keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Ruotsalainen aloite: Godmorgon

Uusi aloite jolla kansalaisia yritetään herätellä läntisessä naapurimaassamme.
Online lehti Godmorgon (suom. huomenta)on vihdoin saatu julkaistua. Kirjoittajat pyrkivät olemaan täysin anonyymejä. Ensimmäisessä numerossa 16 värisivua. Aiheet aika lailla samat kuin mitä tällä blogilla on kirjoitettu.

On sanomattakin selvä että tulee mieleen että miksei Suomi ehtinyt ensin....

Lehden jakelustrategia on toistaiseksi sen levittäminen sähköpostilla pdf-muotoisena ja että se toivon mukaan tulostetaan mahdollisimman usein työpaikoilla ja laitetaan kahvihuoneisiin ja julkisiin tiloihin.

Tekijöiden mukaan se levitetään pian ehkä myös painettuna ilmaisjakelulehtenä. Huomaa pienotsikko alaoikealla: "Har du lånat luft?" Suomeksi - Oletko lainannut pelkkää ilmaa? Otsikko viittaa pankkien toimintaan ja siihen että valtaosa saamistamme luotoista kirjataan pelkkinä kirjanpitovienteinä ja numeroina tileillemme. Mitään todellista rahaa pankki siis ei lainaa. Toki luotto on nostettavissa seteleinä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että jokainen laina on lisäystä rahamäärään ja näin ollen raha on luotu tyhjästä - "out of thin air" tai ruotsalaisittain - "lånen är tagna ur luften". Toivottavasti lehti saavuttaa sen mihin pyrkii - eli herättää kansalaiskeskustelua yhteiskuntamme vaietuista epäkohdista. Mitä pankkitoimintaan tulee niin epäkohta on ilman muuta mega- ellei gigaluokan epäkohta.
Luin itse lehden vasta eilen. Sivulla 8 on talousdemokratian kannalta mielenkiintoisimmat asiat.
Otsikot suomeksi: 1. Pankkijärjestelmä - maailmanlaajuinen kupla. (voisi pikemminkin olla maailmanlaajuinen ponzihuijaus - koska pankkijärjestelmän korkomekanismin myötä se vaatii koko ajan lisää lainoja ja talletuksia - ja käytännössä myös pakollista talouskasvua jottei romahtaisi. 2. Dollari pian matkalla romahdukseen.
3. Lyhyt läpikäynti muutamista asioista littyen pankkijärjestelmään joista sinun olisi pitänyt tietää mutta joista et tiennyt kysyä.

6 kommenttia:

pale rider kirjoitti...

Aina on ruottalaiset edellä, vaan enpä siitä ala kadehtimaan, viisaudesta ja valveutuneisuuden asteesta kertoo se.

Valitettavasti jäi ruotsi lukiossa hieman kapinan alle, englantia kykenisi ymmärtämään helposti. Mutta hyvä että tällaista tehdään.
Omapa on häpeäni kun en ruotsia hallitse.

Talouden pimeydestä, älyvapaasta kulutuksesta, omalaatuisesta, alati kasvavaksi vaadittavasta "elintasosta", mediamanipuloinnista ja medikalisaatiosta riittäisi kyllä asiaa suomeksikin. Loppuun aina pieni pläjäys "salatouhuista". Pilapiirroksia mukaan myös.Ja ikiahneen mielenmaisemia valottavia pikkujuttuja tyyliin; -goldman sachtsin pomo sanoo olevansa jumalan asialla-.Mutta ei mitään tabloidityyppistä ultrauskomatonta. Sellaiselle olisi lukijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan et joku jaksais ton kääntää enkuks tai suomeks. Paras tietenki olis ku joku alkais Suomessa tekee vastaavaa lehteä.

Anonyymi kirjoitti...

Valtion kuuluisi rahaa lainatessaan suosia "luomua". Samalla tavalla, kuin jotkin firmat mainostaa käyttävänsä tuulivoimaa, pitäisi valtion suosia rahaa lainatessaan sellaisia tahoja/pankkeja jotka lainaavat rahaa, mikä niillä oikeasti on. Tiedä sitten onko sellaisia pankkeja tai rahastoja missään.

Anonyymi kirjoitti...

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=3665350
kauppalehden linkki on mielenkiintoinen liittyen tuohon 'pale rider'in lauseeseen: goldman-sachsin pomo sanoo olevansa jumalan asialla.
Niinhän ne sionistit sanovat ja henkkeet sen mukaisia.
Katsos kun ollaan ihan jumalia itse.

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin ihmetellyt josku miksi nykyisen rahajärjestelmän valtiaat ovat kaikki juutalaisia ?

Mistä se johtuu ?

Lars Osterman kirjoitti...

Anonyymi,

Ei se ihan noin mene...enkä aio jatkossa sallia yleistävää panettelua. Tiedämme kaikki miksi.

Tarina menee jokseenkin näin: Aikanaanhan Vatikaani kielsi "kristityiltä" koronkiskonnan ja kaiken lainaamisen korkoa vastaan.
Muhammed vuorostaan oli aikanaa 600-luvun lopulla jo kieltänyt sen muslimeiltä.

Vanha Testamentti taas kehottaa heprealaisia vaatimaan korkoa oman kuppikuntansa ulkopuolisilta.

Kuninkaat halusivat lainata kultaa sotiensa rahoittamiseksi ja ainoa joka heitä rahoitti oli juuri nämä Kulta-Ruubenit (lue Topeliuksen kirjaa Tähtien Turvatit) Kuninkaat ja keisarit halusivat sotarahoitusta ja pikkuhiljaa näiden vaikutuksesta koronkiskonta laillistettiin jottei kuninkaat itse olisi syntisiä.

On totta että Rothschildit ovat ashkenazeja eli Koestlerin mukaan tataareja ja käännynnnäisiä juutalaisuskontoon - muttei todellakaan voi sanoa että kaikki pankkiirit edustaisivat samaa etnistä kulttuuriryhmää.