perjantai 25. tammikuuta 2008

Sananen vielä Louisianasta ja kakkospaikasta

Kertaan vielä miksi USA:n esivaalien tulisi kiinnostaa jokaista suomalaistakin. Esivaaleissahan ratkaistaan ketkä kaksi pääpuolue-ehdokasta asetetaan vastakkain lopullisessa kilvassa joka käydään marraskuussa 2008.
Maailma oli hyvin erilainen [lue parempi] vielä vuonna 2000 kun Bush pääsi valtaan. Vajaassa kahdeksassa vuodessa Bush-hallinto on tuhlannut yli 5.000 miljardia velkadollaria, aiheuttanut öljynhinnan jyrkkää nousua 2o dollarista liki 100 dollariin, yhdessä Federal Reserven kanssa romahduttanut dollarin arvoa n. 40% , ryhtynyt sotaan ja aiheuttanut suunnatonta tuhoa ja joukkokuolemaa maailmassa. [tosin Bill Clinton´in hiljainen sota kauppasaartoineen tapatti enemmän ihmisiä esim Irakissa kuin Bushin aseellinen sota] Sota terrorismia vastaan on kuitenkin suuri kupla jonka avulla Bush-hallinto ja taustatukijat toteuttavat valtapolitiikkaansa koko maailman väestön kustannuksella. Lisäksi Yhdysvaltoja sekä muuta maailmaa uhkaa pahin talouskriisi sitten 1929 - ja tästä Valkoinen Talo kantaa pääavastuun.

Nyt näkyy kuitenkin valoa pimeydessä: Presidenttiehdokas Ron Paul on tuonut uutta toivoa tilanteeseen kampanjallaan joka korostaa rauhaa ja vapautta. Tällä tarkoitan uutta toivoa koko maailmalle koska Bushismi näkyy kaikkialla kohonneissa elinkustannuksissa ja tiukennetussa viranomaisvalvonnassa. Jos Paul pääsisi valtaan rohkenen väittää että kansalaisten tilanne Suomessakin kohentuisi. Lisäksi Suomessa, kuin muullakin Euroopassa saatettaisiin ottaa mallia
"ronpaulismista". Toisaalta ronpaulismi radikaaleine ajatuksineen ja talouspoliittisine ohjelmineen on nyt nostettu pöydälle ja tulee pysymään julkisuudessa riippumatta siitä miten vaaleissa lopulta käy. ["radikalismista" huomautan että parantumattomien valehtelijoiden piirissä totuudenpuhujakin koetaan "radikaalina"]

Joka tarkemmin seuraa USA:n esivaaleja ja niiden kehitystä huomaa että valtavirtalehdistö jälleen vaikenee Ron Paul´in menestyksestä. Tällä kertaa ollaan joukolla hiljaa RP:n saamasta kakkospaikasta Louisianassa.
Suomessakaan ei tästä ole näkynyt mitään mainintaa. Tämän päivän lehti - Hbl - kirjoittaa lähinnä Floridan tulevista esivaaleista ja siitä että "pääehdokas" Rudy Giuliani satsaa niihin. Samalla lehti toteaa että Giuliani on jäänyt Romneyn ja Huckabeen perään.

Mutta - Louisiansta piti oikeasti kirjoittaa joten sana siitä vielä. Erityisen hieno juttu oli
Louisianan republikaanisen puolueen puheenjohtajan kommentit Ron Paul´in kannattajista joita hän kokee mallikelpoisiksi ja aidon innostuneiksi. Ote hänen puheestaan ,joka löytyy Alex Jones ´in Infowars-sivulla:

"I applaud the supporters of Congressman Paul for their enthusiasm and superior organizational ability," Chairman Roger F. Villere, Jr. said. "Our Party needs the infusion of new activists who have both political skill and a passion for protecting the freedoms guaranteed to us by the Constitution," he said. "I left the caucus with a renewed commitment to promote our core Republican principles of limited government and individual freedom, thanks to the zeal displayed by Congressman Paul's Louisiana supporters," Villere said.

4 kommenttia:

Kee kirjoitti...

Toivottavasti RP voittaa lähiaikoina. Sitten odotan suurella mielenkiinnolla miten media reagoi

Lars Osterman kirjoitti...

Voittihan se Keke Rosbergin aikanaa F1-mestaruuden voittamatta kovinkaan monta F1-kisaa. Riittävän monta kakkospaikkaa tuo myös pisteitä - vaikkei media niistä kirjoita.

Vakavalla ilmeellä voi sitten todeta että julkisuudessa jo todetun vaalivilpin myötä RP:n esivaalivoitit voitaneen estää. Googlaa Diebold jos et vielä ole tästä tietoinen.

Toisaalta republikaanisen puolueen monet muut ehdokkaat ovat kohta p.a. joten se lisää RP:n mahdollisuuksia ellei voittoon niin ainakin kakkos- ja kolmospaikkaan.

Kee kirjoitti...

Olen lukenut Dieboldeista ja muista sähköisistä äänestysjärjestelmistä.

Tällä hetkellä vastustan kaikkia sähköisiä äänestysvaihtoehtoja.


Suomen nykyinen järjestelmä on mielestäni todella hyvä, siinä on ihan pirun vaikea manipuloida äänestystulosta.

Lars Osterman kirjoitti...

Suomessa saattaa ääntenlasku ja äänesytskäytäntö olla luotettavalla pohjalla. Tästä riippumatta eri komiteoissa tälläkin hetkellä mietitään miten uutta teknologiaa vois soveltaa tännekin. Ainakin kehitteillä olevan sähköinen henkilökortti mahdollistaisi äänestämisen verkon kautta. Äänten ynnääminen tulisi näin ollen tietokoneen tehtäväksi.

On myös melko varmaa että diebold-tyyppisiä koneita yritetään kaupata kaikkialle maailmaan - myös Suomeen.