torstai 6. joulukuuta 2007

USA: Prozac-riippuvainen riehui Jokelan mallin mukaan

Omaha, Nebraska USA. 19-vuotias masennuspilleristi sekosi ja omalla tavallaan toisti juuri sen väkivaltaisen toimintamallin mikä masennuslääkekäyttäjillä on haivaittu: sunnitteli järjestelmällisesti sivullisten joukkomurhaa, riehui asellaan kauppakeskuksessa tappaen 8 henkilöä - kunnes lopuksi päätti oman elämänsä omalla aseellaan. Jokelan tapaus toistui - tosin eri ympäristössä. Samalla tavoin kuin Jokelan tapaus oli kopio kymmenistä aiemmista samanlaisista 80-90 luvun hirmutöistä missä masennuslääkkeita syövät opiskelijat olleet tekijöitä.

http://infowars.net/articles/december2007/061207Shooter.htm

"Robert Hawkins, the 19 year old who killed himself and eight other people with an assault rifle last night in Omaha, Nebraska had a history of treatment with psychiatric drugs for depression and ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) and was on prozac according to press reports."

"Killer is latest in long line of young men with history of psychiatric drugs treatment for depression and ADHD."

2 kommenttia:

Kee kirjoitti...

Tarkoitatko, että masennuslääkkeiden käytön takia nämä veriteot ovat tapahtuneet?

Lars Osterman kirjoitti...

Tarkoitan että sen mukaan mitä minulle on selvinnyt näistä SSRI lääkkeistä niin ne voivat hyvinkin olla se laukaseva ja ratkaiseva tekijä. Niistä rippumatta monet ihmiset tietysti kantavat sisällään destruktiivisä ajatuksia - mutta ne saattavat hyvinkin aiheuttaa sen että mennään tuumasta toimeen.
Tänään oli uutisissa juttu siitä että jopa jokin uudehko nikotiiniriippuvaisuuslääke voi ajaa itsemurhaan ja väkivaltaan.

Oli miten oli niin minusta tällaisten lääkkeiden ylimalkainen levittely kaikan maailman surkimuksille jotka ovat masentuneet esim. ekan tyttäystävän menetyksestä tai mummon kuolemasta - ei todellakaan tarvitse lääkkeitä vaan normaalia ihmissuhdekeskusteluja. Vanhemmat ovat tosin nykyään olevinaan niin kiireisiä etteivät taida ehtiä paljonkaan....