maanantai 17. joulukuuta 2007

Talousasioiden ymmärtäminen pitäisi kuulua presidentin tehtäviin

Tämän päivän talousfilosofeista Richard C. Cook on yksi henkilökohtaista suosikeistani. Hän on viime vuosina kirjoittanut kansainvälisistä finanssijärjestelmistä ja perustellusti ehdottanut radiaalia laajaa rahauudistusta. Cook menee uudistusajatuksissaan huomattavasti edemmäs kuin mitä Ron Paul kampanjassaan.
Tämä tuore artikkeli liittyy presidentinvaaleihin ja rahauudistukseen. Yritän kääntää ja yksinkertaistaa artikkelin alun suomeksi. Artikkeli on erinomaisen tärkeää luettavaa.

"Vaalit 2008 alkavat Iowassa ja muutama päivä myöhemmin New Hampshiressä. Vaikka kaikki republikaaniset ehdokkaat paitsi Ron Paul, ovat jättäneet taloudelliset kysymykset huomiotta - demokraatit kuulostavat enempi populistisilta kuin koskaan sitten Suuren Taloudellisen Laman 1923. Silti kaikki, tosin poikkeuksena Dennis Kucinich, - kaikki ovat kokonaisuudessaan nielleet
ja hyväksyneet velkaperusteisen rahajärjestelmän jota Federal Reserve valvoo ja hallinnoi, vaikka tämä muodostaa ne perimmäiset syyt yhä kasvavaan talouskriisiin."
....

Richard C. Cook lopettaa artikkelinsa toteamalla että Yhdysvaltain Kongressissa 90% edustajista ei tajua höläyksen pöläystä rahapolitiikasta. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta se 10% joka taas ymmärtää asioita ovat pankkien asiamiehiä.

Lue koko artikkeli englanniksi.

Tässä alkuperäisteksti josta käännös tehtiin.

The 2008 presidential election campaign starts in earnest on January 3 with the Iowa caucuses, followed a few days later by the New Hampshire primary. While all of the Republican candidates except Ron Paul have totally ignored economic issues, the Democrats are all sounding more “populist” than at any time since the Great Depression. Nevertheless, with the exception of Dennis Kucinich, they all swallow in its totality the debt-based monetary system overseen by the Federal Reserve which is at the root of the escalating crisis.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7613

Ei kommentteja: