maanantai 28. tammikuuta 2008

Ron Paul: USA on rahaton

Presidenttiehdokas Ron Paul moittii näin Bush hallinnon talouden piristyspakettia jonka mukaan kaikille kuluttajille annetaan ylimääräinen veronpalautus:
-" Ja mistä rahat otetaan ? Meillä ei ole mitään rahaa täällä Washingtonissa ainakaan."

-"Olemme kuluttaneet kaikki mitä oli. Joten, joko lainaamme sitä Kiinasta tai painamme lisää setelipainossa - kumpikin johtaa inflaatioon. Siispä olen tätä vastaan."

Republican presidential hopeful Ron Paul has criticized a US economic stimulus package based on tax-refunds, calling for 'fiscal caution'.

When asked where the money for the tax refunds - the basis of the Bush administration's stimulus package - was coming from, he told Fox News,
"Where is the money coming from? We don't have any money over here in Washington."

"We have consumed everything we have gotten. So, we either have to borrow it from China or we print the money, which is inflationary. So, I'm opposed to that," he added.
Oma kommenttini tähän on se että lainaaminen Kiinasta velkaa (valtion obligaatioita) vastaan on inflatoorista. Mutta rahan painaminen ei ole sitä ihan joka tapauksessa. Se ei ole inflatoorista esim jos se on korotonta valtion rahaa edellyttäen että tämä uusi raha käytetään esim. maan infrastruktuurin parantamiseen. Uusi silta tai maantie muodostaa vastaavasti uutta vaurautta taseen vastaavaa-puolelle joten balanssi säilyy taseessa eikä inflaation edellytykset täyty. Jos se taas käytetään "vain" kuluttamiseen tai aseisiin ja ammuksiin jotka tuhoutuu se on sitä mitä suurimmassa määrin.

Ei kommentteja: