lauantai 16. helmikuuta 2008

Poliisivaltion tunnusmerkeistä

George Orwell olisi ollut kateellinen näille hemmoille jotka zoomailee kaikkia mielenosoittajia ja jopa ohikulkijoita sairaasti etsin jotain millä tekaista syyte ja putkareissu. Olisi kiva keskustella näiden yli-innokkatten poliisipoikien äitien kanssa ja selvittää mitä arvoja ne ovat pojilleen opettaneet.

This is What A Police State Looks Like

http://www.informationclearinghouse.info/article19347.htm

3 kommenttia:

Sami Holmstrom kirjoitti...

Hyvä video! Onhan siitä tekniikasta hyötyäkin vaikka tuntuu, että sitä käytetään lähinnä kansalaisten kyttääminen. Oma koira puri lol

Anonyymi kirjoitti...

Jees, olen katsonut tämän videon jokun aika sitten. Pelottaa ja ärsyttää samaan aikaan, mitä luulette, tuleeko pian suomessakin olemaan niin että kansa pelkää poliisia kuollakseen?

Lars Osterman kirjoitti...

Onhan meillä jo kokemusta samankaltaisesta. Rauhaomainen Smash Asem mielenosoitus 2006 ja 200+ mellakkapoliisin riehuminen siellä. Videoilla tallennettiin kaikki henkilöt 500 m säteellä - uteliaat, toimittajat ja ohikulkijatkin. Sitten mellakkapoliisien oma väkivaltainen turha provokaatio ja syyttömien piiritys. Moni teki "rikoksen" yrittäessään selittää ettei ole mukana mielenosoituksessa eikö ole tehnyt mitään vaan haluaa pois piirityksestä. Poliisit uhosivat ja tönivät lisäksi ihmisiä ja näitten "rikokseksi" todettiin se että olivat tönineet virkavaltaa takaisin. Tallennettuja videoita lie poliisin piirissä katsottu kymmeniä kertoja porukalla suurennuslasilla jotta jokaista potentiaalista kadulle sylkijääkin voisi tunnistaa.

Ulkomailla on menty jopa tällaiseen: poliisilla on mielenosoittajien joukossa oma miehensä jonka tehtävä on tehdä väkivalta-aloitteita ja yllyttää toisia mukaan. Näin saadaan syy käyttää vesitykkejä, kyynekaasua, taser-sähkösokkiaseita, pamppuja jne. YouTubessa on monta videota joissa tämän näkee. Eräs esim jäi mieleen missä "pidätetyllä riehujalla" on just samanlaiset poliisijalkineet kuin poliiseilla itsellään....