maanantai 27. lokakuuta 2008

Todelliset kannatusprosentit

Tämä löytyi UusiSuomen sivuilta erään näkökulmakirjoituksen kommenttien joukosta. Vaalivoittaja-kokoomuksella siis oikeasti vain reilut 14 % äänioikeutettujen äänistä ja silti tuuletetaan "voittoa". "Suurvoittaja" Timo Soini ja Perussuomalaiset saivat oikeasti vain 3,28 % äänioikeutettujen äänistä. Hyviä huomioita.

Otsikko: Todelliset kannatusprosentit

Äänioikeutettuja 4191949 henkilöä.

Tässä todelliset kannatusprosentit(ei siis annettujen äänien prosentit):

38,80 % "Haistakaa P*ska" eli äänestämättä jättäneet (ei sis. hylättyjä)
14,26 % Kokoomus
12,90 % SDP
12,23 % Keskusta
5,43 % Vihreät
5,34 % Vasemmistoliito
3,28 % Perussuomalaiset
2,86 % RKP
2,54 % KD

38,80 %!!!!! Onnittelut voittajille! Kansa ei mene halpaan, ja luule, että joku valtuustoon valittu tötterö puolihomo pukupelle tai jakkupukufeministi valtuustossa pystyisi vaikuttamaan.

Tässä vielä voittajien kunniaksi heidän laulunsa:
http://www.youtube.com/watch?v=VD6zQqlrWEQ

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kunnallisvaaleissa äänestäminen on kyllä erityisen turhaa. Nyt tosin kävin persuille protestiäänen antamassa, ja niin varmaan moni muukin. Kerrankin "saimme" oikeasti Vanhasta & co näpäytettyä, joten ei se nyt ihan niin turhaa ole kuin vaikka George Carlinin mielestä.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin olen kyllä samaa mieltä että se tuntuu melko turhalta. Eri asia olisi jos asuisi jossain kylässä missä kaikki tuntee toisensa ja sieltä sitten tulisi joku edustaja löytää.
Näin nykyisellään uusien megakuntien ehdokkaita ei tunne eikä millään voi tietää miten ne sitten eri tilanteissa mahtavat äänestää - ja olisitko itse äänestänyt samoin. Nyt siis tässä lähes vain umpimähkään annetaan jollekin valtakirja tehdä
mitä lystää jos tulisi valituksi.

Lehmänkaupat,kapinettipolitiikka, ryhmäkuri ja kaavoitusta-kaverille ovat tuttuja käsitteitä nimenomaan kunnallispolitiikassa. Useimmin valtuusto on pelkkä kumileimasin.
Mutta näin kai se aina on kun ihmisiä jonnekin kokoontuu. Ajattele vaikka Lost-sarjaa tai Big Brotheria. Liittoudutaan jotakuta vastaan ja sitten sitä kaveria vastaan vihoviimeiseksi.

Muistan miten eräs ehdokas muuten perusteli sitä miksi oli autoja vastaan ja kävelykatujen puoluesta:
"- no kun yks auto kerran tönäisi omaa tyttöä.."

Kävelykatuja tänne haja-asutusalueelle mulle kans ja heti!
Ja katuvaloja pr´hana!
Meikä ei löydä tietä postilaatikolle ilman taskulamppua vaikka maksaa samaa kunnallisveroa kun torinkulmalla asuvat ;-)