torstai 31. tammikuuta 2008

Yksi ainoa on sotaa ja tappamista vastaan...

Ja olisi melko ihmeellistä jos Ron Paul ei pääsisi lopputaisteluun kuin huomio että amerikkalaiset, mielipidetutkimusten mukaan ovat selkeästi Irakin sotaa vastaan. Arviolta 65-70 % koko väestöstä on sotaa vastaan. Tästä syystä on hyvin hyvin ihmeellistä että John McCain voittaa esivaalin toisensa jälkeen. Ovatko äänestystulokset todella luotettavia ? Äänestävätkö republikaanit todella McCain´iä vai onko äänestyskoneet hakkeroitu näyttämään tätä tulosta ?

4 kommenttia:

Kee kirjoitti...

Esivaaleissa äänestää todella pieni osa ihmisistä. Joten ei välttämättä tarkoita yhtikäs mitään, että Ron Paul ei menestykään. Lisäksi RP ei ole niin tunnettu ehdokas vielä mitä muut.

Mä en oikein usko näihin vaalivilppisyytöksiin.

Lars Osterman kirjoitti...

Mmm...no jos katsot RPN saamia äänestysprosentteja vertaat ne vaikkapa straw poll äänestyksiin joihin osallistui VAIN ja AINOASTAAN puolueen omat aktiivijäseniä ja huomaat miten ylivoimaisesti RP voitti nämä niin se kyllä pistää mietteliääksi. Kaikkialla missä esivaaleja on käyty näyttää myös olevan erilaisia epäselvyyksiä ja ongelmia. Oma luottamukseni amerikkalaista "demokratiaa" kohtaan on romahtanut totaalisesti. Tietysti olen ollut tietoinen sen ongelmakohdista aiemminkin mutta vallitseva vaalikäytäntö on kyllä aivan omaa luokkaansa siellä. Jos lukisimme vastaavasta ilman että USA manitaan niin moni lähinnä ajattelisi jotain Ugandaa tai banaanivaltiota missä jokin diktaattori riehuu ja "on järjestävinään" vaaleja - mutta tulos on etukäteen ohjelmoitu muistikortteihin.

Mutta pidetään peukkuja ! Ainakin RP on saanut kymmeniä tilaisuuksia missä puhua suunsa puhtaaksi ja kritisoida nykykäytäntöjä. Ja tämä valtava kansanliike on syntynyt - se ei katoa presidentinvaalien jälkeen vaan jää olemaan ja kehittää uusia ratkaisuja epäkohtien korjaamiseksi.

V4P4US kirjoitti...

Olen miettinyt samaa. On suorastaan absurdia että KANSAN ääni ei vieläkään näy repujen ehdokkaiden äänimäärissä. Ron Paul edustaa muiltakin poliittisilta näkemyksiltään nimenomaan keskivertoa kaduntallaajaa. Ei verotukselle, ei sodalle, ei hallitukselle. Kiitos.

JanusFIN kirjoitti...

Usko meni totaalisesti vaalien vilpittömyyteen New Hampshiressa. Tyhmempikin tietää, että osavaltiosta oli tulossa 17-20% kannatus, ja ehkä ylikin, mutta ei... Läpinäkyvä ison luokan kusetus!

Moni on samaa mieltä.

Miksei Jenkeillä ole kansainvälisiä vaalitarkkailijoita kuten muilla mailla on? SIKSI.

Olen Lassen kanssa samaa mieltä että vallankumouksellinen liike on kuitenkin lopputulosta tärkeämpi, ja Ron Paulin kannattajat tulevat varmasti pysymään politiikalle omistautuneina, ja uskon että käy miten käy, niin 9/11 totuusliike tulee tänä vuonna kasvamaan hurjasti. Ron Paul ei ole hetken lapsi, vaan tulee pysymään keulakuvana todelliselle oppositiolle.