogilla.

Toisaalta on esitetty että (1.44 quadrillion derivatives bubble) johdannaiskuplan alaskirjaaminen johtaisi niin suureen maailmanlaajuiseen taloudelliseen ahdinkoon että tämä uhka olisi voinut vaatia tällaisia sotilasjohdon tapaamisia. Spekulaatiota tämäkin - vaikka mainittu johdannaiskupla onkin tosiasia joka jossain vaiheessa tulee kaatumaan läntisen hyvinvoinnin niskaan.

Uusi selitys tuli tänään kun satuin lukemaan mitä eräs Sorcha Faal kirjoittaa:

A most stunning report is circulating in the Kremlin today stating that some of the most Senior Generals in the United States Military are ‘pleading’ for ‘immediate’ help from both Russian and European Military to prevent their current President from starting World War III in the coming weeks.

Even more shocking, this plea for help by the America Military Establishment came from their most senior military officer Chairman of the US Joint Chiefs of Staff Admiral Mike Mullen, and who in an unprecedented secret meeting, held this past weekend in the neutral country of Finland, met with General Nikolai Makarov, the head of Russia’s General Staff.

This meeting between the United States and Russia’s top Military Officials followed an equally unprecedented meeting held also this past week in the Adirondack Mountain Region of New York State between these US Generals and all of the top Military Officers and Staff of Britain, France, Australia, New Zealand, Italy, Japan, Canada, Denmark, The Netherlands and South Korea.


Eli suomeksi sanottuna: sotilasjohdon tapaaminen liittyi Sorcha Faalin kuuleman huhun mukaan pyrkimykseen estää George W Bushia aloittamasta "kolmatta maailmasotaa" - ehkä jo tällä viikolla ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.

Amiraali Mike Mullen olisi siis lentänyt ympäri maailmaa ja pyytänyt apua sekä eurooppalaisilta että venäläisiltä.

Itse olen hyvin kriittinen mitä Sorcha Faalin väittämiin tulee. Mutta - seurataan tilannetta. Tietysti tämä blogipostaus on silkkaa spekulaatiota - ainakin sieltä kotisohvan näkökulmasta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tällainen analyysi sähköpostiin, lähteenä 'suomalainen sotilasasiantuntija'.
--
Sotilasjohtajat koordinoivat todennäköisiä sotilasoperaatioita, jos olet huomannut. Suomessa tapasi USA ja Venäjä, USA:ssa tapasi
NATON ydin, Venäjä-Intia-Japani kaikki sopivat yhteistyöstä. Vain yksi on joukosta poissa, Sven Tuuvaa siellä ei näy (Kiinaa)...

Arvatenkin Kiina keskittää parhaillaan joukkojaan ja muu maailma on keskustellut, miten tarvittaessa reagoidaan ja miten pitkälle siinä mennään. Mahdolliset polttopisteet ovat Taiwan tai Korea eli paljon luultavammin jälkimmäinen.

Se Kim on kuollut ja Kiina aikoo katsoa että uusi pomo ymmärtää heti missä mennään. USA keräsi vahvat Euroopan liittolaisensa keskustellakseen epäilemättä rajoista eli sallitaanko Kiinan esim. vallata Pohjois-Korea mutta yritys siitä etelään ainakin aiotaan pysäyttää vaikka suursodalla kuten viimeksikin 1950-luvulla. Toissapäivänä USA:n komentajan vieraina oli ylin asevoimien johto Englannista, Saksasta, Ranskasta ja Italiasta eli siinä päätettiin mitä NATO pannaan tekemään ja muilta ei kysytä. USA:n kannalta olisi myös helpotus, jos Kiinan omistukset USA:ssa voitaisiin taka- varikoida korvauksetta. USA:lla on suorastaan intresseissä saada aikaan tällainen konflikti keinolla millä hyvänsä ja saada siihen liittyvä suuri taloudellinen helpotus ("Oltaisiinhan me velat maksettu, mutta nuo sotahullut Kiinalaiset...").

Siksi Intia ja Japani sopivat toissapäivänä puolustusyhteistyöstä -kovapanosammunnat ovat alkamassa kummankin maan rajojen vieressä, ja sodat voivat laajeta varsinkin voimatyhjiöihin päin. Siksi Venäjä ja Intia sopivat toissapäivänä uuden ja nopean maakohteisiin tarkoitetun risteilyohjuksen kehittelystä ja massatuotannosta yhteistyönä. Suursota Aasian (ja maailman) herruudesta voi käynnistyä mikä päivä hyvänsä. Ainakin nopeat viime hetken varautumiset siihen on nyt tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas yhdysvaltain puollustusministeriö syyttää venäjän kadottaneen ydinaseita.
RIA Novosti

Voisikohan olla että yhdysvaltain hallinto suunnittelee false flag operaatiota jossa olisi tarkoituksena räjäyttää ydinaseita jossain päin maailmaa ja syyttää siitä venäjää.

Itse kenraalien tapaamiseen en osaa ottaa kantaa mutta jotain on selvästi tekeillä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tässä vielä yksi yhdysvaltoja ärsyttävä tekijä. Kiina ja venäjä solmivat taloudellista yhteistyötä ja Putin ehdottelee dollarista luopumista kiinan ja venäjän välisessä kaupankäynnissä.

RIA Novosti

Anonyymi kirjoitti...

USA keräsi vahvat Euroopan liittolaisensa keskustellakseen epäilemättä rajoista eli sallitaanko Kiinan esim. vallata Pohjois-Korea mutta yritys siitä etelään ainakin aiotaan pysäyttää vaikka suursodalla kuten viimeksikin 1950-luvulla.

Rajakysymyksiin ottaa kantaa presidentti ja keskushallinto, ei sotilasjohto. Sotilasjohdon tehtävä on sitten toteuttaa presidentin käskyjä.

Kyllä noiden tapaamisten täytyy liittyä nimenomaan operaatioiden koordinointiin. Se mikä tuossa kyllä on yllättävää on tuo osallistujamaiden määrä.