keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Suomen Talousdemokratia r.y.

Moni lie huomannut että blogin oikeassa reunassa on ollut mainintoja Talousdemokratia-aiheisista kokouksista. Ensimmäinen joka pidettiin Tampereen pääkirjastossa heinäkuussa (16 henkilöä) oli ns tunnustelukokous missä minä itse haistelin ilmapiiriä päättäkseni onko ajamillani asioilla oikeasti kannatusta. Tässä puhuttiin myös siitä onko pelkkä lobbaaminen oikea vaikutuskanava vai tarvitaanko todellakin oma puolue. Jälkimmäinen vaihtoehto sai perusteltua kannatusta.

Toinen kokous Helsingissä syyskuussa oli sitten pitkälti aivan uusien ihmisten tapaamista ja koko iltapäivä ja ilta keskusteltiin yleisiä blogin teemoina olleita asioita. Tässä oli paikalla runsaat 20 henkilöä joista kolme myös oli Tampereella. Tietenkin tämäkin kokous omalta kannaltani oli ilmapiirin haistelemista. Se suuri kysymys omalta kohdaltani oli: koenko että tämän porukan kanssa mahdollisuuksia edetä kohti jotain todellista muutosta? Ja koska itse olen eräänlainen kärsimätön työmyyrä joka haluaa nopeita tuloksia illan myötä piti tietysti päättää luotanko siihen että mahdollisen yhdistyksen perustamisen myötä talousdemokratia-asia etenee nopeammin ja tehokkaammin kuin jos yksikseni jatkan tätä puurtamista yksityishenkilönä kirjoittamalla blogia, pitämällä esitelmiä ja yleisötilaisuuksia ja hankkimalla mahdollisimman paljon julkisuutta ajatuksilleni. Näinhän olen toiminut jo pitemmän aikaa - joskin en kovin järjestelmällisesti. Helsingin syyskuinen kokous ei ollut kovin muodollinen vaan johdettua keskustelua eri teemojen ympärillä. Lopputulos oli se että jonkinlainen yhdistys talousdemokratia -asian ympärillä tulisi perustaa. Päätettiin samalla että yhdistyksen perustamiskokous pidettäisiin lokakuussa.

Näin sitten toimittiin mutta sitä ennen tehtiin ydinjoukon avulla erilaisia ehdotuksia yhdistyksen säännöksi ja peruskirjaksi. Tämä lähinnä liittyen viralliseen rekisteröintiin Patentti ja Rekisteri Hallituksen ohjeiden mukaisesti. Tällä erää yhdistyksen tarkoitus ja toiminta on määritelty hyvin, hyvin suppeasti - omasta mielentäni liian suppeaksi. Tätä voi kuitenkin muuttaa ja laajentaa jatkossa. Tässä yhdystyksen sääntöjen kakkospykälä "Tarkoitus ja toiminta"

Yhdistyksen tarkoituksena on ohjata yhteiskuntaa kohti kestävää ja demokraattista talousjärjestelmää tarjoamalla uskottava ja käytännöllinen vaihtoehto velkaperusteiselle rahajärjestelmälle.
Tarkoituksensa totuettamiseksi yhdistys pyrkii tuottamaan ja levittämään tietoa velkaperusteisen rahajärjestelmän ongelmaista sekä sen vaihtoehdoista. Vaihtoehtoisen rahajärjestelmän edistämiseksi yhdistys pyrkii vaikuttamaan valtiollisiin asioihin ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Jokainen joka on blogiani seurannut ymmärtää miksi totesin tämän suppeaksi. Korostan kuitenkin että yhdistyksen tarkoitusta voi ja tulee laajentaa - eritoten kun/jos tästä kehkeytyisi poliittinen puolue niillä vaadittavilla tuhansilla kannattajakorteilla. Puolueohjelmaan voi sitten sisällyttää niitä muita kohtia joita moni on kommenteillaan ja yksityisin sähköpostein antanut ymmärtää tukevansa. Tähän liittyy ajankohtaisen sikainfluenssa- ja ilmastonmuutoshuijauksen paljastamisen ohella kriittinen suhtautuminen itsenäisyytemme menettämiseen, EU:hun, Natoon, ns "Uuteen Maailmanjärjestykseen", IMF:ään, valvontayhteiskuntaan, USA:n virallisiin 9-11 selityksiin, Irakin ja Afganistanin sotiin jne jne. Blogin lukija tietää minun kantani näissä asioissa. Kaikki eivät luonnollisestikaan jaa näitä mielipiteitä - ja niin pitää ollakin.

Oli miten oli lokakuinen kokous pidettiin ja näitä äsken mainittuja aiheita ei tässä vaiheessa sisällytetty yhdistyksen toimintaan. Omalta kohdaltani pääasiallinen syy tähän oli pieni kiire saada yhdistys rekisteriin. Kokouksessa esitettiin myös mielipiteitä kuten että y.m. teemoin menettää enemmän tukijoita kuin mitä saa. Tästä olen eri mieltä itse - uskon vakaasti siihen että suomalainen 9-11 Totuusliike on käyttämätön poliittinen voimavara joka tuntee olevansa maamme poliittisten puolueiden ulkopuolella, että Suomen kaikki rokotuskriittiset ihmiset kokevat olevansa ilman poliittista puoluetta joka ajaisi heidän asioitaan, että EU-skeptikot ja Lissabonskeptikot ainakin osaksi kokevat olevansa ilman tukea nykyisissä puolueissa.
Olen vuorenvarma että suurin osa maamme työttömistä ja väliinputoajista olisivat pitkälti
talousdemokratian kannattajia - samoin suuri osa nukkuvista, jotka eivät viitsi äänestää koska kokevat turhautumista ja epäluottamusta nykyisiä puolueita kohtaan. Tuskin köyhät ja asunnottomat itselleen talousdemokratiaa parempaa ratkaisua mistään löytävät.

Haluaisin Talousdemokraattisen puolueen olevan eräänlainen hätäventtiili kaikille näille ihmisille. Tämä tosiasia ei tule julki tuon hyvin suppean toimintamäärittelyn myötä.
Talousdemokraattisen puolueen kanta olisi ainakin näissä äsken mainituissa asioissa kuin kiveen hakattuja omien kannanottojeni myötä viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana.

Talousdemokratian paljastama velkaperusteinen rahajärjestelmä on kuitenkin se suurin paha jonka muuttaminen on se kaikkein kiireellisin asia. Miksikö - no siksi että tämä kaikkialle levinnyt velkaantuminen pankkijärjestelmälle on täysin tarpeetonta. Jokainen euro jonka Katainen ja hänen kymmenet edeltäjänsä ovat suostutelleet hyvää tarkoittavia mutta epätietoisia kansanedustajia kautta koko itsenäisyytemme ajan, lainaamaan ulkomailta tai yksityisiltä pankeilta on turha velka. Tämä voi olla kova väite mutta näin se vain on.

Palatakseni vielä lopuksi yhdistysasiaan niin tällä erää yhdistyksen hakemus on siis jätetty ja nyt jäämme odottamaan mitä seuraa. Niin ja hallitus on tietysti valittu ja yhdistykselle on avattu tili Nordeasta. Yhdistys ottaa mielellään jo nyt mahdollisia jäseniä vastaan. Tällä erää jäsenen vuosimaksuksi määriteltiin 20 euroa. (muita tulonlähteitä ei tällä erää ole) Jäsen pääsee mukaan yhdistyksen postituslistalle. Suomen Talousdemokratia ry:n hallitukseen kuuluu Mervi Utria, Patrizio Lainá, Vesa Kauppinen, Jonni Kosonen sekä allekirjoittanut puheenjohtajana.
Hallitusta voi mahdollisesti laajentaa mikäli heinäkuun innokkaat tamperelaiset kokevat tulleensa ohitetuiksi.

Toivon mukaan Suomen Talousdemokratia ry saa pian muutamia paikallisyhdistyksiä sieltä täältä. Korostan että yhdistyksessä on tilaa monenmoiselle toisinajattelijallekin. Eli jos jokin osa-alue tökkii niin siitä vaan silti mukaan. Pääasia on että asioista keskustellaan - eikä keskustelua synny jos joka asiasta ollaan samaa mieltä.

Tarkoitus olisi pian myös saada kotisivu www.talousdemokratia.fi sekä kaikenlaista aineistoa millä saadaan kansalaisten huomio erilaisissa yhteyksissä.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä homma että Talousdemokratian aatetta ja sanomaan viedään näin eteenpäin pikkuhiljaa kohti suurempien väkijoukkojen korvia!

Itse laitoin jo menemään yhdistykseenliittymissähköpostin, kaikki mukaan vaan ja tukemaan tätä hyvää asiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onko liian aikaista fundeerata, mitkä puolueet lähtisivät tekniseen vaaliliitton ensi eduskuntavaaleissa.

Entäs RKP:ta matkien säätiö, jonka tarkoituksena on tukea Suomen Talousdemokratia r.y:stä.

Kokoontumislaki antaa oikeuden kokoontua muihinkin kuin vain mielenosituksiin, esimerkiksi julkiseen puoluekokoukseen jollakin avoimella paikalla.

Lars Osterman kirjoitti...

Säätiö on tietysti hieno ajatus ja varmaan toteutettavissakin.

Ongelma on lähinnä se miten saada yhteys henkilöihin joilla on ylimääräistä rahaa ja samalla syvällinen halu vaikuttaa yhteiskuntaamme esittämieni talousdemokratia-ajatusten suuntaan. Lisäksi varakkaat kai tuppaavat olla niitä jotka äänestävät kokoomuksen ehdokkaita ja tukevat ns porvaripuolueita.
Poikkeuksia kuitenkin löytyy siitä olen varma.

Eräs tuttava totesi että päästäkseen riittävästi esiin mediassa, talousdemokratian tulisi löytää Timo Soinin tapainen karismaattinen keulakuva jolla uskottava tausta ja puhujan lahjoja. Näkisin itse Markku Uusipaaavalniemen, Esko Seppäsen tai Kalle Isokallion tällaisina. Nämä ovat kaikki eräänlaisia vastarannankiiskejä ja ovat tehneet minuun vaikutuksen esiintymisillään medioissa.

Saa nähdä saammeko tarvittavat kannattajakortit painettua ja kerättyä. Tämä on iso työ joka vaatii satojen ihmisten vastikkeetonta vapaaehtoista panosta.
Vasta kun ollaan siinä pisteeessä että kannattajakortit ovat niputettuina kenkälaatikossa, on aika katsoa eduskuntavaaleja, ehdokkaita ja mahdollisia vaaliliittoja.

Tällä erää suopeimmin talousdemokratiaan suhtautuu vasemmistonuoret, osa itsenäisyyspuoluelaisista ja osa "köyhien asialla"-laisista.

Perustulomyönteisyys, rokotuskriittisyys, codexalimentariuskriittisyys, euroskeptisyys, Lissabonskeptisyys, ilmastonmuutoskriittisyys, nwo-kriittisyys ja natokriittisyys voi tietenkin sitten tuoda huomattavastikin lisää äänestäjiä ns poikkikentällisesti tai poikkipuolueellisesti. Tietysti nämä ennakkoasetelmat ovat minun henkilökohtaisiani - eivät välttämättä heijasta kaikkien yhdistyksen perustajajäsenten mielipiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sana kiertämään!
Kyllähän tämä aloite on 'kuin panisi voita leivälle'. Luulisi kelpaavan kansan enemmistölle kun ajetaan asiaa, joka koskettaa lähes kaikkia.
Ja josta kaikki hyötyvät.
Velkapohjainen rahajärjestelmä on kuin syöpä; se syö kaiken ja tappaa varmasti.
Itselleni on ollut vaikea käsittää, että sellainen on ylipäätään päässyt syntymään nyt kun on päässyt ns. kärryille kuinka siinä joku taho loisii kansan siivellä ja kuinka kaiken voisi hoitaa toisin.
Ja nyt alkaa olla täysin mahdotonta ymmärtää, että sitä kaiken tämän saatavilla olevan tiedonkin jälkeen joku vielä voi kannattaa.
Mutta tuo porukka on juuri sen eliitin lakeijoita, joka tätä rahasampoa pyörittää ja rikastuu nukkumalla.

Lars Osterman kirjoitti...

Yksi asia josta ihan erikseen pyytämällä haluaisin saada palautetta on seuraava:

Koetko sinä jonkin osa-alueen noista esittämistäni teemoista "hörhöilynä" ?

Entä miten suhtaudut "laajapohjaiseen puolueohjelmaan monella eri teemalla" vastaan "suppeampipohjaiseen puolueohjelmaan" missä olisi lähinnä tuo blogilla mainittu tarkoitus yhdistykselle /puolueelle?

Tietysti talousdemokratian päätavoite on yksityisen velkaperusteisen pankkijärjestelmän alasajo poliittisella enemmistöpäätöksellä mutta en nimittäin usko että mikään puolue voi saada riittävästi kannatusta julistamalla pelkästään tätä tavoitteenaan. (syy tähän on ilmiselvä: liian harva meistä suomalaisista on tällä haavaa tietoinen tästä suunnattoman ratkaisevasta epäkohdasta)

Yhteiskunnassamme on kuitenkin niin paljon muita epäkohtia joihin kannattaa pureutua nyt kun täähän on mahdollisuus. Näistä epäkohdista toki saa ja pitääkin jokainen voida olla eri mieltä. Joku ehkei edes koe kaikkia epäkohdiksi.

Joona kirjoitti...

En pidä moniakaan juttuja hörhöilynä, mutta valitettavasti ainakin media pitää. Tässä voi käydä niin, että jos lähdetään julistamaan totuutta WTC:n iskuista tai puhumaan NWO:sta, niin silloin koko puolue leimataan "hörhöjen puolueeksi". Ehkei niin käy, mutta niin VOI käydä ja siten koko puolueen perusajatus voi kaatua. Paha sanoa miten pitäisi menetellä, kun monet asiat olisi kumminkin hyvä tuoda julkisuuteen.

Elli kirjoitti...

Hieno homma. Teet loistavaa ja tärkeää työtä joten jatka samaan malliin!

Nyt vaan sana kiertämään.

Haasta ihmeessä kaikki blogisi lukija kirjoittamaan omiin mahdollisiin blogeihinsa tästä. Myös facebookin kaltaiset yhteisöihin sekä täällä blogissahan voisi järjestää eräänlaisen mindstormin "markkinoinnista" ja kannattajien hankkimisesta.

Lars Osterman kirjoitti...

Kiitokset kannustuksesta Elli.

Tasapuolisuuden nimissä pitää kertoa että haukkujakin tulee sekä suoraan s-postitse että kommenteissa. (tämä kritiikki on harvoin rakentavaa joten en ole julkaissut kuin osan tästä)

Tätä blogin kanatusta ja kaikkea talousdemokratiaan liittyvää on haukuttu "kultiksi" ...minua itseäni narsistiksi ja vaikka miksi..mutta karavaani kulkee vaikka koirat haukkuvat.

Tässä on selkeä motiivikin: miten voisi hyvällä omallatunnolla katsella jälkipolvia silmiin jos ei olisi tehnyt kaikkensa tällaisten suunnattomien epäkohtien
poistamiseksi? Asiat on asetettava tärkeysjärjestykseen.

Tämä on tärkeintä. (vaikkei moni sitä vielä tajuakaan)

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti myös sitä mieltä, että nuo NWO / WTC hommat kannattaa kyllä jättää jokaisen itse punnittavaksi, sieltä löytyy ainoastaan juoksuhiekkaa. Ehkä tarkoituksella ehkä ei, mutta juuri siksi niistä ei kovin hyvä ole ponnistaa. Parempi keskittyä sellaiseen mihin oikeasti ja konkreettisesti voi tuoda muutosta.. keskittyä korjaamaan rakenteellisia vääryyksiä, ei niiden oireita.
Sama pätee tuohon ilmastonmuutokseen, se että sitä käytetään poliittisten asioiden ajamiseen on nykyinen tapa. Kuka muka oikeasti väittää hallitsevansa sellaisen kokonaisuuden kuin maapallon ekosysteemin. Oikeasti. Se on systeemi jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, jolloin yksittäisen komponentin tarkastelu on sama kuin yrittäisi saada kirjan tulevasta sisällöstä tietoa tutkimalla paperin koostumusta edeltävistä sivuista.

Hilda Karoliina kirjoitti...

Olen Joonan kanssa samoilla linjoilla. Kannatan suppeaa esitystä ohjelmaksi.
Olen paljon miettinyt, mitä kaikkea liittyy siihen, että ihmisten on niin vaikea tajuta, mistä ei-velkaperusteisessa rahajärjestelmässä on kyse. Paradoksaalista ehkä, mutta tajuaminen näyttäisi olevan vaikeinta ns. tavallisille, luottavaisille normikansalaisille, jotka ovat verraten tyytyväisiä elämäänsä.
Itseltäni kesti kuukausia ennen kuin asia upposi pintakerroksen alle. Tajuaminen merkitsi suuren turvattomuuden tunteen hyväksymistä. Piti "naksauttaa pois päältä" jotain tutusta perusminästään: luottavaisuus siihen, että maailma on verraten ok paikka elää. Oli lisäksi kestettävä se, etteivät kaikki läheiset jakaneet näitä uusia ajatuksia.
Kun talousdemokratian viestiä viedään, olisiko syytä muistaa, että prosessi kopaisee joitakin vastaanottajia syvältä? Se voi aiheuttaa torjuntaa ja voimakasta kielenkäyttöä puolustusreaktiona, kuten täällä blogissa on nähty. Kaikki aggressio ei ole pahantahtoista, se voi olla suojelumekanismia todella valtavan maailmankuvan mullistuksen edessä.
Tässä muutamia seikkoja, jotka tiedon vastaanottaja saattaa kohdata: 1) Valtio on hyväksikäyttö- ja väkivaltamonopoli. 2)Kansalaisten etu ei ole poliittisen eliitin agendalla, vaan meneillään on vuosisatainen pyramidihuijaus, riisto, jossa hyvälle elämälle ja seviytymiselle ei anneta mahdollisuuksia. 3) Valehtelu on syvää ja läpäisee yhteiskunnan niin, että 99% ihmisistä kulkee kuin unessa toteuttaen tietämättään käsikirjoitusta, josta pieni eliitti hyötyy. 4) Rahaa (pankkitoiminta, velka, koron keruu) on pakko ajatella ensimmäiseksi, kun ajatellaan kansalaisten ja kansakuntien hyvinvointia. Ajatus on aivan vieras monille, jotka mieluummin keskittyisivät elämän tiedollisiin, luoviin ja hauskoihin asioihin.
5) Rahaa ei voi ohittaa, koska, on aivan sama, kuka laati valtiossa lait, jos pankkitoiminta ja koron keruu on yksityisissä käsissä.

Anonyymi kirjoitti...

Uhkakuvana on saada valtamediassa, YLE:ssä ja Pravdassa, hörhöpopulistin maine. Tuollaista yhdyssanaa pitäisi välttää.

Yhdistyksen nimen kuvaamaa asiaa etunenässä pitää ajaa, vaikka leimautuisi yhden asian liikkeeksi.

Vastustajat kuitenkin nostaisivat jonkun sivuasian päätavoitteeksemme ja pääasiamme jäisi sivuasiaksi, joka vaiettaisiin unhon yöhön. Ei saa antaa valtteja ( lyömäaseita ) vastustajien medialle.

Lasse kirjoitti...

Olen lueskellut tätä blogia noin muutaman kuukauden.

Olen myös tehnyt omaa tutkiskelua jo useamman vuoden näistä samoista keskeisistä asioista mitä Suomen Talousdemokratia ry:ssä on esillä ja samoilla linjoilla olen asioista. Hieno tietää, että ei ole yksin ajatuksiensa kanssa!

Tulen myös liittymään yhdistykseen ja haluan alkaa osallistumaan tuleviin tapahtumiin!

Joten kaikin puolin hieno homma tämä ry:n perustaminen!

Kyllä näistä asioista puhuminen helposti leimataan 'hörhöilyksi' varsinkin mikäli avaa keskustelua 9/11:tä, 'ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta', new world orderista yms. mutta mutta mielestäni on erittäin tärkeää saada nämä asiat valtaväestön tietoon! Se miten tämä toteutetaan onkin haasteellista, koska ihmiset on tottuneet hyväksymään valtamedian viestit totuuksina.

Voimia kaikille ketkä vie tietoa eteenpäin!

Lars Osterman kirjoitti...

Jos porukkaa alkaa jänistää koska pelätään että joku tai muutama tietämätön ja välinpitämätön sohvaperuna tai jopa toimittaja keksii pitää talousdemokraattisen puolueen tavoitteita hörhöilynä - niin - sitten - on - kyllä - parasta jättää rahan velkakytkykin mainitsematta - ja olla yksi lammasmainen pelkopuolue muiden lammaslaisten pelkopuolueiden joukossa.

Nykyinen rahajärjestelmä on saanut vallita Suomessa ja muualla ilman että järjestelmää tietääkseni ainakaan julkisesti olisi kyseenalaistettu täällä meillä kertaakaan. Ne ovat tänään vakio-osa yhteiskuntamme sääntöjä. Se mitä talousdemokratian nimissä nyt ollaan tekemässä on jotain aivan ennenkuulumatonta: kyseenalaistamme osan satoja vuosia vallinneista säännöistä. Emme ole vaatimassa mitään muuta kuin että satojen miljardien omaisuutta omistavat liikeyritykset lopettavat poskettoman voitollisen luotottamisensa. Näiden rahoitusalan laillisten liikeyritysten osakkeenomistajia maassamme lienee satojatuhansia tuhansia - eivätkä nämä hevin halua myöntää olleensa tekemisissä moraalittoman rahanluontitoiminnan kanssa joten suojelevat varmaan tuottoisaa osingonlähdettään.

Jokainen joka esim. työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa on uskaltanut mainita että "rahan luomisessa" on jotain hämärää tai salaista kerää heti sääliviä katseita. Silti tämä salaisuus on varsin julkinen ja jokaisen tarkistettavissa - joka vain viitsii tutkia ja tarkistaa.
Mutta koska 99% ihmisistä eivät välitä tutkia ja tarkistaa tämä leimataan "hörhöilyksi".

Mitä aiheeseen NWO = Uusi Maailmanjärjestys tulee niin tästäkin alkaa olla paljon tietoa julkisuudessa ja sellaista mitä jokainen joka haluaa tutkia ja tarkistaa todellakin voi sen tehdä.
99% suomalaisista lienevät eri syistä joko laiskoja tai välinpitämättömiä eivätkä jaksa tai osaa tarkistaa tätä joten tämä on siis "hörhöilyä".

Sama koskee sitä mitä väitetään tapahtuneen syyskuun 11. 2001. Väitän että JOKAINEN joka vähänkin tutkii sitä aineistoa mitä on saatavilla tajuaa parin tunnin selvittelyn jälkeen että virallinen versio on silkkaa valhetta. Mutta laiskan on helppo tuomita totuusliikettä hörhöilyksi niin eipähän anna aihetta nousta sohvalta. Tässä tulisi muistaa että viralliseen versioon nojaten USA ja "koalitio" valtionpäämiehineen ovat kaikki syyllistyneet laajaan kansanmurhaan ja sotarikoksiin niin Irakissa kuin Afganistanissa.
Rikoslista on kilometrien pituinen.

Jos tällainen touhu ei anna aihetta poliittiseen protestiin edes yhden puolueen nimissä Suomessa se todistaa sen että väki täällä on pelkkä määkivä lammaslauma joka pelkää muutamaa paimenkoiraa.

Hörhöilyllä joku ilmeisesti pelkää että laajapohjaisena Talousdemokratialiikettä keksitään vertailta joogalentäjiin jotka hyppimällä jalat ristissä matoilla pyrkivät muuttamaan poliittista ilmastoa Suomessa 1980-luvun lopulla.

Tekisi melkein mieli sanoa että pelkureita olette ja että hävetkää...mutta enpä sano vaan olen hiljaa koska pelkään sitä mitä siitä seuraisi. Kauhea juttu. Pahimillaan kai menettäisin maineeni ja ties vaikka joutuisin muuttamaan Siperiaan elättämään itseni jonain tundralampaiden paimenena.

Tomi Astikainen kirjoitti...

Moro,

Muutama ajatus tästä järjestäytymisestä.

1. Yhteistyö
Mikä on lisäarvo siitä, että Talousdemokratia olisi oma puolueensa? Eikö esimerkiksi mainitsemasi Itsenäisyyspuolueen kautta voi ajaa tiettyjä asioita ja keskittyä ry:n parissa siihen prioriteettiin: vaihtoehtojen luomiseen velkaperustaiselle taloudelle? Tähän yhteistyöhön kannattaa tuoda myös Suomen Zeitgeist-liike.

2. Puolesta, ei vastaan
Mielestäni Talousdemokratian ei kannata ajautua samaan negatiivisuuden kierteeseen mikä ihmiskunnan on tähän jamaan saanut. On rakentavampaa olla jonkun puolesta (uusi järjestelmä) kuin jotakin vastaan (vanha järjestelmä). Tämä voi kuullostaa semantiikalta, mutta siinä on iso ero.

3. Miksi ei äänestetä
Eurovaaleissa enemmistö jätti äänestämättä. Ihmiset ei enää usko ns. pseudo-demokratian toimimiseen. Onko järkevää laittaa paukkuja politiikkaan, jos poliittinen järjestelmä itsessään on reliikki?

4. Uusi maailmanjärjestys
New World Order tarvitaan joka tapauksessa, mutta sen ei tarvitse olla salaliittopiirien pelkäämä yksilöä kontrolloiva ja rajoittava järjestelmä. Goi Peace Foundation esitti 2005 neljän S:n mallin: Sustainability. Systems. Science. Spirituality.

Esim. Robert Mullerilla on lähes fiksuja ajatuksia vaikka entinen YK:n kätyri onkin:
www.goodmorningworld.org/earthgov/

Kantsii erityisesti kattoo Goi Peace Foundationin sivut:
www.goipeace.or.jp/english/

Mitä tuohon spiritualityyn tulee niin tsekatkaatten esim. tää:
http://www.youtube.com/watch?v=GFyJYNqQtIc

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi ä:n pisteiden puuttuminen.

Kyllahan meilla jotka tata asiaa aikoo lahtea ajamaan ja tukemaan pitaa olla rohkeutta seista omien valintojensa takana. Eikø rohkeuden maaritelmakin mennyt jotenkin niin, etta Rohkeutta on se,etta seisoo omien uskomuksiensa takana tietaen hyvin etta saattaa olla väärässä.
Eli jos ja kun itse uskomme johonkin niin meilla pitaa olla rohkeutta seista omien sanojensa takana. Ja jos joku sitten nayttaa toteen etta uskomuksemme on ollut vaara niin rohkeutta on myos jattaa taakseen vanhat uskomukset ja myøntaa olleensa vaarassa.

Talousdemokratian aate on mielestani erittain oikealla asialla ja epailen etta kukaan tulee todistamaan etta se on huonompi vaihtoehto kuin nykyinen systeemi. Kokeilla voi ja varmaan moni yritaakin. Antaa yrittaa, seisomme tukevalla jalustalla ja meidan pitaa 'valistaa' itseamme kokoajan enemman,jotta saamme sanomaa eteenpain ja pystymme vastaamaan ihmisten esittamiin kysymyksiin ja epailyihin. Taman eteen meidan pitaisi yhdessa tehda toita.

9-11 ja ilmastonmuutos asioista olen sita mielta etta ne ovat erittain tarkeita asioita listalla. En tieda taysin miten ilmasto toimii, mutta nykyisen tiedon perusteella olen tullut johtopaatokseen etta muutos ei ainakaan johdu pelkastaan ja ainoastaa siita mista nyt pauhataan. ja 9-11 on aivan selva tapaus, ja koskettaa myøs suomea
(Afganistan)ja muutenkin asevarustelu ja muut luodut uhkakuvat etc.

Joona kirjoitti...

No, nyt löi Lars jauhot suuhun. Jauhot pitäisi kyllä lyödä sinne sudenkin suuhun eikä se tietysti lampaan ominaisuudessa onnistu.

Sinänsähän ainakaan minua ei pelota: aiempi postaukseni oli lähinnä spekulointia sillä mitä voi käydä, jos ahnehditaan. Kyllä jonkun Hesarinkin linja esim. WTC-iskujen virallisen tarinan epäilijöiden suhteen on ollut aika tyrmäävä eikä kyse varmasti ole vain muutamasta hassusta toimittajasta. Eiköhän siellä ole linjaviivoja vedelty jonkun vähän isompikenkäisen toimesta eikä asioista siten saa kirjoittaa kuin yhdestä näkökulmasta.

Mutta ehdottomasti nämä asiat täytyisi tuoda kaikkien tietoisuuteen. Onnistuuko se ilman, että koko puolue joutuu leimatuksi ja tyrmätyksi? Suoraan sanottuna tässä tosiaan tarvitaan jonkinlainen säätiö ja paljon ihmisiä sekä myös rahaa mukaan, jotta voidaan nousta yleistä mielipidettä vastaan tarpeeksi suurella voimalla ja uskottavasti. Kunnon vaalirahoituskatto auttaisi myös varmasti puolueen tavoitetta, joten toivotaan että siihen asiaan saadaan jotain järkeä tulevaisuudessa ja tilanne suurempia puolueita vastaan tasoittuisi.

Voihan se ollakin parempi mennä kuin meinata. Kaikki riippuu kuitenkin ihmisten aktiivisuudesta ja, jos "99% ihmisistä" (kuten Lars totesi) on laiskoja, niin vaikeaahan siitä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Edellä jo kerran anonyyminä ja nyt uudestaan, tuohon edelliseen Lassen kommenttiin.
Ei mielestäni ole pelkuruutta eikä pidä hävetä jos ei tuolla 9/11 / NWO lähde ratsastamaan. Se osoittaisi kerrankin sellaista hienoa moraalista ylemmyyttä poliittiselta puolueelta, jos ei yritettäisi saada huomiota vanhojen syyttelyllä jne. Jos kerrankin olisi puolue joka vain tarjoaisi yhteiskuntaan muutoksia ja perustelisi muutoksen tuomat hyödyt, eikä lähtisi tuohon muiden mustamaalaamiseen millään tavalla mukaan.
Koska, se on jo kovin hyvin huomattu, että tämä NWO porukan yksi hienosti suunniteltuja mekanismeja on, että he ovat myös luoneet suurimman osan kritiikistä ja todisteita joita heitä vastaan käytetään. Se on helpoin tapa torjua nämä syytökset, vaikka siellä sattuisi olemaan seassa muutama tosiasia. Tämä oli vain oma henk.koht. kuva tästä, ei mitenkään perusteltavissa. Mutta jos asiaa seuraa, niin he kyllä uhraavat yhden pään hetkeäkään miettimättä, tietäen että uusi kasvaa kohta tilalle.
Mutta juuri siksi olisi mielestäni tärkeää, että ei lähdettäisi pelaamaan peliä heidän säännöillään, koska se on varma tapa epäonnistua.

Anonyymi kirjoitti...

Niin edelliseen piti vielä lisätä, että tutkikaapas te NWO intoiliat hieman sitä propagandaa jota Hitler aikanaan käytti suosiotaan lisäämään. Ihan samaa NWO / Illuminati hommaa ajettiin myös silloin... mitä tapahtui?

Hilda Karoliina kirjoitti...

Komppaan viimeisintä Anonyymiä siinä, että iso osa Totuusliikkeestä ja NWO-kritiikistä noudattanee tosiaan propagandan sääntöjä ja on iskuihin syyllisen tahon organisoimaa. Onko mahdollista edes ajatella, että tuon mittakaavan tekoihin ryhdytään suunnittelematta tarkoin myös jälkikäsittely? Tämä tekee huteraksi näyttävän kytkeytymisen 9/11-, rokotus-, yms. teemoihin.
Jos oikein ymmärrän, Lars toivoisi t-demokratian kasvattavan jäsenistöä laajalla tematiikalla. Se ei välttämättä ehkä toimi niin. En osaa tätä tunnettani kummemmin perustella, mutta haluaisin uskoa, että talousdemokratia, loismainen pankkilaitos, korkoasia, jne, riittävät ohjelmaksi. Niissä pitäytyminen olisi olennaiseen keskittymistä ja viestittäisi mukana olijoiden uskoa itse tärkeimpään asiaan.

Michael Berryland kirjoitti...

Antaa paukkua vaan täysillä nyt kun kerran alkuun on päästy! Turha pelätä mitään hörhöfoliohattu-leimoja! Nyt nostamme kaikki kissat pöydälle emmekä tyydy hyssyttelyyn. Mekaanisesti hankalaahan se on lähteä kritisoimaan NWO:ta saman järjestelmän rattaana (puolueena), mutta vaikka meillä ei olisi koneen tukea takanamme, niin on meillä valveutuneiden ihmisten tuki! Ja meitä on enemmän kuin arvaattekaan

Lars Osterman kirjoitti...

Kivasti kommenteja, kiitos niistä.

Jokainen kommentti kuvastaa tietysti asianomaisen kommentoijan omaa tämänhetkistä kokemuspohjaa ja tiedon tasoa.

Tiedän että olisin itse asennoitunut moneen asiaan täysin päinvastaisesti joskus sanottan vaikka 20 vuotta sitten.

Korostaisin jonkinlaisen kokonaiskuvan tärkeyttä. Jokaisen tulisi omassa mielessään yrittää ymmärtää että kaikki mainitsemani asiat liittyvät toisiinsa.

Talousdemokratiaa - pankkien nykyisiä luototuskäytäntöjä poistamalla, julkisella - tällä erää "laittomalla" omarahoituksella, tällä erää "laittomalla" perustulolla ei tässä tilanteessa ole Suomeen toteuttavissa ilman että eduskunnan enemmistöpäätöksellä tai kansanäänestyspäätökselle uhkaamme erota Euroopan Unionista.
Olemme yksinkertaisesti jo nyt siirtäneet aivan liikaa ellei jopa kriittisen paljon päätösvaltaa EU- komissiolle. Pieninkin sivuaskel ruodusta niin saamme EU-sakkoja rikkomisesta jotain "subsidiariteettiprinsiippiä" vastaan. EU-pelleilyhän on jo mennyt niin pitkälle ettei Peräseinäjoen Kunta edes voi tilata kananmunia oman kunnan munantuottajalta vaan joutuu tästä Brysselin politbyroon hampaisiin. Katsos kun Brysselin käytävien väkeä voidelleen italiailaismafian hallinnoima sisilialainen huumerahanpesulaitos joka julkisuudessa esiintyy Suur-Kanalana olisi myynyt välimerenkanojen munia Suomeen halvemmalla.

Talousdemokratia ei ole toteuttavissa Suomeen missä johtavat poliitikot ja virkamiehet myötäilevät G20_kokouksia, IMF:ää, Maailmanpankkia, OECD:tä, juoksevat avosylin ottamassa ohjeita Bilderberg-kokouksissa, nuolevat USA:n ja Natojohdon saappaita ja sitovat puolustusvoimien asteistuksen Naton ja USA:n asetoimituksiin.

Talousdemokratia ei ole toteutettavissa Suomessa missä suurin osa väestöstä on erilaisin myrkyin, lisäainein ja kemikaalein saatu velton välinpitämätömiksi sohvaperunoiksi tai jopa sairaiksi esim. marssittuaan rokotettaviksi rokotteilla joiden todellisesta sisällöstä ja tämän vaikutuksista yksilötason fysiologiaan ja neurologiaan kenelläkään tavallisella kansalaisella
ei ole tietoakaan. Valheellisella propagandalla "viranomaiset" tuputtavat meille Big Pharman myrkkyjä ensin ostettuaan niitä kymmenillä ellei sadoilla miljooneilla euroilla vuosittain.

NWO ei ole mikään leikin asia vaan eräänlainen maailmanlaajuinen diktatuuri missä pieni etuoikeutettu itse itseään eliitiksi nostanut "pankkiirieliitti" haluaa päättää kaikesta ja kaikki muut pidetään eliitin työläismuurahaisina mikrosirutettuina, tiukassa poliisivaltiokontrollissa ilman mahdollisuutta vaikuttaa kohtaloonsa eikä juuri mihinkään muuhunkaan. Vuorenvarmasti tämä edelleen melko vapaa internet suljetaan (viittaamalla esim. lapsipornoon, pedofiliaan tai terrorismiin jne)ja muutetaan eliitin omaksi tv-kanavaviihteeksi missä jokaisen ihmistyöämuurahaisen elämä on kuin Big Brotherin valvonnan alla.

Joka ei tätä uhkaa näe eikä tajua elää pilvilinnassa.

Jiri Keronen kirjoitti...

Suomi tarvitsee ehdottomasti vaihtoehtoista talouspolitiikkaa ajavan puolueen. Olen iloinen, että se on talousdemokraattinen puolue.

Lars Osterman kirjoitti...

Jiri,

Ja hienointa tietysti olisi jos monet pikkupuolueet joita näyttää syntyvän kuin sieniä sateella nyt Suomessa - voisivat jotenkin liittyä yhteen rintamaan vaatimaan MUUTOSTA velkatalouspolitiikkaan. Tämän myötä nimittäin useiden pienpuolueiden oma agendakin tulee mahdollisemmaksi toteuttaa.

Tietysti libertaarit ja liberaalit jotka edustavat yksityispankkien talousriiston vahvistamista ovat oma lukunsa joten näitä ei voi kuvitella samaan taloudellisen solidaarisuuden rintamaan meikäläisten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei riitä, että liikkeen jäsenet ymmärtävät kokonaisuuksia. Julkisuus ja uskottavuus pitää ansaita mediassa. Yhdellä kärjellä ( talousdemokratia ) liikkeelle.

Mitä iloa on saada heti aluksi hörhöfoliohattupopulistileima. Semmoista kukaan usko. Ei ole pelosta kysymys vaan uskottavuudesta. Vastustajat leimaavat takuuvarmasti epäuskottavaksi huuhaaksi koko tämän liikkeen, jos spekuloidaan heti alkuun joka asialla tästä kokonaisuudesta.

Faktoja esiin velkarahasta. Velkarahoittajat alkavat seuraavaksi kiinnostamaan. Ensin pientä porukkaa, sitten yhä suurempaa. Tämä asia kestää tarkastelua.

Voi kaatua turvalleen, jos yrittää hypätä liian monta porrasta kerralla. Jos oikaisee, voi upota suohon. Tyvestä puuhun, tämä blogisi on tukeva tyvi.

JussiR kirjoitti...

Talousdemokratian ydinsanoma tulisi olla toki se - talousdemokratia. Mutta jos/kun julkisuutta tulee, niin kaikki asiat 9/11 lähtien tullaan kyllä kaivamaan esiin ja hörhöleimaa yritetään iskeä pyritäänpä sitä välttämään tai ei.

Näin ollen on tärkeää valmistautua puhumaan kaikista aiheista, niin että hörhö-propagandaan kyetään vastaan selkäillä ja rationaalisilla perusteilla. Esim. 9/11 kriittisten joukko on paljon suurempi kuin julkipuheista voisi luulla, ja näillä aihella voi varmasti myös lisätä talousdemokratiankin kannatusta.

Toisaalta suvaitsevainenkin kannattaa olla, niin että talousdemokratiasta löytyy tilaa myös niille, joilla esim. ilmastonmuutoksesta tai 9/11:sta ei ole voimakkaita mielipiteitä.

Lauri kirjoitti...

Maikkarin uutisissa pisti silmään tällainen uutinen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/10/979449

Minkälainen tuo "sosialisointiohjelma" käytännössä olisi ollut ?