perjantai 30. tammikuuta 2009

Miten koko maailma ostetaan

Smoking Mirrors blogissa on useimmin asiaa. Niin tälläkin kertaa. Les Visible toteaa että Amerikan Yhdysvaltojen keskuspankki Federal Reserve System on maailman laajin rahanväärennösrinki, ja painaa rahaa tyhjästä aina kun niin itse päättää.

Federal Reserve voi myös myöntää luottoa kenelle se haluaa - kriteerit ja perustelut eivät vuoda julkisuuteen edes Amerikassa.
Federal Reserve voi yhtä hyvin olla myöntämättä luottoa jollekin jos niin haluaa - kriteerit ja perustelut eivät tule julki tässäkään tapauksessa koska Fed ei ole osa julkista valtaa vaan yksityinen.
Les Visible pyytää meitä huomioimaan ketkä tahot kontrolloivat keskuspankkia ja sen kahtatoista jäsenpankkia - yksityine suuromistapankkeineen keskinäisine ristiinomistuksineen. Eli näin se kaikki tapahtuu - samat tahot ostavat pikkuhiljaa näin tyhjästä luodulla fiat-rahoillaan koko maailman. Median, Hollywoodin, öljyteollisuuden, uutistoimistot, sotateollisuuden, ydinvoimateollisuuden, uraanikaivosteollisuuden, jne jne.

Consider this.
The Federal Reserve, which is the largest counterfeiting ring on Earth, can print money out of thin air whenever it pleases. It can also loan out this money to whomever it chooses for a variety of purposes.
It can also deny loans to whomever it chooses; directly and through its string of complicit banks.

Think about it and then consider who holds controlling interests in these banks. Yes… that’s how it happens and is happening. It is all there to be seen in the words of Amschel Rothschild, "Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws."


Päivitys: Minusta tämä C.H. Douglasin lausuma pankeista ja rahasta sopii hyvin tähän.
Se on Michael Rowbothamin kirjasta.

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Jäähyraha ja katoraha

(Päivitetty 30.1)
Opin tänään jotain uutta erään social credit-keskusteluryhmän jäsenten keskustelun seuraajana. Tai ainakin kuvittelen niin - korjaa jos olet eri mieltä.
Ensin muutama taustafakta: kun lasketaan yhteen Suomessa liikkeelle laskettujen eurosetelien ja kolikoiden arvo saadaan määrätty summa tai luku joka rahoituksen ammattipiiressä on ns M0 (ämm-nolla). (Joissakin maissa käytäntö on erilainen ja tuon M0:n tilalla on M1 )
Kokonaisrahamäärä vuorostaan on ns M3 (ämm kolme) ja tähän kuuluu kaikki pankkitileillä olevat varat ja talletykset, myös pitkäaikaistalletukset. On usein todettu että Suomessa tuo M0 suhteessa M3:een on kaikkein pienin koska Suomessa käteisen käyttäminen on hiipunut samaa tahtia kun "muoviraha" eli pankkikortit ovat yhä suositumpi tapa maksaa jokapäiväiset ostokset, pienetkin sellaiset.

Jäähyraha

Se mitä nyt olen tajunnut on se että se osa käteisestä mikä on pankeissa on tavallaan poissa rahakierrosta. Kuvannollisesti tämä raha on tilapäisesti poissa pelistä - eli jäähyaitiossa. Se ei ole osa säästöjä mutta toki edelleen osa rahamäärästä. Eikä tämä pankissa oleva käteisraha
ole verrattavissa siihen käteisrahaan mikä yrityksilla on kassassa - tai sinulla ja minulla on piilossa kotona. Yritysten raha on osa yhteistä ostovoimaa - pankeissa varastoitu seteliraha ei kuulu sen piiriin.

Sanon tätä rahaa jäähyrahaksi koska sitä ei siis voi laskea mukaan kansalaisten yhteiseen käteisrahaan vaan on siis "jäähyllä". Ja vieläpä jäähyllä ostovoimasta sen ollessa piilossa pankin kassojen peltilaatikoissa.

Yritin selvittää miten suuri tämä jäähyrahan osuus voisi olla. Uusimmat tiedot löytyivät Suomen Pankista Vuosikertomuksesta 2007.

Vuosikertomuksen sivulta 39 löytyvä kuva 16 on mielenkiintoinen jäähyrahan kannalta. Tallennusmuoto on pdf joten en keksinyt muuta kuin napsia kuvan siitä kännykkäkameralla. (tästä syystä kuvan laatu on huono)























Jäähyraha on se pilareiden alhaisin tumma osa "Kotimaisten rahalaitosten käteisvarat" ja muodostaa arviolta 1/3 ruudusta eli ehkä sellaiset 300 miljoonaa. Varmaan jostain toisesta tilastosta löytyisi selkeitä numeroitakin.

Kuvasta 16 näemme myös miten eurorahan määrä on kasvanut 2002 - 2007, eli reilusta kolmesta miljardista kahdeksaan. Huomaathan että harmaa osa pilaria on "yleisön hallussa" olevaa "lompakkorahaa", "maljakkorahaa" tai "patjarahaa".

Lopuksi voimme viellä kiinnittää huomiota siihen miten yllättävän suuri osa Suomessa liikkeelle lasketusta rahasta on väitetysti viety pois maasta - selvästi yli kolme miljardia. Tämän maasta poistuneen kohtalosta Suomen Pankissa tiedetään että se on matkailun myötä kadonnut ulkomaille ja erityisesti kiinteistökauppojen myötä. Itse epäilen että osa tästä voi olla piilossa patjoissakin - eihän kukaan kysy paljonko käteistä matkailijalla on lähtiessään tai palatessaan kotiiin.
Tässä vielä kuva mistä selviää miten setelirahan määrää on kasvatettu vuoteen 2007, edelleen sivu 39, Suomen Pankin Vuosikertomus 2007.
























Päivitys : Totesin että ehkä lukijalle pitäisi selittää miksi yleensä kirjoitan tästä jäähyrahasta - asia voi tuntua itsestään selvältä ja turhalta. Tässä seltykseni: Jäähyraha on sellaista rahaa mikä on mukana tilastoissa ja saa ne näyttämään paremmilta. Jäähyraha on kuitenkin jäähyllä eikä siis oikeastaan kuuluisi olla mukana kun rahamäärästä puhutaan. Jäähyraha kaunistelee siis tilastoja ja vääristelee kansantaloustieteilijöiden antamaa kuvaa kansalaisten käytettävissä olevasta rahamäärästä.

Katoraha


Jäähyrahan lisäksi on sitten vielä se kaikkein mielenkiintoisin osa rahamäärästä. Ja tämän jäljille päästään kysymällä minne lainapääomien lyhennykset oikeasti päätyvät. Tietysti ne kirjataan ensin saaduksi pankin omalle tilille ja vastaavasti asiakkaan lainatilin velkasaldo pienenee.

Tästä syystä on usein väitetty että pankit tässä kohtaa rahaprosessissa "tuohoavat" rahaa. (vastaavasti luovat tai synnyttävät rahaa joka luoton myötä)

Tässä Midland Bank johtajan Reginald McKennan kuuluisat sanat:

“I am afraid the ordinary citizen will not like to be told that the banks can, and do, create and destroy money. The amount of finance in existence varies only with the action of the banks in increasing or decreasing deposits and bank purchases. We know how this is effected. Every loan, overdraft, or bank purchase creates a deposit, and every repayment of a loan, overdraft, or bank sale destroys a deposit.”
(January 25, 1924)

Silti tämä väitetysti "tuhottu" raha ei oikeasti tuhoudu vaan talletukseksi nimetty rahamuoto nollaantuu - tai kuolettuu. Talletuksen ollessa nolla raha teknisesti poistuu kierrosta ja muodostaa näin osan siitä rahasta mikä ei enää ole kansalaisten käytettävissä. Keksin kutsua tätä rahaa katorahaksi.

Katoraha on kansalaisten saavuttamattomissa ja jää pankin omaan käyttöön - mutta voi kyllä palata kadotuksesta kiertoon myöhemmin jos pankissa niin päätetään.

Kuten Michael Rowbotham todistaa asian kirjassaan The Grip Of Debt, A Study of Modern Money, Debt Slavery and Destructive Economics (Jon Carpenter 1998) sivuilla 28-30. Teksti alkaa viittauksella McKennan sanoihin yllä.
























En luonnollisestikaan voi lähteä kääntämään tätä kaikkea suomenkielelle. Tässä alla yksi tekstin kohokohtia vielä erityiskuvana. Tässä MR toteaa että lainalyhennykset ei tuhoudu vaan siirtyvät pois kierrosta. Näin kokonaistalletukset (M3) siis supistuvat vaikka raha vain palaa sinne missä raha luotiin. (ja luotiin siis tyhjästä) Tästä syystä katoraha on varsin osuva ilmaisu.







Vielä muutama kuva. Tämä seuraavan kuvan teksti jatkuu siitä missä ensimmäisen loppui, eli
"this money then only re-enters the economy if someone else takes out a loan...."
Suosittelen lukemaan tekstin tarkkaan kokonaisuudessaan.
























Yksi erillispoiminta yllä olevasta minkä lopussa todetaan kylmä totuus: kaikki raha minkä pankit luovat (luottoina/lainoina) kuuluu pankeille itselleen. (vaikka se olisikin tilapäisesti vaikkapa sinun käyttötililläsi)







Vielä viimeinen kuva missä todetaan ettei ole mitenkään liioiteltua sanoa että nykyisen velkaperusteisen pankkijärjestlelmän myötä pankeilla on jatkuvasti saamisia jotiden määrä vastaa koko kierrossa olevaa rahamääräa - jopa enemmänkin, korkovaateet huomioiden.

Näin pankeilla tavallaan on tyhjästä luotujen luottojensa verran piilosaamisia koko valtakunnan vaurauteen.






Valtakunnassa siis kaikki hyvin?

Päivitys: Katoraha edustaa siis rahaa joka on ollut kierrossa mutta on poistunut kierrosta lainalyhennysten myötä. Katorahan osuus kasvaa silloin kun tilanne on sellainen ettei uutta lainaa juuri oteta mutta vanhoja lainoja maksetaan. Jossain vaiheessa tästä seuraa taantuma koska katorahan kasvaessa kierrossa oleva rahamäärä on supistunut niin pieneksi että kriittinen raja on ylitetty. Kun ministeri Katainen ylvästeli sillä että nyt hänen vartiovuorollaan Suomi maksoi valtiovelkaa pois - tämä tarkoitti käytännössä sitä että maamme rahamäärä kertaheitolla hupeni kolmella miljardilla. Se että ulkomaille maksettu velka on kansantalouden rahamäärästä pois, sen tajuaa helposti - mutta harva tajuaa sitä että myös kun maksetaan velkaa pois pankeille niin lyhennys vähentää rahakantaa koska lyhennyksen pääomaosuus muuttuu katorahaksi.
Vain siinä tilanteessa että velka maksettiin kotimaisille suursijoittajille tarkoittaisi että katorahaa ei synny. Suursijoittajalle menevä lyhennys jää talletukseksi eli osaksi rahamäärää M3.

Kucinich vaatii keskuspankin valtion valvontaan





-
Dennis Kucinich States His Intention To Put The Federal Reserve Under Government Control

Tässä toinen tunnin pituinen video missä Kucinich ampuu täyslaidallisen ja osoittaa kongressin täydellisen korruption kytkyissään pankkeihin.

On this link http://cspanjunkie.org/?p=1724 Congressman Dennis Kucinich describes the economic and monetary crisis for one hour on the floor of the House of Representatives. You can see what a devoted and great leader he is. View it all. At about 40 minutes in, he discusses Stephen Zarlenga and our monetary reform proposal - a must see!

tiistai 27. tammikuuta 2009

Gaza - vainottujen puolesta

BBC kieltäytyi lähettämästä tätä kolmen minuutin videopätkää.
Full version of the DEC aid appeal for Gaza which the BBC and Sky broadcasting channels have both refused to air. Many people including former MP Tony Benn have accused the BBC of "capitulating" to the Israelis.

Päivän kunniaksi - sana vainottujen puolesta

Olen usein miettinyt erästä hyvin hyvin outoa ristiriitaa ja sitä ettei yksikään innokas sydämen ääntään seuraava ihmisoikeusaktivisti tai edes Amnesti International koskaan huomauta tästä. Silti kymmenet ihmiset istuvat vankilassa mielipidevankeina monessa Euroopan maassa. Mistä mahdan nyt puhua?
Puhun siitä yhdestä ainoasta historiallisesti totuudesta mitä ei saa kyseenalaistaa. Puhun siitä yhdestä ainoasta historiallisesta väitetystä rikoksesta mitä ei edes saa tutkia nykytieteen keinoin. Ja jos tutkii niin tuloksia ei ainakaan saa julkistaa. Puhun siitä ainoasta väitetystä megarikoksesta mihin liittyvää myöhempää todistuaineistoa ei ole lupa huomioida. Pyhitetty uhriluku on tasan kuusi miljoonaa. Se on sellaiseksi jäädytetty vaikka tuotaisiin esiin mitä tahansa todisteita jotka viittaisivat toisenlaisiin lukuihin. Jokainen joka esittää muita lukuja joutuu vainojen kohteeksi. Muistakaamme näitä henkilöitä minuutin hiljentymisellä.

Tästä syystä olin tippua tuolilta aamukahvia juodessani kun kuuntelin uutisia:

Ylen uutiset tänään klo 08.00: [min 13:45-14:08]

"Tänään vietetään kansainvälistä vainojen muistopäivää. Tammikuun 27. on Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisen vuosipäivä. Natsisaksan kansallisosialistien suorittamassa kansanmurhassa kuoli arviolta viidestä seitsemään miljoonaa juutalaista, 30-luvun lopussa ja 40-luvun alussa".

Huomasitko? Missään vaiheessa ei puhuttu pyhästä kuudesta miljoonasta!

Ruotsinkielisessä uutislähestyksessäkään ei sanottu pyhää lukua kuusi. Radio Vegan uutisissa oli vielä edellisen lisäksi lopussa lisäys missä lakoonisesti todettiin että keskitysleireissä kuoli yhteensä peräti 11 miljoonaa vankia. (vrt 2. Maailmansodassa yhteensä 60-70 miljoonaa)

Minä en itse tiedä enkä voi tietää mitä siellä leireillä tapahtui mutta koen olevani kykenevä järkeilemään itsenäisesti ja luottamaan omaan inuitiooni useimmissa kysymyksissä ja niin tässäkin. Ja minulla on tähän peräti lupa. Kaikilla muillakin on. Kaikilla on lupa olla mitä tahansa mieltä mistä tahansa asiasta ja myös esittää se tulematta vainotuksi.
Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.
Article 19: Universal Declaration of Human Rights


Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.

(19. artikla, Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus)

Mutta ihme ja kumma on siis sittenkin niin ettei artikla 19. enää päde kun lähdetään puhumaan keskitysleirien uhreista. Ja huomaa - minä en kiellä mitään enkä missään nimessä kiellä etteikö erinäisiä kamaluuksia olisi tapahtunut toisen maailmansodan aikana. Suomessakin oli Jatkosodan aikana piikkilangalla ympäröityjä vankileirejä joihin oli kasattu vajaat 60.000 ihmistä joista reilut 19.000 kuoli lavantautiin, hygienian, lääkkeiden ja ravinnon puuteeseen.

Tässä linkki erääseen ohjelmaan joka lähetettiin Ruotsin televisiossa 21. tammikuuta 2009.
Ohjelman nimi on Uppdrag Granskning. Kyseisessä ohjelmassa haastateltiin erästä katolilaista piispaa joka rohkeni olla eri mieltä vallitsevan käsityksen kanssa. Minä en sano että piispa olisi oikeassa tai väärässä - kunhan välitän linkin jokaisen katsottavaksi.
Del 2 av 22: Det svenska korståget. Kyrkoherden som lämnade Svenska kyrkan gör nu gemensam sak med högerextremister och förintelseförnekare för att göra Sverige katolskt igen. Programledare: Karin Mattisson.
Voin myös todeta että maailmalla ja erityisesti Saksassa syntyi aikamoinen häly jo ennen ohjelman lähettämistä. Piispa on vähintäinkin ns liemessä - eikä kukaan näytä välittävän Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen artiklasta 19. Saksa vaatinee pian piispan vangitsemista ja lähettämistä Mannheimin vankilaan 5-6 vuodeksi kaltereiden taakse pelkistä julkisista sanomisistaan Ruotsin TV:ssä.

Päivitys Mike James raportoi Saksasta:
Anyone in Germany who publicly denies the propagandistic narrative upon which the terrorist state of Israel was established or questions any one of the many anomalies extant in the doctrine of official “history,” faces a maximum penalty of five years in jail.

Indeed, two German scholars, Ernst Zundel and Germar Rudolf were illegally abducted from the United States and imprisoned for presenting scientific evidence that a phenomenal hoax called the “Jewish Holocaust” had taken place.

Zundel’s lawyer, Sylvia Stolz, was herself imprisoned for three years in January of 2008 simply for presenting supportive evidence on behalf of her client. British historian David Irving was snatched by police on a private trip to Austria and imprisoned for once having presented verifiable proof that the gas chambers in Auschwitz were constructed as propagandistic museum pieces in late 1948.(....)
Smoking Mirrors blogilla oli myös varsin rohkea kirjoitus missä ihmetellään tähän aiheeseen liittyviä kymmeniä vakavia ristiriitoja melko laajalti. Epäileville Tuomaksille suosittelen jokaisen linkin avaamista. Tässä pieni parin rivin poiminta:
I wasn’t in Germany during the war so I have no idea what happened. However… there is this figure of six millions Jews being murdered in concentration camps. Strangely enough, this figure was being thrown around for decades before the war even occurred. In 1919 this figure was being discussed.



Blogi kannattaa lukea ja ihmetellä. Oli sitten lopputulos tai totuus mikä hyvänsä niin jokainen myöntäköön että asiassa on todella paljon ristiriitoja.
Punaisen Ristin raportit pistävät jo miettimään mistä oikeasti mahtaa olla kysymys kun arvostetun riippumattoman kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön raporttejakin kylmästi väitetään väärennöksi. (ktso kuva)

Aivan varma on että artikla 19. pitäisi päteä tässäkin asiassa - niin tabu se ei voi olla. Eikä totuutta pitäsi tarvita lailla suojella. Eikö se totuus yleensä aina pulpahda esiin ihan itsestään ennen pitkää. Stalinin gulagit paljastuivat ennen pitkää. Punaisten khmeerien hirmuteot myös.

Korostan edelleen tässä lopuksi että minä en väitä muuta kuin että tämä asia on täynnä ristiriitoja ja katson että Euroopan Unionilla on kaikki syyt katsoa itseään peiliin ennen kuin lähtee vaatimaan että jossain Kiinassa, Irakissa, Turkissa tai Afganistanissa pitää kunnioittaa ihmisoikeuksia. Minusta EU-mailla on kaikki syy siivoa oma piha ennen kuin moittivat naapurin pihaa. Artikla 19 kunniaan EU-maissa myös!

Todettakoon vihoviimeiseksi että Suomessakin on mielipidevankeja mm aseistakieltäytyjät kuulunevat niihin. Tavallaan totaalikieltäytyjiä jopa vainotaan valtiovallan puolesta. Ns "kettutyttöjäkin" lienee vangittu pelkästään kirjallisten julistuksiensa vuoksi? Onneksi sentään se "Juhannustanssit"- jumalanpilkkapykälä on poistettu rikosoikeuden piiristä. Vanhoillislestadiolaisten piireissä ruodusta poistuneita sukulaisia suljetaan yhteisöstä ja vainotaan? Ehkä muissakin vapaakirkoissa on sama käytäntö? Tiedätkö muista? Jos tiedät niin kommentoi.

Päivitys : www.rense.com-sivulta löytyi tällainen kuva. Jokainen voi sisimmissään pohtia aihetta ja mitä kysymyksiä se herättää.



Päivitys 28.2 2009

Eräs Horst Mahler on tuomittu kuudeksi vuodeksi vankeuteen siitä että oli julkisesti sanonut että "the holocaust is the biggest lie in world historiy". Aika pienestä moinen kakku.

Mahler lopputoteamus: "I have resolved to expose this Talmudic perfidy, that over and over again I will call a lie a lie and oppose it with the truth. I have sworn to my people never to give up in this fight against the Holocaust® religion."

Huomaa samalla että asianajaja Sylvia Stoltz joutui myös linnaan vain siksi että puolusti syytettyä. Linkissä kuvat ja lisätiedot.

Tällaisessa Euroopassa asumme ja vaikutamme. Voiko yksikään eurooppalainen siis mennä tuomitsemaan toisia maita ihmisoikeusrikkomuksista. Tekopyhää ja halveksuttavaa touhua.

maanantai 26. tammikuuta 2009

Talousdemokratia ja sen ns "kritiikki"

Tänään minulle soitteli yksi erään lehden toimittaja ja kyseli niitä näitä blogista ja talousdemokratiasta. Kertoilin aluksi että rahan velkaolemuksesta ja siitä miten se syntyy pankkijärjestelmässä, tarvitsisi ensin tietää riittävästi jotta ymmärtäisi sitä mitä minä kritisoin ja miksi koen että kirveellä olisi töitä jotta tämä taloudellinen orjuus saatettaisiin muutettua joksikin toisenlaiseksi missä meistä ihmisistä ei vuodatettaisi energiaa loismaisille pankeille jotka oikeasti eivät ole tarpeen eivätkä millään lailla tuota lisäarvoa ns rahoituspalveluksillaan.

Juteltiin sitten niitä näitä erilaisista toimenpideohjelmista joilla tilanne saataisiin korjattua parempaan suuntaan. Totesin myös että en näe talousdemokratian varsinaisesti edes olevan lainkaan oikeisto-vasemmisto akselilla - eikä myöskään muilla perinteisillä kahtiajako-akseleilla.
Talousdemokratia edustaa vapautumista korkoriistosta, taloudellista vapautumista - paluuta aikaan kun kansallisvaltio on riippumaton kansainvälisistä rahoittajista.

Lopulta toimittaja kyseli talousdemokratian kritiikistä mihin totesin etten itse edes ole kunnolla lukenut mitä Lasse Pitkäniemi siellä Manchesterissa on kirjoitellut. Enkä edes välitä siitä koska Lassen libertarismi-kultakanta ei kiinnosta enkä koe äärilibertarismia eritysen kiinnostavaksi vaikka aikanaan tuin julkisesti Ron Paul´in kampanjaa - mutta lähinnä hänen rajun suorapuheisen Federal Reserve pankkikritiikkinsa vuoksi.
Toteaisin lisäksi että Pitkäniemen ns "kritiikki" on täysin teoreettista ja irrallista koska mies ei ole koskaan edes tavannut minua - eikä tietääkseni ehtinyt lukea ensimmäistäkään niistä kirjoista joissa talousdemokratian ajatuksia ilmenee vähän syvällisemmin. Nämä kirjat ovat:

Ellen Brown: Web Of Debt (ruotsiksi)

Richard C. Cook: We Hold These Truths
.The Hope of Monetary Reform

Michael Rowbotham: The Grip Of Death

Steven Zarlenga: The Lost Science of Money


Clifford Hugh Douglas
: Social Credit (ja) Economic Democracy

Lisäksi edellytän että on lukenut Prosperity artikkeleita sekä Vladimir Z. Nurin artikkeli Fractional Reserve Banking As Economic Parasitism tulisi olla luettu ennen kuin kykenee osoittamaan varsinaista kritiikkia talousdemokratiaa ja sen ajatuksia kohtaan.
Lisäksi Pitkäniemen halpamainen temppu moittia minua oman bloginsa postauksella joka vilisee väärinkäsityksiä - ei liikuta minua niin paljon että lähtisin terottamaan kynääni. Enkä jaksa lukea kenenkään iluusioita omista sanomisistani ja kirjoittamisistani.

Jos jokin kotimainen poliitikko tai vaikkapa valtaiovarainministeriön virkamies rohkenisi kritisoida talousdemokratian hahmotelmiani kuuntelisin sen sijaan hyvin tarkkaan ja pyrkisin parhaani mukaan laatimaan asiallisen vastineenkin. Mutta ensisijaisesti pyrkisin suosittelemaan
yllä mainittuja kirjoja eikä minun omia synteesejäni niistä. Pyrin kuitenkin vielä kokoamaan jotain konkreettista työotsikon "Talousdemokratia 2.0" alle.

Toimittajan juttu ilmestyy lehteen helmikuussa. Palaan asiaan silloin.

Pankkien markkina-arvojen romahdus

Kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vaikka kuvan pankit eivät ole suomalaispankkeja niin tunnettujen ökypankkien markkina-arvojen kutistuminen on mielenkiintoista nähdä tällä tavoin havainnollistettuna. Moni näistä on Suomen valtion velan velkoja. (sain kuvan s-postilla ilman lähdelinkkiä - näyttäisi kuitenkin olevan Bloomberg)

Toteamus:
One year ago Royal Bank of Scotland paid $100 billion for Amrobank.

For this amount they could now buy:
Citibank, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Deutsche Bank and Barclays.

There would still be change left to pick up GM, Ford, Chrysler and the Honda Formula 1 Racing-Team

torstai 22. tammikuuta 2009

Rahavallan kaappaaminen pankeilta on varma keino päästä hengestään

Kesäkuun 3, 1963 tapahtui eräänlainen yritys riisua Federal Reserve siitä monopolivallasta millä se ainoana tahona lainaa rahaa USA:n hallinnolle korkoa vastaan. Sinä päivänä nimittäin John F Kennedy allekirjoitti Presidentin Toimitusmääräyksen nro 11110 mikä palautti hallinnolle vallan laskea uutta rahaa liikkeelle joutumatta menemään vakiintunutta tietä Federal Reserven kautta.
Toimitusmääräyksen myötä silloinen Valtiovarainministeriö sai oikeuden painaa valtion hallussa olevan hopean arvoa vastaavan määrän verran uusia hopeasertifikaatteja (dollariseteleitä).

Tämä siis tarkoitti että jokaista hopeaunssia kohden saatiin painaa liittovaltion käyttöön uutta korotonta setelirahaa osaksi kierrossa olevaa rahakantaa. Kaiken kaikkiaan Kennedyn määrätyksen myötä painettiin jopa 4,3 miljardin edestä uusia dollariseteleitä (US Notes)
Kennedyn toimintamallilla olisi ollut valtaisa vaikutus liittovaltion tulevaan rahoitukseen.

On June 4, 1963, a little known attempt was made to strip the Federal Reserve Bank of its power to loan money to the government at interest. On that day President John F. Kennedy signed Executive Order No. 11110 that returned to the U.S. government the power to issue currency, without going through the Federal Reserve. Mr. Kennedy's order gave the Treasury the power "to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars in the Treasury."

This meant that for every ounce of silver in the U.S. Treasury's vault, the government could introduce new money into circulation. In all, Kennedy brought nearly $4.3 billion in U.S. notes into circulation. The ramifications of this bill are enormous. (lue koko artikkeli)
Tätä samaa mallian suosittelen kaikille valtioille tänä päivänä. Erityisesti Islannille ja mitä pikimmin.
Lisäksi valtiollisen julkisen rahan vakuudeksi ei tarvita hopeaa tai kultaa - vaan vakuudeksi riittää valtion kokonaistuotannon arvo. Tuotannon arvo lasketaan vuosittain ja tiedot esim Suomessa julkaisee Tilastokeskus.

Huomautan vielä että Kennedy ei ollut ensimmäinen joka mitä ilmeisimmin murhattiin rahan valtaan johtuvista syistä. On sanottu että jopa kuusi presidenttiä olisi murhattu samasta syystä.

Päivitys: tässä viiden dollarin Kennedy-seteli. Huomaa teksti "United State Note". Nykyisissä lukee "Federal Reserve Note". Lähde Wikipedia (joka tietenkin suhtautuu kriittisesti tämä blogipostauksen väittämiin). Syy tähän löytyy Wikipedian usein osoitetuista kytkyistä "eräisiin tahoihin".

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Keskustelua Obamasta

Maailmalla on juuri nyt menossa uskomaton Obama-hype? Usko parempaan on tietysti aina hyvä ja myönteinen asia mutta ihmettelen silti miten ihmiset voivat olla näin vedätettävissä. En halua olla juhlien pilaaja mutta pitäähän tässä joku tolkku sentään olla. Pakko siis tehdä kunnon vastaveto ihan jo tosiasioiden vuoksi.

Kuuntele mielenkiintoinen ja ajankohtainen ajatuksenvaihto Henry Makow - C. J. Bjerknes ladattavana tunnin pituisena mp3-tiedostona. Tiesitkö sinä tämän Obamasta ja siitä miten häntä on muokattu ja suorastaan tehtailtu nykyiseen tehtäväänsä.

Henry Makow haastattelee C. J. Bjerknesiä marraskuun 23.

(valitettavasti mainoskatkot katkaisevat haastattelun tasavälein)

*

Tässä myös Smoking Mirrors-blogin kommentti Obamasta:

Barack Obama: Hollywood President in the White House

tiistai 20. tammikuuta 2009

Rahamme on velkaa

Kuulutko sinä mahdollisesti niihin harvoihin jotka tajuavat miten kaikki rahamme itse asiassa on velkaa? Vai kuulutko siihen enemmistöön jolle tämä asia edelleen tuntuu lähes mahdottomalta ymmärtää?

Eikä kenenkään tarvitse hävetä vaikka rehellisesti myöntäisikin itselleen tai muille että tämä asia todellakin on hankala tajuta. Onhan se raha niin konkreettista jotenkin - sehän tuntuu taskussamme, näkyy lompakossamme, näkyy pankin kassassa ja lopulta ihan konkreettisina numeroina tiliotteessa. Miten se siis voi olla velkaa....?

Ja moni ehkä ajattelee että jos tämä rahan "velkajuttu" nyt olisi niin iso asia niin kai siitä olisi ollut juttuja lehdissä ja televisiossa? Ja kai siitä puhuttaisiin pankeissa onhan meillä useimmilla luottamuksellinen suhde henkilökohtaiseen pankkineuvojaan? Kai tästä olisi edes mainittu eduskunnan täysistunnoissa? Tai ainakin opposition luulisi tarttuneen tähän jos tämä todellakin on iso ja oleellinen kysymys? Ja luulisi että edes Veikko Vennamo olisi aikanaan varmaan puhunut tästä jos tämä olisi tärkeätä äänestäjien kannalta...?

Miten siis joku rohkenee väittää että raha on pelkkää velkaa?

Voin lohduttaa sinua toteamalla että oma äitini ei ymmärrä tätä. Itse asiassa hän on kyllästynyt koko aiheeseen ja pyrkii aina vaihtamaan aihetta. Eikä ystäväpiirissäni ole kovin monta jotka tajuaisivat tämän. Raha tuntuu olevan jotenkin aiheena tabu - eli katseet lähtevät kiertelemään pitkin seiniä jos tästä puhuu - siispä olen lähes lopettanut sen kokonaan. Näin vältän myös itselleni kiusallista, tästä keskusteluaiheesta syntyvää väittelyä. Väittelyä joka aina tuntuu jäävän samaan juupas-eipäs tilanteeseen, koska kaverit eivät yksinkertaisesti halua uskoa minua. Todettakoon että nämä kaverit ovat tuttaja jo kouluajoilta eivätkä ilmeisesti voi uskoa että minä tietäisin tästä jotain. Enhän minä edes koskaan ole ollut töissä rahoitusalalla.

Joillakin rintamilla tilanne on kuitenkin parempi. Naisystäväni joka on saanut aimo annoksen tietoa ja ajatuksia on melko vaitonainen eikä oikein tunnu tietävän mitä uskoa.Todettakoon että hänellä on akateeminen loppututkinto joten kuvittelisi että hänellä olisi edellytyksiä ymmärtää asian huomattavasti paremmin kuin mitä myöntää.

Sitten sukuun. Sekä toinen veljistäni että isäni tutkii juuri nyt Ellen Brownin kirjan ruotsinkielistä käännöstä ja odotan mielenkiinnolla mitä palautetta sieltä tulee. Tivasin itse asiassa jo veljeltä palautetta, muttei taida kiireiltään ehtiä nyt heti kommentoimaan. Toinen veli ja sisko reagoivat lähinnä hiljaisuudella jos sattuisin sanomaan jotain tästä aiheesta heidän kuullen.
On myös yksi setä joka ainakin pintapuolisesti tuntuu olevan jossain määrin perillä siitä että pankkien luotonanto itse asiassa on uuden rahan tuotantoa. Keskustelimme tästä joululomalla.

Sitten on eräs vanha tuttu joka on YLE:n freelancetoimittaja joka on tehnyt radio-ohjelmia "rahasta ja velasta" missä jopa on pyrkinyt paljastamaan asian haastattelemalla Aktia Pankin erästä johtajaa. Johtaja kierteli ja kaarteli eikä myöntänyt mitään: ei ei..asia on katsos niin että pankin antolainaus ja ottolainaus on aina tasapainossa. Ei missään ole mitään "ilmaa". Toimittaja on hyvin perillä tästä kaikesta ja on melkein ainoa josta voin sanoa että olemma samaa mieltä kaikesta.

Sitten on eräs tuttu joka on ulkomaisen suuryrityksen rahoitusjohtaja. Hän tietää rahan "velkaongelmasta" ja soittelee aina joskus kuullakseen uutisiani "paljastuksista". On myös eräs pankkialalla johtotehtävissä oleva tuttu jonka kanssa vaihdetaan kuukausittain kuulumisia asioista - myös viime aikaisista "rahapaljastuksista".

Money As Debt-video tuli käsiini jo pari vuotta sitten DVD:nä. Kanadasta asti tilasin ne levittääkseni sanomaa. Lainasin DVD:t ehkä kymmenelle henkilölle. Eräs näistä on itse asiassa tänään kansanedustaja. Ne kootut kommentit videon katsonneilta olivat varsin säästeliäitä. Muutamalla sanalla se video yleensä kuitattiin. Joku totesi että "joo, no hän ei nyt itse varsinaisesti pala tämän aiheen puolesta". (kuten esim minä)
Kansanedustaja totesi englanninkielisen videon vaikeaksi ymmärtää mutta kertoi näyttäneensä sen myös miehelleen. Tästä videonlevityskampanjasta on tosiaan jo kaksi vuotta eikä se näyt johtaneen mihinkään kumoukselliseen. Pettymys minulle.

Eli totta puhuen omassa perheessäni, suvussani ja tuttavapiirissäni on reilu kourallinen ihmisiä joille tämä rahan valitettava velkaominaisuus on edes osaksi selvinnyt.

Minusta on jopa alkanut tuntuu siltä kuin ihmiset oikeasti eivät edes halua tietää. Blogi oli tavallaan myös eräs keino haravoida esiin se pieni osa joka ehkä on aiheesta kiinnostunut ja osaa asettaa oikeat sanayhdistelmät hakukoneeseen ja näin löytää tänne.

Oli miten oli. Ei tämä mitään erityistä herkkua ole tämä vaatimaton valistamistyö.

Tilanne on kuitenkin aivan sama muualla esim Englannissa. Money Reform Party´n keulakuva Anne Belsey, joka on tehnyt työtä rahauudistuksen puolesta, kirjoitti toissailtana näin:
Having spent much of the last few months discussing money reform and an understanding of the credit crunch with ordinary people, I find that the biggest stumbling block is people's inability to understand how our money system can possibly be created as debt.
Indeed, I get the impression that because in their own minds it cannot possibly be true, then the rest of what I (and other money reformers) say must be regarded with scepticism.
This was brought home to me on Wednesday whilst watching a programme about the City at my mother's. In talking about it, it was quite clear that even she didn't understand how money is created as debt, even after hearing me go on about it for years now, and watching Money as Debt.

Okay, so let's accept that a lot of people will never get their heads around understanding the debt-money system and work instead on promoting what most people think is (or should be) the way the money supply works.

We should say 'This is what we stand for. It isn't the way things are at present. That is too difficult for most people to understand. Do you want a simple, sensible and honest system? Or one that few people (including MPs) understand?'

Eli mahdollisen tulevan talousdemokraattisen puolueen pitää valmistautua siihen että valtaosa ihmisistä ei koskaan tule ymmärtämään sitä yksinkertaista tosiasiaa että pankkien lainat ovat uutta rahaa. (eikä siis sellaista rahaa mikä odotteli holveissa juuri tätä erityistä lainaajaa) Pankkien luotto ei myöskään ole Matti Meikäläisen tallentamaa rahaa jonka pankki luvallisesti välittää lainaajalle.

Voi hyvin olla että tarvitaan ensin jonkinlainen vihkonen tyyppiä "Pankkiluoton Paljastuskirja" tai "Tiesitkö Sinä tämän Pankeista ja Rahasta", ennen kuin tällä saralla pääsee niin pitkälle että saisi ne viisituhatta nimeä ihmisiltä jotka kokevat talousdemokratian teesit oikeutetuiksi ja niiden perustuvan tosiasioihin. Tietysti on myös haluttava sitä muutosta ja koettava että se on muutos parempaan.

Olen itse aina uskonut että velkarahahuijauksen voi kenelle tahansa voi todistaa näin:

1. Suomen Pankki (EKP) on laittanut kiertoon niin ja niin paljon euroseteleitä ja kolikoita joiden yhteenlaskettu rahamäärä [1,5% eli M0] on X euroa.

2. Suomen koko rahakanta [100% eli M3] tänään on Y euroa.

3. Kun verrataan X ja Y saadaan niiden erotukseksi [98,5% ] eli Z euroa.

4. Kysytään ihmiseltä mitä tämä Z on joka siis on 98,5% kaikesta rahasta kun kerran aito raha eli setelit ja kolikot muodostavat vain 1,5% rahakannasta. Ihmiset yleensä eivät osaa vastata mitä tämä Z on....ja tässä piilee mahdollisuus...

5. Todetaan että valtava rahasumma Z muodostu pankkilainoista eli velasta joka siis todistetusti näin muodostaa valtaosan nykyisestä rahakannastamme.

6. Todetaan että valtavan summa Z koostuu sadoista tuhansista lainoista josta maksetaan korkoa jollekin pankille.

7. Todetaan että sama valtava rahasumma Z on kokonaisuudessaan siis korvamerkitty palautettavaksi pankeille lyhennyksinä kautta tulevien vuosikymmenten.

8. Kysytään että etteikö olisi niin että jos kaikki voisivat yhtaikaa maksaa pääomavelkansa pankeille niin suomalaisten kansalaisten tileiltä tavallaan loppuisi kaikki raha. Tilien saldot olisivat tällöin lähes nolla.

Ja huom: Korkoihin ei olisi rahaa. Korot jäisivät maksamatta eli kaikki olisivat edelleen velkaa pankeille vaikka itse lainattu pääoma olisi maksettu kokonaisuudessaan.

9. Todetaan että jos y.m. teroeettinen esimerkki toteutuisi niin kaikki ihmisten käyttö-, shekki-talletus- tai säästötileillä oleva raha olisi siis näin siirtynyt pankkien omille tileille ja kokonaan pois kierrosta. Rahakantamme olisi supistunut 1,5%:iin siitä mitä se on nyt. [epävarmaa mitä pankit tekisivät tällaisessa tilanteessa)

10. Todetaan että esimerkki yllä toivottavasti valasi sitä että kaikki rahamme siis on jonkun nostamaa lainaa. Lainaa joka vaan ei vielä ole palautunut lainan myöntäneeseen pankkiin.

11. Todetaan että tällainen "rahapolitiikka" on kestämättömällä pohjalla ja kaiken oikeustajun ja yhteiskuntamoraalin vastainen. Tai selvemmin: näin ei voi jatkaa koska systeemi on pielessä. Jotain tarvitsisi siis tehdä...mutta mitä ?

12. Toteamme että yksi hyvä ratkaisu voisi olla TALOUSDEMOKRATIA. Uusi yhteiskunnallinen järjestys missä valtiot luovat kaikki tarvittavat rahat ilman velkaa.

Järjestelmä missä koko nykyinen rahan korko asetetaan kyseenalaiseksi ja mahdollisesti poisteltaan koska se on naamioitua tulonsiirtoa ja haitallinen 95% väestölle. Koron poistumisen myötä kaikki tuotteet ja palvelut halpenisivat huomattavasti. ( 30-50%)

Tilanne on niin surkea tällä erää että aluksi ja toistaiseksi valtio siirtäisi kuukaisittain tarvittavaa ostovoimaa kansalaisten pankkitilille riippumatta siitä ovatko palkkatöissä, lomautettuja tai työttömiä.
Ketään ei nöyryytetä eikö nolata kysymyksillä vaan joka iikalle siirtyy sama summa tätä perustuloa. Lapsista 0-18 saisi vanhemmat puolet aikuisten summasta. 18-vuotias saa tilisiirroon itselleen riippumatta siitä asuuko edelleen kotona tai omillaan. (mahdollistaa säästämisen joka vuorostaan mahdollistaa siirtymisen esim opiskelemaan)

Summasta sen verran että sen pitäisi olla riittävä muttei kuitenkaan niin suuri ettei yksilö katsoisi hyväksi pyrkiä erilaisten toimenpiteiden avulla lisäämään ostovoimaansa.
Nämä toimenpiteet voivat olla monenlaisia: esim kalastaminen, metsästäminen, kotipuutarhan ja -perunamaan pito, vaihtokauppa, pätkätyöt, sijaisuustyöt, kotiteollisuus, karjanpito, kanalan pito, metsätyöt oman tai naapurin metsässä, marjastaminen, sienestäminen, torikauppa, pienyrittäjyys tai lopulta myös ulkoiseen palkkatyöhön meneminen joksikin kuukausiksi tai jopa osaksi vuotta. Työttömyys olisi pelkkä muisto koska kaikille riittäisi töitä.
Työvoimasta jouduttaisiin nyt kilpailemaan: ilmiö joka olisi omiaan lopettamaan kaikki tuottamattomat turhat työt sekä edistämään automaatiota entisestään. Tuotanto olisi ehkä nyt kestävämmällä pohjalla. Turhan rihkaman tuotanto loppuisi? Kaikki vienti ja tuonto olisi vaihtokauppaa 1:1.

Kansalaiset tallettavat valtiolta saamansa rahan pankkitililleen ja voisi sallia pankkien välittävän tätä rahaa edelleen joillakin fiksuin ehdoin. Korkoa tulisi edelleen välttää - tai jos jonkinlaista korkoa yleensä edelleen jollekin maksetaan niin se taho olkoon sitten valtio tai valtion pankki.
Valtion voisi myös siirtää tätä kaupunki- ja kuntatasolle tulonlähteeksi korvaamaan verotusta.

Tässä esitetyt ideat eivät edelleenkään ole lopullisia vaan edustavat Talousdemokratia 1.11 versiota. Vasta myöhempi versio - 2.0 on kelvollinen julkisuuteen. Tässä esitetyt ajatukset eivät kumoa aimmin esitettyjä vaikka olisivat keskenään ristiriidassa. Luovuus on joskus tällaista.

Superskulden Part 1 - I.O.U.S.A

America is in real trouble.
English with Swedish text.
Part 1 of 6.

Ruotsissa tällaista:



Kuultavissa englanniksi Suomessakin tekstityksestä riippumatta.

YouTube-linkki

http://www.iousathemovie.com/

Wikipedia on I.O.U.S.A

maanantai 19. tammikuuta 2009

Kucinich jälleen kerran - lyhyesti

Tällä erää USA:n kongressissa ei ole kovin paljon muuta mielenkiintoista kuin nämä Dennis Kucinich´in puheenvuorot. Tässä tiukka minuutin puhe. Mutta sisältö - melko rajua ja poikkeuksellistä. Kuvitelkaa jos tällaista sanottaisiin hallitukselle Suomen eduskunnassa opposition valikoituna kritiikkinä nykyiselle Velka-Elvytyspolitiikalle.



Sisällöstä: Kucinich aikoo tuoda julki uusia lakialoitteita jotka mahdollistavat valtion oman rahan luomisen - ohi lainaamisen. Hän toteaa että historia osoittaa meille että sellaiset maat joissa rahavalta on valtiovallan käsissä ovat menestyneet.

Tässä saman miehen edellinen puhe - joka oli vielä rajumpi jos sen kuvittelisi kuullun Suomessa.

lauantai 17. tammikuuta 2009

Lindsey Williams ja 2009

Päivitys: lisään tämän videon tänne.




Tämä mies Lindsey Williams, väitti jo vuosia sitten että Alaskassa on huomattavan paljon enemmän öljyä kuin mitä julkisuudessa myönnetään. Peak Oil on hänen mukaansa valhetta.

Nyt mies sanoo että alkanut vuosi 2009 tulee olemaan paljon surkeampi kuin kukaan osaa aavistaakaan. Yksi syy tähän on se että maailman finanssielitti pitää öljynhinnan keinotekoisen alhaalla ja aiheuttavat näin huomattavaa vahinkoa - tahallaan mm OPEC maissa ja Venäjällä.

Henry Makowin
sivulla on nyt julkaistu pitkä monikohtainen selostus siitä mitä kaikkea on odotettavissa vuodelle 2009. Kohtia 1-24.

Esimerkkinä otan kohdan 15. Voit itse katsoa muut tästä.


15. The ultimate objective is to "destroy the USA." At the same time "they" seek to consolidate control over all assets of any significance. "They" already own and control, the banks, and the media. (My note: Williams did not say, but obviously, they also control the oil industry.) "They" intend to gain control of the entire auto industry. According to Williams "why not buy the auto industry? All they need to do is create the credit in a computer entry." The takeover of the auto industry will happen when the time is right. They also seek control of all the real estate that is worth owning. According to pastor Williams, everyone is going to be paying rent by the time this thing is over. Again he emphasized that "After years of collapse they intend to own everything."


15. Lopullinen päämäärä on tuhota USA. Samalla finanssieliitti pyrkii saamaan kaikki tärkeät luonnonvarat haltuunsa. "Ne" omistavat ja hallitsevat jo pankkeja ja mediaa. (Williams ei maininnut siitä mutta "heillä" lie myös öljyteollisuus hallussaan) Nyt "ne" pikkuhiljaa aikovat ottaa haltuunsa koko autoteollisuuden. Williamsin mukaan ne voisivat hyvin vaikkapa ostaa autoteollisuuden ? Miksei niin koska ei tähän muuta tarvita kuin tietokonevienti [eli siis
kirjanpitovienti jolla tarvittava raha luodaan jos sitä ei ole jo nyt jollain tilillä valmiiksi luotuna]
Autoteollisuus otetaan haltuun kun aika on oikea. Nämä samat tahot pyrkivät myös haalimaan haltuunsa kaiken merkittävän kiinteän omaisuuden minkä omistaminen kannattaa. Pastori Williamsin mukaan, jokainen tulee maksamaan vuokraa heille kun tämä kriisi on ohi.
Hän painotti että kymmenen vuoden kuluttua romahduksesta nämä aikovat omistaa kaiken.

*

Niin mitä me suomalaiset talousdemokraatit tähän sitten vastaamme?

Tietysti ensimmäinen tarvittava muutos on se mitä olen melkein joka blogipostauksessa toitottanut eli rahan luonti julkiseen hallintaan jokaisen kansallisvaltion valtiovallan elimelle ja kaikki jonkinlaiseen demokraattiseen valvontaan.
Tässä kyllä tietysti piilee omat riskinsä koska demokratia on tavallaan enemmistön diktatuuria.
Ja on paljon mahdollista että enemmistö toimii väärin ja joskus päättää esim luoda liikaa rahaa. Silloin tämän blogin ahkerat kultakantakommentoijat saavat hehkuttaa: "mitäs me sanoimme..."

Silti vaikka jokin valton elin valvonnankin alla sitten loisikin vähän liikaa rahaa niin se vaihtoehto ei kuitenkaan olisi likimainkaan edes pahimmillaan niin huono kuin nykyisen vanhan velkajärjestelmän jatkaminen.

Olla tekemättä mitään on vahva kannanotto sekin. Se tulee olemaan nykyisten poliittisten puolueiden yhteinen suuri virhe.
Nykyinen hehkutettu ja kiitetty velkaelvytys on juuri tätä samaa vanhaa - ainakin jos se velkaraha on ulkomaista tyhjästä luotua fiat-valuuttaa. Jos se taas on kotimaisten suursijoittajien kautta kierrätettävää jo olemassa olevaa rahaa (luottoa) se ei ole yhtä suuri ongelma.

Suomi pitäisi pian saada mahdollisimman velattomaksi ja riippumattomaksi ruokatuonnista. Valtion ulkomaiset eurovelat saisi ainakin teoriassa pois korvaamalla ne uusilla lainoilla: Suomen Pankin kirjanpitovienneillä. Näin velan korko ainakin teoriassa pysyisi maassamme eikä valuisi pois. Suomen Pankki voisi myös itse päättää pitää valtion lainojen koron matalana tai jopa nollassa. Näin ainakin teoriassa. Käytäntö on tietysti jotain aivan muuta...

torstai 15. tammikuuta 2009

Bromsgrave Group : ohjelma

Katson tarpeelliseksi tehdä erillisen blogipostauksen Bromsgroven uudistusohjelmasta. Aineisto on laaja joten poimin sieltä ne tärkeimmät helmet.

Velkaperustuista talousjärjestelmää tulee haastaa ja vaihtoehtoisia malleja rakentaa. Jokaisen maan talous tarvitsee rahakannan jonka tulee olla vapaa velasta.

The debt-based economic system must be challenged and alternatives constructed. The economy needs a supply of money debt-free.

Money must be based on the real wealth of society—people, skills and materials—not on debt. The supply of money must relate to these physical facts—not to the requirements of the banking system.

Raha on vaihdon väline. Sen ei tulisi olla itsessään arvokas tuote.

Money is the means of exchange for the goods and services produced by this real wealth. It is not a commodity itself.

The purpose of an economic system is to provide goods and services—as, when and where required — in order to satisfy human needs.

Rahan tulee palvella meitä ei määrätä mitä teemme tai emme voi tehdä.

Money must be our servant—not our master.
Raha, sen luonnin alkuperäisessä päässä on luotu tyhjästä - tästä syystä rahasta ei tarvitse olla puutetta.

Money, at source, is created out of nothing, so there is no need for it to be scarce.

Kaikki mikä on fysisesti mahdollista ja väestön kannalta toivottavaa tulee olla myös taloudellisesti mahdollista.

Whatever is physically possible and socially desirable can be made financially possible.

The money system must maximise personal responsibility.

Nykyinen talousjärjestelmä on muutettavissa, ja se tullaan muuttamaan paremmaksi.

The present economic system can, and will, be changed for the better.

Valtionhallinnon tulee ottaa ohjat käsiinsä ja katsoa että rahaa luotuu talousjärjestelmään demokraattisesti vastuullisen hallinnon valvonnan alla. Tämä valtion elin kuluttaa rahan yhteiskuntaan eikä lainaa sitä muualta. Rahan määrä lasketaan tarpeiden mukaan. Näin yhteiskunta pääsee veloistaan ja riippuvuudestaan pankkijärjestelmästä ja näin avautuu rajattomasti mahdollisuuksia myönteisiin yhteiskunnallisiin muutoksiin.

That the government — via a democratically accountable authority—undertake the creation of a supply of money, debt-free, into the economy. This authority should spend, not lend, a supply of money into circulation on the basis of proven need. This will reduce the overall burden of debt in society, break reliance upon the banking system for the supply of money, and open potential for limitless change.

Alistair McConnachie Bromsgrove Group : julkinen raha tarpeen

Alistair McConnachie, skotlannissa asuva rahauudistaja kirjoittaa New Scotsman lehdessä että lähes kaikki elvytys menee hukkaan koska velkaperusteinen rahajärjestelmä missä pankit luovat rahaa tyhjästä korkoa vastaan voitontavoittelumielessä ei yksinkertaisesti voi toimia pitemmän päälle.

Folly of relying on corporate banking sector for money supply into society

The fact that we need to "stimulate lending", that is to say, stimulate indebting people, in order to provide our economy with new money, demonstrates the reality of our debt-based economy and the folly of relying upon the corporate banking sector for the supply of money into our society ("So what if nothing works?", 9 January).

Todellinen ratkaisu on tehdä muutoksia joilla Kansallinen Pankki saa vastuun ja etuoikeuden luoda rahakannan suoraan, julkisesti, ilman velkaa.
The real solution lies in enabling the Bank of England to take responsibility for creating our money supply directly and publicly, free of debt, rather than relying on the corporate banking system to create it out of nothing as a debt for its own private profit.
Tätä uudistusta ajaa mm Bromsgrove Group ja American Monetary Institute.

This reform, promoted by the Bromsgrove Group in the UK and the American Monetary Institute in the United States, will only work if the money is created debt-free and invested directly into society.
Korottomasti julkisesti luotu raha siirtyy sitten pankkijärjestelmään jota siis näin pääomitetaan samalla kun liikepankkeja kielletään luomasta luottoa.

The corporate banking system will then compete to attract this money into its savings accounts and build up its capital reserves in this way. This will be done at the same time as private banks are either forbidden from creating money completely, or have severe credit controls imposed on their ability so to do, thereby ensuring that inflation is not possible.

ALISTAIR McCONNACHIE
Bromsgrove Group rahadeklaraatio.

Tässä pari muuta englanninkielistä artikkelia joissa käsitellään samoja aiheita.

11.1 Usury-Free Banking as Social Business


Why not Greenbacks?

Esko Seppäsen suusta

Päivitys: Esko radiossa 30.1 -09

Esko Seppänen toteaa uusimmassa kirjoituksessaan että eliitin uusi populaari sana on Elvytys.
Samalla Seppänen antaa kenkää sekä korkoelvytykselle että velkaelvytykselle. Seppänen perään- kuuluttaa uusia ratkaisuja - mutta ei sano mitä ne olisivat.

Itse en oikein osaa uskoa, että liiasta velasta syntynyt tauti paranee lisävelalla. Tunnen, että olemme tilanteessa, jossa nykyisen politiikan ja ideologian keinoilla ei pystytä korjaamaan Amerikan pankkien käynnistämän velkatsunamin vahinkoja. Pelkään, että maailmantalous on tänään sellainen lastu laineilla, että hyökyaalto vie, eikä sille kukaan voi mitään. Toivon tietysti elvytyksen estävän katastrofin, mutta velkaa velan päälle voi myös olla oma katastrofinsa.
Seppänen mainitsee tosin maagisen sanan "finanssipoliikka" menemättä yksityiskohtiin mutta uhoaa että paljastaa enemmän uudessa kirjassaan.

Nobelin talouspalkinnon saajalla Paul Samuelsonilla on tyly arvio USA:sta, omasta maastaan: ”Me olemme tulleet yhteiskunnaksi, joka ei enää säästä. Me emme ajattele toisia emmekä huomista.”

Hän on oikeassa. Sen seurauksena kokomaailmassa raivoaa amerikantauti: hullun rahan tauti. Se on syntynyt velasta ja hötörahasta. Miten, sitä selvitän parin viikon kuluttua Tammen huutomerkkisarjassa ilmestyvässä uudessa kirjassani.

Seppänen on ainoita poliitikkoja joiden kirjoituksissa on näkynyt se että mies on perillä siitä että rahaa luodaan tyhjästä velkaa vastaan. Tästä syystä kirjassa voi olla jotain rohkeita ehdotuksia suuntaan talousdemokratia.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Money Reform Party website Nr 1.

Eräs tuttavani, Craig Embleton joka touhua talousdemokratia-asioiden kanssa Englannissa ilmoitti tänään että brittiläinen, laajaa rahauudistusta (rahapoliittista) ajavan puolueen kotisivu on noussut ykköspaikalle etsittäessä sanayhdistelmää "money reform". Näin ollen hyvin moni löytää nyt puolueen sivulle ja lukee sieltä löytyvät tekstit. Embleton uskoo ja toivoo puolueen nyt saavan lisää jäseniä.
Just to let you know our web site www.moneyreformparty.org.uk has now hit the number one spot in google for anyone searching for money reform. So basically, anyone researching the subject is going to hit us first. So we have a good chance of recruiting new members.
Tästä syystä katsoin aiheelliseksi postata puolueen kotisivujen ensimmäisen sivun ja kääntää sen pikaisesti suomeksi.

Welcome to the Money Reform website

Tervetulos Rahallisen Uudistus-[puolueen] kotisivulle.

If you have ever wondered why the world is in the state it is in; why the environment is being destroyed, why the first world has so much and yet is in debt, the third world has so little and is also in debt. Do you want to understand the credit crunch? Then this site is for you.

Jos kuulut niihin jotka ihmettelevät miksi maailmasta on tullut sellainen kuin on, miksi ympäristöä ollaan tuhoamassa, miksi teollistuneella maailmalla on niin paljon vaurautta ja silti mielettömästi velkaa ja miksi taas kehitysmaat ovat niin köyhiä ja silti niin velkaantuneita. Haluatko ymmärtää nykyisen "luottopulan" syitä? Silloin tämä sivusto on sinua varten.

How many times have we been told that this school, or that hospital can't be built unless we raise taxes? Or you perhaps you can't afford to take a cut in wage, to take the job you really want, because you have a mortgage and rising debts that you took out, to get money in order to support yourself and your family. Isn't it odd that we buy products that during their manufacture have destroyed forests, polluted seas and contaminated the air we breathe because we can't afford to pay for the better alternative.

Kuinka monta kertaa meille on sanottu ettei johonkin kouluun ole varaa tai ettei jotain sairaalaa voi rakentaa korottamatta samalla veroja ? Tai ehkä sinulla ei ole varaa edes pieneen palkanalennukseen ottaaksesi vastaan toisen työn, sen minkä todella haluat - koska asuntolaina ja velat painavat päälle etkä muuten saa rittävästi rahaa perheesi menoihin. Eikö ole kummallista että ostamme tuotteita joiden tuotannon aikana metsiä on tuhottu, meriä myrkytetty ja ilma mitä hengitämme saastutettu - koska meillä ei ole varaa ostaa tuotetta jonka tuotannossa vastaavaa ei ole tapahtunut.

Money is at the heart of all our lives. It is time to understand what money is and how it works.
Raha meidän kaikkien elämämme keskipiste. Olisi todellakin aika että ymmärtäisimme mitä raha on ja miten se toimii.

The things you will read, will appal you. You have been deceived for a long time.

Se mitä tulet lukemaan tulee koskettamaan sinua. Sinäkin nimittäin olet jo pitkään ollut petoksen uhri.

Please read the information on this site. It is imperative that we understand the true cause of our world's problems so that we can solve them.

Lue siis tarkkaan se mitä tältä sivustolta löytyy. In ensi arvoisen tärkeätä että ymmärrämme todelliset syyt maailman ongelmiin jotta ymmärtäsimme korjata ne oikealla tavalla.

By understanding how money really works you will be joining a growing movement of socially and environmentally conscious people who want to make a positive difference to our world and our own financial well being.

Ymmärtämällä miten rahamaailma toimii sinäkin liityt kasvavaan kansalaisliikkeeseen mistä löytyy toisistaan ja ympäristöstään välittäviä ihmisiä jotka haluavat muuttaa maailman meno myönteisempään suuntaan ja samalla myös omaan henkilökohtaiseen taloudelliseen hyvinvointiimme.

The Money Reform Party has been set up to address these problems.

Brittiläinen Money Reform party-niminen poliittinen puolue on laitettu pystyyn korjaamaan näita y.m epäkohtia.

Repost: Eustace Mullins

Moni pitää tätä miestä Yhdysvaltain suurimpana isänmaanystävänä koska mies on omistanut koko ikänsä kanssaihmisten valistamiseen asioista ja olosuhteista joista nämä tuskin muuten olisi saaneet tietoa.
Tässä videosarjassa (1-10) häntä haastateltiin 2000-luvun alussa kun Eustace Mullins vielä oli fyysisesti terve ja virkeä. Mullins on tänään 87-vuotias eikä enää kykenisi vastaamaan selkeästi vastaaviin kysymyksiin.

Hänen monien kirjojensa oikeuksia on hänen ystäviensä mukaan pyritty varastamaan peräti 83 kertaa. Viimeinen kerta tämän vuoden alussa.

Mullins oli kirjailija-runoilija Ezra Poundin ystävä ja vieraili päivittäin St Elizabeths mielisairaalassa minne Pound oli teljetty 12 vuoden ajan koska vastusti sotaa ja onnistui paljastamaan sodan rahoittajat ja sotakiihkoilijat. Pound suositteli hänelle Federal Reserve Systemisin syntyperän selvittämistä ja tästä seurasi hänen pääteoksensa Secrets of the Federal Reserve.



Tässä eräs Mullinsin viimeisiä kirjoja The World Order, jota on liki mahdoton löytää muualta kuin on-line versiona netistä. Tässä vuorostaan linkki joka osoittaa että monet ovat valmiit maksamaan mitä tahansa Mullinsin kirjoista.

*

Miksi postaan tämän blogille? Tämähän on taas jotain amerikkalaista joten koskeeko tämä jotenkin meitä suomalaisia ?

Kyllä vaan. Koskee mitä suurimmassa määrin koska tämä välittää lisätietoa siitä mistä syystä elämme talouskriisin aikaa nyt 2009. Tuntematta historiaa emme luonnollisestikaan voi ymmärtää miten olemme joutuneet tilanteeseen missä nyt olemme. Federal Reserve on edelleen median olemattoman kritiikin myötä kunnioitettu ja lienee useimpien silmissä jokin positiivinen yhteiskunnallinen toimija - vaikka totuus on täysin vastakkainen.
Meidän tulisi viisastua Mullinsin viestistä ja ymmärtää katsella epäilevällä silmällä myös eurooppalaisten pankkien suuntaan - etenkin EU-integraation jälkeen.

Olenko pahasti väärässä jos totean että jos meillä Suomessa olisi rehellinen riippumaton media - se olisi jo kauan sitten välittänyt meille nämä vastaavat tiedot ?

Päivitys: Tässä erään Dick Eastmanin tuore artikkeli joka on julkaistu rense.com-sivustolla.
Artikkeli on kuutisen sivua minkä jälkeen seuraa Eustace Mullinsin 24- sivuinen kirjoitus vuodelta 1987. Artikkelistä selviää miksi Mullins on kohdannut vaikeuksia elämänsä aikana.

Mullinsin kriitikkojen ongelma on kuitenkin useimmin se Mullins nojautuu aineistoon minkä on omakätisesti löytänyt Library of Congress´in arkistoista Washingtonista.

Artikkeli antaa melko erilaisen version monista 1900-luvun kiistanalaisista tapahtumista. Jotkut Mullinsin väitteistä 1987 osa on jo ehditty myöntää oikeiksi - näistä esim. Puolan ns Katynin metsän kansanmurha mistä saksalaisia syytettiin mutta mihin Neuvostoliittolaiset oikeasti syyllistyivät. KGB:n arkistojen avaamisten myötä 1991 tämäkin arvoitus selvisi.

Mitä Mullinsin väitteisiin tulee niin en itse ota niihin kantaa vaan osoitan vain mihin kaikkeen Mullins on lusikkansa työntänyt. Mullins voi toki joissakin näkemyksissään tai väitteissään olla väärässäkin. Oikeastaan se olisi jopa toivottavaa.

Eräs kuvakulma maailman talousongelmiin

Katso karttaa alla ja huomaa miten vihreä alue on supistunut. Kuvittele että Suomi olisi miehitetty ja valtaosa suomalaisista olisi ajettu maanpakoon ja se sitkein osa meistä joka edelleen sinnittelisi miehittäjää vastaan olisi ahdettu muutaman kilometrin levyiseen Gazan tapaiseen rantasuikaleeseen. Taistelisitkö itse miehittäjiä vastaan vai hyväksyisitkö tällaista?

En todellakaan ymmärrä niitä joiden jokapäiväseen mantraan kuuluu " mutta onhan israelilaisten saatava puolustaa itseään raketti-iskuja vastaan". Kyseiset raketit ovat lähinnä kellareissa koottuja ruudilla täytettyjä peltiputkia joita voi verrata isomman luokan ilotulitteisiin ja joiden osumatarkkuus on naurettavan huono. Ja jos Gazalaiset ampuvatkin jotain järeämpää niin eiköhän se ole vähintäinkin oikeutettua huomioiden miten vihollinen on vienyt alueita alkuperäisasukkailta.

Mieti hetken myös sitä miten paljon rahaa ja resursseja tähän mennessä on sysätty aseisiin ja ammuksiin vain ja ainostaan siksi että Lähi-Idässä on tämä jo yli 60 vuotta kestänyt kriisi. Eikä pelkkä raha vaan kaikki pakolaisongelmat ja pakolaisten maahanmuuttoon liittyvät menot.

Pohdi sitäkin miten Yhdysvaltain viimeaikaiset sotatoimet Kuwaitissa 1990-1991 ja Irakissa 2003-2009 pitkälti liittyvät Israelin strategisten etujen vaalimiseen. Eikö näissä sodissa ja niiden valtavissa kustannuksissa - joihin Suomikin osallistuu, muka löydy yksi oleellinen syy nykyiseen talouskriisiin.



Vertaa lopuksi karttaa yllä alle näkyvään Irgun-terrorisjärjestön lippuun. Huomaa karttaan piirretyn Israelin koko. Onko ehkä niin että varsinainen tavoite kaikella sotimisella onkin tällainen Suur-Israel. Suur-Israel johon kuuluisi suuri osa nykyisistä Israelin itänaapureista. Millähän hinnalla sellainen tavoite on toteutettavissa ? Osa Irgunin murhamistä istuu edelleen tänään Knessetissä ja vuorottelevat maan johtajina. Miksi olisivat luopuneet tavoitteestaan ?
























Päivitys: Anna Belzer kertoo asiaa



Baltzer witnessed firsthand the environmental devastation brought on by expanding settlements and outposts and the destruction wrought by Israels Security Fence, which separates many families from each other, their communities, their land, and basic human services.


Päivitys: Tässä linkki professori Michael Chossudovskyn luentoon (78 min) missä hän osoittaa että talouskriisillä on suora kytky Lähi-Idän sotiin. Gazalla on iso kaasukenttä mitä Israel haluaa itselleen. (Montreal, Centre St-Pierre, January 14, 2009 )

CLICK TO VIEW
THE COMPLETE LECTURE OF MICHEL CHOSSUDOVSKY


Causes and consequences of the financial meltdown;
The speculative onslaught;
Financial fraud and the "bank bailouts";
Bankruptcy of the real economy;
Impacts on employment, wages and social services;
Towards a spiralling public debt;
The economic crisis and its relationship to the Middle East war;
The centralization of corporate power;
The concentration of wealth;
The globalization of poverty.

Ron Paul: B.I.S kokous Baselissa



Onkohan Erkki Liikanenkin paikalla..? Mitähän ne siellä keksii muuta kuin että madaltavat pankkien vakavaraisuusastetta entisestään. Nykyinen 8% on liian korkea - kun sen voi madaltaa lähes nollaan ilman että kansalaiset huomaisivat mitään? Oma veikkaukseni on että jo nykyisellään alhaisiin siis kajotaan.

tiistai 13. tammikuuta 2009

Iranin Shaahi äänessä 1974

Iranin shaahin asetettiin valtaistuimelle CIA:n toimesta noin 1954 kun demokraattisesti valittu pääministeri Mohammed Mossadegh (joka lupasi kansallistaa öljyvarat) oli syösty vallasta. Näin angloamerikkalaiset öljy-yhtiöt saivat kuin saivatkin ihme ja kumma jatkaa öljynporaustaan Iranissa.

Mielenkiintoista näin jälkikäteen kuulla mitä Reza Pahlavi sanoo (tai siis sanoi) siitä kädestä mikä häntä ruokkii. Kritiikki on aika kohdallaan huomioiden mitä tänään tiedämme.



Ron Paul on usein muistuttanut tästä CIA:n vallankaappauksesta kun sotakiihkoilevat amerikkalaiset ihmettelevät miksi Iranilaiset edelleen suhtautuvat hiukan vihamielisesti Yhdysvaltoihin.

Peter Schiff vs Connie Fogal : Tarvitsemme lisää säästämistä ?

RussiaToday haastattelee.



Peter Schiff oli yksi Ron Paul-kampanjan taloudellisista neuvonantajista - ja ilmeisesti Itävaltalaiskoulun yli-innokas kannattaja - mutta silti pitkälti fiksu mies...

Tartun yhteen kohtaan hänen sanomissaan: "What we need in this country is more savings, less borrowing.."

Kumma juttu tämä. Eihän kenelläkään juuri edes ole rahaa säästää. Vai onko?


Sattumoisin luin eilen jotain minkä haluan tuoda julki tässä. Luin Canadian Action Partyn entisen puheenjohtajan Constance Fogalin jutun How The Debt Based Monetary System Functions in Canada missä hän mm kirjoitti näin:

"Recent figures from Statistics Canada and the Bank of Canada show that the total debt of all levels of Canadian government, individuals, and corporations is 2.27 trillion dollars on which interest must be paid. Canada has a total money supply (credit supply) of 800 billion dollars. Therefore, the debt owing is three times larger than the amount of money we have to pay it off.

Of the $800 billion money supply, only $38 billion is legal tender (bank notes in circulation) which are created by the Bank of Canada interest free. The remainder ($762 billion) is credit created by the major chartered banks as loans (mortgages, credit card loans, home equity loans, business loans, etc) which are considered as deposits and on which interest must be paid.

Thus the Canadian economy is run on a debt based monetary money system, where legal tender amounts to 5% of the money supply and credit amounts to 95%.

Part of the legitimacy of the Canadian Action Party is to raise the debate on a number of points. We must ask ourselves, our Members of Parliament, and the governor of the Bank of Canada the following:

  1. How do we pay off a $2.27 trillion debt with a total money supply of $800 billion of which only $38 billion is legal tender?
  2. Why do we have only $38 billion of legal tender in a money supply of $800 billion?
  3. What would happen to the Canadian economy if all Canadians stopped borrowing and started saving instead at the same time?"

Eli onko niin että säästäminen muodostaa uhan koko velkaperusteiselle rahajärjestelmälle kuin Fogal sanoo - vai onko Schiff oikeassa vaatiessaan "lisää säästämistä."

Tässä meille pohdittavaa.

maanantai 12. tammikuuta 2009

Fed aiheutti nykyisen talouskriisin ?

Miksi kukaan ei tee tällaisia videoita Euroopan Keskuspankista? Tai miksei muistakin kansallisista keskuspankeista jotka todistetusti eivät edusta kansalaisten etua vaan pankkijärjestelmän etuja. Ei EKP välttämättä ole yhtään sen puhtaampi pulmunen kuin mitä Fed on.



Tässä videon lopukuvassa näkyi Thomas Jefferssonin lausahdus missä hän varoitteli kansalaisia pankkiinstituutioista joita piti vaarallisempina vapauksillemme kuin hyökkäysvalmiit vihollisarmeijat. Tässä on määrätty ristiriita koska videon on tuottanut Ron Paul´in Campaign for Liberty joka haluaa lakkauttaa keskuspankin mutta silti jatkaa ja miltei vaihvistaa yksityistä pankkivaltaa vapaan markkinatalouden nimissä.

En ole lainkaan vakuuttunut siitä että pelkkä keskuspankkivallan poistaminen korjaisi sen todellisen ongelman eli yhteiskunnan ylivelkaantumisen "compound interest" järjestelmän vuoksi. (suom. "korkoa koron päälle") Tähän tarvitaan kyllä paljon kokonaisvaltaisempaa talousdemokraattista ohjelmaa.

Tässä linkkisivu missä löytyy paljon videoita pankkien vallasta ja rahavallan väärinkäytöksistä.

Swap - vaihtokauppa

Unohda nettihuutokaupat. Unohda raha. Uusin nettivillitys on nettivaihtokauppa - swapping.
Tämä nimittäin on "uusbarteria" parhaimmillaan. Ei rahaa, ei velkaa, ei korkoa, ei liikevaihtoveroa - eikä tästä raportoida bruttokansantuotteessa. Kuin vaihtaisit naapurisi kanssa koiranpennun kissanpentuun - tai toisinpäin. Ei kuittia edes.

Tässä pari linkkiä brittiläisiin vaihtokauppasaitteihin missä tavaraa ja palveluita vaihdetaan hurjaan tahtiin:

http://www.swapcycle.co.uk/


The site that lets you swap something you DON'T want for something you DO!

It's FUN, it's ENVIRONMENTALLY FRIENDLY, and best of all...

NO CREDIT CARD REQUIRED! Swapcycle is a COMPLETELY FREE item swapping service.

Simply register, login and GET SWAPPING. Click here to start swapping NOW!


**
http://www.swapz.co.uk/

Swapz is the biggest, most established and original direct swap website where you can swap anything with anyone. Join now, it's free, and start swapping today.

Swapz.co.uk - just deal with it! ©


Milloinkohan tämä tulee Suomeen..ei varmaan kestä pitkään.

David Icke sanoo tästä näin:

Money is Dead - Long Live Barter (artikkeli Times Online)

'Inspired by global economic developments, I've been thinking recently about doing without money. Not in a bad way. Oh no: I'm planning to do very well indeed without money - perhaps turn myself into Mr Big. And the method I intend to use, now that money has dried up everywhere, is . . . barter.'

Menneisyyden ääni: Milton Friedman

Useimmat tämän päivän valtaapitävistä ovat käyneet kouluja siihen aikaan kun Milton Friedmanin "Greed is good" - ahneus on hyvä [kansantaloudelle] pidettiin liki Jumalan äänenä. Tässä pätkä missä talousjumala itse selittää kantansa:



Friedman osoittaa ettei halua tietää mitään "social credit" -liikkeestä joka ajoi sitä Kolmatta Vaihtoehtoa mitä Friedman sanoo ettei ole. Ne "enkelit" joiden olemassaolon Friedman kieltää - ovat kuitenkin olemassa. Tänään ne ovat mm Zarlenga, Cook, Hogdson Brown, CAP ja tietysti kaikki puolueet maailmassa jotka edelleen ajavat Douglasin oppeja.

Tässä toinen Friedman-video missä Friedman julkeaa sanoa hänen oppien vapauttaneen meitä. Minusta hän lähinnä on vapauttaneet meitä vapaasti valitsemaan mille pankille maksamme korkoa kautta elämämme.

Tässä Andrew J Mouldenin tuore kommentti Friedmanista:

The Milton Friedman economics system based on greed and insatiable capitalism is the very economic model and underpinning that has taken Canada from an 18 billion to a 500 billion dollar debt. This incredulous debit-sink stems from the early 1970' to present. 95% of this burgeoning debt is compound interest paid to the private banking cartel rather than to ourselves through our own Bank of Canada. It was, and remains, the Milton Friedman "Chicago group" economics policy that took us away from our own Bank of Canada, plummeted our Nation into debt, raised all of our taxes, and prevents us all from living the peace and prosperity we are entitled and destined to receive - as Canada and Canadians.
Lisäyksenä vielä tämä missä Moulden toteaa ainoana kestävänä ratkaisuna talousmallin missä korkojen maksamisesta päästään eroon ja missä rahan - kontrolloi valtion instituutio. [eikä siis yksityiset liikeyritykset jotka ovat naamioituneet joksikin yleishyödyllisiksi hybrideiksi joita yleisesti sanotaan pankeiksi]

To save Canada, CAP concurs with Rep. Dennis Kucinich' call for the USA to extricate itself from the federal reserve Banking system. Canada must also extricate itself from the private banking cartel by an immediate return to the Bank of Canada thereby re-claiming the issuance of Canadian credit and currency to fund infrastructure and stimulate the Canadian economy.

Extricating ourselves from paying interest to the private banks on credit and currency that belongs to the Canadian people is something you will not hear from PM Stephen Harper or President George Bush.

We must ask ourselves why this is so and question who truly dictates the activities of our democracies on Parliament Hill and in Washington. The Canadian Parliament hill "clock face" attached to this email may hold part of the answer - it is not the Bank of Canada symbol on the face of our Peace Tower adorning the seat of democracy in our Nations capital on Parliament hill.