keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Ron Paul: B.I.S kokous BaselissaOnkohan Erkki Liikanenkin paikalla..? Mitähän ne siellä keksii muuta kuin että madaltavat pankkien vakavaraisuusastetta entisestään. Nykyinen 8% on liian korkea - kun sen voi madaltaa lähes nollaan ilman että kansalaiset huomaisivat mitään? Oma veikkaukseni on että jo nykyisellään alhaisiin siis kajotaan.

5 kommenttia:

nuclearscientist kirjoitti...

ECB Quaden Sees Need For Integrated European Bank Supervisor

Lars Osterman kirjoitti...

Epäilen että useimmille lukijoille koko BIS:in olemassaolo on li8ki tuntematon. Tästä syystä tämä teksti Suomen Pankin kotisivuilta.

lue koko juttu

Pääjohtaja Erkki Liikanen
Obaman valinnat – näkökulmia USA:n uuden hallinnon linjauksiin ja vaikutuksiin
Ulkopoliittinen instituutti
Helsinki, 11.12.2008

(snip)

Muu yhteistyö kansainvälisillä foorumeilla

Monien yhteisoperaatioiden lisäksi Euroopan ja Yhdysvaltojen keskuspankkien kanssakäyminen on tiivistä useilla foorumeilla. Molempien pankkien pääjohtajat tapaavat säännöllisesti Kansainvälisen järjestelypankin (BIS), Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja G7 -maiden kokouksissa. Yhteistyötä tehdään myös vakausfoorumissa (Financial Stability Forum, FSF) ja ns. Basel-komiteassa.

Kansainvälisestä järjestelypankista (BIS) on kehittynyt maailman keskeisten keskuspankkien yhteistyöfoorumi. Nykyisellään BIS on sekä pankki että kansainvälinen järjestö. BIS on eräänlainen keskuspankkien keskuspankki ja tarjoaa keskuspankeille mm. valuuttavarannon ja kullan sijoittamiseen liittyviä palveluita. Toisaalta sen suojissa toimii tärkeitä keskuspankkien ja rahoitusmarkkinoiden valvojien yhteistyökomiteoita.

Oleellinen osa BIS:in toimintaa ovat sen joka toinen kuukausi pidettävät keskuspankkien pääjohtajien tapaamiset. Näihin tapaamisiin osallistuu myös Suomen Pankin pääjohtaja. Kokoukset tarjoavat oivan mahdollisuuden keskustella epävirallisesti maailmantalouden kehitykseen liittyvistä kysymyksistä.

BIS:in yhteydessä toimii laaja joukko sekä pysyviä että ad-hoc komiteoita ja työryhmiä, jotka tarjoavat hyvän välineen eurojärjestelmän ja FED:in yhteistyölle. Näistä kenties tunnetuin on nk. Baselin komitea, joka on valmistellut ehtoja mm. pankkien vakavaraisuudelle. Baselin komitea on muotoillut laajoja valvontaan liittyviä normeja ja ohjeita. Vaikka Baselin komitealla ei ole lainsäädäntövaltaa, useat sen tekemistä suosituksista ovat tulleet osaksi kansallista lainsäädäntöä.

BIS tarjoaa myös sihteeripalveluita eräille riippumattomille asiantuntijaorganisaatioille, joista keskeisin on Financial Stability Forum (FSF). Foorumi perustettiin vuonna 1999 ja sen tehtävänä on edistää kansainvälisten finanssimarkkinoiden vakautta. Foorumin yhteydessä toimii myös työryhmiä. Euroopan ja Yhdysvaltojen keskuspankit osallistuvat säännöllisesti foorumin työskentelyyn. Vuoden 2008 keväällä FSF julkaisi laajan, useita osa-alueita koskevan toimenpidelistan, joka tähtää vakaampiin markkinaoloihin.

Anonyymi kirjoitti...

Ohessa hieman lisää tietoa BIS:stä. Samalta sivulta pääsee myös lukemaan lisää IMF:stä ja World Bankista.
http://www.augustreview.com/c/global_banking/

Lars Osterman kirjoitti...

Hyvä linkki. Tuon kun näin niin muistin lukeneeni samanlaista jossain aikaisemminkin ja otsa rypyssä ihmetellyt miksi näin on:


Global Banking: The Bank for International Settlements Print E-mail
Who controls global monetary affairs? The BIS! Based in Basle, Switzerland, the BIS is central bank to central banks.The BIS has greater immunity than a sovereign nation, is accountable to no one, runs global monetary affairs and is privately owned.
This is a must-read report to understand the globalization process.

Lars Osterman kirjoitti...

Vielä pakko todeta että antamasi linkin kautta aukeava tietopaketti "Euroopan Järjestelypankin" syntymisesta ja sen toiminnasa oli todella lukemisen arvoinen kokonaisuudessaan.

Ihmettelen ettei kukaan poliitikko ole huomannut huomauttaa tällaisesta.
BIS on selvästi pankkiirien keino salata hämäriä rahasiirtojan - transaktioitaan - miksi muuten tarvittaisiin tällainen pankki joka on kaiken tarkastuksen ulkopuolella ja koskematon kuin "mafioso jonka veli on sisäministerinä."