perjantai 4. tammikuuta 2008

Ron Paul voitti johtavan pääehdokkaan Giulianin

Iowassa voitto meni Mike Huckabee´lle, seuraavana Flip Romney, TV-Thompson ja War McCain. Mutta - iso asia on se että koko Yhdysvaltain johtava ehdokas "Ghouliani" jäi neljään prosenttiin kun taas Ron Paul keräsi 10 % äänistä. (edellyttäen että ääntenlaskussa ei tapahtunut vilppiä. Israelilainen yrityshän laski Iowan äänet vuonna 2004)

http://www.ronpaulwarroom.com/

"Some may see Ron Paul’s 5th place finish in Iowa as disappointing. I don’t really see it that way. Ron Paul beat Rudy Guliani in Iowa. What will Fox do? How will they deal with the idea that Ron Paul beat their golden boy Guliani? Well as far as I’m concerned Guliani’s out and now we only have 4 more to go. As Ron Paul’s support continues to grow and his stats continue to steadily increase, it is just a matter of time before the rest fall to the way side and there Ron Paul paul with stand. The GOP nominee. Can you just imagine what would happen when you have Ron Paul against any of the other democratic candidates? Take Hillary for example, she runs on her experience. How will she compete with a 10 term congressman. She runs on national healthcare. How will she deal with the fact that he is a Doctor and knows the medical profession and it’s inherent problems better than she does. Hillary runs on a complete misunderstanding of the constitution. Ron Paul is said to come from the same fabric as our founding fathers and understands the constitution better than anyone else in congress from what I can tell. What I’m trying to say here folks is… RON PAUL FOR PRESIDENT 2008"

5 kommenttia:

JussiR kirjoitti...

Sijouitus sikseen, itse olen hieman pettynyt siitä, että Paulin kannatus ei ollut paljoa kyselyjen ennustuksia suurempi. Kuten lähettämässäsi CNN:n videossakin keskustellaan, Paulin menestys pohjaa siihen luottamuskeen, että hän saisi houkuteltua riittävän monia ei-perinteisiä äänestäjiä uurnille, mutta kovin suurissa määrin näin ei ole ilmeisesti käynyt. Nyt kaikki riippuu vahvasti New Hampshiresta, jonne monet asiantuntijat ovat ennustaneet Paulille yllätystä, mutta jonka ennakkokyselyt ovat pitkälti samoissa numeroissa kuin Iowassakin.

Kokonaan toinen kysymys on sitten se, että myös Iowassa käytettiin pahamaineisia Diebold äänestyslaitteita, joiden hakkeroiminen on naurettavan helppoa. Väärinkäytössyyteisiin en tosin ole törmännyt ja ainakin CNN:n ovensuukyseileyiden tulokset vastaavat pääpiirteiltään vaalien tuloksia.

Lars Osterman kirjoitti...

Ota myös huomioon että kyseessä on oikeistokristillinen takapajula missä 2,9 miljoonaa ihmistä joista oletettavasti 250.000 kuuluu republikaaniseen puolueeseen. Vertaa kuin moni kuuluu demareihin tai kokoomukseen Suomessa - häväiävän harva meistä kuuluu.
Näistä puolueeseen kuuluvista lähti vajaa kolmannes pakkasiltapäivänä puoluekokoukseen 1,993:llä eri paikkakunnalla. Istuivat siellä tunti pari ja saivat aikaiseksi äänestyksen. Ei näissä käytetä mitään Diebold-koneita.

Enemmmän on syytä pelätä että ulkoistetussa ääntenkokonaislaskussa tapahtuu vilppiä.

Tästä Iowasta ei pidä menne tekemään mitään liian rajuja johtopäätelmiä. Odotetaan New Hampshireä - ja tilanne voi yhtäkkiä olla päinvaistainen kuin tänään...

JussiR kirjoitti...

Katselin täältä (http://www.sos.state.ia.us/elections/votingep/index.html), että Diebold olisi yksi kahdesta virallisesti sallitusta järjestelmästä. Mutta en kyllä ole täysin varma koskeeko tämä myös puolueiden omia caucasus ja primary vaaleja. Odotellaan New Hampshireä ja toivotaan parasta.

ukkonoa kirjoitti...

Joo itsellekkin tulos oli pienoinen pettymys. No mutta kyllä se tästä vielä, nyt ron paul on ainakin virallisesti kaksinumeroinen :D

Lars Osterman kirjoitti...

Vote machine flaws force scramble back to paper

DENVER - With the presidential race in full swing, some U.S. states have found critical flaws in the accuracy and security of their electronic voting machines, forcing officials to scramble to return to the paper ballots they abandoned after the 2000 Florida debacle.

In December alone, top election officials in Ohio and Colorado declared that widely used voting equipment is unfit for elections.

http://www.liveleak.com/view?i=256_1199301957