keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Hyryläinen: Demokraattinen Talous

Sain vihjeen, kiitos siitä JR, erään Matti Hyryläisen nettisivusta, www.democraticeconomy.net, missä käsitellään jotain mitä Hyryläinen kutsuu demokraattiseksi taloudeksi (DT). DT eroaa kapitalismista ja sosialismista.

Tässä lähestytään ehkä osittain sitä mitä itse myös tarkoitan talousdemokratiaalla...hmm. Ainoa mikä hieman huolestuttaa on se ettei sivustolla ole mitää uudempia juttuja. Tuoreimmat ovat vuosilta 2003. Vanhimmat taas 80-luvun lopulta. Osa jutuista kuulostavat aika teoreettisiltä, velkaperusteisesta rahasta ei puhuta - ei myöskään julkisesta rahasta..hmm.

Mitä on demokraattinen talous?

Demokraattinen talous tarkoittaa sitä, että talouden kehitys ja varallisuuden jakautuminen ohjautuu alhaalta päin yksityisten ihmisten toiveiden mukaan. Siten se on analoginen demokraattisen politiikan kanssa, kun demokraattinen politiikka ymmärretään yksityisten ihmisten vapaasti ja välittömästi ohjaamaksi poliittiseksi toiminnaksi. Kun politiikka tuottaa yhteiskunnalle yhteisiä sääntöjä ja tavoitteita, niin talous tuottaa yhteiskunnalle taloudellisia hyödykkeitä. Demokraattisessa taloudessa taloutta ja politiikkaa käsitellään erillisinä demokratian kohteina.

Katso loput Hyryläisen sivulta


No, laitankin vielä tämän kohdan tänne:
Seuraavat periaatteelliset päämäärät ovat loogisia seurauksia vapaan ja tasavertaisen osto-oikeuden vaatimuksesta ja siitä, ettei millekään taloudelliselle organisaatiolle anneta erityisiä taloudellisia oikeuksia.

1. Jokaisella on yhtäläinen oikeus tietää kaikki kaupankäynnin tekijät: omistajat, tuotteet, hinnat, laadut ja määrät.
2. Jokaisella on yhtäläinen oikeus ostaa kaikkea mistä käydään kauppaa. Yksinoikeuksilla tai muita syrjivillä oikeuksilla ei käydä kauppaa.
3. Yksilöillä on samat taloudelliset oikeudet ja velvollisuudet kuin kaupallisilla organisaatioilla.

tiistai 28. huhtikuuta 2009

Vaccines do not work, sanoo Dr Lorraine Day

Lorraine Day väittää ettei rokotteet toimi vaan ovat pelkästään rahastamista, aina vaarallisia ja joskus jopa tappavia. Hän väittää myös että SARS ja lintuinfluenssa olivat huijausta.

Tämän päivän lääkärit ja viranomaiset: "Nyt kaikki heti rokottautumaan. Ja joka ei suostu - pakotetaan. Rokotus on 100% luotettavaa ja toimii aina ja heti. Sivuoireita ei ole ne ovat vain kuvittelua. Dr Lorraine Day puhuu pehmosia."



Lisää pehmosia:

http://www.consciousmedianetwork.com/members/lday2.htm

Follow the money. Identify the greed.

Päivitys: Ron Paul kertoo oman näkemyksensä aiheesta "swine-flu"...



Eli hyvät ihmiset, ottakaa rauhallisesti - moni toinen sairaus on paljon suurempi uhka, esim. tuberkuloosi, sanoo lääkäri ja kongressiedustaja Ron Paul.

Päivitys: Kolme kriittistä artikkelia jotka kumpikin tuovat esiin tosiasioita ja olosuhteita joista uutiset eivät kerro meille mitään täällä Suomessa. Kaikessa lyhykäisyydessään "pelottelu myy hyvin lehtiä, lääkkeitä ja tarvikkeita" ja "pelko oikeuttaa jälleen WHO:n olemassaolon". Kolmannessa väitetään että Meksikossa ilmeiseen sikainfluenssaan todistettavasti kuolleita on huomattavan vähän.

1. Dr Mercola: Critical Alert: The Swine Flu Pandemic – Fact or Fiction?


2. Simon Jenkins, The Guardian (UK): Swine flu? A panic stoked in order to posture and spend

Despite the hysteria, the risk to Britons' health is tiny - but that news won't sell papers or drugs, or justify the WHO's budget

3. Only 7 swine flu deaths, not 152, says WHO Dismissing claims that over 150 have died from swine flu, a member of the World Health Organisation (WHO) has said: “it's not a time for worry. It's a time to be prepared"

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Rahan hallinta saatava takaisin julkiselle sektorille

Päivitys: Daryl Bradford Smith haastattelee tässä Adrain Salbuchia Argentiinan kohtalosta joutua riistofinanssin hampaisiin. Hyödyllistä tietoa jokaiselle joka haluaa ymmärtää mitä finanssikriisi oikeasti on...

*

Adrian Salbuchi julkaisi jälleen asiaa kahdella videolla. Tällä kertaa hän puhuu sodasta, vallasta ja rahasta. Rahaa on kohta lajia - julkista korotonta aitorahaa - ja yksityistä korollista pankkiluottoa. Hän varoittaa petollisista "asiantuntijoista" jotka aina kiljuvat INFLAATIOTA ! (aina kun jokin valtio on tekemässä asiat oikein ja pyrkii nostamaan julkisen rahan osuutta)

Rahalla on neljä omainaisuutta: vaihdonväline, kulutuksen siirto ajassa, säästäminen, luototus.
Korko on suurempi ongelma kuin moni tajuaa.

Salbuchi puhuu myös siitä miten 120 miljooonan tieprojekti voidaan toteuttaa julkisella rahalla.

Minulle uusi tieto: Argentiinan provinssit loivat paikallisen velkakriisin aikana omaa rahaansa.

Loppulausahdus: Meidän tulee ajaa pankkiloiset pois ja ottaa omat valtiomme takaisin haltuumme! Rahan hallinta on se mikä ratkaisee kuka on vallassa. Oma visioni on että talousdemokratia-liike voisi olla se joka muistuttaa tästä tärkeästä asiasta - miksikö - no siksi ettei yksikään muu puolue tee asialle mitään.

Salbuchi - Global Meltdown: What we Can / Should do




Describes what needs to be done regarding the Financial Meltdown. Put the financial system in its proper place and bring Health to the Economy. All based on the Argentine experience of having suffered systemic collapses, hrperinflation and the gross corruption of wanton speculation.

Osa 2.



Describes practical example of how Finance and Economy can be put back straight again. To do this, we need to apply good Common Sense, which means not listening to the "experts" anymore...


*

Lisäys: Poiminta Richard C. Cookin uusimmasta artikkelista "Why Monetary Reform?"
Global Research sivustolla. Cook toteaa että rahapoliittinen uudistus on ainoa keino saavuttaa taloudellinen demokratia tässä maailmassa joka on hajoamassa palasiin.

With today’s worldwide economic crash, the plan is moving to its latter stages. The cabal works through the world financial system, with the world’s central banks like the Bank of England and Federal Reserve playing major roles and the Bank of International Settlements in Basel , Switzerland , at the top. They maintain control by assuring that every bit of currency used in the world derives at some point through a debt owed to a bank. That’s why it’s called a debt-based monetary system.

The alternative is to treat credit as a public utility, not the private property of the banking system. I explain how to do this in my new book, We Hold These Truths: The Hope of Monetary Reform (Tendril Press, 2009). The book is an edited version of articles published on the internet from January 2007 through January 2008 and is a compendium of ideas from the growing monetary reform movement that is the only hope for real economic democracy in a world that is falling to pieces.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Michael Hudson taloustilanteesta ja erityisesti Euroopasta

Professori Michael Hudson on käynyt Euroopassa mm Islannissa. Ja kauhistelee eurooppalaisten hyväuskoisuutta ja suostuvuutta plutokratian rahastettaviksi. Tässä hän puhuu Bonnie Faulknerin kanssa Guns & Butter ohjelmassa. Paljon kiinnostavia näkökohtia.


Guns and Butter - April 15, 2009 at 1:00pm

Click to listen (or download)

"The Financial Barbarians at the Gate" with financial economist and historian, Dr. Michael Hudson. Europe; worsening financial situation and indebtedness; the history of banking and the criminalization of the banking system; tax policy; real estate asset inflation; US imperialism via the monetary system; neoliberal/neofeudal economics; classical political economy; finance capital breaking away from industrial capital; the financial crisis leading to a political crisis; similarities with the Roman Republic; what measures labor should take.

Lisäys: Katso tästä Islannin television kahta todella mielenkiintoista ohjelmaa. Ensimmäisessä ohjelmaisännän vieraana on katumuksen tehnyt "ex-taloustorpeedo" John Perkins (economic hit man) ja toisessa "vääroppinen" professori Michael Hudson. Kumpikin vieras rohkenee neuvomaan Islantia uhmaamaan Kansainvälistä Valuuttarahastoa(IMF) ja jopa eroamaan sen jäsenyydestä. Hyviä neuvoja - ja mitä parasta - islannin kansalaiset ovat viimeistään nyt saaneet tietää mikä Islantiin oikeasti iski ja myös vihjeita miten päästä eroon velkataakasta.

Michael Hudson and John Perkins Interviews on Iceland (must-see)

http://larahanna.blog.is/blog/larahanna/entry/846117/

How the banksters got away with it

Mr. Black kertoo tässä miten banksterit rahastavat pankkien avulla.Bonukset mainitaan erityisesti. Bill Moyersin vieraana on siis professori William P. Black, University of Missouri.



Huomaa ilmaisu "liers loans" millä tarkoitetaan lainoja joista pankit etukäteen tiesi ettei lainaaja täytä lainaehtoja. Koko finanssijärjestelmä on Blackin mukaan AAA-luokiteltu ponzipetos.

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Eurooppalaiset pankit pelanneet aikaa

Tämänaamuisen uutisselailun kohokohta oli tämä missä todetaan että Eurooppalaiset pankit ovat huomattavasti huonommassa tilanteessa kuin mitä meille on tiedotettu uutisten välityksellä. Alla mainutun asiantuntijan mukaan vakuudet monen pankin kohdalla on luokkaa muutama prosentti vaikka BIS:n säännöstö "Basel II" vaatii 8%.

Pohjalla saksalainen Deutsche Bank 0,7% ja brittiläinen Royal Bank of Scotland 1,23%. (nuo muut lyhenteet on vaikea ymmärtää jollei ole jonkinlainen pankkibongari)

"The biggest risk is in Europe," said Peter Jeggli, Credit View's founder.

Deutsche Bank has reserves to cover a default rate of 0.7pc, against non-performing assets (NPAs) of 1.67pc; RBS has 1.23pc against NPAs of 2.43pc, and Credit Agricole has 2.63pc against NPAs 3.64pc. None have put aside enough money.

By contrast, Citigroup has reserves of 4pc against NPAs of 3.22pc; and JP Morgan has 3.11pc against NPAs of 1.95pc.

"The Americans are ahead of the curve. European banks are exposed to US commercial real estate and to problems in Eastern Europe and Spain, where the situation is turning dramatic. We think the Spanish savings banks are basically bust and will need a government bail-out," said Mr Jeggli.

The IMF said European banks have so far written down $154bn (£105bn) of bad debts, or just 17pc of likely losses of $900bn by 2010. US banks have written down $510bn, 48pc of the expected damage.

Analysts say America's quicker response has given the impression that US banks are in worse shape, but this is a matter of timing and "transparency illusion". Europe risks repeating the errors made by Japan in the 1990s when banks concealed losses, delaying a recovery
.

Artikkelin mukaan Amerikassa siis "myrkkyluotot" on jo myönnetty myrkyllisiksi kun taas Euroopassa pankit ovat onnistuneet siirtämään ongelman eteenpäin tälle vuodelle.
Oli miten oli - varmaan on ettei lama - tai depressio ole edes kunnolla alkanut täällä Euroopassa...eli pahin edessä.

Selkokielellä voisi siis sanoa että tilanne siis juuri nyt näyttää siltä kuin Deutsche Bank olisi luotottanut asiakkaita pelkällä 0,7% omalla pääomalla. Deutsche Bankin laskennallinen luotonlaajennuskerroin on siis keskiarvoltaan 142 kun se nykyisten "fractional reserve banking" säännösten mukaan saisi olla luokkaa 12,5. Tämä kaikki on tietysti moraalitonta ja rosvousta - ainakin näin tavallisen ihmisen silmin.
Lisäksi tämän ongelman paljastuessa tullaan julkihuutamaan "amerikkalaistyyppistä 2008-2009 bail-out pelastusta" myös Eurooppalaisille pankeille. Se taas tarkoittaa että hallitukset kiltisti tottelee ja täälläkin päin lainaa samoilta ongelmapankeilta tuhansia miljardeja antaakseen ne takaisin pankeille niiden pääomittamiseksi.....

Naurettavaa. Ja surullista. Surullista siksi että kaikki perustuu siihen etteivät ihmiset - veronmaksajat - ymmärrä tätä suunnatonta puhallusta puhalluksena. Surullista myös siksi että ihmiset uskovat pukupäitä kun nämä vakuuttavat ettei muuta keinoa ole.

Muita keinoja on. Näistä muista keinoista löytyy tietoa historiasta. Muutama nimi: C.H. Douglas,
Abraham Lincoln, Wright Patman, Gerald Grattan McGreer, John Kenneth Gailbraight, Henry Ford. Tänä päivänä näistä totuuksista meitä muistuttaa: Ellen Hodgson Brown, Steven Zarlenga, Richard C. Cook.



Video kertoo kanadalaisen tarinan 1930-luvun lopulta...

torstai 23. huhtikuuta 2009

Brittidiplomaatti toimittajan "grillattavana"

Muistanette miten EU:n prosionistiset diplomaatit näyttävästi marssivat ulos kesken Iranin presidentin, Mahmoud Ahmadinejadin puheen missä hän tuomitsi Israelin vuosikymmeniä kestäneen valtioterrorismin, rasismiksi arabeja kohtaan. BBC:n kriittinen toimittaja Jeremy Paxman sai yhden näistä ulosmarssijoista käsiinsä ja painosti miestä selittämään tekonsa, milloin se suunniteltiin, oliko tähän ulkoministeriön lupa jne. Toimittaja kysyy myös itseltään tekivätkö diplomaatit juuri niin kuin Ahmadinejad salaa saattoi toivoa...

http://palestinethinktank.com/2009/04/23/incredible-grilling-of-uk-diplomat/





The Truthseeker toteaa: An excerpt of an interview where the "diplomatic" mechanisms are exposed for their dire emptiness whenever it comes to "Israel".

Ote haastattelusta:

Jeremy Paxman: What is the difference between Zionism and racism?

Peter Gooderham: Well we see the two as being quite distinct…

Jeremy Paxman: Yeah what’s the difference?

Peter Gooderham: Well Zionism is a political movement related to the establishment of a homeland…

Jeremy Paxman [quietly]: So are some forms of racism.


Päivitys: Norjalaiset asianajajat ovat haastamassa Israelin johtohenkilöt kansainväliseen oikeuteen Gazan sodan 1500 siviiliuhrista. (lähde)


According to Agence France Presse, Norwegian lawyers have accused the Israeli leaders of war crimes for the Gaza offensive. According to the Norwegian criminal code, the courts can open proceedings that include serious violations of human rights. The lawyers have said that they will charge Tzipi Livni (prime minister at the time) and Ehud Barak (defense minister at the time), asking for their extradition and arrest.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Talousdemokratian 2.0 version hahmottelua

Moni ehkä kurkistaa tänne ensimmästä kertaa ja ajattelee hmm, Suomen Talousdemokraaattinen Puolue? Mitä, onko sellaista muka olemassa? Ja hmm, mitä ihmettä tämä talousdemokratia mahtaa olla...?
Vastaus on, ei - sellaista puoluetta ei ole olemassa - ei ainakaan vielä.
Vastaus toiseen kysymykseen on, talousdemokratia on Suomessa uusi poliittinen EU-kriittinen kansallinen suuntaus jonka peruslähtökohdista voisi mainita esimerkiksi seuraavaa - olkoot vaikka omia visioitani:

1. Aktiivinen edustuksellinen demokratia missä kansalaiset eivät halveksu poliitikkaa eikä poliitikkoja. Elitismistä, kabinettipolitiikasta ja puoluekurista päästävä.

2. Vahva perustuslaki joka takaa kansalaisoikeudet ja -vapaudet, estää viranomaisten ylilyönnit

3. Taloudellinen hyvinvointi julkisen, velattoman ja pysyvän rahan osuuden rajun kasvattamisen myötä.

4. Uusi laaja yhteiskunnallinen keskustelu missä kaikesta voi puhua leimautumatta - myös ns poliittisesti epäkorrekteista aiheista.

5. Julkisrahoitteinen kansallinen perustoimeentulotakuu/kk jokaiselle maan kansalaiselle.

6. Maltillinen, kestävään kehitykseen perustuva valtiotalous ilman ulkopuolista velanottoa ja ajattelematonta sokeaa talouskasvuoppia. Koskee myös muuta paikallista julkista taloutta.

7. Pankkitoiminnan täysremontti ja nykyisen lainakorkomenettelyn kriittinen tarkastelu ja mahdollinen lopettaminen taloudellisesti kestämättömänä ja kohtuuttomana tulonsiirtona.

8. Kaikkien velkasuhteiden uudelleenarviointi ja näiden jako kahteen ryhmään, kohtuuttomiin jotka kirjataan pois, ja kohtuullisiin joille ehdotetaan uudelleenjärjestelyjä velallisen etujen mukaan.

9. Kaikki viranomaisbyrokratia ja julkisen hallinnon nykyiset poliittiset suojatyöpaikat ehdottomalle vähimmäistasolle. Visio: julkinen hallinto on supistettavissa 50%.

10. Toimeentulon oltava mahdollinen ilman palkkatyötä. Työn jakamista. Perustoimeentulo- takuu mahdollistaa itsensä työllistämisen ja "muuttamisen pääkaupunkiseudulta takaisin kotiseudulle tai maalle".

11. Ulkomaankauppa clearingpohjaiseksi ja kahdenvälisesti tasapainoon kauppakumppanimaan kanssa. Näin ulkomaankaupassa ei tarvita rahaliikennettä vaan tavara-arvot kirjataan ja kuitataan toisiaan vastaan.

12. Tiedostettava että kansalaisten taloudellinen hyvinvointi on ehdoton edellytys sosiaaliselle ja terveelle elämälle. Kansalainen jonka perustoimeentulo on taattu ja joka kokee elämässään merkitystä, laatua ja arvostusta - todennäköisesti ei sorru alkoholismiin, väkivaltaan tai muihin rikoksiin.

13. Julkinen koulujärjestelmä, terveydenhoito ja vanhustenhuolto rahoitetaan julkisella pankkimaisella omarahoituksella ilman verotusta, maksuja tai muita tulonsiirtojärjestelyjä. Palkkauksessa siirryttävä 50% korkeammalle tasolle mikä takaa työvoiman saatavuuden ja työn arvostamista.

(Moni ylläolevista kohdista vaatii lisäselityksiä ja tarkennuksia. Lisään ne myöhemmin. Ja kyllä - tiedostan että moni kohta on ristiriidassa Suomen EU-jäsensopimuksen kanssa. Se taas johtuu siitä että koko EU-rakennelma on vallitsevan yksityisen pankkijärjestelmän märkä päiväuni)

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Keronen: EU aikoo muuttaa Internetin televisioksi ?

Tämä näyttää olevan tärkeätä. Neljä blogin lukijaa on jo ottanut yhteyttä tämän tiimoilta. Itse en ole seurannut tämän alueen kehitystä siispä lainaan Kerosta joka näyttää paneutuneen tähän asiaan:
Euroopan parlamentti äänestää 5. toukokuuta joukosta direktiivejä, jotka kulkevat nimellä "Telecoms Package". Käytännössä se, mitä Telecoms Package tekee, on koko Internetin luonteen muuttaminen fundamentaalisesti. Voimaantullessaan direktiivit aiheuttavat sen, että vapaiden Internet-yhteyksien sijasta ihmisille tarjotaan niin sanottuja "kuluttajan käyttövalintamahdollisuuksia", jotka merkitsevät käytännössä samaa kuin televisioihin myytävät kanavapaketit. Internetin käyttäjät eivät siis itse saa valita, mitä sivuja he käyttävät, vaan he voivat ainoastaan valita valmiista kokoelmista heille ennakkoon päätetyistä sivuista. Direktiiviroskaa kaupataan esittämällä, että se lisää käyttäjien mahdollisuuksia tehdä valintoja Internetin suhteen. Tämä johtuu siitä, että Euroopan unioni tykkää myydä päättäjille ja kansalaisille Neuvostoliittoa esittämällä, että se on Amerikka.

Annan vielä Keroselle puheenvuoron:

Direktiivipaketti aiheuttaa sen, että viranomaiset ja palveluntarjoajat, joita kukaan ei ole äänestänyt mihinkään tehtävään, saavat päättää, millä yrityksillä tai yksityishenkilöillä on ylipäätään oikeus toteuttaa palvelujen, pääoman ja tavaroiden kulkua Internetissä. Direktiivipaketin jälkeen viranomaiset saavat päättää, mitkä yritykset saavat tehdä Internetissä yhteistyötä minkäkin yrityksen kanssa, ja ketkä kansalaiset saavat minkäkin yrityksen palveluja käyttää. Direktiivipaketti mahdollistaa sen, että jopa täysin laillinen yritys voidaan yksinkertaisesti leikata pois Internetistä, mikäli viranomaisista sattuu tuntumaan siltä.

Vähän aikaa sitten Alexander Stubb vaahtosi, että on törkeää kutsua EU:ta Neuvostoliitoksi. Olen samaa mieltä. Orwellin dystopia on paljon lähempänä.

http://keronen.blogspot.com/2009/04/eu-aikoo-muuttaa-internetin.html

*

Tästä samasta aiheesta on vilkasta keskustelua myös Kauppalehden palstoilla. Tässä esimerkki:

No on kyllä karmaisevaa luettavaa. Mikseihän tästä ole vaahdottu jo ennen kuin 2 viikkoa ennen päätöstä? Vai olenko vain elänyt tynnyrissä?

Näyttäisi lisäksi siltä, että valtaosa on äänestämässä tuon puolesta, mm. kaikki suomalaiset. Satu Hassi vieläpä näyttäisi kuuluvan ehdotuksen suurimpiin kannattajiin.

Päivitys: Piraattipuolueen piirissä ei olla ihan yhtä huolestuneita. Tiedä sitten kenen tulkinta on oikeampi. Ainoa mikä on varmaa on se että läntisen maailman raharuhtinaiden mielestä nykyinen vapaa internet uhkaa heidän rahavaltansa hedelmällistä jatkumoa. Internetin kautta tieto epäkohdista ja vallan väärinkäytöksista leviää kuin kulovalkea konsanaan. Eikä tätä pitkään suvaita.
Moni muistaa ehkä Jay Rockefellerin maaliskuista tiuskintaa siitä miten Internet on suurin uhka USA:n "kansalliselle turvallisuudelle" - mikä tietysti tarkoitti sitä että internet on suurin uhka Rockefellerin hegemonialle. Euroopan intergraatio on alusta asti ollut raharuhtinaiden projekti millä ankkuroivat valtansa ja levittävät sen mahdollisimman laajalle. Pitäisin siis hyvinkin todennäköisenä että EU pyrkii rajoittamaan nykyistä nettivapautta. Jos ei nyt niin myöhemmin. Lisäksi, olkoon mitä tahansa sitten tekeillä, kun huomio että Suomi aina pyrkiin olemaan luokan tottelavaisin oppilas, niin kansalaisilla on enemmän syytä huoleen täällä kuin Etelä-Euroopan manjanamaissa missä direktiiveille viitataan kintaalla.

Päivitys 2. Tämä kannattaa katsoa http://blackouteurope.eu/

The internet as we know it is at risk because of proposed new EU rules going through end of April. Under the proposed new rules, broadband providers will be legally able to limit the number of websites you can look
at, and to tell you whether or not you are allowed to use particular services. It will be dressed up as ‘new consumer options' which people can choose from. People will be offered TV-like packages - with a limited
number of options for you to access.

It means that the Internet will be packaged up and your ability to access and to put up content could be severely restricted. It will create boxes of Internet accessibility, which don't fit with the way we use it today. This is because internet is now permitting exchanges between persons which cannot be controlled or "facilitated" by any middlemen (the state or a corporation) and this possibility improves the citizen's life but force the industry to lose power and control. that's why they are pushing governments to act those changes.

The excuse is to control the flow of music, films and entertainment content against the alleged piracy by downloading for free, using P2P file-sharing. However, the real victims of this plan will be all Internet users and the democratic and independent access to information, culture goods.

Lisäys: USA:ssa samankaltaista kehitystä juuri nyt...sattuma?



Rockefeller shutting down US Internet access Bills 773 & 778

Ahmadinejadin puhe: Totta joka sana !

Päivitys: Tässä venäläinen näkökohta rasismikokoukseen. Varsin terve kanta. Russia Today ja ohjelmaisäntä Peter Lavelle. Videon lopussa puhutaan myös "Helsinki 1975" sopimuksesta ja siitä miten mm Kosovo ja Georgia eivät ole sitä kunnioittaneet. Alex Stubb pääsee myös selittämään.



Russia To-day on UN racism conference and “New Helsinki” agreement


*

"Israel Is A Racist Country" - Ahmadinejad

Videolinkki BBC

Ilta-Sanomat: Ahmadinejad kritisoi puheessaan Israelin valtion luomista toisen maailmansodan jälkeen.
- He turvautuivat sotilastoimiin tehdäkseen kokonaisen kansan kodittomaksi juutalaisten kärsimyksen varjolla. Ja he lähettivät siirtolaisia Euroopasta, Yhdysvalloista ja muista maista perustaakseen täysin rasistisen hallituksen miehitettyyn Palestiinaan, Ahmadinejad sanoi.

Eli Ahmadinejad puhuu täyttä totta. Asiahan on juuri noin. Historia vahvistaa kaiken. Päivälehdet myös.

Silti tähän reagoitiin näin llta-Sanomien mukaan: EU-maiden valtuuskunnat marssivat protestiksi ulos kokoussalista, minkä lisäksi puhe herätti vastalauseiden myrskyn.

www.rense.com kirjoittaa tapahtuneesta näin: Zionists Walk Out Of Iran Leader's UN Speech

Eli onko siis EU-delegaatio ja myös Suomen edustajat sionistejä Edustaako sionismi Suomen virallista kantaa? Ovatko suomalaiset sionisteja? Minusta tuntuu että useimmat meistä alkaa olla tietoisia Israelin ilmeisen kielteisestä (rasistisesta?) suhtautumisesta kaikkiin naapurimaidensa ihmisiin, jotka edustavat eri uskontoa ja "rotua" kuin he itse. Onko Ahmadinejadin huomautus israelilaisten rasismista rasismia? Minusta se ei ole - vaan Ahmadinejad osoittaa sormella eräänlaista järjestäytynyttä rikollisuutta.

Miksi siis EU-delegaatio marssi ulos? - Kenen painostuksesta? Miksi Suomi liittyi rintamaan vaikka Iranin presidentti sanoi asian juuri niin kuin se todellisuudessa on?

Jim Kirwan kirjoittaa:
YES - and what he said is and was true, on all counts. The fact that the 'Western representatives' chose not to challenge or debate the issues, proves conclusively that the Iranian president was obviously correct in his allegations.

The cowards that walked out of that meeting need to be found and interviewed on international media; so that the world can judge for themselves just how many count themselves above the law and beyond all the norms required to live in the international community of nations.
Eli sama suomeksi lyhyemmin: Jokainen sana oli totta. Ja se tosiasia että länsimaiset edustajat päättivät olla haastamatta Ahmadinejadin näkemystä tai edes kiistää se, todistaa lopullisesti että Iranin presidentti oli ilmeisen oikeassa kaikissa syytöksissään.

Ne pelkurit jotka marssivat ulos kokouksesta tulee etsiä käsiinsä ja kansainvälisen median tulee haastatella heitä, jotta maailma itse voi päätellä kuinka moni näistä katsoo itse olevansa lain yläpuolella, eikä siis velvollinen seuraamaan niitä kansainvälisiä sääntöjä ja sopimuksia joita kuuluu seurata osana maailman kansakuntien yhteisöä.

Jim Kirwan jatkaa,
The fact that Israel was established by a totally racist ideology needs to be openly and fully discussed in a globally accessible forum for all to hear an comment on.
Asioista tulisi kerrankin voitava puhua niiden oikeilla nimillä ilman että länsimaat joka kerta sortuvat myötäilemään sionistejä jonkin poliittisen korrektiuden nimissä. Pelkureita koko sakki.

On se kumma että ns monikulttuurisuus jokaisessa tilanteessa aina on se poliittisesti korrekti linja - paitsi yhdessä - silloin kun on kyse Israelista. Kaikilta kansoilta ja valtioilta vaaditaan äärimmäistä suvaitsevaisuutta - paitsi yhdeltä - Israelilta.

Jos olisin salaliittoteoreetikko niin voisin kuvitella että länsimaita jopa kiristetään jollain keinoin.
Vai keksitkö sinä jonkinlaisen selityksen tälle uskomattomalle touhulle joka aina vaan saa jatkua, laittomista fosforipommeista riippumatta ja siviileihin kohdistuneista laittomista moraalittomista sotatoimista riippumatta. Olen ymmärtänyt että moni juutalainen joka ei asu Israelissa kritisoi tätä hyvin jyrkästi - jopa moni juutalainen joka asuu Israelissa kritisoi Israelin armeijan toimia Palestiinassa - moni israelilaisasotilaskin. Mutta auta armias jos joku ei-juutalainen tai länsimaalainen lausuu totuuden ääneen.

Tulee mieleen se että 1970-luvulla puhuttiin suomettumisesta aina kun todettiin ettei Suomi uskalla ottaa jotain epäkohtaa puheeksi suuren ja mahtavan itänaapurinsa kanssa. Olisiko tässä jotain samankaltaista - voisiko sitä sanoa sionistittumiseksi? Kaikkein oudointa tässä sopassa on se että vain pieni osa maailmalla asuvista juutalaisista ilmoittaa olevansa sionistejä - mutta kaikkien ei-juutalaisten odotetaan aina silti olevan suopeita Theodor Hertzlin ajatukselle 1890-luvulta.

Ymmärtääkseni Ahmadinejad ei halua sotaa eikä kenenkään tuhoa. Ahmadinejad haluaa rauhaa Lähi-Itään ja uuden suvaitsevaisen hallinnon nykyiseen Israelin maantieteelliselle alueelle. Hallinnon jossa on edustettuna sekä juutalaiset, palestiinalaiset, kristityt että muut jotka nyt ja tulevaisuudessa sattuvat asumaan juuri sillä maantieteellisellä alueella.
Olen myös ymmärtänyt asian niin että Ahmadinejad toivoo pehmeää, halliittua poliittista muutosta Lähi-Itään - samanlaista kuin silloin kun entinen Neuvostoliitto vaihettain muuttui nykyiseksi Venäjän Federaatioksi.
Miksi tätä tuomitaan rasismiksi ja pidetään niin sopimattomana? Sama ajatus on lisäksi varsin arkipäiväinen englanninkielisessä maailmassa, missä usein puhutaan Israelista, Palestiinasta ja käsitteesta "one-state-solution" - mikä siis tarkoittaa sopuisaa yhteiseloa ILMAN rasismia.

*

Päivitys: Gilad Azmon toteaa rasismikonferenssin ulosmarssiteatterista seuraavaa:
What we saw yesterday at the UN Anti Racism Forum was crude collective institutional Islamophobic racism in its making, a coordinated show of rabid western chauvinism. A bunch of European diplomats behaving as a herd of sheep, exhibiting complete denial of the notion of freedom of speech and the culture of debate.

The crux of matter is very simple. European diplomats proved yesterday that they cannot take the truth when it is conveyed by a Muslim. Hence, it would be correct to argue that this flock of Western diplomats shouldn’t have been participating in an ‘anti-racism forum’ in the first place. The fact that they have behaved intolerantly proves that they and the governments behind them are the root cause of current racism, namely Islamophobia.

Päivitys 2. Stuart Littlewood ihmettele ja paheksuu sitä että Tel Aviv on onnistunut saamaan länsimaat asiansa taakse:
The truth never suits Israel's flag-wavers and stooges. They have to twist it or strangulate it.
(...)
Everyone knows that the Zionist project aims to create a Jewish state from the Jordan to the Mediterranean Sea and from the Euphrates to the Nile by ethnically cleansing the Arab population from their homeland, stealing their lands and resources at gunpoint, and effectively wiping Palestine off the map. If that isn't naked racism, what is it? Haven’t Mr. Gooderham and his colleagues read the manifestoes of the Likud and Kadima parties?
(...)
The question is, why do supposedly moral and civilized people support it and seek to perpetuate it?
(...)
Last November's Bulletin Board of the Board of Deputies of British Jews - the equivalent in Britain of AIPAC - announced that Elizabeth Harris, their Director of Public Affairs, attended the “preparatory committee” meeting in Geneva for the Anti-racism Conference and used the opportunity to have "constructive" meetings with the British Ambassador and representatives of other European countries. No doubt that's when the stooges received their orders.

So the walkout at the UN had long been premeditated and pre-planned. It was a stupid stunt.

The biggest disgrace is that racist thugs in Tel Aviv are able orchestrate such a thing. It is now self-evident that Zionists have infiltrated and embedded themselves in the political, financial, economic and social fabric of the western world to everyone else’s detriment.

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Baselin Torni ja maailmanvaluutta

Tässä uutisartikkeleiden ja muiden juttujen jatkuvassa vyöryssä tuntee välillä itsensä voimattomaksi, koska ei oikein tiedä mihin tarttuisi. Luin jo pari päivää sitten Ellen Brownin uusimman jutun Tower of Basel ja päätin heti sepittää siitä jotain mutta haava sormessa teki kuitenkin kirjoittamisen vaikeaksi ja tekee sen edelleen.
Mutta - juttu on tärkeä joten pakko yrittää. Eli artikkelissa hän toteaa että länsimainen pankkiirieliitti ja heidän sätkynukkensa ja julkisivusoturinsa - Lontoon G20 - kokouksessa näyttävät yrittävän junailla ns "Kansainvälisen Järjestelypankin" uuden New World Order - maailmanvaluuttajärjestelmän päähämähäkiksi. Ote Ellen Brownin artikkelista:
The world is a step closer to a global currency, backed by a global central bank, running monetary policy for all humanity.” Which naturally raises the question, who or what will serve as this global central bank, cloaked with the power to issue the global currency and police monetary policy for all humanity?

Vastaus on siis BIS - eli siis tämä "Järjestelypankki", tai yleisimmin Bank of International Settlements, www.bis.org. BIS on useimmille suomalaisille täysin tuntematon valtatekijänä. Kyseinen BIS on kuitenkin todella ratkaiseva tekijä tässä nykyisessä finanssikriisissä - ja BIS:n voidaan jopa sanoa aiheuttaneen sen muuttamalla, tiukentamalla yllättäen pankkien sääntöjä, joilla rahoituslaitosten pakollinen oma vähimmäispääoma määritellään. Niin sanottu Basel II/2007 säännöstö muutti siis aikaisempia sääntöjä - ja yhtäkkiä näillä uusilla säännöillä laskettuna USA:n monet pankit olivat "alipääomitettuja" ja näin ollen eivät "saaneet" myöntää uusia lainoja. No, nämä ovat melko monimutkaisia asioita enkä mene niihin sen syvällisemmin.Tässä vielä suomeksi jotain Basel II asiaa.

Se joka haluaa ymmärtää ongelman yksityiskohtineen joutuu vilkuilemaan ruotsalaista aineistoa aiemmassa linkissä sekä lukea tämän todella yksintyiskohtaisen vuodatuksen laskuesimerkkeineen päivineen. Mielenkiintoisin kohta on ehkä tämä:

Pillar 1: Risk-Based Capital Requirements Capital is the excess of a bank's assets (mostly loans to the non-bank public, including security holdings) over its liabilities (primarily deposits of the non-bank public).
Risk-based capital requirements demand that a bank's capital (or equity) be at least as large as something specified as minimum capital.
Minimum capital requirements act like a safety net and are set based on the riskiness of a bank's assets. If a bank makes lots of risky loans or holds risky securities, then it must hold more capital -more of a safety net - than a bank that takes less risks. Thus capital requirements act like sort of a charge on risky speculations. This helps to curtail risky speculation (which can often serve to destabilize markets) and provides institutions with a capital buffer big enough to absorb the higher expected losses on the asset. In turn this helps reduce the need for publicly funded bailouts of the banking industry such as what happened with the S&L Debacle and what seems to happen with IMF bailouts.


Niin jatkaakseni - BIS on siis Baselissa, Sveitsissä (artikkelin otsikon sanaleikki viittaa Babel torniin) Babelin tornia muistuttavassa 18 kerroksessa tornitalossa. Harva tietää että BIS on hyvin hämäräperäinen historialtaan ja nykyään oudolla erikoisjärjestelyllä eräänlainen koskematon valtio valtiossa. BIS:in viimeisten vuosikymmenten oikut ovat aiheuttaneet sunnatonta hallaa mm Japanissa - ja nyt siis myös Yhdysvalloissa ja muualla missä tämän pakollisen Basel II-säännöstön laskutapa osoittaa punaista eli "alipääomitusta". Tässä tarina siitä miten BIS tuhosi Japanin:
The power of the BIS to make or break economies was demonstrated in 1988, when it issued a Basel Accord raising bank capital requirements from 6% to 8%. By then, Japan had emerged as the world’s largest creditor; but Japan’s banks were less well capitalized than other major international banks. Raising the capital requirement forced them to cut back on lending, creating a recession in Japan like that suffered in the U.S. today. Property prices fell and loans went into default as the security for them shriveled up. A downward spiral followed, ending with the total bankruptcy of the banks. The banks had to be nationalized, although that word was not used in order to avoid criticism.
Eli - talouskriisin tai laman aiheuttaminen on helppoa kun sen osaa. Eikä kukaan missään syytä BIS-pankkia ja sen oikullista minimipääomapolitiikkaa - eikö olekin outoa? Tässä lyhyesti se mitä BIS teki viime syksynä laman aattona:
Imposing the mark-to-market rule on U.S. banks caused an instant credit freeze, which proceeded to take down the economies not only of the U.S. but of countries worldwide. In early April 2009, the mark-to-market rule was finally softened by the U.S. Financial Accounting Standards Board (FASB); but critics said the modification did not go far enough, and it was done in response to pressure from politicians and bankers, not out of any fundamental change of heart or policies by the BIS.

Päivitys:
However, it was not in the game plan that U.S. banks should escape the BIS net. When they managed to sidestep the first Basel Accord, a second set of rules was imposed known as Basel II. The new rules were established in 2004, but they were not levied on U.S. banks until November 2007, the month after the Dow passed 14,000 to reach its all-time high. It has been all downhill from there. Basel II had the same effect on U.S. banks that Basel I had on Japanese banks: they have been struggling ever since to survive.

Niin, oli puhe kritiikistä. Voiko ja saako Kansainvälistä Järjestelypankkia ja sen oikkuja kritisoida julkisesti? Olisikohan niin että sellainen kritiikki tulkittaisiin antisemitisminä ja EU-johtajat marssisivat oitis ulos...? Tutkijoiden mukaan nimittäin se BIS on kuin onkin Rothschildien ikioma hiekkalaatikkonsa - vaikka siellä näennäisesti istuu kansainvälinen johtokunta. Ilmankos lie parempi olla hiirenhiljaa.
Ja kannattaa myös muistaa että tuo outo valtapesäke -BIS - voi koska vain uudelleen muuttaa rahoituslaitosten yleisiä minimipääomasääntöjä - tai yksinkertaistettuna - prosenttilukuja.

Haluaisi kyllä kysyä joltain joka tietää, miksi näitä sääntöjä muutettiin juuri niin että ne astuivat voimaan juuri elo-syyskuussa 2008 - laman aattona? Haluaisin myös kysyä miksi kaikki täysivaltaiset valtiot ja näiden keskuspankit yleensä sietävät tämän BIS-pankin oikkuja. Onko BIS:illä ehkä jokin mahdollisuus sanktioida jos joku protestoi ja poistuu ruodusta? Millä keinoin sanktioidaan? Ellen Brown toteaa että pelkästää jo myymällä tukkuerän kyseisen valtion valuttaa saadaan aikaiseksi sellaisia seuraamuksia joista harva valtio selviää. Miksi minulle tulee mieleen 90-luvun Skandinavian pankkikriisi. Olikohan BIS:illä sormensa pelissä silloinkin?

Ja nyt siis G20 kokouksen näennäispäättäjät esittävät meille pukupäänäytelmän minkä käsikirjoitus lie kirjoitettu Bilderbergkokouksen sisäpiirissä ja miksei jopa BIS:in tornitalossa. Baselin tornissa kahvittelee nimittäin nämä samat Bilderbergherrat kymmenesti vuodessa.
Näytelmän loppu on arvailujen varassa - mutta yksi mahdollinen versio on se että tämä matalan profiilin valtapesäke ottaa itselleen rahavallan - maailmanlaajuisen rahavallan. Tähän meidän ei tarvitse suostua. Tiedämme nyt että mitä ilmeisimmin juuri BIS:in politiikkamuutos tarkoitushakuisesti aiheutti laskennallisen päomanpuutteen eli finanssikriisin. Ja nyt sitten kriisin ratkaisuksi G20-pukupäät rohkenevat esittää maailmanlaajuisen rahavallan antamista samaiselle BIS:ille.

Ellen Brown kysyy lopuksi:
Why did the BIS not retract or at least modify Basel II after seeing the devastation it had caused? Why did it sit idly by as the global economy came crashing down? Was the goal to create so much economic havoc that the world would rush with relief into the waiting arms of the BIS with its privately-created global currency?

Päivitys: David Icke sanoo todenneensa jo ennen talvea että "talouskriisi" vain on raharuhtinaitten katalan kolmivaihesuunnitelman alkunäytös:
1. Romahduttaa talous (tehty)

Seuraavaksi:
2. Järjestävät niin että hallitukset lähtevät lainaamaan huimia rahasummia täsmälleen samalta pankki- ja finanssikartellilta jota hallitukset sitten "pääomittavat" näillä velkamiljardirhoilla (tekeillä myös meidän ikinoma Katainen näyttää astuneen ylpeänä samaan kuoppaan)
3. Romahdutetaan talous vielä lisää niin että hallituksille ei jää muita vaihtoehtoja kuin hyväksyä finanssieliitin vanha unelma BIS = World Central Bank eli Maailman Keskuspankki. (vielä tekemättä)
I have been saying since October/November that the engineered economic collapse is planned to have three major phases: (1) To crash the economy (done); (2) To have governments borrow extraordinary amounts of money from the very banking and financial cartel that the same ‘money’ is being spent to ‘bail out’ (being done); (3) To crash the economy still further when government options are exhausted and leave them with no way of responding (waiting to be done).

Then they step forward to 'save us' with a globally centralised banking dictatorship based on a World Central Bank.

Kohupiispa Williams edelleen parrasvaloissa

Tiestikö että piispa Williams, jo vuosien ajan useissa julkisissa tilaisuuksissa, on puhunut virallista 9-11 selitystä vastaan ? Tiesitkö että Williams on kansainvälisesti levävän poliisivaltiokehityksen jyrkkä vastustaja? Tämä selviää alla olevan videon alkuminuuteista. Kohupiista joutui median parrasvaloihin vuoden 2009 alussa koska rohkeni epäillä eräitä poliittishistoriallisia tietoja 1940-luvulta. Piispa on myöhemmin pyytänyt anteeksi aiheuttamaansa kohua.

Venäjän TV haastattelee: Gerald Celente ennustaa vallankumousta

Tässä Trends Review Institute´n johtaja, Gerald Celente arvioi uuden Obamavaltion lähitulevaisuutta. Hän toteaa fasismin päässeen valtaan. Fasismi on suuryritysten ja valtiovallan epävirallinen liittoutuminen kansalaisia, kansalaisoikeuksia ja kansalaisvapauksia vastaan. Investointipankki Goldman Sachs voidaan on tässä selvästi pääroolissa. Celente luettelee pitkän listan Goldman Sachs henkilökuntaa joita Obaman hallinto on nimittänyt hallintonsa avainasemiin. Tämä osoittaa kenen etuja Obaman hallinto ajaa - pankkien ja pankkien omistamien suuryritysten.




Celente: "kun ihmiset ovat menettäneet kaiken eikä heillä enää ole menetettävää, silloin alkaa vallankumous". Hän ennustaa todellakin eräänlaista vallankumousta.




Pankit ilmoittavat mitä tahansa "tyhjästä keksittyjä tappioita" ja saavat miljardeja liittovaltiolta.
Näin liittovaltio rahastaa tulevilta polvilta. Celenten mielestä kukaan ei näytä tarkistavan onko tappiot todellisia vai pelkkää kirjanpitoa. Kansalaisilla on pian mitta täysi.
USA on myös tappanut viattomia ihmisiä kaikkialla maaailmassa, eikä tätä tulla katsomaan suopein silmin enää kovin pitkään kansalaisten piirissä. Tästäkin syystä Celente ennustaa tyytymättömyyden kasvavan vallankumousta suosivaksi. Jokaisen, joka edelleen sokeuttaan ja tietämättömyyttään, haluaa uskoa Obaman "muutokseen" on jo aika aikuistua eli herätä ja kohdata tosiasiat.

The Truthseeker kirjoittaa näin: Gerald Celente Violent Revolution will start soon Marina Portnaya(Russia Today) talks to trends forecaster Gerald Celente, a man whose predictions for future have proven correct time and again.

lauantai 18. huhtikuuta 2009

ILMASTONMUUTOS - maailman suurin huijaus ?

Haluan antaa tukeni ilmastonmuutoskriittisille äänille koska on ilmeistä että valtavirtalehdet kuten HS eivät salli näille mielipiteille lainkaan palstatilaa.
Tässä Hannu Tanskasen yritys päästä Hesariin vastineella. Evättiin tietysti. Linkki Tanskasen blogiin ja sen uusimpaan postaukseen: HS sensuroi joka ainoan kriittisen ilmastokommentin - olemmeko Suomessa vai P-Koreassa ?


ILMASTONMUUTOS - maailman suurin huijaus ?

YLE:n toimittaja Pasi Toiviainen ei suvaitsisi ilmastokeskustelun "hyssyttelyä" ( HS 9.4.09). Arkkitehti Toiviainen puhuu alaa sivuavassa kirjassaan "ilmastoheräämisestään". Myös ovelleni eksyvät jehovat puhuvat "heräämisestä". Minut kuitenkin "herätti" aivan päinvastaiseen uskoon uusimmat tutkimustiedot tästä maailmanlaajuisesta hypestä.

Otetaanpa vaihtelun vuoksi muutama fakta. Puhutaan ilmaston lämpenemisestä. Eräs maailman johtavia tutkijoita alalla, MIT:n ilmastotieteen professori Richard Lindzen kuitenkin kertoo uusimpien satelliitti- ja asemamittausten kiistatta todistavan,ettei tilastollisesti merkittävää lämpenemistä ole tapahtunut viiteentoista viime vuoteen, itse asiassa lämpötila on laskenut vuodesta 2002 lähtien,vaikka antropogeeninen (ihmisen toiminnan aiheuttama) hiilidioksidipitoisuus on noussut koko ajan.

Jäätiköiden häviämisestä ollaan huolestuneita. Tosiasiassa Arktisen jäätiköt olivat 2008
peräti miljoona neliökilometriä, kolmen Suomen verran suuremmat, kuin edellisenä vuotena
ja Etelänavan jäätikkö jotakuinkin saman verran 20 vuoden keskiarvon yläpuolella. Merenpinta sitten varmaankin nousee ? Itse asiassa ei. Ikiaikainen luonnollinen 3,3 mm/v
nousu on kahtena viime vuotena tasoittunut vain 3 mm:n vuosinousuun. Auringon toiminnan vaikututusta lämpötilaan on pidetty vähäisenä,mutta Saariselän kansainvälisessä aurinko-tutkijain konferenssissa sen vaikutuksen esitettiin olevan jopa 50% ja aurinko on parhaillaan hiipumassa ennennäkemättömästi, pitäisikö meidän lämpenemisen sijaan pelätäkin jääkautta ?

"Alarmistien" eli ihmisen aiheuttamaan lämpenemiseen uskovien tutkijoiden ahdistuksesta antanee kuvaa agendan käynnistäjä, NASA:n tri James Hansen kantamassa plakaattia
"Ilmasto lämpenee" lumimyrskyssä Washingtonissa viime kuussa. Amerikkalaisen Weather Channel tv-ohjelman perustaja John Coleman puhuu "maailman suurimmasta
huijauksesta".

Hannu T Tanskanen
Vapaa tiedetoimittaja

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Steven Zarlenga, AMI: Welcome Message

Onnistuin sittenkin lataamaan Zarlengan tervetuliaispuheen blogille. Katson että puhe on varsin hyödyllinen kuunnella vaikka samat teemat ovatkin monelle tuttuja Richard C. Cookin esitysten kautta. Laaja yhteistyörintama onkin Zarlengan instituutin vahvuus. Edustajanhuoneen Dennis Kucinich vaimoineen ovat myös mukana tässä viimeisimmässä taistelussa korko-orjuutta vastaan.



Sisällöstä: Ongelma on se että rahan laskee liikkeelle yksityispankit vaikka se kuuluu julkisyhteisön tehtäviin. Kokonainen sukupolvi on johdateltu markkinahumun harhaan vaikka tämän tulokset ovat katstrofaaliset yhteiskunnalle. Äänestäjät tulisi saada valistettua ja liikkeelle
äänestämään edustajia jotka ovat yhteisen hyvän asialla kuten esim Dennis Kucinich. Zarlenga muistuttaa että hänen kirjassaan on kaikki hänen raha-alan tutkimustuloksensa tähän päivään asti.

Tässä linkki Zarlengan lempilapseen, lakialoitteeseen nimeltä The American Moneary Act -jonka myötä Zarlengan kaavailemat rahapoliittiset uudistukset esitetään kongressille.

Eikä pidä unohtaa toista lempilasta, lakialoitetta nimeltä The Monetary Transparency Act
jonka myötä vuorostaan pyritään murtamaan keskuspankin salailusinetti. Tällä Federal Reserve System joutuisi kongressin valvontaan ellei jopa holhoukseen. [ja tämä on hyvä asia tietysti]

The Lost Science of Money: Kauan Kadotettu Rahatietous

Olen tällä blogilla pariinkin otteeseen ohimennen tainnut mainita American Monetary Institute, sen johtaja Steven Zarlenga sekä tämän kirjan The Lost Science of Money. Tämä voitaneen kääntää joko kadotetuksi rahatietoudeksi tai kadotetuksi rahaosaamiseksi.
Vaikka Science useimmin tarkoittaa tiedettä - olisin varsin haluton puhumaan rahatieteestä tässä yhteydessä, koska rahatieteeseen yhdistetään paljon rasitteita. Näistä päällimmäisenä monetarismi ja tähän liittyvät tyhjänpäiväset ekonomistijorinat á la Greenspan.
Sovitaan siis että kirjan nimi olisi suomeksi: Kauan Kadotettu Rahatietous.

Toteaisin vielä että Zarlengan AMI toimii hyvin aktiivisesti taloudellisen demokratisoinnin saralla pyrkien uudistamaan amerikkalaista rahapolitiikkaa irti pankkijärjestelmän kartellista ja kohti avointa julkista rahavaltaa. En hetkeäkään epäilisi myöntää etteikö myös AMI:n kautta saatu tietous olisi vaikuttanut omaan ajatteluuni. Tässä Zarlenga puhuu videolla ja kertoo AMI:sta.

Richard C. Cook on arvostellut Zarlengan kirjaa The Lost Science of Money - ja toteaa omana mielipiteenään sen olevan yksi aikamme tärkeimmistä kirjoista. Cook arvioi että tulee vielä aika jolloin se saa ansaitsemaansa huomiota. Se tosiasia että monet kirjan teemoista ovat niin vieraita monelle kielii juuri siitä miten kauan kadotettuna rahatietous on ollut. Cook esittää mielipiteenään että Zarlengan kirjassa esitetyt uudistukset olisi omiaan muuntamaan maailmantalouden järjestelmäksi joka palvelisi meitä kaikkia, eikä vain niitä muutamia harvoja raharuhtinaita joiden maailmanlaajuinen talouskannibalismi tänään riehuu ja tuhoaa kaikkialla.

Stephen Zarlenga, the director of the American Monetary Institute, has written a book entitled The Lost Science of Money, which is one of the most important books published in the world in the past 200 years. Someday it will be recognized for the classic that it is. The fact that many of the ideas seem unfamiliar only shows how lost the science of money really has become. This review will demonstrate that monetary reform along the lines Zarlenga recommends could transform the economy of the world into a system that would benefit everyone, not just the monetary plutocrats who preside over the globalistic cannibalism that runs amok today.

Tänään jokainen, julkisessa virassa oleva tai akateemisen uran tehnyt, pitää itsestää selvänä että nykyinen keskuspankkijohteinen rahajärjestelmä on ainoa mahdollinen, turvallinen, tominnallinen, varteenotettava toimintamalli jonka ihmismieli on voinut luoda. Ei liene väärässä jos toteaa että useimmat finanssialan miljoonat ihmiset ovat lähes paniikissa aina kun ennakoidaan pieniäkin muutoksia USA:n keskuspankin korkopolitiikassa. Tuntuu kuin asenne olisi se että Kaikkivoipa Jumala itse on näin ajatellut kaiken rahaan liittyvän valmiiksi meille ihmispoloisille täällä Maan kamaralla. Mutta ehkä ei sittenkään. Zarlengan kirja nimittäin osoittaa meille, kerta toisensa jälkeen, miten vääriä nämä keskuspankin suuren kunnioituksen lähtökohdat ovat, miten mätä ja surkeasti toteutettu nykyinen rahajärjestelmä oikeastaan on - sekä miten muutama perustavaa laatua oleva uudistus vaikuttaisi suunnattoman paljon ihmisten elämään - eikä vaan Yhdysvalloissa vaan koko maailmassa. [Talousdemokratia ja tämä blogi pyrkii toistaiseksi tiedottamaan näistä pitkälti tuntemattomista, unohdetuista ja kadotetuista uudistusmalleista täällä Suomessa, kunnes uudistukset ovat osana jokapäiväisiä kahvipöytäkeskusteluja....]

Today everyone in public life or academia takes it for granted that the monetary system nominally presided over by the Federal Reserve is the only one ever conceived by the mind of man that is safe, functional, worth having, or even possible. I suppose we assume that the near-panic that grips the minds of millions of people every time the Federal Reserve contemplates an interest rate hike is the way Almighty God intended human beings to live on this good earth. But then again, maybe not. In his book, The Lost Science of Money, Stephen Zarlenga has proven once and for all how wrong these assumptions are, how rotten and ill-conceived this system really is, and how a few basic reforms could make an enormous difference in the life of the people of our nation and the world.

Lue loput englanniksi.
Dr. Michael Hudson wrote:
"The history of money is critical to understanding the greatest problem the third millennium will face. Stephen Zarlenga's Lost Science of Money book provides the needed background for seeing the basic structural issues at work.”

Adrian Albuchi: Obama - things are not what they seem

Tässä lisää argentiinalaista analyysiä. Osa 1. ja osa 2. Tässä juttu alkaa pohtimalla sitä mistä kaikille täysin tuntematon Obama poksahti esiin ja mitä oikeasti mahtaa olla kaiken takana...
Kakkososassa mietitään "clintoniittien" paluuta valtaan ja Israelin AIPAC-lobbyä. Obaman hallinto vilisee clintoniittejä - jossain mättää...missä luvattu muutos - "change" ..?


Many things in this world are not what they seem.. Obama is one of them.
He is as unlikely an American president as can be imagined.
Why did the powers that be, allow him to come this far?
What is his special mission?

Just as the "Globalization" of the nineties needed for the USSR to go, so now "World Government" needs for the USA to go...
Is Barack Hussein Obama destined to become the last president of the United States?

keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

The Mighty Engine: Raphial Morgado

Lisäys: Tästä huomaamme että energia- ja ympäristöongelmiin on olemassa todellisia ratkaisuja.
Tällaisten innovaatioiden tulisi saada kaikki mahdollinen apu, erityisesti julkisyhteisöiltä - joilla luulisi olevan kaikkien yhteiden etu etusijalla. Ei ole kovin vaikea laskea mitä 1.5 litraa/100 km kuluttava automoottori tekee jokaisen lompakolle ja suurkaupunkien saastuneelle ilmalle. Pieni kulutus merkitsee että vähentyvät öljyvarat riittävätkin sadoiksi vuosiksi (kymmenien sijaan) - puhumattakaan siitä mikä vaikutus tällaisella keksinnöllä lie poltto/sähkömoottori-hybridiautojen lopullisen tulemisen vauhdittamiseksi.

Lisäksi haluan muistuttaa siitä että yksikään valtio ei todellisuudessa tarvitse mitään tiemaksuja, autoveroja, bensiiniveroja tai muitakaan veroja saadakseen tarvittavat varat yhteiskunnan menoihin ja investointeihin. Valtio voi periaatteessa koska vaan poliittisella päätöksellä palauttaa itselleen pankeille siirretyn etuoikeuden luoda rahaa. Rahavalta kuuluisikin kaiken järjen mukaan olla valtiolla eikä yksityisellä pankkijärjestelmällä.
Ennustan että melko pian tullaan tilanteeseen missä riittävän moni kansalainen alkaa olla tietoinen tästä - eikä katso kovin suopeasti nykytilannetta. Tässä tilanteessa poliitikkojen on pakko nostaa kissa pöydälle ja kiireesti ehdottaa talousdemokraattisia muutoksia. Muussa tapauksessa nykypoliitikoita uhkaa tilanne missä raha-asioista valistuneet äänestäjät vaihtaa ne sellaisiksi joilla on kokonaisnäkemystä kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista sekä riittävästi rohkeutta tehdä jotain nykyisille epäkohdille.

*

Tässä tietoa palkitun keksijäneron, Raphial Morgadon 32-sylinterisestä innovaatiomoottorista, jonka hyötysuhde ja teho/paino ovat ennätysluokkaa. Alle satakiloa painava moottora missä vain 15 liikkuvaa osaa. Moottoria kehittää yritys Angel Labs PLC. Ja mitä parasta polttoaineenkulutus huippuvähäistä - amerikkalaisittain ilmaistuna normaaliautolle 150 mpg - eli 70 km/litra - tai 1,5 litraa/100 km. Kulkee dieselillä, luonnonkaasulla ja lähes millä tahansa polttoaineella. Nyt jää nähtäväksi pääseekö tämä markkinoille. Ainakin keksijä itse uhoaa mottorin jälkiasennusten vanhoihin autoihin työllistävän kymmeniä tuhansia.

Minusta länsimaiden hallituksilla alkaa olla kiire osoittaa ettei "ilmastonmuutosvalheeen" nojalla halutakaan vain rahastaa, vaan todellakin pienentää myös päästöjä.

The MYT™ Engine has the potential to replace all the existing internal combustion engines and jet engines. With 40 times higher power to weight ratio, low parts count, low maintenance, high mechanical efficienty, and low pollution, the MYT™ Engine will benefit airplane, big ship, 18 wheeler, SUV, passenger car, even down to carry on power generator applications. The MYT™ Engine as a pump/compressor also exceeds exisiting pumps/compressors in providing massive pressure, volume, and flow, all in one unit.

Tässä video ja videon linkki.



The Mighty Engine by inventor Raphial Morgado will burn soy oil, biodiesel, gas and most other fuels. 150+ mpg! It also has the highest power to weight ratio in the world. For more information contact David at: peropgroup@yahoo.com

Toinen video.



Enemmän katsottavaa tästä.
Raphial Morgado demonstrated his "Mighty Yet Tiny" engine. This is the first time he had given such a demo since he presented his motor at the LA Auto Show in January 2006. His engine received First Prize in the 2006 Emhart-NASA Tech Briefs "Create the Future" Design Contest, competing against the likes of Boeing and Xerox.

Interview with Peter Joseph - creator of Zeitgeist .

Zeitgeist-elokuvien tekijää haastatellaan. Hän kertoo tässä siitä miksi ryhtyi tekemään Zeitgeist-elokuvaa. Jatko-osa oli Zeitgeist Addendum. Mies puhuu aika nopeasti - mutta on selvästi perillä siitä miksi rahanhimo pidettiin kaiken pahan alkujuurena.

Poimintoja: Meitä on aivopesty hyväksymään 40 tunnin työviikon orjuus. Myös Ron Paul mainitaan ohimennen aitona rehellisenä uudistajana jolle järjestelmä ei antanut mahdollisuutta nousta pinnnalle. Raha on turhaa - ja aikansa elänyt. Ruoan, veden, energian ja perustarpeiden pitäisi olla ilmaisia ihmisille. (=resourse based economy)



Interview with Peter Joseph, creator and director of Zeitgeist recorded at Luminopolis London 2008.

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Vieraskynä. Teemu Oikkonen: Askeleet kohti parempaa huomista

Teemo Oikkonen kirjoittaa:

Askeleet kohti parempaa huomista lähtee jokaisesta sisältään; ihminen on luonut rahakeskeisyyden, ja kaikki siitä derivoituvat ongelmat, ja voi sen halutessaan myös poistaa.

Rahahuijaus

Kysyttäessä kadun kulkijalta kysymyksen mitä raha on, saataisiin yleisimmäksi vastaukseksi vaihdon väline tai taskussa olevat setelit ja kolikot. Todellisuus on kuitenkin toinen. Vastatakseen kysymykseen mitä raha on tulisi ensin selvittää miten raha syntyy. Mikrotasolla ajateltuna uutta rahaa syntyy aina kun Tauno Tavis hakee ja saa lainaa pankista. Summa näpytellään pankin tietokantaa, siirretään asianomaisen tilille ja simsalabim, uutta rahaa on syntynyt yhteiskuntaan.
Vaikea uskoa? Äskeinen esimerkki oli mikrotasoa. Tarkastellaanpa esimerkkiä valtion näkökulmasta. Kuten kaikki uutisia seuraavat ovat huomanneet Suomen valtio on lainaamassa jälleen rahaa. Miten tämä siis tapahtuu? Suomi ottaa lainaa, mitä todennäköisimmin, joiltain Euroopan suurilta pankeilta Lontoosta, Pariisista, Brysselistä tai Frankfurtista. Lainan vastineeksi Suomen valtio antaa omia obligaatioitaan. Tarkemmin sanottuna lainaa ottava taho, Suomen valtion, ja lainan antaja, Suurpankki, luovat vastineensa omissa tietokannoissaan; Suomen valtion luo tyhjästä obligaationsa kuin myös pankki rahansa. Raha luodaan velkaa vastaan, mikä tarkoittaa sitä että raha on velkaa! Suomen pankki, joka on tuoreeltaa saanut rahaa, lainaa rahat eteenpäin pienimmille pankeille: Nordealle, Sammolle, Osuuspankille... Jotka taas vastavuoroisesti lainaavat rahansa eteenpäin asiakkailleen. Tosin alkuperäinen rahasumma on pelkkä ”varmuusvaranto”, sillä lainattavat rahasummat, kuten yllä todettii
n, lainataan moninkertaisena eteenpäin. Saksan keskuspankin ottama laina lainattiin eteenpäin pienempien pankkien toimesta jopa 52-kertaisena!
Palataanpa alkuperäiseen kysymykseen: Mitä raha on? 3% rahasta on kolikoita ja seteleitä. 97% rahasta sijaitsee tietokannoissa lainoina, luottoina ja korkoina! Mitä se siis käytännössä tarkoittaa, kun raha on velkaa? Jos kukaan ei olisi velkaa kenellekkään, ei kenelläkään olisi rahaa! Tästä yhtälöstä unohtuu vain yksi aiemmin mainittu tekijä: Korko.
Joka kerta kun raha laitetaan liikkeelle velkana, sille asetetaan myös korko. Tämä aiheuttaa nykyisen rahajärjestelmän paradoksin ja paljastaa rahan todellisen luonteen sekä sen faktan, että nykyinen rahajärjestelmämme on maailman suurin huijaus: Raha syntyy velkaa vastaan. Jos kaikki velat maksetaan, ei rahaa olisi liikkeellä. Velan yhteydessä summaan sidotaan myös korko, joka aiheuttaa sen että vaikka kaikki alkuperäiset rahasummat maksettaisiinkin takaisin, poistaen kaiken käytössä olevan rahan, jäisi lainanottaja silti velkaa koron vuoksi. Tämä taas aiheuttaa uuden velan noston, uuden koron sekä uuden askeleen alaspäin velkaorjuudessa. Tässä maailmassa velattomuus on täysin mahdotonta, koska velkaa tulee olemaan aina enemmän kuin sitä poismaksettavaa rahaa!

Pienillä muutoksilla kohti suurempaa hyvää

Ongelma vaikuttaa lähes mahdottomalta ratkaisulta. Todellisuus on toinen. Se miten koko maailma saataisiin irti velattomuudesta tapahtuu täysin päinvastoin kuin nykyinen trendi hyperintegroitumisen myötä meille tarjoaa.
Miksi Suomen valtion pitää ottaa lainaa suurilta yksityisiltä pankeilta, kun se voisi aivan yhtä hyvin ottaa lainaa omalta keskuspankiltaan? Vielä 70-luvun loppupuolella Suomen valtion lainasi rahojaan myös omalta Suomen pankilta, mutta monikansallisten järjestöjen, kuten WTO:n, paineen alaisena tästä metodista jouduttiin luopumaan ja lainaa alettiin hakea keski-Euroopan suurpankeilta. Samoin kävi myös esimerkiksi Kanadassa.
Ollaan hetken aikaa unelmoijia ja visioidaan Suomi, jossa julkiset menot rahoitetaan Suomen pankin myöntämällä rahoituksella. Mitkä olisivat vaikutukset ja mitä edellytyksiä se vaatisi?
Suomen pankilla tulisi olla maassa ainoana tahona olla oikeus uuden rahan luomiseen ja liikkeelle laittamiseen. Yksityiset pankit voisivat edelleen toimia talletuspankkeina, varastoiden rahaa, sekä ihmisten rahaliikenteestä huolehtivana tahona ja korottoman lainan myöntäjinä. Rahoituksen pankit saisivat luonnollisesti valtion pankilta.
Mitkä olisivat vaikutukset? Jos julkisiin menoihin tarkoitettu rahoitus tulisi valtiolta itseltään korotonta rahaa lainaamalla, ei verotuloja tarvittaisi ja tuloverotus voitaisiin poistaa. Kuulostaa uskomattomalta, mutta todellisuudessa valtio EI tarvi verotuloja. Tämä saisi aikaan hintojen laskun, sillä suuri osa, jopa 50-60%, hinnoissa on korkoa. Asuntoa, auto tai muuta hyödykettä ostettaessa siitä maksettaisiin sen todellinen hinta, ilman velan, koron tai inflaation aiheuttamaa lisämaksua.
Äskeisessä lauseessa nousee esille suuri kysymys, jota ei vielä ole tarkasteltu; miten käy inflaation? Inflaatio todellisuudessa on rahalle asetettu korko, joka nakertaa rahan arvoa kun rahaa lasketaan liikkeelle jatkuvasti lisää. Kuten aikaisemmin näimme, velkaantumista on mahdoton pysäyttää koron takia, ja jotta alkuperäisen velan koron pystyisi maksamaan tarvitsee ottaa lisää velkaa lisäämällä liikkellä olevan rahan määrä antaen inflaation syödä rahan arvoa.
Miten kävisi valtion, joka rahoittaisi julkiset palvelut ja menot itseltään lainaamalla? Miten rahan liikkeelle laitto voitaisiin pitää hallinnassa, ettei päädyttäisi vastaavanlaiseen taloudelliseen kriisiin, mikä koettiin Saksassa 30-luvulla, kun rahaa painettiin ilman vastinetta tolkuttomia määriä (koomisinta tuossa kriisissä on se, että maailma toteuttaa juuri tuota kaavaa tällä hetkellä tosin hieman hillitymmin)? Raha tulisi sitoa johonkin konkreettiseen asiaan. Kultakantaan sitominen on kohtalaisen hyvä esimerkki historiasta, myös rahan määrän sitominen bruttokansantuotteeseen olisi yksi mahdollisuus, mutta selvästi paras vaihtoehto olisi rahan arvon kytkeminen työhön ja työtuntiin. Maailmassa tehdään jatkuvasti arvokasta työtä, josta ei makseta mitään palkkaa kuten kotityöt. Tämä tarkoittaisi, että rahaa olisi liikkeellä juuri niin paljon kuin sitä vastaan on tehty työtä. Inflaatio näin ollen olisi historiaa.
Entäpä ulkomaan kauppa? Se mitä EU yrittää nyt valtioiden välisen vapaan kaupan mahdollistamista integraation kautta on utopiaa. Taloudelliset rajapyykit voidaan poistaa vasta, kun ne ovat kunnolla ensin luotu. Protektionismi, eli taloudellisten aluerajojen ja rajapyykkien luominen, sekä kansainvälisen kaupan siirtyminen rahavirroista eliminoiduiksi barter- tavaravaihtoon perustuvaksi, takaisivat valtioiden mahdottomuuden velkaantua. Historiasta esimerkkinä tätä toteutettiin Suomen ja Neuvostoliiton välillä; tavarat vaihtoivat omistajaa. Jos EU haluttaisiin edelleen ylläpitää, sen vastuulla voisi olla maiden välisen barter-vaihdon helpotus ja mahdollistaminen, sekä tavaroiden arvojen oikeudenmukainen määrittäminen. Euroopan integraatio on täydellinen utopia, sillä emmehän voi olettaa, että samat hyödykkeet ovat yhtä tarvittavia ja/tai haluttavia Suomessa kuin Kreikassa.
Jos jokainen valtio ottaisi nämä periaatteet käytäntöön, voitaisiin alkaa elättämään mahdollisuutta todellisesta yhteynäisyydestä ja valtiollisten rajojen poistamisesta. Muutos ei tule massaliikkenä, se alkaa sinusta!

Tanskan TV paljastaa 9/11-valheet




Räjähdysaineen jälkiä pölyssä ei voi peittää. Saa nähdä kertooko Suomen uutisointi tästä mitään...

Päivitys: John S. Hatch kirjoittaa sivustolla informationclearinghouse näin:
(...)
This would explain the streams of molten steel (not aluminum) falling from one of the towers, and the fact that steel remained molten in the rubble for more than a month after the event. There is no scientific explanation for this other than the use of Thermite, which can achieve temperatures of 3500 C, while under ideal conditions jet fuel can achieve just approximately 285 C. It would also explain the otherwise physically impossible near freefall speed of the three buildings, and how they were able to fall so homogeneously.

So what does it mean? It means that there is proof (which so far no one has attempted to refute) that the WTC buildings (and more than three thousand lives, counting the ongoing deaths of first responders and ordinary NYC citizens caused by the dust) were brought down by controlled demolition in a planned and purposeful manner by elements of the Bush Administration, most likely as a ‘catalyzing event’ , the new Pearl Harbor’ fondly mentioned by neo-con PNAC (Plan for the New American Century) and designed to galvanize American citizens in support of attacking other nations and restricting human rights at home. ‘Full Specter Domination’.

This was the excuse or invading Afghanistan and Iraq (there were plans for Syria and Iran as well, and perhaps others), for justifying domestic spying, disappearances, torture, and murder. Murder based on lies and deception, and the killing of American citizens.

Knowing, as he must by now, that 9/11 was conceived and executed not from some dark cave in Afghanistan, but much more likely from some deep bunker in dank Cheneystan, will President Obama still insist on ‘looking ahead’? Just how deep is America’s reserve of dismissal and denial?
(...)

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Islanti finanssioligarkian hampaissa

Professori Michael Hudson on laatinut pitkän, yli 30 sivuisen artikkelin, missä hän esittää arvionsa siitä mikä Islantia oikeasti on kohdannut. Kysymys on järjestelmällisestä taloudellisestä finanssihyökkäyksestä tai miksei - taloudellisesta sodankäynnistä. Islanti on saanut mielettömän velkataakan niskoihinsa - ja miksi: Kourallinen finanssikeinoittelijoita yhdessä ulkomaisen suurpääoman kanssa ovat Hudsonin mukaan vehkeilleet tilanteen niin että velkataakka on saatu sosialisoitua koko kansan velaksi.

Islannin hallinnolta vaaditaan nyt maan luonnonvarojen ja arvoresurssien myymistä velkataakan keventämiseksi. Samalla ne tahot jotka tätä jyrkimmin vaativat, USA ja Iso-Britannia, eivät itse maksele omia velkojaan - eikä sellaista tilannetta voisi edes kuvitella missä kukaan painostaisi näitä maita samaan mitä nyt esitetään Islannin ratkaisuina.

Hudson toteaa:
Iceland is under attack – not militarily­ but financially. It owes more than it can pay. This threatens debtors with forfeiture of what remains of their homes and other assets. The government is being told to sell off the nation’s public domain, its natural resources and public enterprises to pay the financial gambling debts run up irresponsibly by a new banking class. This class is seeking to increase its wealth and power despite the fact that its debt-leveraging strategy already has plunged the economy into bankruptcy. On top of this, creditors are seeking to enact permanent taxes and sell off public assets to pay for bailouts to themselves.
Velkaongelma ei tarkoita pelkästään rahanpuutetta vaan kurjaa tulevaisuutta koko kansakunnalle. Velka heijastuu islantilaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan ja muodostaa uhan jonka sosiaaliset vaikutukset voivat olla hyvinkin katastrofaalisia.

Being defeated by debt is as deadly as outright military warfare. Faced with loss of their property and means of self-support, many citizens will get sick, lead lives of increasing desperation and die early if they do not repudiate most of the fraudulently offered loans of the past five years. And defending its civil society will not be as easy as it is in a war where the citizenry stands together in coping with a visible aggressor. Iceland is confronted by more powerful nations, headed by the United States and Britain.
They are unleashing their propagandists and mobilizing the IMF and World Bank to demand that Iceland not defend itself by wiping out its bad debts. Yet these creditor nations so far have taken no responsibility for the current credit mess. And indeed, the United States and Britain are net debtors on balance. But when it comes to their stance vis-à-vis Iceland, they are demanding that it impoverish its citizens by paying debts in ways that these nations themselves would never follow. They know that it lacks the money to pay, but they are quite willing to take payment in the form of foreclosure on the nation’s natural resources, land and housing, and a mortgage on the next few centuries of its future.

Kaiken kukkuraksi velkojat ovat onnistuneet junailemaan velan ehdot niin että velka on sidottu kuluttajahintaindeksiin. Tämä on Hudsonin mukaan ennenkuulumatonta ja tekee tilanteen jos mahdollista - vielä mahdottomaksi Islannille.

By indexing debt to the rate of inflation, it has guaranteed a unique windfall for banks that vastly increases what they receive in a “down market,” at the expense of wage earners and industrial profits. Linking mortgage loans to the consumer price index (CPI) in the face of a depreciating currency and heavy balance-of-payments drain to foreigners can have only one result: destruction of Iceland’s society and its traditional way of life.
Islannin tulisi protestoida ja kieltäytyä hyväksymästä tätä uutta velkaa. Koko velka tulisi itse asiassa Hudsonin mukaan kirjata pois. Hän toivoo että hallinnolla olisi rohkeutta tähän, koska koko maan tulevaisuus on vaakalaudalla.

The real issue is the health of the overall economy. The parties seeking the most are not the most indebted individuals, but the largest creditors. Their aim is to increase their dominion over the rest of society. Above all, their aim is to maximize the power of debt over labor. The worse the economy does, the stronger the creditor position will grow. This is a recipe for economic suicide that will lead to outright debt peonage as domestic depression intensifies.
Creditors everywhere else in the world are writing down their claims for payment to reflect plunging property values. Iceland has an opportunity to make itself a model test case for economic justice.
What better time to post the basic principle of what is to be saved – an unsupportable debt burden that must collapse in the end, or a society’s survival? Will the government defend its citizens from financial predators, or turn the economy over to them? That is the question.

Lue loput artikkelista englanniksi - tästä.

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Codex Alimentarius - aihetta huolestumiseen













Tässä jälleen esimerkki suuresta kansainvälisestä projektista, josta valtavirta media vaikenee.
Vaikkeivät nämä "terveys- lääke-, ruoka-asiat" varsinaisesti ole minun alaani, niin tunnistan silti tässä paljon mätää ja näen tässä aikamoisen uhkakuvan mitä ihmisten vapauteen itse valita ja itse päättää mitä lääkkeitä, vitamiineja tai hoitoja haluavat käyttää - tai mitä millaista ruokaa haluavat syödä.
Codex Alimentarius tarkoittaa käytännössä "lääke- ja ruokafasismia" - eli tilanne missä suuryritykset ovat sanelemassa mitä on luvallista ja sopivaa. Tällaista on siis suunnitteilla - Codex Alimentarius projektin alaisuudessa.

Asiaan liittyy paljon muutakin ja kaikkea en voi tässä selittää. Maailmalla luennoi eräs dr. Rima E. Laibow MD yhdessä kenraali (evp) Alex N. Stubblebine III seurassa (kts kuva). Viime aikoina Euroopan kiertueella joukkon on liittynyt sveitsiläinen toimittaja Alexander Benesh joka mm toimii tulkkina saksankielisillä alueilla.

Pieni sillisalaatti riesaksenne:

Tässä linkki tuoreimpaan luentoon Sveitsissä, missä yleisöä oli yli 2000 ihmistä. Luento esitellään ensin saksaksi viiden minuutin ajan , minkä jälkeen tunnin kestävä luento alkaa ja tulkataan samalla saksaksi. Seuraaminen vaatii siis kärsivällisyyttä - mutta tässä on huima niin tietopaketti että aikaa kannattaa tähän uhrata.

Watch The Genocidal Feast, (http://mefeedia.com/entry/azk-vortrag-codex-alimentarius-dr-rima-e-laibow/15028922) our lecture in Switzerland earlier this year.


Tässä lisää linkkejä Rima Laibowin esitelmiin ja viesteihin (googlevideo tai YouTube)

Tässä linkki missä dr Laibow esittelee projektin millä on tarkoitus vastustaa Codex Alimentariusta. [ http://infokrieg.blip.tv/#1897128 ] Tämä on katselemisen arvoinen lyhyempi kooste erityisesti kiireiselle ihmiselle.
The Natural Solutions Foundation was created to protect, promote and defend Advanced Healthcare and Health Freedom when Rima E. Laibow, M.D. and Major General Albert N. Stubblebine III (U.S. Army, Ret.) took stock of the dismal state of health freedom in the United States.
*


Natural Solutions Foundation is a recognized nongovernmental organization (NGO) active in the Americas, Africa and Asia. It is now organizing in the EU.

This forum is for European supporters of Natural Solutions, to help coordinate a Global Health Freedom Strategy built around The International Decade of Nutrition: Health Freedom is Our First Freedom.
Tässä vielä lyhyt You Tube video aiheesta:



The Codex Alimentarius is a threat to the freedom of people to choose natural healing and alternative medicine and nutrition. Ratified by the World Health Organization, and going into Law in the United States in 2009, the threat to health freedom has never been greater. This is the first part of a series of talks by Dr. Rima Laibow MD, available on DVD from the Natural Solutions Foundation, an non-profit organization dedicated to educating people about how to stop Codex Alimentarius from taking away our right to freely choose nutritional health.
Tässä erään suomalaisen mietteitä asian tiimoilta.

Wikipedia ei tietystikään kerro mitään näistä huolestuttavista asioista vaan tarjoaa Codexista hampaattoman pehmoversion.

Jos joku lukija tietää tästä enemmän arvostaisin kommenttia.

FKN - News 9. huhtikuuta

FKN-news ja herra Pukupää osuvat jälleen kerran naulan kantaan tässä huhtikuun 9. päivätyssä uutislähetyksessään. Tässä linkki FKN-päävalikkoon mistä voit valita muita FKN-uutislähetyksiä katsottavaksesi.



Afghanistan enjoys peace ,freedom,democracy,child rape and 2nd highest infant death rate on earth. Piracy in Africa, America and China steal er rescue many countries resources for economic abuse, use. Kim Jong Il Re-Elected as fake nuclear bogey man of North Korea, in unanimouse farce. IN the UK G20 protesters death to be investigated, dismissed and swept under the carpet by IPC.
Hello powerless debt ridden, landless, economic peasant slave units, welcome to the FKN News im hard to swallow here are the headlies tonight.
Tässä oma suosikkini: