maanantai 5. tammikuuta 2009

Satujen maailmaan

Eletään nykyaikaa Jänissaarella missä jänikset elävät suurena enemmistönä. Jänissaarella on kuitenkin myös kettuja joskin näistä tosin pitkälti vaietaan eri syistä. Itse asiassa useimmat jänikset jopa sanovat kettuja jäniksiksi koska pelkäävät leimautumista kettuvastaisiksi.Jänikset syövät porkkanoita mutta saavat niitä vain ostamalla ne ketuilta.
Ketut ovat viekkaita taitavia kauppiaita ja ovat nimittäin onnistuneet kaappaamaan kaikki porkkanatukkuliikkeet ja valtaosan vähittäisliikkeistäkin.
Ketut ovat myös myös määränneet itselleen yksinoikeuden hallita ja viljellä kaikkia porkkanansiemeniä. Porkkanoiden siemenviljelytaito on Jänissaaren suurin ja varjelluin salaisuus.
Kaikkien jänisten olisi kuitenkin nyt jälleen aika nähdä ja tajuta että Jänissaarella todellakin on jänisten lisäksi kettuja.

Ketuista kyllä puhutaan taruissa ja ketut ovat tarun mukaan pitkään asuneet jänisten keskuudessa eri jänölöissä - mutta kertovat keskuudessaan tarinoita menneiden aikojen KultaKettulasta. Moni epäiljäjänö epäilee tosin hiljaa itsekseen onko sellaista edes koskaan ollut.


Vallitseva nykyinen politiikka Jänissaaressa on oikeasti jopa sellainen että jäniksiä on tiukasti kielletty sanomasta kettuja ketuiksi. Ketut valvovat tiukasti myös mitä jäniksille kerrotaan Jänissaaren menneisyydestä ja eri jänölöiden historiasta koska ketuilla on lähes kaikki uutisointi hallussaan.Ketut nimittäin eivät pidä siitä että jänikset muistaisivat että aikanaan jäniksillä oli tapana joukolla ajaa ketut pois eri jänölöistä ja jopa koko Jänissaarelta, koska aika ajoin väitetysti ilmeni että kettujen ravintokulttuuri ei oikein sopinut Jänissaarelle. Lisäksi on joitakin epämääräisia, tosin kiisteltyjä väitteitä joiden mukaan ketuilta joissakin jänölöissä joskus muinoin evättiin porkkanakauppa jopa sadoiksi vuosiksi.

(Jänissaaren lisäksi on muitakin pikkusaaria mutta niissä ei elä lainkaan jäniksiä joten ketut tietysti välttävät näitä koska niillä ei ole markkinoita porkkanoille)

Nykyään Jänissaaren poliittisesti korrekti kettupolitiikka on hyvin tiukka ja jos yksikään jänis julkisesti muistuttaa tuosta vaietusta kaudesta niin heti on joku kettuasiamies varmistamassa - "ei ei, valhetta, kaikki oli vain ketunvastaista pahansuopuutta ja kateellisuutta" ja anti-kettuismia.Anti-kettuismista on tullut Jänissaaren kaikkein rumin haukkumasana. Joka sellaiseksi kerran nimetään ei pääse enää yhteiskunnalliseen keskusteluun mukaan.Useimmille jäniksille kerrotaan myös Pyhissä Tornitaloissa että oikeastaan ketut ovat muita parempia eläimiä, jopa Valittuja - ja miltei Pyhiä Eläimiä. Ainakin näin sanoo Pyhä Kettukirja.Tosin Pyhän Kettukirjan alkuperästä on ristiriitaista tietoa ja epäilevien jänisten on vaikea jäljittää Kettukirjan syntyhistoriaa. Pahinta mitä Tornitalossa voi tehdä on mennä huomauttamaan että ketut itse aikanaa iskostivat Jänissaaren asukeille että juuri tuo Kettukirja on ainoan oikean Jumalan pyhä sana.

Tästä on kuitenkin jo niin paljon aikaa että harva jänis enää edes ymmärtää miksi julkisesti hampaattomat ja vaarattomat ketut joskus pidettiin vaarallisina yhteiskuntarauhalle.
Jänissaaren Suuri Neuvosto on viime vuosina mennyt niin pitkälle jo että määrää jäniksen joka inahtaakin jotain siitä että kettujen joskus on nähty syövän jäniksiä - vangittavaksi.

Kaikki sellaiset puheet ovat pahansuopia ja merkki rumasta pahizjänöydestä ja vangitsemista seuraa viiden vuoden ehdoton kakku Jännöheimin Vankilassa.

Ketut ovat onnistuneet vaatimaan että kaikille pikkujäniksille opetetaan että oli kerran sellainen hirveä PahizJänö joka ajoi Jänissaaren joidenkin jänölöiden jänisasioita vähän liiankin hyvin.

PahizJänö oli mm keksinyt viljella itselleen porkkanoita omin luvin ja julkesi siis olla ostamatta niitä ketuilta. PahizJänö levitti myös valheellista sanomaa jonka mukaan porkkanoita ei edes tarvitsisi ostaa ketuilta vaan niiden viljelty ja kaupanteko onnistuu jäniksiltä itseltäänkin.

PahizJänö oli niin silmittömän röyhkeä että myös keksi vaati kettuja ilmoittautumaan ja tunnistautumaan ketuiksi.
Ketut kieltäytyivät tyystin ja järjestivät Jänissaaren totaaliseen porkkanakauppasaartoon.


PahizJänö julkesi edelleen viljellä porkkanaa omin luvin ja järjesti sitten asiat niin että osa ketuista laitettiin aitaukseen ja tiukan valvonnan alle koska oli ilmiselvää että ketut näyttivät olevan uskollisia vain toisille ketuille eivätkä siis tuntuneet olevan yhtään isänmaallisia kaikkien muiden Jänissaarelaisten jänisten tavoin.
No aitausta kesti vain reilut kolmisen vuotta mutta siitä lyhyestä kaudesta muistutetaan yhä koska mokomaa nöyryytystä eivät ketut suvainneet.

(Kautta Saturnuksen - mennä nyt aitaamaan kettuja ja estämästä niitä harrastamasta kettujen ikiomaa ravintokultuuria! Ja PahizJänön porkkanapolitiikka oli kerrassaan hävytöntä, sanotaan nykyään jänistenkin keskuudessa. Porkkanakauppa ei todellakaan kuulu jäniksille.)

No Aitausajan lopussa sodittiin ja hässäkkä oli melkoinen. Kaukojänölöiden palkkasoturit ja tappajajänikset eivät tienneet ketä uskoa ja mitä uskoa ja niinpä kettujen onnistui vihdoin junailla asiat niin että kaappasivat itselleen oman Kettulan.


Tosin se vaati satojen tuhansien jänisten pakkosiirtämistä omilta kotiseuduiltaan.

PahizJänö saatiin sittemmin viekkaitten kettujen toimesta karkotettua ja porkkanakauppa palasi kaikkialla taas kettujen hallintaan.

Kaikki porkkanaviljelyyn osallistuneet jänikset tuomittiin rikoksista jänöyttä vastaan ja teloitettiin varoittavana esimerkkinä muille. Näin ketut varmistivat ettei jänisten keskuudessa lähdetä kokeilemaan mitään vastaavaa - sehän uhkaisi niiden hyvää toimeentuloaan. Skandaalimaista !

Kettujen Aitausaika oli muuten niin nöyryyttävää, että "tällaista epäoikeudenmukaisuutta ei saa koskaan enää tapahtua" sanoo Kettulan Pääkettu, joka samalla muistuttaa että hänkin oikeasti on jänis ekä häntä voi eikä saa sanoa ketuksi. Kettujen Aitausajasta muistutetaan edelleen lähes joka päivä Jänissaaren eri uutisvälineissä. Aitausajasta on lisäksi tehty satoja elokuvia varmistamaan ettei jänisten mieli lähde harhailemaan opetetusta.

Nykyään yleistynyt tasa-arvoaate jonka iskulause on "Jänikset-ja-Ketut-ovat-kaikki-Jäniksiä" on niin levinnyt että jänikset itse jopa ylpeilevät ketuille sillä, että itse valvovat sitä mitä muut jänikset julkisesti ketuista sanovat. Tästä ketut tyytyväisinä antavat jäniksille kettupisteen ja pääsyn mukaan porkkanoiden vähittäiskauppaan.

Kettupisteen keruusta on tullut suuri liike ja kettupisteistä taistellaan tassuin ja hampain Jänissaarella. Miksikö - no koska kettupiste on varmin keino saada erilaisia etuisuuksia ja porkkana-alennuksia mitä yleensä tavisjäniksille ei myönnetä.Jos saa oikein monta kettupistettä niin pääsee miljonääriksi. Miljonäärit ovat kettujen suoria alamaisia, usein porkkananlaskijoita ja siis kettujen luottojäniksiä joiden keskuudesta valitaan aina Jänissaaren kaikkien jänölöiden Pääjänikset.

Pääjänikset istuvat Jänissaaren Suuressa Neuvostossa yhdessä jänisturkissa esiintyvien kettujen kanssa. Näin ketut pikälti näyttävät ihan jäniksiltä kunhan muistavat hymyillessä piilottaa syöksyhampaitaan ylähuulen alle.

- Jänissaarella siis kaikki hyvin uutisoinnin mukaan ?
- Kaikki pahasti kettujen vallassa sanoo jotkut rohkisjänöt.

Tarinan loppu ei ole vielä tähän mennessä selvinnyt....

**


Epilogi:Useiden kettujen keskuudessa on ihme ja kumma ilmennyt uusia piirteitä: Ketut ovat siirtyneet kokonaan kasvisravintoon - erityisesti jos ovat olleet pitkään poissa Kettulasta.Eräs Kettulan paheksuma Ketturei Karta-seura valistaa kettuja kasvissyömisen hyödyllisyydestä ja miten se kerralla katkaisee suolisto-oireet kuten mm vatsaväänteet.

Moni jänis on tästä tyytyväinen ja valmis anteeksiantoon ja unohtamaan kaikki menneiden aikojen porkkanariisto ja epäsopu.


Kettulan edustajat ovat kuitenkin keksineet syyttää näitä uudestisyntyneitä vegekettuja pettureiksi ja itsensävihaajiksi.

On myös pieniä merkkejä siitä että on syntynyt uusi polvi rohkisjäniksiä jotka ovat keksineet mistä porkkanat itse asiassa tulevat ja miten niitä voisi ihan itse ryhtyä viljelemään ilman että niistä tarvitsee maksaa ketuille.

Salaisia viljelysuunnitelmia hiotaan jänisporukoissa syvällä maakoloissa kettujen ja kettuasiamiesten tietämättä. Porkkananviljelysoppia levitetään suullisesti rohkisjänikseltä toiselle.

Miten käy paljastuuko rohkisjänisten porkkananviljelysalaliitto vai keksiikö kettujen asiamiehet ne ennen sitä?

Aika näyttää miten asiat etenevät Jänissaarella.

Huom. Yllämainittu tarina on täyttä satua eli 100% fiktiota. Kaikki mahdolliset yhtäläisyydet todelliseen maailman kielletään jyrkästi. Tekijänoikeuksista kuitenkin luovutaan. Tarinan kuvitus myönnetään kopioiduksi netistä - mutta koska kuvia ei ole käytetty kaupallisesti mitään ongelmaa tekijänoikeuksien suhteen ei myönnetä olevan.

1 kommentti:

JLT kirjoitti...

Myös Muumilaaksossa ollaan vähän ihmeissään...
"Täällä on paljon sellaista, mitä
ei voi ymmärtää, Muumimamma sanoi
itsekseen. Mutta miksi kaiken sitten pitäisi olla ihan samanlaista kuin se aina tavallisesti on?"

Vaarallinen juhannus -muumista