keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Money Reform Party website Nr 1.

Eräs tuttavani, Craig Embleton joka touhua talousdemokratia-asioiden kanssa Englannissa ilmoitti tänään että brittiläinen, laajaa rahauudistusta (rahapoliittista) ajavan puolueen kotisivu on noussut ykköspaikalle etsittäessä sanayhdistelmää "money reform". Näin ollen hyvin moni löytää nyt puolueen sivulle ja lukee sieltä löytyvät tekstit. Embleton uskoo ja toivoo puolueen nyt saavan lisää jäseniä.
Just to let you know our web site www.moneyreformparty.org.uk has now hit the number one spot in google for anyone searching for money reform. So basically, anyone researching the subject is going to hit us first. So we have a good chance of recruiting new members.
Tästä syystä katsoin aiheelliseksi postata puolueen kotisivujen ensimmäisen sivun ja kääntää sen pikaisesti suomeksi.

Welcome to the Money Reform website

Tervetulos Rahallisen Uudistus-[puolueen] kotisivulle.

If you have ever wondered why the world is in the state it is in; why the environment is being destroyed, why the first world has so much and yet is in debt, the third world has so little and is also in debt. Do you want to understand the credit crunch? Then this site is for you.

Jos kuulut niihin jotka ihmettelevät miksi maailmasta on tullut sellainen kuin on, miksi ympäristöä ollaan tuhoamassa, miksi teollistuneella maailmalla on niin paljon vaurautta ja silti mielettömästi velkaa ja miksi taas kehitysmaat ovat niin köyhiä ja silti niin velkaantuneita. Haluatko ymmärtää nykyisen "luottopulan" syitä? Silloin tämä sivusto on sinua varten.

How many times have we been told that this school, or that hospital can't be built unless we raise taxes? Or you perhaps you can't afford to take a cut in wage, to take the job you really want, because you have a mortgage and rising debts that you took out, to get money in order to support yourself and your family. Isn't it odd that we buy products that during their manufacture have destroyed forests, polluted seas and contaminated the air we breathe because we can't afford to pay for the better alternative.

Kuinka monta kertaa meille on sanottu ettei johonkin kouluun ole varaa tai ettei jotain sairaalaa voi rakentaa korottamatta samalla veroja ? Tai ehkä sinulla ei ole varaa edes pieneen palkanalennukseen ottaaksesi vastaan toisen työn, sen minkä todella haluat - koska asuntolaina ja velat painavat päälle etkä muuten saa rittävästi rahaa perheesi menoihin. Eikö ole kummallista että ostamme tuotteita joiden tuotannon aikana metsiä on tuhottu, meriä myrkytetty ja ilma mitä hengitämme saastutettu - koska meillä ei ole varaa ostaa tuotetta jonka tuotannossa vastaavaa ei ole tapahtunut.

Money is at the heart of all our lives. It is time to understand what money is and how it works.
Raha meidän kaikkien elämämme keskipiste. Olisi todellakin aika että ymmärtäisimme mitä raha on ja miten se toimii.

The things you will read, will appal you. You have been deceived for a long time.

Se mitä tulet lukemaan tulee koskettamaan sinua. Sinäkin nimittäin olet jo pitkään ollut petoksen uhri.

Please read the information on this site. It is imperative that we understand the true cause of our world's problems so that we can solve them.

Lue siis tarkkaan se mitä tältä sivustolta löytyy. In ensi arvoisen tärkeätä että ymmärrämme todelliset syyt maailman ongelmiin jotta ymmärtäsimme korjata ne oikealla tavalla.

By understanding how money really works you will be joining a growing movement of socially and environmentally conscious people who want to make a positive difference to our world and our own financial well being.

Ymmärtämällä miten rahamaailma toimii sinäkin liityt kasvavaan kansalaisliikkeeseen mistä löytyy toisistaan ja ympäristöstään välittäviä ihmisiä jotka haluavat muuttaa maailman meno myönteisempään suuntaan ja samalla myös omaan henkilökohtaiseen taloudelliseen hyvinvointiimme.

The Money Reform Party has been set up to address these problems.

Brittiläinen Money Reform party-niminen poliittinen puolue on laitettu pystyyn korjaamaan näita y.m epäkohtia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Money Reform Party esittää sivuillaan, että Bank of Englandin tulisi luoda kiertoon kaikki raha. Eikö tässä ole ongelmana se, että Bank of England on yksityisomistuksessa? Entä jos ohjauskoron tiputtaisi nollaan?

Lars Osterman kirjoitti...

Bank of England on perustamisesta eli Cromwellin ajoista asti (1694-) yksityinen keskuspankki kunnes se kansallistettiin 1946 mutta on silti edelleen mukana sylttytehtaassa.

William Patersonin kuuluisat sanat kaikuvat siis edelleen:

"The bank hath benefit of interest on all moneys which it creates out of nothing."

Wikipedia:

Since 1946 it has been a state-owned institution.

Sopivin lakimuutoksin se olisi kuitenkin kansan pankki ja voisi periaatteessa hoitaa rahatuotannon korottomasti.

Lars Osterman kirjoitti...

Entä jos ohjauskoron tiputtaisi nollaan?

Japanissa ohjauskorko(vai mikä se nyt on) on ollut luokkaa 0% yli kymmenen vuotta. Tämä ei ole varsinaisesti auttanut Japania eikä sen pankkeja eikä japanilaisiakaan, vaan se on lähinnä mahdollistanut USA valtiopapereiden oston korottomilla yeneillä ja näin tehnyt vientikaupat jenkien kanssa mahdollisiksi.
Tämä Yen carry trade on jo käsite.

Nollakorko by Fed on vihoviimeinen epätoivonliike jonka jälkeen kuudestilaukeavasta nousee enää ruudin savua. Monetarismin paukut ovat näin loppuneet. Keynesin opit on haudattu ilman torvisäestystä.

Nollakorko Lontoossa hyödyttäisi oletettavasti lähinnä finanssispekulaation ammattilaisia.
Ei tavallinen pulliainen siitä hyötyä saa pidemmällä tähtäimellä vaikka joidenkin uusien asuntolainojen korot laskisivatkin.
Tietysti se kasvattaa rahamäärää mutta näkisin tämän lähinnä kansalaisille heitettyillä namupaloilla joiden sisällä on kalastuskoukkuja ja siima kiinni.
Kun kansa on koukussa korko nousee ja seuraan rahan kontraktio eli supistuminen ja pankit ei kun rohmuavat lisää kinnitettyä omaisuutta itselleen taas.

Jos joku on eri mieltä niin ei kun kommentoimaan.

Lars Osterman kirjoitti...


Tällä blogilla löytyy se parempi ratkaisu:Folly of relying on corporate banking sector for money supply into society

The fact that we need to “stimulate lending”, that is to say, stimulate indebting people, in order to provide our economy with new money, demonstrates the reality of our debt-based economy and the folly of relying upon the corporate banking sector for the supply of money into our society (”So what if nothing works?” 9 Jan).

The real solution lies in enabling the Bank of England to take responsibility for creating our money supply directly and publicly, free of debt, rather than relying on the corporate banking system to create it out of nothing as a debt for its own private profit.

This reform, promoted by the Bromsgrove Group in the UK and the American Monetary Institute in the United States, will only work if the money is created debt-free and invested directly into society.

The corporate banking system will then compete to attract this money into its savings accounts and build up its capital reserves in this way.

This will be done at the same time as private banks are either forbidden from creating money completely, or have severe credit controls imposed on their ability so to do, thereby ensuring that inflation is not possible.