perjantai 29. tammikuuta 2010

Farage sanoo suorat sanat

Tämä on vanha video, marraskuulta 2009. Näissä Faragen mielipiteissä on silti kyllä paljon totta...ja koska näistä asioista on vaiettu meillä Suomessa - katson aiheelliseksi postata tämän tänne suomalaisten katsottavaksi. Van Rompuyn ja Ashtonin nimitys- ja valintaprosessi ei taida oikein kestää päivänvaloa - ainakin 480 miljoonan eurooppalaisen kannalta. Demokratiasta ei ole tietoakaan.


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun videon katsoi niin on pakko sanoa, että paha on tuo 'byrokraatin tauti'.
Kyllä kaiken takaa paistaa pakkovalta ja halu kontrolloida.
Joutuu kysymään miten voisimme päästä suorempaan demokratiaan?

Anonyymi kirjoitti...

Re: Olisiko se mahdollista mm. suorien kansanäänestysten kautta? Jokainen saisi päätäntävaltaa tällä tavoin siihen, miten omia asioita hoidetaan tässä yhteiskunnassa. Jos malli toimii Sveitsissä, miksei täälläkin?

Lars Osterman kirjoitti...

Ei ihmiset vaan jaksa eivätkä ehdi paneutua asioihin. Sveitsissa äänestetään vain joissakin asioissa.

Kyllä kansanedustajiin pitää voida luottaa. Ja niihin voi luottaa kunhan päästään eroon pankki- ja rahoitusalan "tyhjästä luodon rahan" mahdollistamasta korruptiosta.

Kannattaa katsoa uusin Bill Still Report SR 11 YouTube:sta

Government isn't perfect, but it's all we've got to ensure freedom. The moneychangers have figured out how to buy Congress, so guess what; Congress is no longer responsive to the voters. But that doesn't mean government is bad. We can take back the control of our government by taking back the money power.

Anonyymi kirjoitti...

En jaksa usko, että kansanedustajiin voisi luottaa koskaan koska he ajavat aina omia etujaan. Vaikka rahan valta katkaistaan niin jää tuo oma vallanhalu ja sen teettämät kuviot.
Vain jos edustaja saadaan suoraan äänestäjän kontrolliin niin että hän joutuu jättämään postinsa jopa kesken kauden jos toimii vastoi äänestäjille antamia lupauksiaan homma voisi toimia.
Laitan tähän linkin, joka kertoo juuri kuolleen upean amerikanjuutalaisen Howard Zinnin näkemyksen 'terrorismin vastaisesta sodasta'. Se on suurin tämän päivän valhe, sanoo Zinn joka siis ei ole zionisti.

Juutalaisissa on upeita miehiä mutta Zionistit pilaavat juutalaisten maineen kansana.
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17272

Minusta tämä on niin tärkeä asia, että kaikkien pitäisi lukea tuon miehen ajatuksia.
Kuinkahan tuon viestin saisi Hesariin ?

Lars Osterman kirjoitti...

Tuo on vähän samaa kuin uusliberalistien tuputtama käsitys "tyhmästä aina korruptiovalmiista kansanedustajasta" - jonka mukaan todellinen valta kuuluu olla, ei demokraattisessa valvonnassa olevalla valtionhallinnolla, vaan "kaikkia muita fiksummilla plutokratialla" - eli pankkiireilla kuten David Rockefeller, David de Rothschild jne. Voidaan tietysti kysyä miten tuo rikkaus on haalittu - ja tähän kaikki sitten kaatuukin.

Lisäksi jos itse rehellisenä kansanedustajehdokkaana lupaat ajaa 10 eri kysymystä parhaasi mukaan - ja tulet valituksi - kuinka monta näistä saat todellakin toteutettua? Et kovin montaa - koska nykyinen järjestelemä vaatii lehmänkauppoja ja muuta puoluekuriäänestykäyttäytymistä jotta edes osa lupauksista saataisiin läpi.

Ja - entä jos jotkut toiset ovat luvanneet päinvastaista sinun lupauksiisi nähden ?

Kuka on se joka katsoo ja määrää jonkun pihalle "koska ei ole tehnyt mitä lupasi"?

Filosofi Platon ehdotti että silloisia kaupunkivaltioita johtaisi vain 50+ ikäiset filosofit. Filosofit määrätään tähän loppuelämäkseen.
Nämä eivät olisi korruptoitavissa koska eivät joudu taistelemaan mistään äänistä.

Intiaaneilla oli "vanhojen neuvosto"...

Anonyymi kirjoitti...

Re: Entäpä, jos tuo "vanhojen neuvosto" koostuisikin yhteiskunnan intellektuellista akateemisesta ja ei-akateemisesta älymystöstä? Niistä, joita hallitus (Stubb etunenässä)kertoo tarkoin kuuntelevansa, piittaamatta kuitenkaan tuon taivaallista heidän viisaista neuvoistaan, jotka hyödyttäisivät myös koko yhteiskuntaa. Eli näinollen kansanedustajia ei varsinaisesti sitten ehkä tarvittaisikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Totta on, että tuo kysymys vallasta on vaikea.
Intiaaneilla oli homma hanskassa koska he eivät olleet vielä turmeltuneita henkisesti kuten aikamme ihminen on.
Aina kun mennään elitismiin niin siinä on vaaransa ja valta karkaa kansan käsistä.
Ideaalinen malli on tietysti valistunut yksinvaltius ja tuon valistuneisuuden pitäisi olla sitä, että hän toimii viisaasti kokonaisuuden edun mukaan.
Eikä ole takuita etteikö hän voisi alkaa viihtyä liian hyvin vallassa ja valta sokaisisi hänet lopulta.
Onhan meillä esim. rajan takana mies, joka ajaa kansansa parasta ja yrittää pitää maansa luonnonvaroista huolta ja estää 'hodojen' kaappaukset mutta toisaalta kansan mahdollisuus kontrolloida asioita puuttuu.
Ehkä se on kuitenkin parempi kuin riistokapitalismi.
Joskus olen ajatellut, että pitäisi luoda koko kansan toimesta ohjelma, jota sitten vain virkamieshallitus toteuttaa ja jota määrävälein tarkistetaan kansan ääntä kuullen ja mikäli sitä ohjelmaa ei toteuteta oikeamielisesti ilman kenenkään etuilua niin uudet miehet ja naiset remmiin.
Siis kaikenlainen lehmänkauppa jäisi kun olisi selkeä paperi tai ohjelma jonka mukaan mennään, kuten nuotit soittajalla.

Lars Osterman kirjoitti...

Bloomberg: Maybe A Secret Banking Cabal Does Run The World After All

In another measure of how what the establishment labels “conspiracy theory” is quickly becoming mainstream, Bloomberg News carries a story today acknowledging that those derided as “crazy” for warning that the world is run by a secret banking cabal have largely been proven right in light of the AIG cover-up.

“The idea of secret banking cabals that control the country and global economy are a given among conspiracy theorists who stockpile ammo, bottled water and peanut butter. After this week’s congressional hearing into the bailout of American International Group Inc., you have to wonder if those folks are crazy after all,” writes Bloomberg’s David Reilly today.


“Those people who have been yelling ‘oh the UN’s gonna take over, global government’, they’ve been crazy but now – they’re right!,” stated Morris on Sean Hannity’s show.

video

Lars Osterman kirjoitti...

pitäisi luoda koko kansan toimesta ohjelma...

Kansa on kuitenkin hyvin heterogeeninen kuten tiedät, ja arvomaailma on jakautunut laidasta laitaan. Löytyy viherfasistia, löytyy veikkohursteja, nallewahlrooseja ja kaljaa litkiviä sohvaperunoita jotka eivät mistään välitä.

Löytyy kiihkomielisiä aitosuomalasia, löytyy vähemmistöjä, löytyy maahanmuuttajia jne.

Uskotko todellakin että suomalaiset - tai sanotaanko tässä maassa asustelevat, todellakin voisi saada sopimaan jostain kokonaisohjelmasta ?

Anonyymi kirjoitti...

Re: Minä en ainakaan usko. Uskoni ihmisiin on mennyt, mutta yksilöihin ei. Ihmiseen yksilönä uskon. Tuntuu, ettei ihmiskunta ole muutenkaan paljoa oppinut näiden viimeisten 2000 vuoden aikana. Mitä uskovaisiin on uskomista, niin Jeesus kuoli ristillä ihan turhaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Itse olisin kyllä taipuvainen uskomaan että "asiat saadaan kuntoon" rehellisten, valistuneiden kansanedustajien voimin. Voi olla tietysti olla että olen tässä asiassa sinisilmäinen. Pakko kuitenkin olla - muutenhan olisin luovuttaja. Enkä ole luovuttajia.

Uskon että jokaisessa ihmisessä on sen verran hyvää - osaltaa uinumassa ruususenunta, kulutusyhteiskunnan hypnotisoimana.

Kansalaispalkka ja valtiollistettu rahajärjestelmä mahdollistaa paljon hyvää - sellaista mistä tänään edes tuskin voi unelmoida.

Michael Rowbotham totesi osuvasti kirjassaan "The Grip of Death" (Velkaantumisen kalmanote)
..että rahauudistus on kaikkein tärkein uudistus joka avaa oven kaikkeen muuhun.

Kirjoitin tästä blogilla.

http://talousdemokratia.blogspot.com/2008/11/rowbotham-finanssiuudistus-on-kaikkein.html

Financial reform is more important than all these other problems for the simple reason that the current financial system is responsible, both directly and indirectly for causing, or at least exacerbating them.

(Finanssiuudistus on tärkeämpi kuin kaikki edellä mainitut onglemat siitä yksinkertaisesta syystä että nykyinen finanssijärjestelmä on vastuussa, sekä suoraan että välillisesti siitä että mainitut ongelmat ovat olemassa, tai ainakin niiden kiihdyttämisestä.)

As a result, however fast people try to tackle these various issues separately, the dominating economic background of an exploitative system of wage-dependency ensures that the situation deteriorates faster than the reforms can cope.
The Grip of Death, pp. 324-325.

(Tästä syystä, vaikka ihmiset kuinka ripeästi yrittäisivät korjata mainittuja epäkohtia yksitellen, vallitseva taloudellinen tausta missä velkaperusteinen riistojärjestelmä yhdistettynä ihmisten palkkariippuvuuteen johtaa siihen että tilanne pahenee nopeammin kuin korjaustoimenpiteet vaikuttavat.)

Anonyymi kirjoitti...

Re: Eli voisiko se olla kaikessa yksinkertaisuudessaan näin, että niin kauan, kun yhteiskunnan valta- ja rahaeliitti riistää ihmisiä, eivät ihmisetkään lopulta välitä sen ihmeellisemmin, mitä heidän ympärillään maailmanlaajuisesti ja yhteiskuntatasolla tapahtuu? Ihmiset eivät välitä ja ovat osittain apaattisia omienkin oikeuksiensa suhteen, koska myöskään heistä ei yhteiskunta sen ihmeemmin välitä, paitsi silloin, kun ovat "tuottavia ja tehokkaita" työntekijöitä ja auttavat rikastumaan tiettyjä tahoja entisestään.

Lars Osterman kirjoitti...

Tuottavuus ja tehokkuus ovat arvostettuja tavoitteita yksinomaan ja vain siksi että velkaperusteinen rahajärjestelmä pakottaa yhteiskunnat taistelemaan rahasta - ja samalla toisiaan vastaan.

Mikäli rahajärjestelmä saadaa kuntoon..loppuu myös kainelainen turha riehuminen "talouskasvun" vuoksi.

Talouskasvun oppi tuhoaa ja pilaa luontoa sekä on muutenkin kestämätön taloudellinen tavoite rajallisten resurssien maailmassa.

Ainoa resurssi joka EI ole rajaton on pankkiluotto - sitä kun voi kirjata tileille rajattomasti - ja usein lyhytaikasen voiton tavoittelemiseksi. Tulevista polvista tai naapurimaan asukkaista viis.

Anonyymi kirjoitti...

Re:LO
--pitäisi luoda koko kansan toimesta ohjelma...

tarkoitan tässä enemmän isoja suuntaviivoja ja moraalista puolta, että esim. on tietyt säännöt, joita ei rikota tai jos rikotaan, niin tulee sakot kuten liikenteessäkin.
Liikenne on saatu kuriin. Miksei yhteiskuntaakin saada. Mutta vain siten, että on tätä käsikirjoitus, joka velvoittaa noudattamaan tiettyja sääntöjä, jotka huom !!!! on laadittu yhdessä.
Sellaisiin sääntöihin myös kansan enemmistö sitoutuu.
Esim. voidaan päättää, siis kansa voi päättää, että firmat eivät voi sotkeutua politiikkaan tai ne eivät voi toimia irrallaan välittämättä toimiensa seurauksista.
Edelleen voidaan sopia, että yhteiskunta pidetään pystyssä eikä sitä myydä yrityksille ym. Näitä isoja periaatteita on paljon ja niihin kansan ääntä tarvitaan.
Sitä tarkoitin.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka keskustelu alkuperäisestä aiheesta "Rompuy/Ashton-valinnasta" on jo vähän rönsyillyt ja vanhentunut niin silti haluan lisätä saksankielintaitoisille vielä tämän linkin: "Herman Van kuka? ...Ah, Van Bilderberger".
http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2009/11/herman-van-wer-ach-so-van-bilderberg.html

Se siitä demokratiasta...

Mistä demokratiasta voi nykymaailmassa ylipäänsä puhua kun 1% maailman väestöstä omistaa 40% maailman varoista? Miten voi edes kuvitella että se 1% ikinä antaa muiden "mitään omistamattomien" päättää maailman menosta...

Anonyymi kirjoitti...

Re: Näennäisdemokratiahan meillä on vallinnut jo ikuisuuden, useimmat vain omissa harhaluuloissaan kuvittelevat, että olemme eläneet demokraattisen yhteiskunnan keskellä.

Nykypäivänä yhteiskunnalla on hallinnassa sekä tekniset, että aineelliset resurssit, jotta saamme tyydytettyä niiden avulla omat tarpeemme. Niistä huolimatta kulttuuriset ja moraaliset voimavarat ovat yksinkertaisesti jääneet lapsen kenkiin ja ne eivät ole kehittyneet tavalla, jolloin voisimme käyttää valtaamme ja vaurauttamme siten kuin kuuluukin, humaanilla tavalla.

Kuten Chomsky sanoo:" Klassisen liberalismin ihanteet ovat mahdollisesti saavutettavissa libertaarisen sosialismin ilmaisemassa ja kehittämässä muodossa. Mutta, jos ne ovat saavutettavissa, niin ainoastaan laajoihin väestökerroksiin juurtuneen, sekä valtiollisten että yksityisten sortavien ja autoritaaristen instituutioiden eliminoimiseen sitoutuneen yleisen vallankumouksellisen kansanliikkeen tekemänä."

Tämänkaltaisen liikkeen luomisen voinen sanoa olevan erittäin suuri haaste - ei kuitenkaan mahdoton haaste. Talousdemokratia antaa nyt meille jokaiselle mahdollisuuden ulospääsytiehen ja omanlaisensa pakotienkin ulos tästä tämänhetkisestä, yhteiskunnassamme ja kulttuurissamme vallitsevasta barbarismista ... tämä mahdollisuus pitää vain kohdata ja siihen on myös vastattava, jotta saamme myös aikaan jotain ratkaisevaa, joka hyödyttää koko yhteisöä, ei vain harvoja ja valittuja.

Anonyymi kirjoitti...

”On siis kuviteltavissa järjestelmä, joka koostuu työläisneuvostoista, kuluttajien neuvostoista, kommuunin kokouksista, alueellisista federaatioista ja niin edelleen, jolloin edustus on suoraa ja peruutettavissa siinä merkityksessä, että valitut edustajat ovat suoraan vasstuussa sille tarkasti määritellylle ja yhteenliittyneelle yhteiskunnalliselle ryhmälle, jonka puolesta he jossakin ylemmän tason organisaatiossa puhuvat ja että he palaavat takaisin tuohon ryhmään – tämä on aivan ilmeisesti jotain hyvin erilaista kuin oma edustuksellinen demokratiamme”. (Noam Chomsky, Tulevaisuuden valtio)