keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Louisiana

Päivitys: Ron Paul sai kakkospaikan. Katso kommentit alla.

Ilmeisesti Ron Paul saattaa yllättää suuresti Louisianan esivaaleissa. Huhut kertoo että hän olisi saamassa paljon valitsijamiehiä. [electors] Seurataan toki tilannetta.

http://www.huffingtonpost.com/2008/01/22/ron-paul-could-be-louisia_n_82744.html


"The biggest surprise to come out of Louisiana's GOP delegate process thus far involves Ron Paul, the Texas congressman mounting a quasi-libertarian campaign that has been defined by its grassroots organization. Dore says the Paul campaign dropped off a 'whole slate" of delegates about two weeks ago " a surprise showing that wasn't expected."


http://www.infowars.com/articles/us/ron_paul_positive_for_la_caucus_results.htm

"We have heard a rumor that in Natchitoches Ron Paul won 11 of the 15 Delegates and that there were less than 100 people at some sites, some Ron Paul supporters are saying "Dr. Paul must be doing well, since I haven't seen anything about it on the so called news channels".

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu, mutta ei se Paul tule noita vaaleja voittamaan. Neo-conit ja kumppanit tekevät kaiken sen estämiseksi ja jos ne on onnistuneet parit vaalit jo voittaan huijauksella, niin kyllä ne pystyy tekeen saman myös näissä vaaleissa.

Lars Osterman kirjoitti...

No minusta kaikki on edelleen mahdollista. Ihmiset valistuneempia huijauksisista tällä kertaa.
Ja jos kansa kokee etä kansaa huijattaisi niin kansa suuttuu ja silloin...piru on irti.

;-)

pasi kirjoitti...

Turpaanhan sieltä tuli ja millä tavalla! Koko tuo Louisianan vaalitapakin on jo erittäin monimutkainen, mutta koitetaanpa tehdä jotain selkoa.

Eli, tiistain caucusissa valittiin 105 valitsijamiestä osavaltion konventtiin, joka puolestaan aikanaan valitsee 44 valitsijamiestä kansalliseen konventtiin.

Valitsijamiehet voivat periaatteessa äänestää ketä tahansa, mutta tavanmukaisesti he ilmoittavat kannattavansa jotain ehdokasta, eli ehdokkaat jakavat listoja, joissa on heitä kannattavien valitsijamiesten nimet ja pyytävät kannattajiaan äänestämään heitä.

Louisianassa neoconit tekivät nerokkaan peliliikkeen. Ron Paul oli ainoa, jolla oli täydet listat valitsijamiesehdokkaita, muilla oli vajaat listat. Jotkin muut (ainakin McCain, jo luovuttanut Thompson, Huckabee) julkaisivatkin sitten omien listojensa lisäksi yhteisen listan otsikolla Pro-Life/Pro-Family, jolla oli eniten McCainin valitsijamiehiä, mutta varsinaisista presidenttiehdokkaista ei sanaakaan. Sen sijaan siinä oli Ronald ja Nancy Reaganin kuva ja teksti "Win one for the Gipper!"

Pro-Life -lista sai eniten valitsijamiehiä läpi. Koska heistä suurin osa oli McCainin listoilla myös, McCain voitti Louisianan ja Ron Paul tuli toiseksi.

Nerokasta mutta häpeällistä myös.

Lars Osterman kirjoitti...

Monimutkaista todellakin ...mutta kakkospaikka ei ole huono sekään.
Lisäksi epäilen että myös McCain´in kampanjan talous menee pian kuralle.

Hänen kantansa sotaan on sen verran selkeä että tukijoita ei tule riittämään.