torstai 10. tammikuuta 2008

George Galloway ja David Frum aiheena Iran, Irak & Israel

Kuuntele ja totea että toisinajattelijakin välillä pääsee studioon. George Galloway on brittiparlamentin jäsen. Vastapuoli David Frum on GWBn edellinen neuvonantaja ja neokonservatiivi ja AIPAC- israellobbyn kasvatti.

2 kommenttia:

JanusFIN kirjoitti...

Hyvä keskustelu syntyy aina ristiriidasta ja sen molempien osapuolten dialogista.

Jokaisen olisi syytä olla varuillaan seuraavan parin kuukauden aikana. Bushin vierailu Lähi-Idässä on uhka maailmanrauhalle, jos sellaista enää pitkään aikaan heidän toimestaan on edes ollutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Israel voi kyllä tehdä lähi-idässä mitä vaan, tämän on historia osoittanut. Itse näin BBCllä dokumentin jossa Israelilaiset uhosivat valmistautuvansa hyökkäämään Iraniin. Iranilla vaan on aika paljon ohjuksia, joilla voi iskeä Israeliin, mutta nämä ovat kyllä aika heikkoja verrattuna Israelin ydinaseisiin. Ydinaseiden käyttö on kyllä punainen vaate maailmalla.

Mikä on sitten USAn rooli Israelin hyökätessä? Luultavasti se liittyy heti sotaan Irania vastaan kun sieltä pari ohjusta Israeliin lentää. Israel voi puolustella hyökkäävänsä ainoastaan sotilaallisia kohteita ja ydinaseiden materiaalin tuotantoon käytettäviä ydinvoimaloita tms laitoksia vastaan. Iran taas luultavasti joutuisi kohdistamaan hyökkäyksen enemmän siviileihin.

Tietysti media on heti Israelin puolella ja Irania syytetään kaikesta mahdollisesta.

Kyllä se Bush vielä jotain metkuja tässä lopuksi keksii.