keskiviikko 19. joulukuuta 2007

HS:Suomalaisten usko hallitukseen ja EU:hun romahtanut

Kokoomuksen kuherruskuukausi on ohi. Ei taida kokoomus päästä toista kertaa hallitukseen. Matti Vanhanenkin käyttäytyy ylimielisesti. Ilmankos kansa reagoi. Uskon että suomalaiset lähtisivät jopa irtiottoon EU:sta jos sellainen äänestys olisi mahdollinen. Mutta sitähän ei hallitus sallisi koska hallitus "tietää" mikä meille lapsosille on parasta....

Helsingin Sanomat 18.12:

"Suomalaisten usko sekä omaan hallitukseen että EU:hun näyttää huvenneen selvästi viime keväästä. EU-komission tiistaina julkaiseman mielipidekyselyn mukaan 58 prosenttia suomalaisista sanoo luottavansa hallitukseen. Laskua edellisestä kyselystä on peräti 17 prosenttiyksikköä.

Luottamus Euroopan unioniin on laskenut yhtä jyrkästi. Nyt hieman yli puolet suomalaisista sanoo, ettei luota EU:hun. Vielä viime keväänä selvä enemmistö vastaajista luotti unioniin.

Muutos voi johtua paljon julkisuutta saaneesta maatalouden 141-tukikiistasta Suomen ja EU-komission välillä. Suomalaisia vähemmän EU:hun sanovat luottavansa vain britit."


Kiitokset Pasille tästä vihjeestä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mikään ihme, viimeisin kuhertelu EUn kanssa sai varmaan monen miettimään muitakin kähäköitä joita EU on aiheuttanut. Toisekseen usko hallitukseen tippuu varmaan kovaa kyytiä kun eivät osaa päättää mitään nopeasti ja kun päättävät niin päättävät jotain pakkolakeja, eiköhän niistä ole saatu jo tarpeeksi. Koko "Tehy-laki" oli mielestäni ihan naurettava, ihan oikein oli että sairaanhoitajat tekivät lakon, eivät he mitään vapaaehtois työtä tee. Nytkin ollaan kovaa kyytiä nostamassa hintoja, mitä helvettiä. Ennen sai kahdella kolmella sadalla markalla viikon ruuat, nyt tarvitsee ainakin sen 7-9 sataa markkaa! En edes muista milloin viimeksi pystyin ostamaan itselleni jotain kivaa, olematta huolissani siitä saanko ruokaa pöytään.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin minusta olisi hienoa jos saatais jotenkin aikaan kansanäänestys joka osoittaisi että suomalaiset eivät enää halua olla EU:ssa. Olisi kiinnostavaa nähdä miten irrottautuminen tapahtuisi. Pakkohan tästä on päästävä irti jos haluaa. Ei tämä voi olla mikään ikuinen pakkoavioliittokaan vaikka Vanhaset ja Lipposet sun muut ehkä kuvittelevatkin niin. ;-)