lauantai 4. lokakuuta 2008

Hyvin joku todennut

Tämä juttu on lainattu täältä. Todella hyvin todettu.

Kellään, joka seuraa aikaansa, ei pitäisi olla vaikeuksia nähdä, että länsimaiden tulevaisuudennäkymät eivät ole kovin ruusuiset.

Kaikilla tasoilla; henkilökohtaisissa moraaleissa ja tavoissa, käyttäytymisessä, yhteiskunnallisella tasolla; suunta on alaspäin.

Näistä asioista lienee yhtä monta mielipidettä kuin on henkilöitä, joten kirjoitankin siinä toivossa, että tavoitan niitä jotka näkevät edes jonkin verran realiteetteja edessämme.

Monet etsivät ratkaisuja, mutta on vaikea iskeä pintaa syvemmälle.

Poliitikot pitäisi olla jo nähty ammattivalehtelijoiksi joita he ovat.

Rahantekijät keskittyvät omaan napaansa, vaikka voivat ehkä pettää itseäänkin erilaisilla selityksillä miten se hyödyttää kaikkia.

Kirkot ja järjestäytyneet uskonnolliset liikkeet ovat päivänselvästi enemmän tai vähemmän hakoteillä.

"Taloutemme" on luotu keskuspankkien tyhjästä luodun velkarahan päälle, ja tuotteet kiskotaan muualla maailmassa tyrannian alla elävien orjien selkänahasta.

Voisi sanoa, että Suomessakin lähes kaikki ovat käytännössä orjia, ja kehdosta lähtien meidät koulutetaan valtion ja pankkien/omistajien/päättäjien harmaiksi työmyyriksi.

Tuntuu siltä, että nykyaikana ihmiselle on vaikeaa edes nähdä, millaista olisi elää vapaana, omalla maalla ja omavaraisesti?

Eikö kenellekään tunnu oudolta, että pitää työskennellä usein vuosikymmeniä saadakseen ostettua asunnon, jota ei edes oikeasti omista (omaisuus- kiinteistö- ym. verot), kun omin käsin omalla maalla voi todistettavasti rakentaa hyvän talon vuodessa tai kahdessa?

Ei kommentteja: