sunnuntai 30. elokuuta 2009

Vladimir Z. Nuri: Fractional Reserve Banking as Economic Parasitism

Tässä mainio taloustieteellinen tutkielma modernin pankkitoiminnan tuhoisasta vaikutuksesta yhteiskuntaamme. Vladimir Z. Nuri osoittaa 50-sivuisella paperillaan, Fractional Reserve Banking as Economic Parasitism, kiistattomasti että pankkitoiminta on parasitismia eli loismaista toimintaa. Loisten lopullinen vaikutus johtaa ennen pitkää isäntäorganismin tuhoon.

Yhteiskunta on tässä tarkastelussa isäntäorganismi josta pankkitoiminta imee sosiaalisen energian rahan ja vaurauden siirtojen muodossa. Yllättävintä tässä kaikessa on se että isäntäorganismi ei itse huomaa vaaraa vaan kuvittetee loisen osaksi omaa järjestelmäänsä eikä näin ollen tajua hylkiä itselleen tuhoisaa loista.

Nykyisellään yhteiskunta ei tarvitsisi pankkeja muuhun kuin maksuliikenteen hoitajaksi, "digitaalisten rahavarojen varastointipaikkana" palvelimissa ja mahdollisesti olemassa olevien ylimääräisten rahavarojen vastuullisessa edelleen välittämisessä. Vladimir Z. Nuri osoittaa että uuden rahan luomisessa eli uuden rahan liikkeelle laskemisessa pankkeja ei lainkaan tarvita.

http://129.3.20.41/eps/mac/papers/0203/0203005.pdf


Muutama poiminta tekstistä - kuvina:Tässä vielä viimeinen poiminta Nurin tekstistä. Tästä alla tarkkasilmäinen huomaa mitkä tahot alunperin olivat kaiken tämän loismaisen toiminnan takana. Ja ellei muuten niin Rothschildit ainakin ovat näyttäneet mallia myös muille miten yhteiskunnan varallisuus ryöstetään hitaasti pala palalta. Ja huomaa ryöstö tapahtuu ilman että isäntäorganismin poliittisen puolueet reagoisivat millään lailla poliittisella anti-parasitismiohjelmalla.
No - ajat muuttuvat: talousdemokratia pyrkii paljastamaan rikollisen ryöstelyvyyhdin muille puolueille siinä toivossa että ensin havahtuisivat näkemään että loinen todellakin on olemassa ja tietysti siinäkin toivossa että yhdessä lähtisivät vaatimaan muutosta nykykäytäntöön.

Uuden puolueen perustaminen tulee ajankohtaiseksi vasta sitten jos osoittautuisi että nykyiset puolueet olisivat kykenemättömiä tekemään asialle mitään.

8 kommenttia:

Pate kirjoitti...

Tässähän tämä tutkimus onkin. Kiitos sen julkaisemisesta. Pitääpä perehtyä tähän ajan kanssa.

Lars Osterman kirjoitti...

Jeps muistin väärin en ollutkaan laittanut tästä juttua tälle suomenkieliselle vielä.

Se minkä muistin kirjoittaneeni olikin ruotsinkieliselle.

http://larsosterman.blogspot.com/2008/11/vladimir-z-nuri-ekonomisk-parasitism.html

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä vielä Oulun tilaisuuden PPT-kuvat jos joku haluaa katsella niitä uudelleen.

Tunnettujen henkilöiden mielipiteitä pankkitoiminnan tuhoisasta luonteesta

(kolmentoista dian pituinen)

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä tulee vielä lisäyksiä sitä mukaan kun muistan mistä puhuin Oulussa.

Taisin mm sanoa että John Maynard Keynes oli sekä Clifford Hugh Douglasin että Silvio Gesellin ihailija.

Tässä jotain Gesellistä:

Wiki:

Silvio Gesell

Gesellin suurteos:

Natural Economic Order

SamassaVeneessä kirjoitti...

Uuden puolueen perustaminen tulee ajankohtaiseksi vasta sitten jos osoittautuisi että nykyiset puolueet olisivat kykenemättömiä tekemään asialle mitään.

Ei millään pahalla, mutta jos jäämme odottamaan tämän kysymyksen ratkaisua, niin lopputulosta tuskin joutuu arvailemaan.

Jos minun (ja monen fiksumman veikkaukset) yhtään menevät oikeaan suuntaan, niin ihmiset ovat melkoisessa shokissa vuoden päästä ja eivät kykene keskittymään mihinkään uuteen (pitäisi se jokapäiväinen leipä jostain repiä). Samalla sitten nykyjärjestelmä marssii velkavetoisen jyrkänteen yli "vientiteollisuutta on tuettava", "vapaa kauppa", "globalisaatio", "finanssijärjestelmä tarvitsee tukea" jne. hokemia laulaen.

Itse näkisin, että meillä on koko ajan kutistuva ikkuna saada ihmiset heräämään - on se sitten puolue tai keskustelun herätys, niin nyt nettiröörit soimaan ajattelun herättäjänä. Viestiä joka suuntaan, kiitos.

Menestystä Oulun reissulle, Lars.

Lars Osterman kirjoitti...

Samassa Veneessä,

Ehkä olen ilmaissut asiat epäselvästi. Nimittäin itse asiassa siis kävin jo Oulussa - ja puhumassa vasemmistonuorten leirillä Nallikarilla.

Olen myös tavannut joidenkin pienpuolueiden edustajia ja ilokseni todennut että on herätty huomaamaan ainakin osan niistä taloudellisista epäkohdista joista olen kirjoitellut blogilla.

Olisi nimittäin hienoa saada koottua laajempi vaihtoehtoisen politiikan rintama mihin kuuluisi jo olemassa olevia pienpuolueita.

Olen usein todennut että lähteminen liikkeelle ihan tyhjästä on kaikkein vaikeinta. Vaikka blogilla onkin käyty 154.000 kertaa en tunne juuri ketään näistä henkilökohtaisesti, kourallisen olen tavannut Tampereella - muutaman muualla.

Yritin Forumilla viikon aikana peräänkuuluttaa vähän apua kokouspaikan etsimisessä - ilman minkäänlaista responssia.

Tänään olen soitellut js yrittänyt selvitellä missä voisi kokoontua la 12.9 esim 16-20:00 eikä edullisen paikan löytäminen ole kovin helppoa. Kaikki haluavat satasen tai enemmän - eikä minulla ole minkäänlaista varmaa käsitystä siitä kuinka moni kokukseen tulisi.

Pahimmassa tapauksessa joutuu kourallisen tulijan kanssa maksamaan koko varaus alv:neen.

Eli joo - olen kanssasi samaa mieltä siinä että aikaikkuna on NYT ja ei sitä kovin pitkään ole.

Mutta mutta - kuten Bob Black hienossa esseessään toteaa niin nykyihmisten energia menee kokonaisuudessaa palkkatyöhön sekä tähän liittyviin matkoihin sekä virkistymiseen ja palautumiseen työn rasitteista.
Aniharvalla näyttää riittävän aikaa ja energiaa muuhun - kuten politiikkaan.

Kerroppa minulle miksi siis minulla edelleen olisi syytä olla yhtä innokas uuden puolueen perustamisen suhteen....?

köpä kirjoitti...

"Pahimmassa tapauksessa joutuu kourallisen tulijan kanssa maksamaan koko varaus alv:neen."

Luulisi meitä asian tukijoita, jotka haluaisivat avustaa tapahtumaa pienellä summalla löytyisi myös ainakin kourallinen.
Huomasin, että sivullasi on tukea varten PayPal, joka ainakin minulle on täysin tuntematon systeemi.
Olisiko joku "helpompi" ratkaisu tuen lähettämiseksi mahdollista?

Lars Osterman kirjoitti...

Niin se PayPal. Sinne ei tullut senttiäkään. Kuvittelin suomalaisten tuntevan tämän järjestelmän. Olin väärässä.

Sillä on se valtaisa etu että pienenpieniäkin summiakin voi siirtää tililtään visaa velottamalla.
Eikä kukaan tunnu vetävän välistä.

Pitää katsella jotain muuta järjestelmää. Tilinumeroita ei rupea jakelemaan. Sitten kun meillä on yhditys niin yhdistyksen tilille voi laittaa pieniä tukia haluttaessa.