maanantai 5. lokakuuta 2009

Digitaalirahan salaisuus: Kansa ei tiedäkään

Money As Wealth-blogilla todetaan,
It is impossible for an entity to run out of money when they make it up on a computer keyboard, as digital bookkeeping entries.
Suomeksi: Organisaatio, joka tietokoneen näppäimistöä naputellen voi luoda itselleen rahaa, pelkin digitaalisin kirjanpitokirjauksin ei voi olla ilman rahaa.

Tästä syystä, jokainen kai tajuaa että nyky-yhteiskunnassa rahasta yksinkertaisesti ei oikeasti voi olla pulaa. Tai tietysti voi - mutta se edellyttää sitten sitä että joku avainasemassa oleva taho tarkoituksellisesti halua että vallitsee pula.

Kuka hyötyy julkisen sektorin rahapulasta? Nähdäkseni ainoat jotka hyötyvät ovat ne jotka mielellään lainaavat julkisyhteisöille tarvittavat lisärahat - velkaa vastaan? Kuka siis on järjestänyt asiat niin että Suomessa näennäisesti nyt kuvitellaan että vallitsee pula digitaalisesta rahasta? Miettikäämme miten olemme joutuneet tähän tilanteeseen. Keitä tulisi syyttää? Korrutoituneita poliitikoita..vai niitä kansalaisia jotka sinisilmäisyyttään ovat antaneet äänensä näille poliitikoille? Yritetään mennä syvemmälle asioihin. Ketkä ovat ne varsinaiset tahot joiden toimet ovat johtaneet nykytilanteeseen:

1. Ne kasvottomat tahot, jotka rahoitusalan lobbaajina ja avainhenkilöinä lakialoitteiden mietintöjen "asiantuntijakokoonpanosta" päätettäessä ovat "järjestelleet asioita" ja painostaneet usein tietämättömiä valiokuntien poliitikkoja pikkuhiljaa siirtämään lähes koko rahavallan yksityispankeille. Tämä on tehty suljettujen ovien takana takahuoneissa, kulissien takana, ilman tarkkaa kokouspöytäkirjaa, ilman lehtiotsikoita ja ilman minkäänlaista kansalaiskeskustelua.
Tämä epäkohta on mielestäni kuitenkin korjattavissa koska olen sataprosenttisen varma siitä että kansalaisten enemmistö kuullessaan vaihtoehdoista pankit tai valtio, ennemmin haluaisi Suomen valtion olevan vastuussa maamme rahasta.

2. Ne kasvottomat tahot jotka ovat järjestäneet niin että kaikki raha tänään on velkaa. Raha on verrattavissa velkakuitteihin joita revitään sitä mukaan kun lainaa lyhennetään. Näin rahamäärä laskee kun kaikki jotka voivat lyhentävät velkojaan samalla kuin yhä harvempi haluaa uutta velkaa. Tietävätkö kansalaiset tästä? Eivät tiedä - ja jos tietäisivät vaatisivat muutosta tähän. Tämä epäkohta on helposti korjattavissa koska uskon että kansalaiset antaisivat äänensä sellaisille poliitikoille jotka vannovat yrittävänsä poistaa tätä rahan outoa velkakytkyä. Kytky joka vain on omiaan lihottamaan koronkiskureita ja upottamaan meidät yhä syvempään pohjattomaan velkasuohon.

3. Ne kasvottomat poliitikot jotka oletetusti pankkien lobbaamina ovat allekirjoittaneet erilaiset sopimukset joilla esim. kielletään Suomen Pankkia rahoittamasta suomalaisen julkistalouden budjettivajeita. Tällainen sopimus on suoraa suostumista pankkien velkaorjuuteen. Olen varma että kansalaiset kysyttäessä näkisivät nykyisen velkaantumisen turhana rasitteena jota ei ole perusteltavissa millään järkikeinoin.
Valtionvelka ja julkisen sektorin velat ovat suoraa rahansiirtoa pankkijärjestelmän pyörittäjille ja omistajille. Epäkohta on korjattavissa poliittisin päätöksin poliittisissa vaaleissa. Äänestämällä Kokoomusta, Keskustaa, RKP:tä, Demareita tai Vihreitä asialle ei tehdä mitään, se on varma.

4. Euroopan Järjestelypankki, BIS, erilaisine vakavaraisuussääntöineen ja näiden muutoksineen ( mm Basel II). Näitä seurataan kiltisti vaikka ne ovat tuhoisia maan taloudelle ja koko yhteiskunnalle. Tämä on mm Ellen Brownin (kirja Web of Debt) mukaan suurin syy siihen miksi pankit "eivät tänään lainaa" mm USA:ssa. Erkki Liikanen lentää kuukausittain Baseliin BIS:n kokouksiin. Kenen etuja Liikanen oikeasti ajaa siellä- suomalaisten veromaksajienkö vai yksityispankkien? Epäilen että Liikanne lähinnä ajaa pankkien ja hänelle tutuksi tulleen eurohovin asiaa.

5. Euroopan Yhteisöön liittymisen myötä erilaiset tehdyt sopimukset joita hyväuskoiset, tietämättömät tai korruptoituneet suomalaispoliitikot ovat menneet allekirjoittamaan. Nämä liitymistä vahvistavat allekirjoitukset ovat minusta peruttavissa koska on ilmeistä että sopimukset ovat tuhoisia hyvinvoinnillemme. Tilanne on siis korjattavissa. Ei meidän ole pakko olla kaukaisen Brysselin tai Franfurtin kasvottoman virkamieslauman armoilla. Ei meidän ole pakko antaa kasvottoman kaukaisen EKP:n hallita maamme raha-asioita. Kaikkein huolestuttavinta on vielä nyt se mitä uusi Lissabonin sopimus mahdollisesti tuo mukanaan.

Epäkohtia voisi listata lisää. Kaikki y.m. epäkohdat johtuvat ostettujen poliitikkojen toimista ja ovat siksi myös korjattavissa poliittisin toimin. Tämä edellyttää että löytyy rehellisiä ihmisiä ostettujen tilalle.

Nykyisten valtapuolueiden edustajat ovat ne joiden nimet näkyvät käsiämme sitovissa sopimuksissa. Kuvittelee joku todellakin että nämä samat pukupäät tekisivät asialle jotain?

Veikko Vennamo sanoi joskus: "Kyllä kansa tietää". Itse uskon että valitettavasti kansa tiedäkään mutta että kannattaa pohtia sitä miten vaaleissa kävisi JOS kansa tietäisi...

9 kommenttia:

MoneyAsWealth kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Lars Osterman kirjoitti...

Hmm..mietin kyllä kolmasti ennen kuin hyväksyin tämän kommentin.

Lähinnä tämä esimerkkinä ja malliksi siitä kaikkea seulaan tulee.

Ilmeisesti teen jotain oikein kun kerran jotkut tahot kokevat haluavansa häiriköidä. (?)

Tuo nimimerkki ei nähdäkseni liity mitenkään Money As Wealth - blogiin.

Lauri kirjoitti...

Oletko varma etteivät ole kirjoittaneet englanniksi ja heittäneet johonkin translate-ohjelmaan ja vastanneet blogiin, vaikuttaisi sellaiselta ? Jos kuvittelevat ettei suomalaisilta taivu Lontoo :)

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/kullan_hinnannousu_jatkuu_-_nyt_ylittyi_1000_dollaria_1060863.html?origin=rss

Miksi kullan hinta on mennyt noin korkealle? Ei kai vain huhut, että dollari "hajotetaan" ole totta?

Jouko Piho kirjoitti...

Lars Österman

Minun mielestäni tuollaista tekstiä kuin MoneyAsWealth suoltaa, ei kannattaisi julkaista, koska se ei ole edes suomea.

Jouko Piho

Lars Osterman kirjoitti...

Niin, ei ehkei tuo ole riittävän "siisti" teksti joten voidaan toki tehdä kuten Jouko ehdottaa.

Jouko Piho kirjoitti...

Muuten, blogissa on jokin ilmeisesti amerikkalainen päivitys ja kellonaika, kuten että minä olisin kirjoittanut kommenttini 6.10.2009 klo 14.11, vaikka kirjoitin sen 7.10.2009 klo 00.11.
Tuon voi varmaankin säätää jostain asetuksista vastaamaan meidän kellonaikaamme.

MoneyAsWealth kirjoitti...

Correct. I do not speak Finnish.
I used a translator on the web.
Please forgive me if I was misunderstood.

MoneyAsWealth

Lars Osterman kirjoitti...

MoneyAsWealth,

Please post your original comment in plain english. Most visitors do read english.