keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Hudson & Chossudovsky

Tässä kaksi todella mielenkiintoista radio-ohjelmaa. Toisessa puhuu Michael Hudson - ja toisessa Michel Chossudovsky. Löysin linkit täältä. Näitä viisaita näkemyksiä kuuntelemalla ymmärrämme että Vanhasen hallituksen - ja erityisesti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ideat pankkien pääomittamiseksi itse asiassa ovat vain ja ainostaan lahjoituksia finanssisektorille.
Kaikki puheet siitä että "pankkien pääomittaminen"... "käynnistäisi talouden" ovat tavallaan uskon asioita vailla pohjaa. Hallituksen tekeleillä on vain yksi vaikutus: velkataakkamme nousee kun hallitus lainaa pankkisektorilta. Ja huomaa - jos pankkien pääomitus jostain ihmeen syystä johtaisi siihen mihän Katainen pyrkii, niin sekin lisää velkaantumistamme pankkisektorille.

Luonnollisesti Hudson ja Chossudovsky puhuvat pääosin Yhdysvaltain ja Kanadan tilanteista - mutta myös eurosta, Pohjoismaista ja mm Latviasta. Euro on Hudsonin mukaan jopa eräänlainen keinotekoinen epäraha jonka lähitulevaisuus on hyvin pimeä koska Kreikka, Italia, Irlanti tai Espanja eivät nykyisellään voi devalvoida. Normaalitilanteessa kyseiset maat nimittäin olisivat devalvoineet valuuttansa jo vuosia sitten.

Guns and Butter - “America's Fiscal Collapse” - with economist Michel Chossudovsky
Download or click to Play


Guns and Butter - “The Way We Were and What We Are Becoming” - with historian Michael Hudson
Download or click to Play


Ei kommentteja: