torstai 21. helmikuuta 2008

Kosovo

Miksi läntisen maailman valtaeliitti runnoi Kosovon itsenäiseksi..? Miksi Suomi oli heti valmis tunnustamaan Kosovon itsenäiseksi ? Minusta tässä on jotain mätää. Miksi Baskit eivät ole saaneet itsenäisen valtion ? Miksei Palestiinalaiset ? Miksei Belgiaa ole hajoitettu ? Entä Ahvenanmaa ? Entä saamelaiset ? Entä Skotlanti ? Esimerkkejä olisi kymmeniä muitakin.
Entä miksi kymmenet maat - Venäjä, Kiina ja Espanja etupäässä vastustavat Kosovon itsenäisyyttä ?


Kuva on vuodelta 2001 USA:n Camp Bondsteel sotilatukikohdasta Kosovossa. (aivan mitä ihmettä jenkit siellä tekevät..?)

Koska itselläni on hiukan työkiireitä julkaisen tässä Januksen tietopaketin asiasta Kosovo.
Janus on suomalainen ja oleilee tällä erää Thaimaassa mistä seuraa tarkoin maailman tapahtumia ja on ollut ahkera kommentoimaan tämän blogin juttuja.

Eli Janus kirjoittaa:

Tässä GlobalResearchin julkaisema neljän artikkelin tiukka sarja joka taistelee Suomen yleistä mielipidettä vastaan tiukilla argumenteilla:

1. Kosovo: The US and the EU support a Political Process linked to Organized Crime
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8055

2. Opening a Pandora's Box: Kosovo "Independence" and the Project for a "New Middle East"
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8132

3. Why Canada should not recognize Kosovo
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8126

4. Kosovo 'precedent' looks set to have long-lasting implications
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8122

Hesarin mielipidemittaus: 87% kannatti Kosovon itsenäistymistä, minä jäin kyllä tuohon 13% Oppositioon jo silloin...
http://www.hs.fi/paivankysymys/1135234090303

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, voisiko joku linkit läpi lukeneena selittää lyhyesti muutamalla lauseella mistä on kyse?

Eli mitä USA haluaa ja miksi?

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä Januksen analyysi jonka laitan tänne ihan kunnianosoituksena hänelle:

Mitä olen ymmärtänyt, niin kyllä, alueella on mineraalivaroja, joista jenkit ovat kiinnostunut, eikä kuulemma muuten olisi kyseisestä alueesta niin kiinnostuneitakaan. Tuskin se kuitenkaan yksin asiaa ratkaisee.

Kosovon sota oli Bill Clintonin sota, ja osaltaan Kosovon itsenäistyminen antaa valheellisen kuvan siitä että pommeilla oikeasti saavutetaan jotain pysyvää. Uskon, että osaltaan Kosovo antaa heille tarvittavan sisäpoliittisen Hillarya puoltavan teeman, ja parantaa Bill Clintonin presidenttiyden muistoa.

Mikäli Kososvon kehitys luo turvallisuusongelmia Eurooppaan, ei se ainakaan vähennä asehankintoja, ja pakottaa Naton jatkamaan operaatioitaan ja turvaa olemassaolonsa merkityksen. Hajoita ja hallitse on aina hyvä tapa vaikuttaa asioiden kehitykseen.

Serbian kysymys saa Venäjän näyttämään uhkaavammalta kuin oikeasti on. Jos olet huomannut, niin Serbian lipussa on Venäjän kaksoiskotka. Serbia on kiinteä osa Venäjän etupiiriä, ja uskon että Venäjän heikentämiseen on jatkuva halu Yhdysvaltain ulkopolitiikassa. Jotain Venäjäkammoa Yhdysvaltain media on kiihtyvästi aloittanut ajamaan, ja uskon taustalla olevan Venäjän tuki Syyrialle ja Iranille. ( Öljypörssi! ) Serbia tekee myös asekauppansa Venäjän kanssa.

Georgian tulevaisuus on selkeästi osa Kosovon tilannetta. Ilmeisesti Venäjä on jättänyt turvatakuita Serbialle siitä, että jos sen suvereeniteettia loukataan, ryhtyy Venäjä operaatioihin Georgian alueella, joka on ehkä kaikkein Venäjää läheisin olevin sateelliiteista, jotka hakevat Yhdysvaltain suojelua.

Kosovo on säälittävä slummi, eikä mielestäni millään kykene pienuutensa ja haavoittuvaisuutensa puolesta toimimaan itsenäisenä valtiona. 40% työttömyys ja rikollisuus, sekä mahtava korruptio kukoistaa. Pääministeri on entinen / nykyinen rikollispomo, jolla on vähintään kyseenalainen historia Kosovon sodan ajoilta ja hallitsee tunnetusti alueen pimeää kauppa: Tupakkaa, huumeita, viinaa ja korruptiota.

Uskon että Kosovo itsenäistyessään antaa CIA:lle hyvän jalansijan Euroopan huumemyynnnin välisatamana ja avaa Afganistanin huumetuotannolle uuden ja tuottavan reitin suoraan keskieuroopan markkinoille. Voi olla että USA jopa suunnittelee sinne vankila/tukikohta/huumevälitys keskustakin.

Itse en kannata Kosovon itsenäistymistä, koko maa on EU:lle rahareikä, eikä Kosovo kykene päivääkään toimimaan itsenäisen maan tavoin, ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Euroopalle perustettiin muslimivaltio, ja piikki sen lihaan, jossa suomalaissotilaat saavat varmasti partioida pitkälle ensi vuosikymmenelle asti.

Ahtisaari mainittiin ainakin neljä kertaa itsenäistymispuheessa, joka oli mielestäni muutoinkin tosi surkea. Ahtisaari esti kokonaan Serbian esitykset kompromisseista julkisuudessa, ja on nykyään kuulemma maan vihatuin ihminen. Suomalaisten ei paljon kannata lomailla Serbiassa, ja onnistuttiin kyllä vahingoittamaan Venäjän suhteitakin todella paljon koko sotkeutumisella. Seuraavaksi alueelle heitetään EU:n laajentumiskomissaari Rehn, joka varmaan sotkee idänsuhteitamme entisestään, mutta tähän vain parantaa NATO intoilijoidemme asemaa...