perjantai 3. huhtikuuta 2009

Libero 1-2009: Talousdemokratia

Vasemmistonuorten lehti, Libero haastatteli minua tammi-helmikuun vaihteessa. Tässä tuoreen artikkelin alku. Loput löytyy Liberon numerosta 1-2009, sivuilla 27-28.

Korostan että talousdemokratia ei ole vasemmistolaisuutta eikä oikeistolaisuutta. Tarvitaan täysin uusia vertailuakseleita mikäli talousdemokratian välttämättä haluaa asemoida poliittisen ideologian kentälle.

Yksi tällainen akseli voisi olla "julkinen luototus vastaan yksityinen luototus", tai " rahan julkinen hallinta vastaan rahan yksityinen hallinta". Huomioi että tänään alle 2% rahastamme on julkisen vallan liikkeelle laskemaa, kun taas yli 98% rahastamme on yksityisen pankkisektorin liikkeelle laskemaa korollista pankkiluottoa joka on syntyisi allekirjoitettu velkakirjan rahallistamisesta.

Yksinkertaistettu tapa eriyttää talousdemokratia kaikista muista poliittisista liikkeistä olisi akseli jonka vasemmassa ääripäissä lukisi - "Poliittinen muutos kohti taloudellista demokratiaa missä kaikille kansalaisille jaetaan vaurautta demokraattisesti ja oikeudenmukaisesti". Oikeassa ääripäässä lukisi "Nykyisen pankkioligarkian säilyttäminen sellaisenaan missä pankit ja pankkien omistajat käytännössä orjuuttavat kansalaisia"


En ole itse 100% tyytyväinen siihen mitä Libero kirjoittaa. Koen että ovat takertuneet ihan muutamaan kohtaan vaan kun huomioi mistä kaikesta 45 minuuttia pitkän haastattelun aikana keskusteltiin. Mutta toimittajalla on toimittajan vapaus valita mitä julkaisee. Olen silti iloinen että Libero otti yhteyttä ja että Talousdemokratia saa julkisuutta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että sana kulkee! Tuon artikkelin kautta saat taas uusia lukijoita.