Koko A-Plus ohjelman keskustelijakaarti, 5. maalikuusta 2009 oli tästä yhtä mieltä - niin Vanhanen kuin "oppositio" ja muut hallituksen esitystä "vastustavat" tahot. Kukaan ei ollut eri mieltä - oppositiota ei ollut - vaikka oppositio oli paikalla....demareiden Urpiainen siis.
Mikä oppositio, kysyn minä? Oikea oppositio olisi ollut eri mieltä ja osoittanut hallituksen näkemykset menneiden aikojen virsiksi. Yrittäjät ja elinkeinoelämä olivat myös samaa mieltä - työuraa on pidennettävä - ei opponointia.
Kaikki tämä on minusta naurettavaa. Naurettavaa velkarahatalous-teatteria. Naurettavaa suoraviivaista ajattelua. Naurettavaa tietämättömyyttä ja luovan ajattelun puutetta vaikka paikalla oli maamme opposition kerma.
Työuraa on siis pidennettävä koska hallitus kuvittelee näin maksavansa lainaamiaan finanssikriisin johdosta lainattuja lisämiljardeja takaisin?
Työuraa halutaan pidentää koska hallitus kuvittelee pääsevänsä rahastamaan tätä lisätyötä koska hallitus kuvittelee muuten olevansa varaton. Tietysti hallitus samalla kuvittelee säästävänsä työeläkkeissäkin jos nämä joidenkin osalta siirtyvät parisen vuotta.
Nyt olisi ehdottomasti ensin mietittävä mitä raha on ja missä rahaa syntyy - ja miksi näin on - eikä toisin. Nyt olisi mietittävä sitä, mistä raha tulee - ja sitä pitäisikö tätä outoa nykyistä järjestelmää missä pankeilla on valtiolle kuuluva etuoikeus - muuttaa toisenlaiseksi. Nyt olisi aika miettiä kuuluisiko palauttaa rahanluontivalta hallitukselle, eduskunnalle tai ehkä delegoida Suomen valtionkonttorille? Valtionkonttorihan käytännössä hoitaa ne lainaamisetkin.
Suomessa puhutaan edelleen finanssikriisistä vaikka kyseessä on ilmiselvästi pikemminkin ostovoimakriisi tai ylivelkaantumiskriisi. Ostovoimasta on puutetta. Ostovoiman muodostaa kansalaisten hallussa oleva rahamäärä.
Valtionvelasta tulisi muutama asia tuoda julki. Ensinnäkin valtionvelka ei ole koskaan tarkoitettu maksettavaksi takaisin! Kaikkien valtioiden tulee olla velkaantuneita. Tätä olisi ensin tajuttava. Ja tätä ei pitäisi hyväksyä. Jos hallitus hyväksyy tämän niin edes opposition kai silloin tulisi pistetää hanttiin! Vai mitä itse ajattelet?
Toiseksi mitään lisävelkaa ei tulisi lähteä ottamaan - ei missään tilanteessa. Eikä ainakaan ulkomaisilta rahoittajilta. Jos yleensä lainataan, niin lainataan kotimaisilta sijoittajilta - näin korkomenot jäävät Suomeen - ja niistä palautuu heti 28% lähdeverona valtiolle. Lopustakin jää valtaosa Suomeen kun korkotulot kulutetaan yhteiskunnan tuotteisiin ja palveluihin. Ellei hallitus tätä tajua niin edes opposition tulisi tehdä äänekäs vastalause - ja perustella se hyvin.
Jos budjettiin jää alijäämää niin nyt olisi tajuttava että Suomen kansallinen etu menee ennen pankkiirien etua. Kansallinen etu menee myös ennen kaikkia pankkirien sanelemia EU-direktiivejä. Se menee myös ennen pankkirien lakimiesten laatimia Maastrichtin ja Lissabonin sopimuksia. Ja jos joku suomalainen poliitikko on mennyt sopimaan jotain muuta - tai allekirjoittamaan jotain missä kansallinen etu myyty EU:lle niin tämä on maanpetosta. Opposition tulisi nostaa häly ja lehtien tulisi kirjoittaa tästä.
Huomaa että Yhdysvaltain osavaltiot voivat asettua poikkiteloin liittovaltiolle. Samalla lailla vapaaehtoisesti Europan Unioniin liittyvän jäsenvaltion on voitava asettua poikkiteloin Brysselin saneluikoneiston kanssa. Yhdysvaltain osavaltiot voivat jopa irtaantua unionista - samoin on EU-jäsenvaltioiden voitava - ainakin uhata tällä jos Bryssel ei muuten taivu.
Yhdestä asiasta tulisi aina vallita konsensus ja se on tämä: Suomen kansallinen etu menee ennen yhteistä EU-koneiston etua. Jos hallitus on eri mieltä tästä - niin edes opposition on oltava samaa mieltä kuin kansan enemmistö. Kansan enemmistö ei koskaa hyväksyisi mitään muuta. Eurofiilit ovat häviävän pieni vähemmistö tällä erää - ja veikkaanpa että vieläpä melko uhanalainen lajikunta.
Budjetin alijäämä on voitava rahoittaa muilla keinoin kuin lainaamalla pankiireiltä. Tämän tajusi Abraham Lincoln jo 1862-65 kun päätti olla lainaamatta unionin sotavarustelurahat eurooppalaisilta pankeilta jotka jo siihen aikaan olivat pesiytyneet pysyvästi Amerikkaan. Lincoln painatti seteleitä omin luvin 450 miljoonan dollarin edestä ja näytti pankeille pitkää nenää.
Jokaiselle viisastelijalle, joka tulee huutamaan "inflaatiota, inflaatiota" sanon että pankkien luotonlaajennuksen fiatraha, oli se sitten kultakantapohjainen tai puhdas fiatraha (tyhjästä taiottu kirjanpitoluotto) - on ihan yhtä paljon setelirahoitusta.
Lincolnin mallin setelirahoitus jäi pysyväksi osaksi rahamäärää - kun taas pankkiluotto olisi ollut tilapäinen riippuen laina-ajasta.
Lincolnin seteliraha oli lisäksi korotonta - ja säästi satoja miljoonia silloisia dollareita. Pankkiirit menettivät saman verran - ja päättivät mitä ilmeisimmin kostaa. Ja saivat kostonsa - mutta Lincolnin greenbacks-setelirahoitusratkaisu jäi historiankirjoihin mallina tuleville polville:
The government should create issue and circulate all the currency and credit needed to satisfy the spending power of the government and the buying power of consumers. The privilege of creating and issuing money is not only the supreme prerogative of government, but it is the government's greatest creative opportunity.Nyt ostovoimakriisin myötä hallituksen olisi tajuttava että kansallinen etu vaatii rohkeutta tehdä asiat toisin kuin ennen. Hallituksen tulisi tajuta että täysivaltaisella valtiolla tulisi olla valta järjestää rahoitus oman keskuspankkinsa kautta - riippumatta siitä mitä Lissabonin sopimus sanoo.
Jos hallitus kiltisti suostuu kävelemään pankkiirien talutusnuorassa niin edes opposition tulisi nostaa meteli ja vaatia järkevää politiikkaa.
Jyrki Katainen uhosi lähteä epäortodoksiselle tielle - ekemään ratkaisuja joita ei normaalissa markkinataloudessa nähdä - tässä olisi nyt mahdollisuus näyttää onko miehellä selkärankaa toteuttaa luova rahoitusratkaisu käyttämällä Suomen Pankkia obligaatioidensa rahallistajana.
Aivan kuten Markku Uusipaavalniemi totesi artikkelissaan - nyt on aika laatia protektionistinen
pelastussuunnitelma. Ja tähän kuuluu valtion rahoituksen toteuttaminen poikkeuksellisin keinoin. Poikkeuksillisiin keinoihin kuuluu velaton setelirahoitus. Setelirahoitus korjaa kansalaisten ostovoimavajeen Suomen kannalta. Jokainen muu EU-maa voi tehdä samoin.
Opposition tulisi kertoa tästä vaihtoehdosta kansalaisille! Miksi oppositio ei tätä tee?
Kansalaisten tulisi vaatia hallitukselta muutosta - uhkaamalla yleislakolla. Tässä olisi todellinen ja hyvä syy lakkoilla. Jos eläkeiän nimellinen nostaminen parilla vuodella on jotain mikä antaa aihetta keskustella yleislakosta niin eikö sitten ne ministeri Kataisen 30-50 turhaa lainamiljardia ole huomattavasti perustellumpi syy pysäyttää yhteiskunta ja vaatia hallituksen eroa. Jos pankkeja on pääomitettava niin se voidaan tehdä osoittamallani tavalla - perustulolla. (toisaalta en edes usko että pankkeja tulisi pääomittaa. Tällainen "pääomitustarve"on tietysti pankkien äänekäs viesti Kataiselle - mutta fiksun Kaitaisen tulisi nähdä että pankeilla on vain ja ainostaan oma etu näköpiirissä - ja käyttävät Kataista hyväkseen)
Hallitus on saanut eduskunnalta lupa lainata jopa 60 mrd. Ja tämäkö hyväksytään mukisematta? Missä opposition hajaääni? Totuus on se että meillä ei ole oppositiota! Meillä on mielukuvitukseton harmaa massa joka aivopesty olemaan samaa mieltä kaikesta - mutta välillä kiistellään julkisesti ja äänekkäästi pikkuasioista jotta kansalaiset saavat virheellisen käsityksen ja ajattelevat :"no niin onhan meillä kuitenkin oppositio"...
Kysyn edelleen - missä oppositio lainapolitiikkaan? Täällä olisi ainakin yksi! Maailmalla on tuhansia jotka ovat kanssani samaa mieltä. Suomessakin on.
Ja edelleen - työuraa ei tarvitse pidentää ! Työntekoa on sen sijaan vähennettävä koska suuri osa tehdystä "työstä" on turhaa ja tarpeetonta. Kansalaisille tulisi jakaa perustulo.
The simplest, most direct way to create alternative money to bank-created money debt is a Guaranteed Annual Income for every individual in society, paid out by public money from the Central Bank. (lähde)
Perustulo rahoitetaan kirjanpitoventinä ex nihilo ja kirjataan kansalaisten pankkitileille. Perustulon rahainjektio ei heti lisää rahamäärää, vaan osa tästä menee heti veroihin ja vanhojen lainojen maksuun. Näin perustuloraha pikkuhiljaa kuitenkin korvaa lainavelkojen synnyttämän tilapäisen velkarahan - joka ennenpitkää pitää palauttaa pankkiin missä se syntyi.
Kaikki ekonomistihöpinät tällaisen korottoman velattoman perustulon (muka) aiheuttamasta kuvitellusta inflaatiosta - kaikuvat kuuroille korville. Olen nimittäin oppositiossa - enkä näiden puheet vaikuta minuun!
Ostovoiman puute - eli rahan puutetta saataisin näin pikkuhiljaa tasolle millä "finanssikriisikin" haihtuisi taivaan tuuliin. Ratkaisuja siis on - mutta ne ovat epäortodoksisia - mutta toteutettavissa ja ainakin kokeltavissa - jos rohkeutta löytyy.
"Maailman muuttaminen on mahdotonta.
Kaikkihan sen tietävät.
Mutta sitten on niitä, jotka eivät sitä usko.
Ja he muuttavat maailman."
- G.B.Shaw
6 kommenttia:
Britanniassa omaa keskuspankkia käytetään nyt "epäortodoksisesti."
Bank of England ostaa eli rahallistaa brittihallinnon obligaatioita - eli tekee jotain mikä suoraan kielletään Lissabonin sopimuksessa.
Financial Times article
David Icke: Bank of England Creates 75 Billion Pounds out of Thin Air
'The Bank of England's monetary policy committee cut its key rate by half a percentage point to 0.5 per cent on Thursday and unveiled a programme under which it will buy up to 150bn pounds in government gilts and corporate bonds.'
Tässä suora ote FT artikkelista:
The Bank of England’s monetary policy committee cut its key rate by half a percentage point to 0.5 per cent on Thursday and unveiled a programme under which it will buy up to £150bn in government gilts and corporate bonds.
It is the first European central bank to begin this process – known as quantitative easing – in an effort to kick-start demand.
Huomatkaa tuo "in order to kick-start demand" = kysynnän elvytystä.
Protestanttinen etiikka on jauhettu harvinaisen hyvin suomalaisten päihin.
Monille on vaikea myöntää, että kirkon ja valtion ajama arvomaailma tähtää pelkkään palkkaorjuuteen - moderniksi torppariksi.
"Arvon mekin ansaitsemme" ja muuta sontaa.
Mikä itseisarvo työnteko muka on? Miksi ihmisen pitää suorittaa ollakseen arvokas?
Onneksi ajat muuttuvat kovaa vauhtia, kiitos Maailmanaivojen, joita myös internetiksi kutsutaan.
Kiitos hienosta blogista ja väsymättömästä työstäsi!
Näin me suomalaiset olemme työnteon suhteen usein junttimaisen vakavamielisiä ja koemme jonain velvollisuutenamme raataa ja rehkiä joka arki klo 7-16 viitenä päivänä viikossa kautta aikuiselämämme 18-vuotiaasta 65-vuotiaaksi.
Tilanne oli tietysti aivan toinen sotien jälkeen kun maata piti rakentaa, sotakorvaukset maksaa, USA:n lainat maksaa ja uusi peltoja raivata jotta olisimme mahdollisimman omavaraisia ruoan suhteen.
Valmiiksi rakennettussa teollistuneessa yhteiskunnassa kaiken pitäisi olla toisin.
Nyt pitäisi kaiken järjen mukaan voida ottaa rennommin kun mekanisointi, automatisointi, CAD/CAM prosessiohjaus ja tietokoneet hoitaa suuren osan töistä puolestamme.
Maamme perushuolto, toimi sota-aikaan - ja toimisi nytkin mainiosti 5-10%:lla kokonaistyövoimasta.
Suurin ongelma on nykyisen poliittisen eliitin ratkaisut siirtää maksut tulevaisuuteen korkoa vastaan ottamalla VELKAA - valtionvelka, kunnallisvelkaa ja muuta julkisyhteisövelkaa.
Tai ehkä ongelma pikemminkin on se että kansalaiset edelleen suostuvat tähän velkaantumiseen ja vallitsevaan pankkivaltaan - eli velkaperusteiseen tilapäisrahajärjestelmään.
Suomen - ja suomalaisten kaikki yhteiset velat ja näiden korot muodostavat täysin turhan taakan meille. Vertailen tätä tilannetta aina mielelläni siihen että meillä jokaisella tietämättämme on 20 kilon kivireppu selässämme - mutta emme tajua että se on vapaaehtoinen rasite ja se on otettavissa pois.
Ilman tätä velka- ja korkotaakkaa yhteiskuntamme kukoistaisi ja ihmisten hyvinvointi olisi ihan eri luokkaa kuin nyt. Ratkaisu on poliittinen. Ja se että se on poliittinen tarkoittaa että ratkaisu on meidän äänestäjien käsissä - poliittisissa vaaleissa.
Haluammeko että kaikki jatkuu ennallaan? Vai haluammeko muutosta?
Olen 100% varma että jokainen jolle y.m. raha-velka-korko tilanne selvitetään katsoisi että muutos on tarpeen.
Ongelma on siis informaatio-ongelma.
Informaation tuottaminen ja levittäminen taas maksaa - eli tämä vuorostaan tarkoittaa että informaatio-ongelma onkin taloudellinen resurssiongelma.
Taloudelliset resurssit ovat työtä, aikaa, rahaa.
Kuka siis osaa ja haluaa tehdä ?
Kenelle siis on aikaa tähän ?
Kenellä on halua ja mahdollisuutta rahoittaa tätä?
Joku oli keksinyt että riittäisi että saataisiin yksi ainut miljardööri puolellemme.....
Voisko joku mobiilimies tehdä sellaisen nettisaitin, jossa tekstiviestien avulla saadaan kansan ääni kuuluville? Homma voisi toimia niin että vain henkilökohtaiselle nimelle rekisteröidyt kännykät noteerattaisiin (ei pre-paid, ei yritys, jos mahdollista), ja yhteen äänestykseen vain yksi ääni per numero.
Kysymykset laatisi useamman henkilön ryhmä, jolla olisi koulutusta objektiivisien gallupien laatimisesta. Ja edustaisivat vastakkaisia poliittisia kantoja. Tällaisella saitilla saataisiin kansan ääni suht vaivattomasti kuuluviin ja pienillä järjestelyillä.
Voitaisiin kysyä kysymyksiä tyyliin "Pitäisikö Suomen erota Eu:sta" tai "Pitäisikö Suomen liittyä Natoon" jne. Vaikka kuinka pieniäkin kysymyksiä. Ehkä olisi oma osasto kansan laatimille kysymyksille. Sivusto vaikka näyttäisi etusivulla eniten äänestetyt ja uusimmat gallupit, ja kattavilla haku- ja selaustoiminnoilla löytyisivät loput. Osastoita voisi myös olla aihealueiden mukaan.
Systeemistä tulisi kansan äänikanava ilman vääristäviä välikäsiä. Äänestämisestä pitäisi periä pieni maksu, jolla ylläpitoa rahoitettaisiin, jollei sitten valtio tajua, että tällaisen systeemin järjestäminen kuuluu heidän velvollisuuksiinsa. Kaikkea turhanpäiväistä kännyköillä kyllä pystyy tekemään. Nokia, are you really connecting people?
Tekstiviestipalveluita paremmin tuntevat, voisivat pohtia tekniikkaa ja porsaanreikiä. Ehkä olisi kohtuullista että äänestäjä voisi myös vaihtaa mielipiteensä (tietokannassa puhelinnumeroon liittyvä ääni korvataan uudella), sillä maailma ja mielipiteet muuttuvat.
Oisko tässä ideaa? Ajatus saattaa olla epämiellyttävä vallankahvassa roikkuville ja nykyisen lumedemokratian vastainen, mutta valitan, heräsin tänään ennen ajatuspoliisia.
Idea vapaasti käytettävissä + jalostettavissa!
- Väinämöinen
Huomasin myös tuon "opposition" venkoilun. Oppositio vastasi työntekijäkeskusjärjestöjen yleislakkouhkailun jälkeen vasta hallituksen esitykseen nostaa eläkeikää. Ja mikäpä olikaan opposition ehdotus! He ehdottivat, että neuvottelut työajan pidentämisestä on aloitettava puhtaalta pöydältä. Eli tehdään samat päätökset uudestaan, kunhan oppositiokin saa olla mukana tekemässä päätöksiä. Olipa taas riemuvoitto järjelle ja vaihtoehtoiselle politiikalle.
Minua ei rassaa tuo perinteinen suomalainen niska limassa duunin puskeminen, jos joku todella tahtoo niin tehdä. Itse en tahdo. Ei minua työnteko haittaa, jos se on mielekästä ja itseään toteuttavaa. Nykyisessä järjestelmässä tämä ei kuitenkaan ole mahdollista vaan työ on enemmän "itsensä myymistä" tuotantokoneistolle. Larsi ajama perustulojärjestelmä mahdollistaisi miellyttävän työn tekemisen.
Pate,
Niin haluan vielä varmistaa ettet ymmärtänyt minua väärin. Jokainen joka minut tuntee tietää että minä en työtä pelkää ja raadan itse "niska limassa" aina välillä - useinkin - ihan omasta tahdostani. Sain asuntolainankin vihdoin maksettua syksyllä 1998.
Kaiken muun päälle vielä vapaaehtoista hyötyliikuntana hakkaan itselleni 12 kuutiota halkoja oman metsän puista. Laskin säästäväni lähes 2500-3000 öljylämmityseuroa käyttämällä puita.
Hyötyliikuntaa liittyy myös lumen lapiominen. Täällä ei paljon traktoreita näe vaan meikä lykkä lunta ihan lapiolla ja kolalla vaikka on satakuntametriä omaa yksityistietä ja iso piha päälle.
Joku päivä tulee käytyä kolmasti suihkussa hyötyliikunnan johdosta.
Arvostan työtä ja teen itse mielelläni kaikenlaisia töitä - palkkatöitäkin.
Se mitä karsastan on tätä nykyistä modernia työorjuutta ja sitä että ihminen joutuu maksamaan talonsa hinnan kolminkertaisena pankille korkojen muodossa - kun pankki itse taikoi luoton/rahat muutamalla
klikkauksella.
Koron vaikutus on muutenkin hyvin negatiivinen - ja oikeastaan vain pahalaatuinen tulonsiirto ylimmälle sosiaaliryhmälle.
Enkä todellakaan ole ylimmälle sosiaaliluokallekaan mitenkään kateellinen - kyse on vain oikeudenmukaisuudesta ja kohtuudesta.
Perustulo on todellakin yksi keino millä valtio "distribuoi" eli jakaa valtakunnan maksuvälineitä yleiseen käyttöön.
Toisia keinoja :
-esim että valtio kuluttaa rahaa kiertoon käyttämällä omaa luomaansa uusrahaa yhteiskunnallisiin investointeihin ja palveluiden menoihin ja palkkkoihin. Tästä raha sitten kiertää muualle ja pysyväksi osaksi rahamäärää.
- tai esim valtion hintatuki sellaisille yrityksille jotka myyvät välttämättämyyshyödykkeitä kansalaisille. Näin hyödykkeiden hinta pysyy alhaisena.
Näin keinoin valtio kontrolloi hallitusti rahamäärää niin että rahaa on riittävästi muttei liikaa.
Rahaa voi helposti poistaa kierrosta jos sitä jostain syystä olisi liikaa.
Pankkien tehtävä ei ole luoda "korollista tilapäisluottoa tyhjästä" ja vielä vaatia tätä "rahaa" takaisin itselleen.
Eikä kansalaisten, yritysten ja kuntien kuulu joutua lainaamaan pankeista tarpeelliset vaihdon välineet. Rahan pitää olla pysyvää ja korotonta eikä perustua velkaan kuten nyt.
Lähetä kommentti