perjantai 14. joulukuuta 2007

Ehtaa Vennamolaisuutta EU-parlamentissä

No niin. EU-parlementissä on riehuttu kunnolla veikkovennamolaiseen tapaan. Politiikka on jälleen kivaa.
Brittiläisen EU-protestipuoleen Nigel Farage kannattajineen keskeytti portugalilaisen ministerin Socrateksen huutamalla keskeytyksetta - "kansanäänestys, kansanäänestys, kansanäänestys ! "

"Referendum, we want a referendum. The people of Europe deserve to decide for themselves," Nigel Farage, leader of Britain's UK Independence Party, shouted from his seat."

"British Euro MPs led a noisy protest yesterday at a signing ceremony for a new EU rights charter. Around 100 heckling Eurosceptics from Britain, France, Poland and Italy wrecked what was supposed to be a solemn event at the Strasbourg Parliament.

They waved placards and banners, stamped, booed and chanted "referendum". Opponents called them "hooligans" who shamed Britain.

The 50-article charter of fundamental rights will be attached to the EU's new Reform Treaty, to be signed in Portugal today. The protesters were demanding a public vote on the treaty."

Miksi tämä protesti ? No siksi että Eu-parlamentissä oli hartauksellinen tilaisuus joka liittyi EU-perustuslakiin ja sen uuteen versioon joka on naamiotu erinimiseksi mutta on samansisältöinen kuin se alkuperäinen EU-perustuslaki. Farage joukkoineen tietää että laki ei hyväksyttäisi jos kansanäänetys tehtäisiin. Silti meppien keskuudessa kriitikot ovat vähemmistönä.
Edustaako EU parlamentti siis ollenkaan kansalaisia ? Minusta ei.

Lue lisää englanniksi

Pitempi artikkeli, Daily Mail kuvilla.


Päivitys: Lue Esko Seppäsen raportti tilaisuudesta.. ote:

"Vielä pari sanaa istunnon hulinoinnista. Tarkoitus oli, että me perustuslaista järjestettävän kansanäänestyksen puoltajat pukeutuisimme t-paitaan ja nostaisimme istunnossa esille kylttejä, joissa luki REFERENDUM! (eli kansanäänestys!).(Ääri)oikeistolaiset mepit eivät tyytyneet sovinnaiseen mielenosoitukseen vaan alkoivat huudella puheiden aikana herjoja puhujille. Se ei ollut sopivaa käytöstä, vaan mitätöi myös meidän muiden rauhanomaisen halun muistuttaa euroeliittiä siitä, että EU:n jäsenvaltioiden kansalaisten suuri enemmistö haluaa kansanäänestyksen uudesta perustuslaista." (Esko Seppänen 12.12 2007)Ei kommentteja: