lauantai 9. helmikuuta 2008

Ja mitähän nyt sitten seuraa....

Uusimpien mielipidetiedustelujen mukaan Bush ja US-kongressi saavat ennätyksellisen vähän kannatusta kansalaisiltaan. Kongressiin uskoo enää vajaat 22% kansasta. Presidentti Bush saa - outoa kyllä, edelleen 30%:lta kannatusta. Olen toki nähnyt alempiakin numeroita joskus.

Mitä sitten nämä numerot käytännössä tarkoittavat vaalien lopputuloksen suhteen. Ilmeisesti sitä että kansa haluaa muutosta. Entä mitä tarkoittaa muutos. Barack Obama lupaa muutosta. Hillary
Clinton lupaa muutosta. McCain taas lupaa jatkaa vielä hurjemmin Bushin aloittamaan linjaa.
Huckabeen lupauksiin en ole edes jaksanut syventyä, sorry. Ron Paul taas olisi tietysti se jonka vaalilupaukset ennakoisivat suurimpia muutoksia nykyiseen tilaan.
Mutta onko hänen sanomansa välittynyt äänestäjille - Yhdysvaltain kansalaisille ? Epäilen ettei ole.
Teollisuusjättien omistamat viisi päämediataloa ovat liittoutuneet ja satsaavat kaikki yhteiset resurssinsa valtavirtaehdokkaitten markkinointiin. Niinpä CNN, FOX, MSNBC ja muut eivät vapaaehtoisesti näytä tuoneen julki paljon mitään siitä mitä Ron Paul on viestinyt kampanjassaan. Voimme siis olettaa että valtaosa Yhdysvaltain äänestäjistä eivät näin ollen edes ole tietoisia kaikista vaihtoehdoista. Toki pitää muistaa että tähän mennessä - esivaaleissa ja caucus-nimisissä puolueiden paikallisäänestyksissä joitakin poikkeuksia mainitsematta, on saanut äänestää vain puolueen jäsenkirjalla. Ja monenlaista äänestysvilppiä lie tapahtunut koska tietääkseni ihan jokaisen osavaltion äänestyksen yhteydessä on ilmennyt valituksia ja ihmettelyä. Elektronisten äänestyskoneiden käyttö on vaarallinen tie. Samoin optisten lukijoiden käyttö. Huomasin tämän päivän lehdessä että nämä äänestyskoneet ovat nousemassa maihin Suomeenkin. Näitä tullaan kokeilemaan Kauniaisissa, Vihdissa ja Karkkilassa Hbl:n uutisen mukaan.
Ja ihmetelkää tätä : Oikeusministeriön vaalijohtajana esiintyvä henkilö nimeltä Arto Jääskeläinen lupaa ja takaa että järjestelmä on "vedenpitävä ja luotettava". Outoa että jenkit saavat lähetettyä ihmisen Kuuhun mutteivät kykene saamaan aikaiseksi tätä samaa vedenpitävää ja luotettavaa äänestysjärjestelmää mistä Jääskeläinen puhuu. Epäilen että tässä on se sama ilmiö kuin ydinvoimaloissa. Nimittäin suomalainen insinööri toteaa aina itsevarmasti että "meillä tämä valvonta ja turvajärjestelmä on vedenpitävä ja luotettava" Eli virheitä ja inhimillisiä erehdyksiä voi sattua vain muualla - ei Suomessa. Silti rahalla tai uhkailulla voi ostaa kenen tahansa vaalitoimitsijan - Suomessakin. Joka muuta kuvittelee elää satumaailmassa.

Palaakseni USA-vaaleihin - nyt kun jäljellä ovat enää McCain, Huckabee ja Ron Paul - suomenkin lehdistö on, kuten itse ennakoin - joutunut uudelleen ottamaan Ron Paul´in mukaan ehdokkaisiin. Ron Paul oli viikkoja uutispimennossa kuten muistanette. Mutta - poks - ja nyt mies mainitaan taas. Tosin Hbl kirjoitti - "den chanslösa Ron Paul" eli Ron Paul vailla mahdollisuuksia. Outoa että lehti ottaa noin selvästi kantaa. Kuvittelin että lehden tulee olla puolueeton ja kertoa meille uutiset eikä tuputtaa meille FOx-newsin ja CNN:n poliittisia mielipiteitä uutisina [=totuuksina?]

Minusta tuntuu että kamppailu jatkuu vielä pitkään. Ron Paul on jatkossa pakko ottaa mukaan republikaanien väittelyihin koska onhan edelleen monet esivaalit pitämättä. Kävi miten kävi on syytä olla tyytyväinen siitä että ensimmäistä kertaa sataan vuoteen maan finanssipolitikka ja keskuspankin rahavalta on ollut esillä kymmeniä kertoja pääuutisvälineissä läntisen suurvallan presidentinvaaleissa. Ensimmäistä kertaa sataan vuoteen ehdotetaan julkisuudessa sadoille miljoonille katsojille ympäri maailmaa että keskuspankista ja tuloverosta olisi päästävä.

Tämä kipinä on sytyttänyt tulen joka on levinnyt kaikkialle maailmaan. Tästä vielä kuullaan - Suomessakin. On aika tuoda julki ettei verotus olekaan se ainoa keino millä valtiovalta ja yhteiskunta voi rahoittaa menojaan. Tämän asian tajuaminen laajemmin kun leviää käy juuri niin kuin Henry Ford ennusti: Kun kansa joskus tajuaa miten pankit toimivat [eli miten luovat rahaa tyhjästä ja velottavat meiltä korkoa ja että maksamme tyhjästä tekaistun "rahan" heille takaisin - oikeiden hyödykkeiden arvolla eli hiellä,verellä ja kyynelillä] - syntyy vallankumous ennen aamunkoittoa.

3 kommenttia:

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Nyt kun Ron Paul kertoi eilen "keskeyttävänsä" kampanjansa seuraavaksi kuukaudeksi eduskuntavaalikampanjansa tähden, voidaan olla 100 % varmoja siitä, että John McCain on republikaanien presidenttiehdokas (ellei hän saa tyyliin sydänkohtausta).

Itse pidän myös äänestyskoneiden käyttöä erittäin huolestuttavana piirteenä, varsinkin silloin kun äänestyskoneet ovat kokonaan sähköisiä, eivätkä ne tuota paperitulostetta. NH:ssa republikaanien äänten uudelleenlaskenta on loppusuoralla ja erot aijempaan ovat erittäin pieniä. Ks. http://www.sos.nh.gov/recountresults-rep.htm
Itse olin mukana tässä uudelleenlaskuprosessissa ja se oli vilpitön. Voidaan siis sanoa, ettei NH:ssa ainakaan tapahtunut vaalivilppiä, mutta täällä vilpin riski on myös muuten pienempi koska NH:ssa on käytössä paperiset tarkastelomakkeet. Tosin silti myös täällä oli neljä pienempää ongelmaa:
1) Ääntenlasku uhattiin keskeyttää puutteellisten vapaaehtoisten tarkkailijoiden vuoksi (ongelma korjaantui kun lisää vapaaehtoisia saapui)
2) Joidenkin paikkakuntien ääniä ei aluksi ollut saatavilla (ongelma korjaantui)
3) Muutama pienempi paikka kunta hävitti koneen hylkäämät äänestyslomakkeet (kyse on tosin kymmenistä äänistä, ei sadoista saatikka tuhansista)
4) Tulostettujen äänestyslomakkeiden tarkkaa lukua ei ole saatavilla ja ylijäävät lomakkeet on jo tuhottu (pieni ongelma, mutta näiden olemassaololla voitaisiin poistaa viimeisetkin vaalivilppi epäilyt).
Demokraattien äänistä en tiedä mitään, eikä asia minua juurikaan kiinnosta.

Jos äänestyskoneista jotain hyvää haluaa kaivaa, niin on ainakin plussaa että kansalaiset suhtautuvat valtiovaltaan epäilevästi. Näin ei tiettävästi ole ollut sitten ensimmäisen maailmansodan. Tässä mielessä valtiovalta saattaa kaivaa maan altaan äänestyskoneiden käytöllä, vaikkei mitään vilppiä tapahtuisi.

Vaikka presidenttikilpa on ns. ohitse, niin seuraavaksi on vuorossa Ron Paul Congressin valinta, jossa meillä on ympäri USA:ta 42. Ron Paulia valittavana republikaaneista ja demokraateista. Jos saamme näistä sisään edes muutaman olisi se suuri ja tärkeä voitto.

Saa nähdä kuinka tässä lopulta käy, se on kuitenkin varmaa että "tämä ei jää tähän".

Anonyymi kirjoitti...

Aika harmillista tuo että suomeenkin tuodaan noita äänesty koneita, katsotaan mitä tulee, jos sitä vaikka kävisi värkkäämässä jokaisen äänestyksen Aku Ankalle. Noh varmaan väki heräisi. Vähän harmitti tuo sinun sanontasi että USA on käynyt kuussa, eikö ole tähän päivään asti mietityttänyt miksei sinne ole tuon yhden lennon jälkeen astuttu enään? Itse epäilen että hipit kävivät koko kuussa, Maan ympärillä (en muista kuinka kaukana) on suuri radioaktiivinen rengas, tästä syystä Neuvostoliitto ei koskaan kuuhun mennyt. Jos yhdysvalloilla olisi varustukset mennä sen läpi, ilman että ihmiset saisivat vaurioita ei meillä olisi mitään pelättävää radioaktiivisissa säteilyissä.

Mutta, jos ja kun Ron Paul ei voita sitä repuplikaanien ehdokkuutta, itse ainakin toivon että hänen kannattajansa saavat hänet lähtemään kilpaan mukaan kolmantena osapuolena. Vaikkakin kuten Ron Paul sanoi, on hän saanut aikaan aikamoisen muutoksen tuulen läpi Yhdysvaltojen ja muun maailman. Toivotaan parasta.

Anonyymi kirjoitti...

Vieraalla koneella kirjoitan.

1. LP

Kiva kuulla kuulumisia. Kiitos.

2.Anonyymi

On mulla monta kirjaa joiden mukaan Kuussa ei oltaisi käyty. Ensimmäinen on se Bill Kaysingin "We Never Went To The Moon"... ja Peary´n Dark Moon on uusin.

Vaikea pähkinä ratkota.

Lasse Ö