torstai 1. lokakuuta 2009

New Zealand Democrats for Social Credit

Tässä kerrassaan mielenkiintoinen poliittinen puolue joka on niin kiinnostava että olen saattanut kirjoittaa tästä puolueesta joskus ennenkin.

Erityispoiminta puolueen kotisivulta:
The basic global problem is that the world’s money supply is created, owned and controlled by commercial financial institutions and lent into the system at interest. The interest is not created, requiring more borrowing, resulting in ever increasing, compounding debt.
Suomeksi: Perustavaa laatua oleva kansainvälinen ongelma on se että maailman rahan luo, omistaa ja hallinnoi kaupalliset rahoitusalan instituutiot ja raha lainataan talousjärjestelmään korkoa vastaan. Kukaan ei luo tätä korkoa vaan korko-tekijä vaatii aina vaan lisää lainaamista ja tästä onkin syntynyt valtaisa maailmanlaajuinen velkaantuminen tuhoisan korkoa-koron-päälle-tekijän kautta.

Puolueen nimi suomeksi, olisi suunnilleen, Uusi-Seelannin Julkisen Luototuksen Demokraattinen Puolue tai Uusi-Seelannin Demokraatit Jukisyhteisöllisen Luototuksen puolesta.

No, oli nimi mikä hyvänsä niin tällä porukalla on mielenkiintoinen poliittinen ohjelma jonka ytimen näet tästä:


Osa kuvan tekstistä suomeksi pienin lisäyksin ja tarkennuksin:
Ehdotamme uudistusta joka siirtää valtion rahamäärän demokraattisen valvontaelimen hallintaan. Tälläin oma valtiollinen keskuspankki laskisi liikkeelle valtaosan tarvittavasta rahasta. Tällöin saavutettaisiin kansalaisten kannalta ihanteellinen tilanne missä yksityiset pankkiirit eivät enää pääse rasittamaan julkisyhteisöjä koroilla.Osa ylläolevasta vihreästä tekstistä suomeksi: julkisen luototuksen talousjärjestelmä, yhteisöllistä korotonta rahoitusta ja luottoa infrastruktuurin ylläpitämiseen ja lisärakentamiseen,
sosiaalinen terveydenhuoltojärjestelmä, oikeudenmukaisempi verotus, ilmainen julkinen koululaitos, maan strategisten luonnonvarojen kansallistaminen, edullinen asuminen julkisrahoitteisin matalakorkolainoin ensiasunnon ostajille, kestäviä energiaratkaisuja, turvallinen vauras ja itsenäinen Uusi-Seelanti.

Tässä kyseisen puolueen julkaisema aikakausilehti The Guardian Political Review, nro 56.
Sisällön kooste: (klikkaa kuva suureksi)
Selaile lehteä tai lue se tarkemmin klikkaamalla tästä.

Huomionarvoista on mm se että Suomessa tunnettu Top Gear-mies, Jeremy Clarkson näyttää kannattavan tätä puoluetta ja kirjoittaa kärkevästi ns "finanssikriisistä".

Tämän blogin vakiolukija tunnistaa lehdestä monet muutkin tutut kasvot. Suosittelen.

Lisäys: Oletan tietysti että olisi ilman muuta selvää miksi laitoin tämän tänne, mutta varmistan vielä toteamalla: Suomen poliittiset puolueet - ottakaa tästä mallia jos todella edustatte kestävää kehitystä ja mikäli olette kansalaisten edunvalvontatehtävissä. Puolue joka ei näe tässä mitään mallikelpoista tunnustaa olevansa ulkomaisten koronkiskurien ja kotimaisten pankkien asiamies.

3 kommenttia:

JLT kirjoitti...

taloudellinen ja yhteiskunnallinen
hyvinvointi on mahdollista
nyt on aika

julkisen luototukselle

valtion velattomuudelle

perustulolle


nyt on aika

henkisyydelle

rakkaudelle

valolle


nyt on aika

vapaudelle

vastuulle

paremmalle huomisellenyt on aika

köyhälle ja rikkaalle

työlliselle ja työttömälle

ihmiselle ja ihmiskunnalleterveisin jaakkonyt on aika

Lars Osterman kirjoitti...

Aika olisi joo..tosiaan. Ongelma on se ettei tämän päivän puolueet näytä olevan tästä joko tietoisia - tai sitten on jokin muu syy siihen miksei asioille tehdä mitään. Ehkä Suomi ei oikeasti ole koskaan ollut itsenäinen ja suvereeni? Onko niin että on itsenäisyyden aikaan on ns suostuttu velkaorjuuteen jotta saisimme "itsenäisyyden"..?

Ja nyt jos kävisi niin surullisesti että irlantilaiset, painostuksen alla ovat suostuneet Brysselin orjiksi, niin Lissabonin sopimus, jota suomen hallitus on junaillut läpi ilman kansalaiskeskustelua tai minkäänlaista keskustelua kansanäänestyksestä, murjoo saman tien toiveet talousdemokratiasta.

Ainoaksi tieksi jää pyrkiä irti EU:sta osoittamalla suomalaisille miten järjetön sopimus on koska se muodollisestikin pakottaa meitä pankkien velkaorjuuteen. Kenen etujen mukaista tämä on ?

Vastaus: vain pankkien ja sen pienenpienen vähemmistön joka rohmuaa itselleen meidän kaikkien muiden maksamia korkoja.

Köpä kirjoitti...

Lukiessani näitä kommentteja tuli mieleeni vanhan virsikirjan virsi 440. Virsi poistettiin uudesta virsikirjasta 80-luvun lopun virsikirja uudistuksesta.(edellisen laman alla)
Mielestäni tämä virsi kuvaa myös nykyisen yhteiskuntamme tilaa osuvasti.

Virsi 440

"1 Jo vääryys vallan saapi, se huutaa taivaaseen.
Se turmaa ennustaapi, vie kansan kurjuuteen.
Ken Herran oikeutta, nyt täällä julistaa,
ja ken vanhurskautta, nyt tahtois puolustaa?

2 Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan.
On valhe vallan päällä, ja vääryys voimassaan.
Ei kuulla kurjan ääntä, ja köyhää sorretaan,
ja lainkin rikkaat vääntää, vääryyttä puoltamaan.

3 Kas, köyhän leivän syövät, nuo jumalattomat.
He viatonta lyövät, ja häntä vainoovat.
He kurjaa ahdistaapi, kuin käärme kiukussa,
korvansa tukkeaapi, tuon raukan huudoilta.

4 He armotonna veivät, osuudet orpojen.
He söivät lesken leivät, on Herra nähnyt sen.
Hän vanhurskaasti kostaa, vääryydentekijät,
rankaisee ansiosta, nuo viekkaat ryöstäjät.

5 Vaan voitonpäivän kerran, vaivaiset näkevät.
Vanhurskaus kun Herran, lyö väärät, väkevät.
Oi Herra, voimas näytä, kansaasi armahda
ja hurskaan pyynnöt täytä, ja päästä vaivasta."