perjantai 21. joulukuuta 2007

Esko Seppänen: missä viipyy kännykkänumeroluettelo !

"Ensi vuonna joulupukin tulisi tuoda joka kotiin kännykkäpuhelinluettelot, sillä markkinavoimat eivät niitä tuota - sattuneesta syystä.
Samat yritykset pyörittävät sekä puhelinluetteloita että myös numerotiedusteluja. Nämä yhtiöt, Eniro ja Fonecta, ovat ulkomaalaisomistuksessa (ja täyttä bluffia on luettelon kanne teksti "puhelinluettelo, suomalainen klassikko").

Enirosta 7 suurinta omistajaa (mm. Fidelity, Hermes, Kairos, Richmond, Parvus) omistaa 44 %. Fonectan suuromistajia ovat australialainen Macquarie Bank, kanadalainen Caisse ja japanilainen Nikko. Näille vieraille riistäjille menee suurin osa kohtuuttoman kalliista numeropalvelumaksuista. Enirolla tiedustelu maksaa vähintään 1,40 euroa plus puolen minuutin jälkeen 16 senttiä per jokainen seuraava 10 sekuntia. Fonectalla se maksaa 0,99 euroa ensimmäiseltä 10 sekunnilta ja sen jälkeen 0,17 euroa per jokainen seuraava 10 sekuntia. Numerotiedustelumarkkinoilla ei näillä hinnoilla paljon kilpailla. Mainittujen firmojen toimittamista puhelinluettelosta ei löydy kännykkänumeroita siksi, että vain - vähenevien - lankapuhelinnumeroiden haltijat saavat numeronsa luetteloon ilmaiseksi.

Mummonmarkkakymppi on hirmuinen hinta tiedustelusta saadusta sellaisesta kännykkänumerosta (ja vielä puoli euroa yhdistämisestä sen päälle), jota ei ole luettelossa."

Lue loput

Hienosti todettu Esko Seppänen ! ;-)

Ei kommentteja: