keskiviikko 5. elokuuta 2009

Adrian Salbuchi: Nyt on aika pistää hanttiin

Tässä uusimmassa videossa Salbuchi toteaa meidän olevan keskellä sadan vuoden taloudellista sotaa. Sota ei oikeastaan edes rajoitu talousasioihin vaan sotaa käydään meitä vastaan monella muullakin saralla. "Sikainfluenssa" lienee valtaeliitin viimeisin veto..tai ehkä globaali kampanja jolla eri maiden hallituksia on peloteltu tilaamaan miljardeilla todistetusti haitallisia kemikaalisia yhdisteitä joita nimitetään "rokotteiksi".

Salbuchi kannustaa nyt meitä ryhtymään sotimaan vastaan.

Entä keitä vastaan sodimme. Salbuchi vastaa tähän: BIS, Federal Reserve, Bank of England, CFR, TC, IMF, Maailmanpankki, NATO, WTO, World Economic Forum, Goldman Sachs, WJC, WZO, AIPAC, Monsanto, ns "military indistrial complex", monikansalliset suuryritykset jne.
Suomessa kimpussamme on lisäksi EU-komissio, EKP, OECD, ETLA, Sampo, Nordea ja muut pankit ja rahoitushaaskalinnut.

Adrian Salbuchi:We are at war



Osa 2.



Mitä voimme tehdä ? Salbuchi mainitsee passiivista vastarintaa. Lakkoja. Voimme kollektiivisti kieltäytyä maksamasta veroja jos verot menevät EU:lle tai Naton Afganistanin sotaretkeen. Voimme kieltäytyä tekemästä yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa jotka koemme olevan vastustajiamme. Voimme välttää amerikkalaisia, brittiläisiä ja israelilaisia tuotteita silloin kuin se on mahdollista.

Tässä ihan mallina pari esimerkkiä kansalaisten todellisesta vallasta:

-Jos porukalla koetaan että autojen katsastus on mennyt päälaelleen ja on enää ulkomaalaisten rahastusta - niin kaikki voisi yhteisesti päättää jättää auto katsastamatta kunnes tilanne muuttuu siedettävämmäksi. Kun valtaosa autoista on katsastamatta valvontajärjestelmä kaatuu.
Tietysti poliisi jakaisi sakkoja - mutta entä jos kaikki jättäisi sakot maksamatta. Ja jos kaikki lisäksi protestoisi sakon oikeuksiin kasaantuisi satojatuhansia tapauksia joita ei millään ehdittäisi käsitellä.

-Jos porukalla koetaan että nykyiset pankit ovat ulkomaisten omistamia, tehokkaalla lobbaamisella "laillistettuja" koronkiskonta ja riistolaitoksia- niin voimme nostaa kaikki rahamme pois, voimme lopettaa tilimme ja siirtyä täysin käteismaksuihin. Voimme vaatia palkkamme seteleinä tai postiosoituksina. Kenelläkään ei ole pakko olla pankkitili. Ketään ei voi pakottaa käyttämään pankkikorttia.

-Voimme porukalla perustaa uuden kansalaisten oman osuuskunta-pankin joka ei maksa osinkoja kenellekään eikä pröystäile miljoonakonttoreilla, eikä maksa kuin keskipalkkaa palkollisilleen.
Tällainen pankki voisi lainata meille kaikille eli jäsenilleen lähes korottomasti, tapaan JAK-pankki Ruotsissa. Lisäksi osuuskunta saa suosia jäseniään ihan laillisesti.

-Postikin pitäisi perustaa uudelleen - sehän on yksityistetty jokisikin oudoksi Itellaksi joka ei enää palvele vaan rahastaa ja tilittää voitot ties minne.
Miltä kuulostaisia "Suomen Uusi-Posti". Pakko todeta että paljon parjattu perustulo mahdollistaisi sen että Suomen Uusi-Postilla olisi pian konttorit joka kylässä, koska olen varma että kylässä kuin kylässä on halukkaita jotka perustulon ohella n 1000-1500 euron lisäpalkalla mielellään hoitaisi postipalvelun osa-aikaisesti.
Postikonttoriin liittyvää työtä riittäisi monelle osa-aikaiselle. (Hyvä niin ettei työ vie liikaa aikaa tärkeämmistä tekemisistä. Elämä on niin lyhyt. Vai halutko hautakivellesi "Teki työnsä hyvin eikä muuta ehtinyt"?)

Esimerkit taisivat lähteä vähän rönsyilemään, mutta toteanpa vielä että perustulon myötä jokaiseen kylään voidaan saman tien perustaa elintarvikekaupppa, jonka ei tarvitsisi tuottaa voittoa. Perustulon myötä Kauppa-autokin voi ruveta kiertämään uudelleen. Maaseudulla olisi yhtäkkiä nähtävissä kioskeja, kahviloita ja majoituspalveluita kaikkialla.

Haluammeko paremman Suomen? Siitä nimittäin oikeasti on kysymys. Joka ei halua parempaa Suomea äänestäköön Kokoomusta, Suomen Keskusta ja muita vallassaolevia.

PS. Ja hei - ellet huomannut tämä kaikki on populistista pelleilyä.

Mikä muuten no populistisen pelleilyn vastakohta. Minäpä kerron - se on kullanhohtoista jyväskyläläistä libertaristista pasismia.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistolause sotureille:"Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä." Matt. 12:15

Jussi K kirjoitti...

Muutos on tosiaan käsillä ja ne jotka eivät sitä usko ovat ilmeisen aivopestyjä ellei muuta. Koskahan suomessa tästä tulee jollain tavalla julkista keskustelua muutenkin kuin täällä tai vastaavilla foorumeilla vai pitääkö Suomessa odottaa kunnes USA:ssa alkaa tapahtua muutos kun päättäjillä ei ole näköjään hirveästi omia näkemyksiä tai visioita asioiden korjaamiseen.

Todellakin on aika alkaa vastustaa oikeasti asioita joista ei ole kenellekkään mitään hyötyä. En myöskään ymmärrä hirveästi niitä jotka vastustavat perustuloa. Kuka oikeasti uskoo että saadessaan perustuloa ihmiset jäävät joutilaiksi? Itse en moiseen roskaan usko ja itse lähtisin vaikka tuon esimerkin suomi-postin hoitajaksi heti kun tuo muuttuu todeksi ja tyytyväisenä tekisin hyödyllistä työtä pientä palkkaa vastaan koska se ei olisi elinehto kuten nykyään. Kyllä sitä toimeliaisuutta syntyy ja paljon kunhan siihen annetaan mahdollisuus. Tähän sopisi hyvä esimerkki kotikonnuilta mennä viikolta kun olin hillassa mutta laitetaan se foorumiin...

Päätön tehokkuuden etsiminen eli minimi panoksella suuret voitot ei oikein kuulosta hyvältä enää tänä päivänä vai pitääkö maailma tuhota sen takia että talouden tulee kasvaa ja kasvaa loputtomasti, EI. Tarvitsemmeko näitä syviä lamoja joita tuntuu tulevan aina uudestaan, EI.

Joku järki näihin asioihin on saatava ja pian. Käsittämätöntä pykäläviidakkoa emme myöskään tarvitse. Raha-asia on se oleellinen pointti tässä jonka muutos ratkaisee monta muuta asiaa ja sen jälkeen ihmisillä on taatusti parempi olla ja elää.

Lopuksi vielä se, että nyt tarvitaan suuri muutos koska pienillä muutoksilla siellä täällä ei päästä mihinkään todelliseen muutokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin Sanomien ja muiden valtavirtalehtien kommenttipalstoille voivat myös talousdemokraatit kertoa näkemyksiään. Saadaan vähän heräteltyä ihmisiä. Just don't mention the Bilderberg (or you're busted)!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä JAK-pankki Ruotsissa toimii? Voisiko suomalainen talousdemokratia-aate yhdistää voimiaan jollakin konkreettisella tavalla muissa maissa toimivien tahojen kanssa? Ei kukaan ole profeetta omalla maallaan, mutta, kun viisaus tulee kaukaa, sitä saatetaan jopa kuunnella.
Kiitokset tämän blogin pitäjälle ja kommentoijille. Tähän sanomaan jää nalkkiin ja joka päivä on saatava uusi annos.
Mielikuvitus alkaa tosiaan liidellä sellaisessa maaseutu-Suomessa, jossa navetat tuoksuvat terveille eläimille ja, jossa viljelijät voivat tuntea taas itsensä arvokkaiksi. Entä kaupungit, pienet ja suuret, niiden pääkadut, puistot, koulut, urheilupaikat, kirjastot ja muut yhteiset olohuoneet? Alennustilasta kukoistukseen! Voisiko se olla edes hiukan totta?

Lars Osterman kirjoitti...

JAK pankki löytyy netistä.

Muistaakseni www.jak.se

Olen kirjoittanut siitä ainakin pariin otteeseen blogilla.

JAK ei maksa korkoa talletuksille eikä vaadi korkoa lainoista. Menetetty talletuskorko on menetys joka kriitikkojen suilla on tuomittu ja tulkittu niin että mäin laskettuna itse asiassa JAK-lainat ovat korkeakorkoisempia kuin muut.

Tästä tosin kiistellään.

Tässä kaikki mitä olen kirjoitellut JAK-pankista kautta vuosien:

talousdemokratia_JAK

Anonyymi kirjoitti...

Öh, miksi ei saisi kysellä Bilderbergistä? Faktahan on, että Vanhanen ja Katainen osallistuivat tänä vuonna.
Tässä linkki, joka vahvistaa asian:
http://www.vnk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=261469

Vai tarkoititko HS:n harrastamaa sensuuria?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin HS:n harrastamaa sensuuria. Kirjoita kuinka asiallinen kommentti tahansa, mutta jos mainitset Bilderbergin niin sitä ei julkaista.

Anonyymi kirjoitti...

"Tarkoitin HS:n harrastamaa sensuuria. Kirjoita kuinka asiallinen kommentti tahansa, mutta jos mainitset Bilderbergin niin sitä ei julkaista."
En tiedä Hesarin sensuurista, sinne minun kirjoitukseni ovat aina kelvanneet, mutta Pasi Matilaisen blogin kommenteiksi ne EIVÄT OLE KELVANNEET. Siellä kun julkaistaan vaan Jees miesten kommentit tai sellaisia vastaväitteitä, joihin voi heti vetää vastapalloon. Hienoa, että joku muukin kuin minä- siis sinä Lars- on huomannut Matilaisen vuohotuksen. Oikeastaan on turhaa vaivautua väittelemään sellaisen ihmisen kanssa, joka pitää omaa uskoaan/näkemyksiään suorastaan profetaalisina ilmestyksinä ja kaikki muut ovat väärässä tai hankalia kysymyksiä ei edes julkaista.
Äärimmäisyyksiin viedyt ideologiat eivät koskaan toimi, kuin erittäin pienissä ryhmissä. Demokratia on neuvottelua ja kompromisseja, joita perustuslaki valvoo.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Anonyymi kirjoittaa väärää tietoa, sillä Uuden Suomen blogistani en ole poistanut mitään muita kuin joitakin Markus Red/Rurik Räsäsen spämmikommentteja. Kaikki muut kommentit olen aina julkaissut.

Jiri Keronen kirjoitti...

Lainojen uudelleenlainoittaminen pieniin paikallisiin pankkeihin on myös hyvä vaihtoehto Sampoille ja Nordeoille.

Lars Osterman kirjoitti...

Jiri,

Onhan se ehkä karvan verran parempi ratkaisu. Mutta - jokainen pankki joka on mukana nykyisessä pankkijärjestelmässä on osa nykyistä riistokoneistoa. Tästä syystä ei ole paljonkaan merkistystä missä pankissa asioi. Kaikki käyttävät tismalleen samaa fractional reserve banking, eli olemattoman kassavarannon luotonlaajennusta Basel II säännöstön mukaan.

Paikallispankit kylläkin sitten jakavat stipendejä, apurahoja, lahjoituksia ja maksavat mainoksina paikallisille huomattavia summa vuodessa.

Silti pelkään pahoin että upouuden jäsenosuuskassan pistäminen pystyyn on ainoa keino jolla kansalaiset saavat itselleen nolla- tai matalakorkoista lainaa.

Tällainen Talousdemokraattinen Osuuskassa pitäisi kaikki kulut minimissä ja kaikki säästöt näkyisivät asiakkaitten tileillä.

Osuuskassa voisi päästä suuriin otsikoihin tarjomalla nollakorkoista lainaa julkiseyhteisöille - vaikka summat olisivatkin vaatimattomia.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Mistä "Talousdemokraattinen Osuuskassa" saisi varoja lainattavaksi julkisyhteisöille nollakorolla?

Lars Osterman kirjoitti...

Vastaus Pasi, löytyy rivien välistä tämän blogin postauksissa sitten kevään 2007.

Osviittaa saa myös lukemalla tämän:

the public option-in-banking

Tässä pieni osa juttua:

The Public Option in Banking: How We Can Beat Wall Street at Its Own Game

...

Theory and Practice: The Proof Is in the Pudding

A bank charter brings with it the privilege of creating "credit" simply as an accounting entry on the bank's books. The flaw in the private banking scheme is that banks create the principal portion of their loans but not the interest, which is continually drawn off the top as profit. New borrowers must continually be found to take out new loans to create this extra profit, making private banking effectively a pyramid scheme; and like any pyramid scheme, it has mathematical limits. Today, those limits appear to have been reached. Personal and national debts have gotten so large relative to incomes that it is no longer possible to maintain the fiction of solvency. We soon won't have the money even to pay the interest on our existing debts, let alone to incur new ones. Public banking does not suffer from that flaw, because interest is not drawn out of the system but is returned to the public coffers. Public banking is thus mathematically sound and sustainable.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Siis ymmärsin että tarkoitit tuota osuuskassaa heti käyttövalmiiksi ratkaisuksi, siis ilmeisesti sellaisen voisi perustaa nykyisen lainsäädännön puitteissa? Miksi vastaus pitäisi lukea "rivien välistä", eikö sitä voi sanoa ääneen?

Lars Osterman kirjoitti...

Pasi,

Kysymys: Mistä pankit ottavat kaikki rahat mitkä lainaavat ihmisille?

Vastaus: Ei mistään. Lainaluotto asiakkaalle kuin asiakkaalle syntyy pelkällä kirjanpitokirjauksella.
Pankin tase kasvaa kummallkin puolella samalla hetkellä.

Yksinkertaistako? Ei vaan tällainen on jokaisen oikeudentajun vastaista, moraalitonta, oikeudellisen tutkinnan mukaan mitä ilmeisimmin myös laitonta.

Mutta jos pankit se tekevät niin uusi osuuskassa voisi lähteä samaan peliin mutta toteuttamaan kaikki yhteiskunnallisena palveluna jolloin pyrittäisiin nollakorkooon tai lähes siihen riippuen olosuhteista ja erilaisista ulkoisista tekijöistä joihin osuuskassa itse tai sen jäsenet eivät suoranaisesti voi vaikuttaa.

Tietenkin osuuskassa tarvitsisi peruspääomaa ja talletuksia jotta kaikki lähtisi käyntiin. Tämä on itsestäänselvyys jonka uskoisi Pasin tajuavan kysymättäkään.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Osuuskassoilta ei taida pankkimaiset kirjanpitokirjaukset onnistua, pahoin pelkään. Mutta juuri tuota pitää kysyä: mistä se peruspääoma ja ne talletukset tulevat nollakorkoisten lainojen tarjoamiseen? Pääoma vaatii tuottoa ja nykyajan inflatorisessa ympäristössä talletukset vaativat korkoa (eli tuottoa). Mistä nämä revitään, jos myönnettävistä lainoista ei peritä korkoa?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi valtion omistama pankki ei voisi kerätä lainasta kohtuullista korkoa . Julkiyhteisö voisi näin pientää tai jopa lopettaa joidenkin väkivaltaiseksi kokemat verot.

Lars Osterman kirjoitti...

A,

Tietysti valtion pankki voi kerätä korkoa. Sitä onkin usein ehdotettu eräänlaisena rahapoliittisuudistuksen versiona.

Se olisikin ainoa oikeutettu taho kerämään korkoa. Mutta tällainen merkitisisi tavallaan sitä että kehitys jäisi puolitiehen - valtion ei tarvitsisi kerätä korkoa koska valtio voi kirjata tyhjästä aikaseksi kaikki tarvittavat varansa kirjanpitovienteinä kuten pankit tänään. Valtion tulisi luoda rahaa ja kuluttaa sen investointeina yhteiskuntaan ja näin varmistaa että julkisen rahan osuus kasvaa. Sen tulisi kaiken järjen mukaan olla 100%.

Lars Osterman kirjoitti...

Pasi,

Kuviteltu Osuuskassa tietysti hakee ja saa pankkilupaa.

Kuviteltu Talousdemokraattinen Osuuskassa voisi vaikka puoluen kannatuskorttien yhteydessä myös kerätä Osuuskassalle peruspääomaa.

EU on toki tehnyt tämän hankalaksi ja vaatii nykyään että pääomaa on kasassa 5 miljoonaa ennen kuin pankkilupa myönnetään. Mutta se 5 miljoonaa ei sittenkään ole kovin iso raha kun se jaetaan vaikkapa 10.000 kannatajaihmisen välillä. 500 euron jäsenmaksu osuuskuntaan ja sen saa takaisin kun lähtee.

Jokainen joka havittelee asuntolainaa harkitsisi varmaankin tällaista vaihtoehtoa.