sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Ron Paul: Pieni salainen valtaelitti hallitsee Yhdysvaltoja

Ron Paul toteaa viime viikolla kongressissa pitämässään puheessaan että nykyiset raha- ja talousongelmat ovat jäljitettävissä vauraan ja salamyhkäisen valtaeliitin pieleen menneeseen
finanssipolitiikkaan. [Yksityisomisteinen] Keskuspankki Federal Reserve ei hänen mukaansa tule onnistumaan asuntolainakuplasta johtuvan taantuman syöksykierteen hillitsemisessä.

Paul´in mukaan hallituksen ja keskuspankin tulisi antaa asioiden korjata itsensä eli olla puuttumatta tilanteeseen. Ron Paul uskoo markkinoiden itse korjaavan itsensä.

[kommentti: tässä tarkoitetaan että hallituksen ja keskuspankin ei siis tulisi auttaa pankkeja joilla on ongelmia vaan antaa niiden kaatua omiin luotottamisvirheisiinsä. Auttamalla pankkeja uusilla erityisen edullisilla lainakorkoilla ongelmapankkien liikkenjohto ja näiden suuromistajat jotka pankin hallituksessa ovat hyväksyneet virhepäätökset pääsevät pälkähästä eivätkä joudu vastaamaan teostaan ja virheistään. Kaikilla muilla aloilla vastaavat virheet johtaisivat suoritustilaan ja mahdollisiin oikeudellisiin seuraamuksiin. Millään toisella alalla mokomaa pelastavaa ratsuväkeä ei ole.]

Ron Paul toteaa että perustuslaki kirjoitettiin hillitsemään valtiovaltaa sekaantumasta liikaa asioihin. Nykyisellään valtiovallan ja keskuspankin yhteispolitiikka on aiheuttanut taantuman.


Alkuperäinen artikkeli.
Presidential hopeful Ron Paul says he traces America's problems to the flawed monetary policy controlled by the wealthy and secretive elite.

During a speech at the University of Washington on Thursday, Paul said the Congress and the Federal Reserve will not be able to stem the recession spurred by the home mortgage meltdown.

"The most important thing you can do is nothing," said the Texas congressman, who voted against the recent $146 billion economic stimulus package passed by the US House of Representatives.

The 10-term Texas congressman maintained that a series of wrong economic decisions by the Bush administration has led to a recession.

The government should allow the market to correct itself, Paul added.

Although the mainstream media attempts to keep a low profile on the 72-year-old presidential hopeful, he has managed to find a staunch group of supporters who say he has captured their hearts with his 'message of freedom' and constitutionalism.

"The Constitution was written for one specific purpose and that was to restrain the government, not to restrain the people," Paul has said.

2 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

tämä asuntoluotto kriisi tehtiin ainoastaan siksi että lainaajat saatettaisiin talousvaikeusiin ja sitä kautta setäsamulin asiakkaiksi.

Setäsamuli kun tarjoaa edullista kiinnelainaa valtion takauksella kaikille, kunhan vastineeksi saa lainaajan sitoumuksen palvella armeijan leivissä 5 vuotta (esim lähetettynä afganistaniin tai irakiin), jotenka monen perheen pää on nyt siellä suorittamassa jenkkilän hallituksen manifestia, vastentahtoisesti.

jenkkilän sosiaaliverkosto pidetään tahallaan heikkona siksi että setä samulilla riittäisi asiakkaita, pakon edessä useimmat joutuu ottamaan kiinnelainan, jotta vaimon ja lapsien ei tarvitsisi mennä kadulle kerjäämään.

tämä jos mikä on satanistista politiikkaa.

Lars Osterman kirjoitti...

Hmmm..no jaa tiedä nyt sitten. Uskon kyllä että tämä Greenspanin halvan koron dollariluototus jolla siis houkuteltiin miljoonat vähävaraisetkin ottamaan lainaa omistusasuntoa varten oli monimutkisempis juttu. Silti näin saatiin tuhansia miljardeja uutta lainarahaa kiertämään USA:n tileillä ja näin ollen tämä uusi raha muodosti "kuplan". Suuri osa tästä uudesta rahasta tavallaan sitten vaikutti siten että vähensi sitä ennen olemassa olevan rahan ostovoimaa - koska rahaa oli enemmän (=epätasapainoa taseessa)
Jos tällä uudella rahalla olisi rakennettu uutta pysyvää infrastruktuuria se ei olisi vaikuttanut samalla lailla.
Mutta joo - epäilen että kupla oli eräänlainen toimenpide jolla haluttiin vaikuttaa sosiaaliseen tilaan eliitin toivomusten mukaisesti. Onhan se vienyt kaiken jo parilta miljoonalta perheeltä joka nyt asuu sukulaisten luona, autossaan tai teltassa. Rahalla ja talouspolitiikalla ohjaillaan halveksuttavalla tavalla ihmisten kohtaloita - ilman että kukaan joutuu syytteeseen. On melko varmaa että kaikki tehtiin tahallisesti.
Onhan FED jo myöntänyt että 1929 Lama oli tahallinen järjestetty juttu. Korvauksia vaan ei ole näkynyt.