keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Israel jakaa pisteet presidenttiehdokkaille

Olin sentään kuvitellut että Ron Paul edes olisi mukana listalla - mutta ei. RP lienee heikäläisten mielestä lähinnä miinusmerkkinen. No oli miten oli tietysti sotakiihkoilijat ja AIPAC-lobbyn vakiovieraat saavat eniten pisteitä. Listan julkaisi Haaretz-päivälehti.
Lista alkaa näin:

Ghouliani, Clinton, Bloomberg, McCain, Richardson, Thompson, Romney, Huckabee, Edwards,....ja liuta muita osa lähes tai täysin tuntemattomia - ja kuten jo totesin Ron Paul´ista ei näy jälkekäään.
Tässä lista.

4 kommenttia:

pasi kirjoitti...

RP on varmaan arvosteluasteikon alapuolella, kun on luvannut mm. lakkauttaa Israelille annettavan aseellisen ja taloudellisen tuen. :)

Lars Osterman kirjoitti...

Näin minäkin ajattelen. Mutta RP mm totesi jossain haastattelussa että oikeasti ajaa Israelin etua koska yhdenkään valtion ei ole hyvä olla toisen isomman kanssa riippuvuussuhteessa. Suvereniteetti kärsii. Ja muutenkin monet israelilaisetkin ovat RP:n kannattajia.
Australialainen tiukan linjan sionismikriitikko Andrew Winkler näkee taas asian niin että RP itse asiassa on sekä pankkivallan että israelilaisten paras vaihtoehto. Harvat hänen sivunsa lukijat ymmärtävät näitä näkemyksiä muina kuin teorioina. www.ziopedia.org/

pasi kirjoitti...

Niin, parempihan se Israelillekin olisi, mutta harvoinpa valtiovalta osaa sitä niin nähdä. Sama periaate on pätevä myös laajemminkin, ei ole yhdenkään ihmisenkään etu olla isompaan (esim. valtioon) riippuvuussuhteessa. Suvereniteetin lisäksi kärsii myös paitsi kyky myös halu pärjätä itse. Esimerkiksi Euroopan, E-Korean ja Japanin itsepuolustuskyvyt ovat kyseenalaisia ilman amerikkalaisten panosta. Samalla tavoin vuosikaudet kortistossa elänyt kaveri syrjäytyy työmarkkinoilta ja elämästä, eikä enää edes kivuttomasti pärjäisi ilman yhteiskunnan tukea.

Lars Osterman kirjoitti...

Nykyisellään kaikkien valtioiden kimpussa oleva ainoa varsinainen loinen on pankkijärjestelmä.

Katso juttua Kanadasta blogistani.
Ne kolme videopätkää ovat "must see" tason tietoiskuja.