perjantai 15. tammikuuta 2010

Keiser report pääaiheena Islanti

Islantilainen viikinkitär Birgitta Jonsdottir joka johtaa kansanliikettä pankkeja vastaan, perustelee tässä miten pankkiirit huijasivat islantilaisia.Every week Max Keiser looks at all the scandal behind the financial news headlines. This week Max Keiser and co-host, Stacy Herbert, talk about Geithner’s AIG shenanigans, Goldman’s 259% bonuses and the teamsters defeat of Goldman Sachs. Keiser also speaks to Birgitta Jonsdottir, leader of The Movement in the Icelandic Parliament, who is taking on the international bankers.


Päivitys: 28.2 2010 Keiser haastateltavana

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi näin paljon näitä Youtube-linkkejä? Miksi kaikki materiaali on aina johonkin videoon taltioituna? Vai onko? Kai sitä tekstiäkin löytyisi?

Ihan hemmetin tehoton formaatti välittää juttuja kun pitäisi melkein aina olla kiinteän kaapelin ääressä, että saisi edes jonkun käsityksen siitä, että mitä artikkeli mahtaa koskea, puhumattakaan että käytännön syistä surffaillessa ei aina vaan voi ääniä pistää kovin kovalle.

Lars Osterman kirjoitti...

Hmm...no ongelmansa kullakin. Tuo 23 minuutin aineisto ei todellakaan löydy mistään kirjoitettuna. Mutta ei siihen ole pakko tutustua ellei halua tai pääse.

Minua häiritsee suunnattomasti taas se ettei MTV, YLE eikä HS tai muutkaan päälehdet näy olevan Islannin kansan puolella , vaan ollaan pankkien asiamiehiä leimaamassa niitä harvoja ihmisiä koko läntisessä maailmassa jotka tekevät sen minkä kaikki muut joutaisi tekemään - eli kieltäytyä maksamasta moraalittomat kestämättömät tyhjästä luodun luoton "velat" korkoineen.

Islanti näyttäköön meille muille tomppeleille mallia!

Anonyymi kirjoitti...

No kunhan nyt purkauduin juuri tähän artikkeliin liittyen. Tuntuisi vaan siltä, että vaihtoehtoisessa talousteoriassa tai uutislähteissä se avaus on aina youtube ja kysymykseen vastauksena tulee toinen youtube. Kun ei ole luureja nyt saatavilla ja eräät vetävät sikeitä, jää surffailu aina siihen linkkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Eka Anonyymille. "Sateen sattuessa urheillaan sateessa". "Kaapelin katketessa lähetti vie viestin".

Ilman tätä nettiä jouduttaisiin tyytymään Sailaksen ja Kataisen TV-versioon. Ei internet itsestäänselvyys ole.

Hilda K. kirjoitti...

Hiljattain eräs Anonyymeista kysyi, mitä on pankkien harjoittama terrorismi. Tässä lisävalaistusta.
Max Keiser, nauhan kohdassa n. 6:16 - 7:30, käyttää hauskasti ilmauksia "suicide bankers" ja "financial terrorists" Goldman Sachsin sisäpiiriläisistä, jotka toimivat hänen nähdäkseen samalla logiikalla kuin itsemurhapommittajat ja terroristit sanan tavanomaisessa merkityksessä.
Kyse on uutisesta, jossa GS:n osakkeenomistajat syyttävät GS:n sisäpiiriläisiä siitä, että ovat jakaneet itselleen bonuksina huomattavasti enemmän kuin mitä osakkeenomistajat ovat saaneet. Sisäpiiriläiset ovat rohmunneet bonuksina itselleen 250-kertaisesti GS:n viime vuoden tuottoja vastaavan summan. Vapaa suomennos:
"Eihän kapitalismissa näin toimita! Että vain yrityksen pieni sisäpiiri nettoaa ja jättää osakkeenomistajat nuolemaan näppejään. Tämä ei ole kapitalismia vaan jotain muuta", Kaiser sanoo.
Hyvä, Max!

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on informaatiosulku. Maailman tapahtumista EI uutisoida kovia faktoja tai asioiden takana olevia syitä VAAN yhteisesti isojen mediatalojen kanssa sovittuja päälinjoja.
Mm. pankkien ylivaltaa ei kyseenalaisteta tai ylipäätään ei tutkita nykyisen talousjärjestelmän heikkouksia = velkavetoista inflaatiotaloutta.

Mutta yleisesti ottaen medioissa Suomessa mennään Bildenbergin luomien määritelmien puitteissa, nykyisiä järjestelmiä EI SAA KYSEENALAISTAA. Ja Sanoma News Aatos Erkon johdolla toimii juuri näin, samoin kuin Yle demarivaltaisen politrukkina.

Hyvä linkki USA:n talouden todelliseen tilaan

http://www.shadowstats.com/

Tuolla on Jenkkien talouden tila niin kuin se todella on , ei niin kuin hallitus sen esittää. Eli muuttujat ovat samat kuin 90-luvun alussa.

kati kirjoitti...

Eiks tuo REUTERS määräile melko paljon Suomen mediaa?? Jostakin vaan lueskelin, en kylläkään muista mistä.
LEAP ennusteli rahajärjestelmien romahtamista kesäkuulle, mutta pieleen meni. Veikkaan hallittua rahajärjestelmien alasajoa, johon kuuluu myös poikkeustilalain käyttöönotto. Tuo Haiti juttu varmaan järjestetty homma(HAARP?).
Jokos Amerikaanossa alkaa tapahtua (Martian Law?), käytetäänkö nyt "harhautustaktiikkaa" taas mediassa.
http://www.leap2020.eu/English_r25.html

Anonyymi kirjoitti...

Miten talousdemokratian puitteissa haetaan esim. asunto-, auto tai muuta lainaa? Korotontako? Miten menetellään jos ei pysty maksamaan takaisin?

Lars Osterman kirjoitti...

Anonyymi,

Kaikki ns "talousdemokratiaan" liittyvä on tällä erää hyvin pitkälti pelkkiä visioita eikä siis millään lailla lopullista. Tästä syystä tuohonkaan ei voi antaa tarkkaa vastaausta. Mutta yritän...

Ensinnäkin kuvittelemassani talousdemokratiassa..

..auntojen hinnat ovat laskeneet sille tasolle millä asuminne kuuluu olla - eli ehkä 50% akke nykyisen hintason (tässä en mene hintojen laskemisen syihin)

..jokainen aikuinen yksilö saa aina vuorenvarmasti perustuloa luokkaa 1000 euroa/kk. Ja tietysti mahdollisista lapsista lisäystä sopivasti. Työtulot olisivat tämän päälle.
Asumalla jokusen vuoden vanhempien luona on siis mahdollista säästää osa tarvittavasti asunnon hankintaan tarvittavasta summasta.

..mahdollinen asuntoluototus on sosiaalinen palvelu joka voisi kuulua julkisen sektorin pankkitoiminnalle ja täten asuntoluoton korot ovat kiinteät ja kohtuulliset - esim 1,5% - 2%.
Sosiaalinen lainotuksen korkotulot muodostavat näin suuren osan julkisen sektorin tuloista eikä verotusta tarvita samoissa määrin kuin tänään. Korko ei olisi ongelma koska julkinen sektori kuluttaisi(laskisi liikkeelle) riittävästi korotonta rahaa yhteiskuntaan jotta se riittää korkoihin ilman että korkoon tarvittava raha pitää repiä naapureiden velkapääomista kuten tänään. Rahaa olisi siis riittävästi kierrossa.
("inflaatiohuutajille" totean: jos rahaa jossain vaiheessa olisi liian paljon liikkeellä niin se on "poistettavissa" siten että julkinen valta supistaa budjettinsa ja pitää tätä liikarahaa oman pankkinsa tileillä eikä laske sitä liikkeelle ennen kuin aika on oikea)

Katsoisin myös että ihanteellisessä talousdemokratiassa ei välttämättä tarvitsisi omistaa asuntonsa.

No - kuten jos totesin nämä ovat visioita ja aika osoittaa miten käy ja miten kortit jaetaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hahaha... Sivustoa mainostettiin pisin kaupunkia ja yliopistoa. Kannatti tosiaan tulla. Tämähän on parempaa huumoria kuin mahamuuttokriitikoiden puolue. Salaliittoja ja muuta jännittävää. Ooh.

Lars Osterman kirjoitti...

Hahaa..sinullekin vaan. Se parhaimmin nauraa joka viimeisenä nauraa. Tervetuloa vaan takaisin kun olet kasvanut 10-15 cm pituutta.

;-)