perjantai 29. helmikuuta 2008

Hollantilainen elokuva joka kertoo Israellobbyn vallasta USA:ssa

Tässä ehdottoman tärkeä video. Katso se ja ymmärrät asioita paremmin. Näistä asioista ei ole saanut tai edes voinut puhua julkisesti. Tässä voi myös olla yksi ratkaiseva syy siihen miksei Ron Paul edennyt niin hyvin kuin olisi voinut olettaa. Oli miten oli - tätä tekijää ei voi sivuuttaa.
Huomautan että vaikka video onkin hollantilainen niin sen seuraaminen on helppoa koska suurin osa puheesta on englanniksi. Videon lähtökohta on Walts & Mearshimer Harwardkaksikon kohuraportti AIPAC:n (israelilobbyn) vallasta Yhdysvaltalaisessa politiikassa.

The Israel Lobby. Portrait of a Great Taboo

The Power of the Israel Lobby in the United States


http://www.informationclearinghouse.info/article17525.htm

Tegenlicht, a documentary program by the Dutch public broadcast organization VPRO, allows several interesting opinion makers to speak on the future of the American and Israel relationship and the reception of John Mearsheimers and Steve Walts article "The Israel Lobby and US foreign policy."

Includes interviews with John Mearsheimer, former chief of staff to United States Secretary of State Colin Powell, Lawrence Wilkerson, cofounder of the Christians United for Israel lobbying group John Hagee, neoconservative Richard Perle and historian Tony Judt express their views in Marije Meermans and William de Bruijns documentary.

2 kommenttia:

Aragon kirjoitti...

Ron Paul on sivuuttanut tosiaan juutalais-aiheen käytännössä kokonaan, vaikka onkin "neokonfederaattina" saanut B'nai B'rithin ja muiden liberaalien juutalaisjärjestöjen vihat niskoilleen (puhumattakaan Jewish Defence Leaguen terroristi-sekoboltseista).

Mielenkiintoista on muuten, että monet Ron Paulia kannattavat juutalaiset, kuten Paulin mentoori Murray N. Rothbard, Paul Gottfried ja Burton Blumert kirjoittelevat usein hyvin kriittisesti Israel-Lobbysta. Rothbard tosin kuoli jo vuonna 1995, mutta puolusti vuosien 1992 presidentinvaalien alla oikeistopopulisti Pat Buchanania antisemitisti-syytöksiä vastaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin tämä amerikanjuutalais - israelilais - poliittinen sotku on aikamoinen vyyhti - ja meidän miltei mahdoton ymmärtää.

Ainoa mistä voi olla varma on se että
nykyisraelin poliittisen sionistieliitin etujen vaaliminen on tullut kalliiksi jenkkiveronmaksajille. Ja Israelilla näyttää olevan outo valta maailmassa. Valta joka ei lainkaan ole suhteessä väkimäärään.
YK:ssä nähdään jatkuvasti äänestyksiä missä KAIKKI mut maat äänestävät JAA ja Israel, USA, Englanti - EI. Ja näiden kolmen kanta voittaa.
Tällaisesta olisi päästävä. YK on nykyisellään angloamerikkalaisten sionistien kumileimasin. Resolutioihin viitataan aina kun heille sopii - muuten vähän välittävät mistään.