maanantai 18. tammikuuta 2010

Audit the Fed - Keskuspankki tilintarkastukseen

Kuvassa teksasilainen kongressiedustaja Ron Paul, free market currency, free market banking, austrian economics -, de Mises- ja "sound money" intoilija. Rehellisenä miehenä tunnettu, eläkkeellä oleva lastenläkäri pyrki republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi viime vaaleissa. Lempinimi "Dr No" viittaa siihen että Ron Paul, hyvin usein - ainoana republikaanina - äänestää monia lakiehdotuksia vastaan. Kuva viittaa siihen että Ron Paul on ollut keskuspankin kimpussa pian 30 vuotta, ja on vihdoin saanut keskuspankin avoimuutta koskevan lakialoitteen käsittelyyn.
Lakialoite, H.R. 1207, on saanut paljon tukea edustajainhuoneessa vähintäinkin meneillään olevan pankki- ja talouskriisin johdosta. (Federal Reserve Transparency Act of 2009)

Keskuspankki Federal Reserve System on yksityisomisteinen ja sen päätöksenteon periaatteet näyttävät usein olevan ristiriidassa Yhdysvaltain hallinnon politiikan kanssa. Fedin puheenjohtajaa on pidetty suurempana vallankäyttäjänä kuin itse USA:n presidentti koska pienikin korkomuutos vaikuttaa kansalaisten elinkustannuksiin enemmän kuin uskoisi. Kritiikki on oikeutettu koska Fedin tilikirjat ja taseet eivät ole julkisia - eikä verhoa ole saatu raotettua vaikka kymmenet senaattorit ja kongressiedustajat eri keinoin ovat pyrkineet siihen.

Omasta puolestani kannatan Ron Paulin aloitetta - keskuspankki tulisi todellakin alistaa tilintarkastukseen. Tämän myötä yksi sun toinen eturistiriitaepäilys selviäisi. Tähän tukeni loppuukin - ja monen muun henkilön koska on selvinnyt että Ron Paul haluaa poistaa keskuspankin ja korvata sen "free market fundamentalismi vapaa-markkina-pankkitoiminnalla"
sekä paluttaa kultakanta ja mahdollisesti myös hopeakanta rahapolitiikkaan ja näin tehdä mahdottomaksi sen minkä Ron Paul sanoo "fiat money inflaatioksi" eli sen että Keskuspankki ja liikepankit rahallistavat velkakirjoja ja näin luovat uutta ns "fiat rahaa" joka Ron Paulin koulukunnan mukaan laimentaa rahan ostovoimaa. Ilmaisu kuuluu "inflation tax".

Määrätyssä mielessä Ron Paul on syyttelyssään sortunut eräänlaiseen fundamentalismiin eikä mm osaa nähdä että inflaation todelliset päätekijät ovat a) liian vähän rahaa ihmisten käytössä mikä johtaa lainanottoon ja velkakierteeseen ja - inflaatioon. ..sekä b) korko joka omalla tavallaan aiheuttaa ajolähtotilanteen ja korkotekijä vaatii jatkuvasti uutta luottoa jottei rahamäärä supistuisi liikaa korkojen poistaessa rahaa kierrosta. Korkotekijä sisältyy kaikkien tuote- ja palveluhintoihin ja nostaa hintoja huomattavan paljon. On laskettu että korkotekijän vaikutus kulutushintoihin on luokkaa 50-60%. Paul ei myöskään sano monta sanaa siitä että suurin osa rahamäärästä, 95-96%, on yksityispankkien liikkeelle laskemaa - eikä siis ollenkaan Suuren Pahan Fedin.

Näistä todellisista inflaatiotekijöistä Ron Paul ei puhu sanaakaan. Tästä syystä hänen on katsottu syyllistyvän huomion ohjaamiseen vääriin tekijöihin ja näin ohjaavan ihmisten tyytymättömyyttä "keskuspankkiin" ja "fiat raha järjestelmään". Todellisuudessa"fiat raha järjestelmä" on varsin hyvä ratkaisu - kunhan "fiat rahasta" jan sen märästä päätetään julkishallinnon piirissä eikä yksityisesti kuten nyt. Julkishallinto käyttää luonnollisesti tässä asiantuntijakaartin palveluja eikä rahan määrästä siis päätetä poliittisin perustein. Mahdollinen liian suuri rahamäärä on helposti poistettavissa kierrosta erilaisin veroin.

Eräs tuttava kirjoitti asiasta näin:
I would suggest that the greenbacker movement was and is an effective reminder that part of the monetary problem we have today is not just fiat currencies in general, as the American libertarian movement would have us believe, but rather privately controlled fiat as opposed to publicly controlled.

The former is an anti-democratic oppressive system while the latter with appropriate checks and balances and separation of powers has a good chance at being responsible and monetarily liberating.
Richard C. Cook kirjoittaa Ron Paulista:

While Congressman Ron Paul’s Free Competition in Currency Act is not a workable proposal, it points to a deeply serious problem with the Federal Reserve System that must be faced if the U.S. economy is to have a future.

Congressman Paul’s solution is largely ideology-driven to satisfy his libertarian constituency. That’s why legislation like this which has no chance of passing and wouldn’t work if it were implemented is more a political protest than a genuine attempt to solve the problem.


Oli miten oli - toivotaan että keskuspankki saadaan alistettua tilintarkastukseen.

Huomionarvoista on että Fedin puheenjohtaja Ben Shalom Bernanke on erilaisissa puheissaan epäsuorasti uhkaillut kongressia mikäli "audit the fed" asia etenee.

Federal Reserve chairman Ben Bernanke unleashed an alarming veiled threat of financial terrorism when he was questioned by Rep. Duncan on Thursday about his response to the fact that a majority of Congress co-sponsoring Ron Paul’s H.R. 1207 bill to audit the Federal Reserve.Fedillä on rahapolitiikan kaikki langat käsissään ja voisi mitä ilmeisimmin, niin halutessaan, aiheuttaa nykyistä talouskriisia vieläkin pahempia olosuhteita Yhdysvalloille supistamalla rahamäärää aivan kuten Fed on myöntänyt tehneensä kun The Great Depression "yllättäen" iski 24.10 1929. Bernanke on myöntänyt tämän ja pyytänyt julkisesti anteeksi amerikkalaisilta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä zionistit ovat onnistuneet pistämään Jenkkilän melkoiseen nalkkiin monessakin mielessä.
FED tietysti näyttelee suurinta roolia kaiken taustalla ja - kuten heikkomielinen Woodrow Wilson jälkikäteen pelkäsi sen mahdollistaneen lain allekirjoittaessaan - raunioittaa koko maan.
Pelkään pahoin, että maailmaa viedään nyt zionismin diktatuuriin kuten Adrian Salbuchi arveli videossaan aiemmin.
Nyt kun usalainen sotakoneistokin alkaa olla niiden työrukkanen ja toimiikin jo tehokkaasti ja uusia sotatantereita luoden eri puolilla maailmaa, niin mitä kaikkea onkaan odotettavissa. Ja Nato on kuviossa myös integroidusti mukana.
Tuleeko Jerusalemista Juutalaisen Utopian (maailmanvallan) pääkaupunki, josta maailmaa hallitaan Zionistipankkiirien rahoilla? Rotschildin ja Roggenfelderin (nyk. Rockefeller)rahoillahan sinne on jo rakennettu mm. komea ja vapaamuurarisymboleja täynnä oleva Korkeimman oikeuden hallintorakennus ja Salomonin Temppeliäkin kai ollaan panemassa pystyyn.
Tuo Utopiavaltiohan löytyy jo juutalaisten profeettojen teksteistä ja se oli mm. Ben Gurionin johtoajatus Israelin valtiota väkivaltaisesti brittien avulla Palestiinaan luotaessa.
Päädytäänkö lopulta asetelmaan Zionistit vastaan Muu maailma?
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17060
Jenkeillä alkaa mennä tosi surkeasti, kertoo tämä linkki
ja tämä alempi, jonka uskonnollisen puolen jokainen ymmärtäköön omalla tavallaan taas Zionistien hankkeista Jerusalemissa
http://cuttingedgefinland.tripod.com/cef1874.html
Ellei yksityispankkiirien valtaa saada murrettua niin maailma ei voine välttyä ajatumiselta totalitarismiin. Siionin viisaiden pöytäkirjat ovat hyvin ajankohtaista luettavaa juuri nyt.
Näin ymmärrän tilanteen itse.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin..tässä astutaan jo aralle alueelle. Alueelle mistä ei juurikaan voi kirjoittaa kuin anoyyminä.

Toisaalta ei kukaan voi kiistää etteikö menora-kynttelikköjä palvovat tahot olisi varsin aktiivisesti touhuamassa kaikenlaista epämääräistä.

Sergei Niluksen kirjan 24 pöytäkirjaa kuuluvat tietysti maailman kiistellyimpiin kirjallisiin paljastuksiin.
Tätä kuuluu aina muistaa tuomita väärennökseksi - muuten saa as-leiman otsaansa.

Väärennös tai ei - joka katsoo kirjan sisältöä ei voi kuin huokailla ja ihmetellä miten joku jo 1890-luvulla osasi ennustaa koko 1900-luvun kehitys noinkin tarkasti. Näin talousdemokraattina huomoi erityisesti miten valtioiden velkaannuttamista kavalasti suunniteltiin - ja toteutettiin.

Herää epäilys että tässä on jotain outoa meneillään.

Anonyymi kirjoitti...

Zionisti Bernanke uhkailee, että pistetään porukat kuriin ellei tehdä kuten rosvot määräilee.
Niinpä. Sehän niillä on henki ollut aina ennenkin.
Tottahan se on, että USA elää tuon uhan alla koko ajan ja se vain kasvaa.
Huijauksen pitää saada jatkua.
Pelottavalta tuntuu ajatella heidän johtamaa globaalia talmudistista totalitarismia.
Mikähän tehtävä tai rooli siinä meille osoitetaan?

Ukkonoa kirjoitti...

Täytynee korjata että Ron Paul ei halua pelkästään kulta ja hopea kannan palauttamista vaan hän kannattaa kilpailevia valuuttoja, jolloin kansallisen fiat rahan rinnalla olisi yksityisiä valuuttoja vaihtoehtoina.


Congressman Paul makes the case for his legislation to allow competing currencies:

http://www.youtube.com/watch?v=dBaQgZ5PfAg

Lars Osterman kirjoitti...

Ukkonoa,

Kyllä tämä on selvinnyt lukijoille mm Richard C Cookin artikkelin myötä - vaikken varta vasten tätä pikku yksityiskohtaa olekaan viitsinyt tuoda esiin.

Minusta koko tämä "kilpailevat valuutat" on savuverho jollekin joka ei kestä päivänvaloa. Kaikki langat johtavat siihen että kultabugeja kismittää se että ostaessaan kultaa ja kullan arvon noustessa nämä bugit joutuvat maksamaan veroa arvonnoususta. Tässä koko pihivi.

Tässä haisee lähinnä ahneus ja voitontavoittelu jo kaukaa.

Olen aikaisemmin sanonut että kilpailevia valuuttoja ON jo vaikka kuinka monta. Kanit mm.

Kanit mm vaihda parit dollarisi kahteen kaniin ja odota kuukausi ja sinulla on kymmenen kania. Myy nämä verotta ja rikastu! Mikään muu ei edes kulta kasva korkoa näin fantastisesti.

Tässä vielä Richard C Cook osuvasti noista kilpailevista valuutoista:

Congressman Ron Paul’s “Free Competition in Currency Act” Won’t Solve the Problem But Still Raises Vital Issues

**
So Congressman Paul is saying, quite logically, that the Federal Reserve needs to be attacked in its very ability to create these destructive inflationary bubbles. The Free Competition in Currency Act would attempt to do this by introducing gold and silver as a legal currency along with Federal Reserve Notes.

Unfortunately, there is not enough gold and silver in existence to fund the monetary requirements of modern economies. Trying to restore a metallic currency that never really existed in sufficient quantity since this nation was founded would only replace control of the economy by the banking system with control by gold and silver speculators.

Congressman Paul’s solution is largely ideology-driven to satisfy his libertarian constituency. That’s why legislation like this which has no chance of passing and wouldn’t work if it were implemented is more a political protest than a genuine attempt to solve the problem.

A metallic-based currency, one of whose purposes is to uphold the value of money due to its scarcity, is based on a flawed concept. Money, even based on gold and silver, does not derive its value from being scarce nor is an abundance of money itself inflationary.