perjantai 7. joulukuuta 2007

Paikallispolitiikkaa - mitä Suomi oikeastaan tekee Afganistanissa

Hanna Yli-Karjanmaa on laatinut näyttävän avoimen kirjeen kansanedustajille missä hän kyseenalaistaa motiivit Suomen osallistumiselle "maan vakauttamiseen". Muutama ote:

Kysymys 1: Miten hallitus voi tietää olevansa Afganistanissa mukana aidossa terrorismin vastaisessa operaatiossa eikä myötäsotijana ja miehittäjänä hankkeessa, jonka todellinen agenda liittyy geopolitiikkaan ja energiavarojen hallintaan?

Kysymys 3: Miten hallitus on varmistunut siitä, ettei se osallistu operaatioon, jossa tosiasiallisesti turvataan huumausaineitten tuotantoa?

Kysymys 7: Onko hallitus selvittänyt, mitkä tahot (suurvallat suoraan tai välikäsien kautta) aseistavat, kouluttavat ja rahoittavat Darfurissa ja sen ympäristössä taistelevia osapuolia ja miten tilanne liittyy suurvaltojen taisteluun energiavaroista? Onko hallituksen tavoite tässä(kin) asiassa liittää Suomi selkeästi Yhdysvaltojen rinnalle maailmanlaajuisessa sodassa resursseista.

Muistutan myös lukijoita siitä että presidenttinä Ron Paul mitä ilmeisimmin pyrkisi ottamaan USA-joukot pois myös Afganistanista. Tarkoittaisiko se sitä että huumetuotanto samalla heti supistuisi....?

6 kommenttia:

Mikko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mikko kirjoitti...

Terve vaan!

Pidin teksteistäsi, sen mitä lukea kerkesin. Ja hieno blogi sinulla!

Huomasin, että kirjoittelet myös minua erittäin kiinnostavasta asiasta, rahapolitiikasta, ts. pankkien toiminnasta. Elikkäs, mitä lähteitä käytät? Tiedätkö että onko olemassa suomenkielistä kirjallisuutta aiheesta?

Ron Paulista sen verran, että käsitteleekö hän paljonkin Juutalaisten pankkiorjuuttamis-systeemiä, ja onko hän kuinka aikeissa vetää joukot pois myös saksasta? Saksahan on ollut erityinen satelliittivaltio juutalais-amerikkalaiselle rahaimperiumille, niin olisi hieno saada sorto loppunemaan.

Jatkoja sinulle!

Lars Osterman kirjoitti...

moi,

Niin minulla noita lähteitä om satoja sekä kirkoja että nettiaineistoja.
Suomen kielellä ei taida olla mitään.
Jos googlaat "osittainen kassavaranto" nin löydät lähinnä linkit tänne minun kirjoituksiini tai sitten Suoman Lakiin ja Säädöksiin missä pankkitoiminnan lait ja säädökset kerrotaan.

On totta että mainitsemasi etninen ryhmä on hyvinkin massiiivisesti edustettuna juuri pankkialalla. Ja kertoohan historia meille että samaa väkeä aikanaan karkotettiin lähes joka euroopan maasta siksi että harrastivat koronkiskontaa (usura) mikä oli kirkon mukaan pahimpia kuolemansyntejä. Korko ja koronkiskonta oli myös ihan lailla kieletty niihin aikoihin.

Se on muuten edelleen sitä esim islamin mukaan.

Jos googlaa "Eustace Mullins" löytää paljon kiinnostavaa tähän liittyen.

Mikko kirjoitti...

Kiitoksia vaan!

Katson tuon "Eustaca Mullinsin" läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo islamilainen pankkitoimintakaan mitään pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä ole. Kauppapolitiikassa on juttu islamilaisesta pankkitoiminnasta.

Rahan luonti (ja kassavarantosuhde, rahakerroin, jne.) käsitellään kansantaloustieteen peruskurssilla melko selventävästi, joten jos asia kiinnostaa niin kannattaa käydä joku peruskurssi jossaain avoimessa yliopistossa.

Lars Osterman kirjoitti...

Samille toteaisin että vaikka voikin olla niin että jotain näistä kassvarantoasioista tulisikin juki kansantalouden "peruskurssilla" niin.

A. Osoita edes yksi saiti koko internetissä missä tämä selviää suomen kielellä, please. (itse en ole löytänyt)

B. Pankkien henkilökuntaa voi kuka tahansa haastatella eikä kukaan myönnä tällaista. Minä en ainakaan ole löytänyt ketään joka julkisesti myöntäisi että näin tapahtuu - siis että pankit käytännössä luovat rahaa tyhjästä itselleen.

C. Ruotsin kielellä on Åbo Akademin puitteissa yksi ainut kurssiaineisto jonka aineisto on netissä. Tästä selviää - mikäli osaa lukea rivien välistä: että pankit itse luovat rahaa kassavarantosääntöön nojautuen.

http://www.ises.abo.fi/kurser/
nat/Negr/Lagerstrom/Fore4.pdf

(tai googlaa "kassareserv+åbo akademi")